Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μεσολόγγι και Αχαΐα βυθίζονται ήδη

Την άποψη πως η Δυτική Ελλάδα και πρωτίστως οι περιοχές του Μεσολογγίου και της Αχαϊας απειλούνται με εξαφάνιση από τον χάρτη ακόμα και χωρίς να λιώσουν οι πάγοι, κατέθεσε μιλώντας στην Εκπομπή του...
Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο ‘Ράδιο Γάμμα» o Καθηγητής Γενικής Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης με αφορμή το δημοσίευμα του National Geographic σύμφωνα με το οποίο περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα αφανιστούν με το λιώσιμο των πάγων.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 20132ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Χαιρετισμοί Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδη Κουυκιαδάκη στη Βιάννο στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής μίσους και φανατισμού καταδικάζοντας τη ναζιστική θηριωδία επεσήμανε σήμερα στην Βιάννο στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα ‘’ ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις ‘’ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στις αντιπροσωπείες από όλη την Ελλάδα αλλά και σε παριστάμενους φιλέλληνες Γερμανούς, εξέφρασε την στήριξη του στο συνέδριο και στα δίκαια αιτήματα των Βιαννιτών αλλά και όλου του Ελληνικού λαού για την διεκδίκηση από την Γερμανική Κυβέρνηση αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.
Αναφερόμενος στην 70η επέτειο του ολοκαυτώματος της Βιάννου και την εκτέλεση των 461 ηρώων, ο Περιφερειάρχης είπε, ότι, είναι επέτειος μνήμης αλλά και χρέους να διδαχθούμε, να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες των αγωνιστών αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα.

"Πόλεμο" από Καναδά σε Ελλάδα για την φέτα

Απειλή από τον Καναδά για την "ελληνική φέτα". Κινδυνεύει να χαθεί η κατοχύρωση της φέτας, λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων στην Ε.Ε.
Μπορεί η Ελλάδα να κέρδισε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη δικαστική "μάχη" για την κατοχύρωση της ονομασίας της φέτας, ωστόσο κινδυνεύει να τη χάσει σε διεθνές επίπεδο.
Υπάρχει δηλαδή κίνδυνος να χάσει το ευρωπαϊκό δικαίωμα για αποκλειστική χρήση του ονόματος της φέτας, και αυτό λόγω του ανηλεή πολέμου των εμπορικών συναλλαγών του Καναδά στην Ελλάδα.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

 
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, απέρριψε τις προδικαστικές προσφυγές που είχαν καταθέσει εταιρείες κατά της απόφασης της Ο.Ε. με την οποία είχε εγκριθεί το Πρακτικό της Επιτροπής για την Α’ φάση του Δημοσίου Διεθνούς Διαγωνισμού σχετικά με την επιλογή αναδόχου για το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
Με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
Ø «Εργασίες αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Άρτας – Καρδίτσας στις θέσεις: μετά τη γέφυρα Άνω Καλεντίνης, Κρανιές, πριν τον οικισμό Μηλιανών και πριν τον οικισμό Πηγών», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. (Ανάδοχος Γεώργιος Μπαλαούρας ΕΔΕ)

Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

 Συνελήφθησαν, χθες (12-09-2013) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις παράνομοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 26 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο για το νόμιμο της διαμονής τους στη χώρα, οι τρεις συλληφθέντες επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια Αλβανίας, στα οποία είχαν τεθεί πλαστές σφραγίδες εισόδου).
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα σε βάρος των δύο παράνομων αλλοδαπών εκκρεμούσαν επιπρόσθετα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-09-2013 συνεδριάσεως.
1.       Απόφαση επί της από 18-07-2013 προδικαστικής προσφυγής του άρθρου 4 του Ν. 3886/2010 της εταιρείας με την επωνυμία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., κατά της αριθμ. 19/760/05-07-2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε το από 28-06-2013 Πρακτικό της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο, για την επιλογή αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
2.       Απόφαση επί της από 17-07-2013 προδικαστικής προσφυγής του άρθρου 4 του Ν. 3886/2010 της ΕΝΩΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.- ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., κατά της αριθμ. 19/760/05-07-2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε το από 28-06-2013 Πρακτικό της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο, για την επιλογή αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

Ακόμα και λαθραίο...καπνό μεταφέρουν

           
                      Κατασχέθηκαν 7.750 γραμμάρια καπνού
Συνελήφθησαν προχθές (11-09-2013) αργά το βράδυ, στην Περιφερειακή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο οδηγοί λεωφορείου (ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας) καθώς και μία 39χρονη υπήκοος Αλβανίας, επιβάτης του λεωφορείου, για μεταφορά λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε λεωφορείο, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους, σε ειδικό χώρο που προορίζεται για την ανάπαυση των οδηγών, δύο σάκους με (7.750) γραμμάρια καπνού.

Εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, σύμφωνα με την 60740/1027/21.3.95 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως ισχύει σήμερα, θα πραγματοποιηθούν:
Ø τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00, για την ανανέωση των αδειών, και
Ø την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00, για την απόκτηση νέων αδειών.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας (πρώην ΕΛΚΕΠΑ).

