Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΚ!!! ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΦΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΦΑΣ (φωτο epiruspost)
Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής είχε κακό συναπάντημα με χάρο ο γνωστός  Ηπειρώτης επιχειρηματίας Θανάσης Λέφας.
Δραστήριος και αεικίνητος ακόμη τη μέρα της γιορτής του βρέθηκε σε μια από τις επιχειρήσεις του (λατομείο) και μετά το μεσημέρι, βγαίνοντας από εκεί στον Επαρχιακό δρόμο Άρτας Αμμότοπου  χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο μικρό φορτηγό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.
Επί τόπου έφθασαν αστυνομικές μονάδες και το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον Θανάση Λέφα στο Νοσοκομείο Άρτας όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι γιατί διαπιστώθηκε πως είχε υποκύψει στα βαριά τραύματά του.
Ο θάνατος του Θανάση Λέφα ήταν τεράστιο πλήγμα για την οικογένειά του και την ευρύτερη κοινωνία της Ηπείρου όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά και πολλοί άνθρωποι εργαζόταν στις επιχειρήσεις του.
Ο εκλιπών είχε αναπτύξει μεγάλη  επιχειρηματική και κοινωνική δράση με σημαντική προσφορά στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση αλλά και την πολιτική του τόπου μας.
 Είχε συνδέσει το όνομά του, τόσο με τη βιομηχανία "ΜΠΕΤΟΝ ΛΕΦΑ", τα ασφαλτικά, τις λατομικές επιχειρήσεις σε όλη την Ήπειρο όσο και με την Τράπεζα Ηπείρου στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος και ήταν από τα σημαντικά της στελέχη μέχρι σήμερα όπου συμμετείχε και ως μέλος στο  Δ.Σ.
 Διετέλεσε  αντιδήμαρχος (επί δημαρχίας Φίλιου) στο δήμο Ιωαννιτών και πολιτευτής με τον Συνασπισμό τη δεκαετία του 1990.
 Ήταν δραστήριο στέλεχος της Ηπειρωτικής κοινωνίας με προωθημένες σκέψεις και δράσεις και  ταυτίσει το όνομά του με την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου αλλά και την συμμετοχή και προσφορά στα κοινά.
Ο Θανάσης Λέφας, κατάγονταν από την Πλατανούσα και ήταν πατέρας δύο παιδιών, θα λείψει από την οικογένειά του τους συγγενείς και φίλους του που  γιατί ήταν μια σημαντική προσωπικότητα κι ένας υπέροχος άνθρωπος.
Να σημειωθεί πως πριν αρκετά χρόνια σε ατύχημα στη Ε.Ο Ιωαννίνων - Αθηνών είχε σκοτωθεί και ο αδερφός του Βασίλης.






ΕΡΩΤΗΣΗ Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα την απαξίωση του τοπικού τύπου


Στις 23 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, οι διατάξεις του οποίου αποτελούν την χαριστική βολή στον χειμαζόμενο τοπικό και περιφερειακό Τύπο, καθώς με αυτές προβλέπεται η πλήρης κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες όλων των φορέων του δημοσίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, κατά την συνεδρίασή του την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, εξέφρασε την ικανοποίηση για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η ετήσια χοροεσπερίδα η οποία συνδυάστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την απόφαση του προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, να μην εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:    

Συνελήφθησαν δύο 32χρονοι, κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά (1.224) γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης
Συνελήφθησαν χθες (17-01-2014), στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στα Ιωάννινα, στα πλαίσια συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,  δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.

Σύλληψη δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα

Σήμερα (17-01-2014) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 61 και 62 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων,  με την οποία καταδικάστηκε για διακίνηση λαθρομεταναστών, σε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών και συνολική χρηματική ποινή (25.000) ευρώ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΥΛΗ- ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΙΓΙΠΤΙΟΥΣ-ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΑ ΦΥΛΗ ΑΠΟ ΜΙΓΑΔΕΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ 12.000 ΕΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ?  ΟΡΘΙΟΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

​                      TO ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ...
ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ .... ΚΑΝΤΕ ΤΟ



Ο Θεόδοτος καλεί τους αναγνώστες του να περιβάλουν με ιδιαίτερη προσοχή το παρακάτω άρθρο, γιατί δίνει την ουσία των όσων διαδραματίζονται γύρω μας – δηλαδή πολύ κοντά μας. Το άρθρο που ακoλουθεί μεταφράστηκε από τα Ιταλικά. Είχε αναρτηθεί στο σάιτ «Identità».

