Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Βάσεις 2013: Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 10 το πρωί η ανακοίνωσή τους

Πέμπτη 29 Αυγούστου μετά τις 10 το πρωί, ανακοινώνονται οι Βάσεις Εισαγωγής των υποψηφίων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με το μήνυμα της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας.
Η ανακοίνωση των βάσεων 2013 θα γίνει στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας.
Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις 2013
Γενική πτώση των βάσεων 2013, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τα 1.000 μόρια, είναι η τελική εκτίμηση έμπειρων βαθμολογητών για τη φετινή πορεία των βαθμών εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σε αυτό συνηγορούν η κάθετη πτώση στον αριθμό των αριστούχων, η συγκέντρωση των βαθμολογιών στις μεσαίες κλίμακες (12-17) και οι απογοητευτικές επιδόσεις σε κρίσιμα μαθήματα όπως τα αρχαία ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης και η φυσική θετικής και τεχνολογικής αναμένεται να συμπαρασύρουν σε πτώση μια σειρά σχολών, ακόμα και από αυτές που θεωρούνται υψηλόβαθμες.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΡΑΓΓΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ –ΑΚΤΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΛΟΓΩ «ΑΚΤΙΩΝ»

Την Κυριακή  θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου από το Άκτιο στην Πρέβεζα στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ναυμαχίας του Ακτίου και των «εν Νικοπόλει Ακτίων» , μήκους 16 χλμ. 
Κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου πρόκειται να πραγματοποιηθούν προσωρινά αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου και στο οδικό δίκτυο Ακτίου και Πρέβεζας.

Ευχές για την ονομαστική εορτή του θα δεχθεί αύριο Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης .

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.

Αλέξανδρος Καχριμάνης,  αύριο

Παρασκευή 30 Αυγούστου ημέρα της

ονομαστικής του εορτής, θα δεχτεί ευχές

στο γραφείο του στην Περιφέρεια από τις

11:00 - 13:00 και το βράδυ στην οδό

Ζαλοκώστα 50.

Άρειος Πάγος: Εντολή διερεύνησης για αδήλωτη εργασία στην ΔΤ!

Να διερευνηθεί η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΣΠΕΡΤ, στην οποία γίνεται λόγος για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Τηλεόραση, ζητά από τους υφιστάμενους της εισαγγελίας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία του πρόεδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και του πρόεδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη, σύμφωνα με την οποία στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τις τελευταίες μέρες γίνεται «κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομιμότητας, με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και μαύρης εργασίας εργαζομένων – κατ' επιλογή προσληφθέντων».

Προμήθεια εξοπλισμού στο νέο ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών και διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας στο Δήμο Ν. Σκουφά

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού» της πράξης «Δημιουργία νέου ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.670.530 ευρώ.
Επίσης, με έγγραφο προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας», προϋπολογισμού 181.577,88 ευρώ.

Συνεχίζεται εντατικά η ανακύκλωση

Συνεχίζεται με δυναμικό τρόπο η ανακύκλωση και ήδη το ανακυκλώσιμο υλικό έφτασε στους 410 τόνους . Προστέθηκαν άλλοι 70 κάδοι ανακύκλωσης και αναμένεται το κλείσιμο των διαγωνισμών με σκοπό τον πενταπλασιασμό της δυναμικότητας ανακύκλωσης του Δήμου Ιωαννιτών και την επέκταση σε όλο το εύρος του Δήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Πόρους που ανέρχονται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Το πρόγραμμα εισηγήθηκαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών- έργων και αποφασίστηκε ήδη από την εκτελεστική επιτροπή και την δημοτική ομάδα.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης, όπως τόνισε στη διάρκεια δηλώσεων ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Παπαδόπουλος,  είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας, διεύθυνσης εργοταξίου, περιφερειακών ενοτήτων και επιτροπής παιδείας.

ΡΎΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΕΩΣΕΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ

Στην  τροποποίηση της απόφαση για τις Δημοτικές Ενότητες Περάματος και Μπιζανίου, προκειμένου  να μην αδικηθεί κανένας καταναλωτής προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.
Η απόφαση για την εξόφληση των λογαριασμών, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, επεκτείνεται και στις  Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Ανατολής.
Έτσι, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν κι ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο:
-        Τα υδρόμετρα, τα οποία βάσει της καταγραφής που έγινε και  έδειξε πάνω από 300 μ3, θα χρεωθούν προσωρινά μόνο για 300 μ3 (αντί 400 μ3, σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση). Η χρέωση όλων των κυβικών κατανάλωσης θα γίνει με τη χαμηλότερη κλίμακα.
-        Τους λογαριασμούς αυτούς θα μπορούν οι καταναλωτές να εξοφλούν σε μηνιαίες δόσεις των 50€.
-        Θα γίνει εκκαθάριση για τους νέους λογαριασμούς που θα πάνε στους καταναλωτές, σε αντικατάσταση των ήδη εκδοθέντων, με συσχετισμό των βεβαιωτικών καταλόγων του Δήμου (των περιόδων 2011 και των παλαιών καρτελών των καταναλωτών).
-        Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο επόμενο δίμηνο.