Συνελήφθησαν τρία άτομα , για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, στην πόλη των Ιωαννίνων

       
                    Κατασχέθηκαν πάνω από (2) κιλά κάνναβης 
Συνελήφθησαν, χθες (12-09-2013) νωρίς το απόγευμα στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 40, 31 και 33 ετών,  για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, σπίτι ιδιοκτησίας του 40χρονου ημεδαπού χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα».
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο και τους άλλους δύο δράστες την ώρα που εξέρχονταν από το σπίτι του και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
§  ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2.361,4) γραμμαρίων.
§  ένα γραμμάριο κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
§  τρεις σπόροι κάνναβης.
§  δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.  
§  το χρηματικό ποσό των -10.050- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.

 

 

Έκλεψαν βενζίνη με...λάδι και συνελήφθησαν

 Συνελήφθησαν χθες (11-09-2013) αργά το βράδυ στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 24, 26, 28 και 17 ετών, διότι το πρωί της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν από την περιοχή Αρίλλα Θεσπρωτίας, τέσσερα μπιτόνια που περιείχαν μίγμα βενζίνης και λαδιού, συνολικής αξίας -280- ευρώ, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού.

Oι δηλώσεις συμμετοχής για τον 7ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και των παράλληλων αγώνων, ξεπέρασαν τις 1000!

Έναν επιπλέον λόγο να συμμετέχουν στον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» και στις παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου έχουν οι αθλητές της περιοχής και όχι μόνο.
Φετινή καινοτομία του αγώνα, που χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα, είναι η απονομή ενός συλλεκτικού μεταλλίου, το οποίο φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης Ηπειρώτης γλύπτης και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Νίκησε η Ελλάδα την Ισπανία 79-75 στον πρώτο κρίσιμο αγώνα για την δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ που διεξάγεται στην Σλοβενία

Με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη σε δημιουργία και εκτέλεση και τον Μάικλ Μπράμος να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών «έσπασε» την εξαιρετικά δυσμενή παράδοση απέναντι στην Ισπανία, μπήκε «με το δεξί» στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 79-75 των «φούριας ρόχας» στη Λιουμπλιάνα και τους υποχρέωσε στη 2η ήττα τους (μετέφεραν 1 νίκη και 1 ήττα από την Α' φάση), με την οποία τους «έπιασε» στη βαθμολογία του Α' ομίλου. Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική η αναμέτρηση του Σαββάτου με τους «οικοδεσπότες» Σλοβένους (22:00).

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

Βαθμολογία Ε' Ομίλου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β.

Κροατία 2-1 5

Ιταλία 2-0 4

Φινλανδία 1-2 4

Ισπανία 1-2 4

Ελλάδα 1-2 4

Σλοβενία 1-1 3
SKAI,gr
 

 

 

"Η ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑ ΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ" ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

                                                                      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑΣ
                                                                      HELLENIC CYTOMETRY SOCIETY
Στις 13-15 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Γ' Μέρους της  Βασικής  Εκπαίδευσης  στην  Κυτταρομετρία, με θέμα "Η ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑ ΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ" αυτό το σεμινάριο αποτελεί τη δεύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης στην κυτταρομετρία σύμφωνα με τις οδηγίες της European Society for Clinical Cell Analysis (ESCCA).
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Γ' Μέρους του βασικού εκπαιδευτικού μαθήματος στην κυτταρομετρία ροής,"Η ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑ ΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ"
θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 13-15 Σεπτεμβρίου.
Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν έχουν παρακολουθήσει το Α' και Β' μέρος, μπορούν να μελετήσουν τα αντίστοιχα powerpoint από το site και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και τα δυο σεμινάρια με τις αντίστοιχες εξετάσεις στο ίδιο αμφιθέατρο, ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να πάρει το πλήρες πιστοποιητικό από την ΕΕΚ.

Η ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑ ΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Γ' Μέρος της Βασικής Εκπαίδευσης στην Κυτταρομετρία




Γιαννάκη Ευθαλία, Tμήμα κυτταρομετρίας, Eργαστήριο Αιματολογίας, «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 


Δημητρακοπούλου Λίλα, Επιμ Α΄
Τμήμα Ανοσολογίας- Ιστοσυμβατότητας Γ.Ν.Α «Λαϊκό»


ΑχιλλέαςΘ.Καραμούτσιος  Μονάδα Μοριακής Βιολογίας, Αιματολογικό Εργαστήριο ΠΓΝ Ιωαννίνων


Βασιλική Ε. Καλοδήµου, Μοριακή Γενετίστρια (PhD)
Υπ. Τµήµατος Κυτταροµετρίας Ροής - Έρευνας & Αναγεννητικής Ιατρικής Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ


Λευκοθέα Σ. Ντόβα,  Βιοχημικός, Msc, PhD
Επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Μοριακής Βιολογίας - Αιματολογικό Εργαστηρίο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Ιωάννα Αθανασιάδου, Κλινικός Βιοχημικός (M.Sc.)
Γ.Ν.Α Λαϊκό Νοσοκομείο