Σκάνδαλο στην αγορά: Αγοράσαμε παλαιά Ι.Χ. για καινούργια



Οταν επισκέπτεται κανείς μια εξουσιοδοτημένη μονάδα για να παραγγείλει το καινούριο του αυτοκίνητο αισθάνεται τουλάχιστον σίγουρος πως το αυτοκίνητο που παραλαμβάνει είναι καινούριο, έχει όλα τα χαρτιά από το εργοστάσιο και βέβαια όλα τα παραπάνω δικαιολογούν και το αυξημένο τίμημα που είναι πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο που μπορεί να βρει σε κάποιον ελεύθερο έμπορο.

Οι δήμοι ψάχνουν τα σημεία συνάντησης των πολιτών για να... έρθει το δωρεάν WiFi



Ποικίλα σχόλια, όχι ιδιαίτερα θετικά, είχε προκαλέσει η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Νοέμβριο για δωρεάν WiFi. Η επόμενη κίνηση πάντως προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως έγινε, καθώς ήδη οι δήμοι αναζητούν τα σημεία συνάντησης των πολιτών.

Τι αλλάζει για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες εξετάσεις



Μειώνονται οι ευκαιρίες που θα έχουν οι τελειόφοιτοι του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς με τις νέες αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων, θα μπορούν να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους μόνο για ένα χρόνο.

Die Presse: Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές -Πώς λέει ότι θα σώσει την Ευρώπη



Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μιλά για τον Αλέξη Τσίπρα η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, η οποία υποστηρίζει ότι είναι «ανανεωμένος» ο τρόπος έκφρασης του, καθιστώντας τον μια ρεαλιστική φωνή, ενώ υποστηρίζει πως όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Προσοχή τι τσίπουρο πίνετε!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία κρούει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), με αφορμή την έξαρση του φαινομένου της προώθησης παράνομα ελληνοποιημένων τσίπουρων στην εγχώρια αγορά τα οποία είναι πιθανόν να περιέχουν μεθανόλη σε τοξικά επίπεδα.
Η μεθανόλη είναι ουσία που υπάρχει ή μπορεί να απελευθερωθεί από τρόφιμα, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ επίσης παράγεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.

Βασκανία : Επιστημονικά πειράματα αποδεικνύουν πως υπάρχει «κάτι» στο ανθρώπινο βλέμμα που επηρεάζει άμεσα το περιβάλλον και τους άλλους ανθρώπους

 Βασκανία : Επιστημονικά πειράματα αποδεικνύουν πως υπάρχει «κάτι» στο ανθρώπινο βλέμμα που επηρεάζει …
Ο Πλάτων το είχε ονομάσει «αγνή φωτιά». Τι ακριβώς είναι αυτή και γιατί συχνά μας «καίει»;
Πιστεύετε στο μάτιασμα; Είστε της άποψης πως το βλέμμα κάποιων ανθρώπων μπορεί να τσακίσει ανθρώπους, ζώα , φυτά ή ακόμα και άψυχα όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο διήγημά του « Ο αβασκαμός του Αγά» ;
Στις περιγραφές αναφέρει την τρομερή θειά Σειραϊνώ την Παντούσα, που ο κόσμος έτρεμε τη γλώσσα της και το κακό της μάτι. «Μια μέρα μάλιστα που μια βρατσέρα έπλεε αντίκρυ στο πέλαγος ,πλοίο καινούργιο , καλά αρματωμένο, κι ωραία χρωματισμένο...η θειά Σειραϊνώ που αγνάντευε με άλλες γυναίκες το θαύμασε και είπε « Μπα! Αυτό το καΐκι, χαρά στη μορφιά του!» Μόλις απόσωσε το λόγο της, όλη η αρματωσιά του πλοίου έπεσε τρίζοντας και το καΐκι έμεινε ξυλάρμενο κούτσουρο».