ΕυγενίαΒερίγου Πανεπιστήμιο Πατρών


Γρηγορίου Ειρήνη, Αιματολόγος
Εργαστήριο Κυτταροέτρίας Ροής, Τμήμα Ανοσολογίας Ιστοσυμβατότητας, Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»


ΜαρίαΓ.Βάγια,Αιματολόγος 401ΓΣΝΑ
ΜαρίαΝ.Παγώνη,Αιματολόγος
Αιματολογική - Λεμφωμάτων Κλινική και ΜΜΜΟ, ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός»


Κατερίνα Ψαρρά, Χημικός, MSc, PhD
Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»
 


Ελένη Καψάλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας 


Κατερίνα Ψαρρά, Χημικός, MSc, PhD
Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»

                

 

 

 

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΣ ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα και την Τρίτη 16 και 17 Σεπτεμβρίου καθώς και του διοικητικού του έργου στις 18 και 19 του μήνα αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε κοινή συνεδρίαση με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του Ιδρύματος και με μοναδικό θέμα τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού.
Παράλληλα, η Σύγκλητος του Ιδρύματος απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση, εκφράζοντας την αγωνία της «για την επιχειρούμενη αποδυνάμωση των ΑΕΙ, μέσω της απομάκρυνσης διοικητικού προσωπικού, τη στιγμή που τα ελληνικά πανεπιστήμια συνεχίζουν να προσφέρουν ένα σοβαρό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στην ελληνική κοινωνία».

Η " ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ" ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Συναντήθηκαν στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη 12/9/2013 οι Δήμαρχοι της «πρωτοβουλίας των πέντε» Γ. Καμίνης (Αθηναίων), Γ. Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γ. Δημαράς (Πατρέων), Π. Σκοτινιώτης (Βόλου), και Φ. Φίλιος (Ιωαννιτών).
Μετά από διεξοδική ανταλλαγή απόψεων συμφώνησαν τα εξής:
Το εγχείρημα της «πρωτοβουλίας των πέντε» αποτελεί πολιτική παρέμβαση που επικεντρώνεται στο χώρο της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατικής μεταρρύθμισης του κράτους και αντιμάχεται την ακινησία, την αντιμεταρρύθμιση, τη συντήρηση και την πόλωση.
Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της παρέμβασης αποτελούν η θεσμική και διοικητική αυτονομία, η χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κομματικό και κρατικό εναγκαλισμό. Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό και την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή.
Η «πρωτοβουλία των πέντε» θέτει ως προτεραιότητες μείζονος σημασίας:
1.     Τη μεταρρύθμιση στην ΤΑ με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλειά της.
2.     Την ενίσχυση της ανάπτυξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
3.     Την Κοινωνική Πολιτική
4.     Τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη.
5.     Την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες.
Με βάση τις προτεραιότητες αυτές αποφασίστηκε η διοργάνωση πέντε θεματικών παρεμβάσεων στις έδρες των αντίστοιχων Δήμων με πρώτη αυτήν που θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου στο Βόλο με θέμα την κοινωνική πολιτική.
Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η διατύπωση ολοκληρωμένων προτάσεων προς την Πολιτεία και τους πολίτες και η διεκδίκηση εκείνων των αναγκαίων και καίριων αλλαγών που θα ενισχύσουν αποφασιστικά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πόλεων των πολιτών και της χώρας.

 

Οι φωτογραφίες της φλόγας στην κυπριακή ΑΟΖ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το περιβόητο «άναμμα της φλόγας» από το φυσικό αέριο του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Το πρώτο τεστ παραγωγής του φυσικού αερίου, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως drill stem test, στέφθηκε με επιτυχία, χθες Τετάρτη και το «φως» φάνηκε στη πλατφόρμα εξόρυξης που εγκαταστάθηκε στη γεώτρηση της Αφροδίτης.Τα drill stem tests είναι η πιο αποφασιστική διαδικασία για να υπολογιστούν με ακρίβεια η ποιότητα αλλά και η ποσότητα του φυσικού αερίου, κάτι που είναι αναγκαίο και για τον υπολογισμό της εμπορικότητας του κοιτάσματος.
Η παραγωγική δόκιμη θα διαρκέσει περίπου πέντε ημέρες και μετά η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τη σφράγιση της γεώτρησης και θα αποσυρθεί από την περιοχή. Η επεξεργασία των στοιχείων από την επιβεβαιωτική γεώτρηση θα γίνει για λογαριασμό των εταιρειών που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του κοιτάσματος και θα είναι έτοιμα μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου.
Τεχνικοί λόγοι, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, γεγονός που θα προκαλέσει πρόσθετη καθυστέρηση.
Ethnos.gr

Με ένα μικρό μπουρίνι έγινε... το έλα να δεις! - Έκλεισε για λίγο η Ε.Ο Πρέβεζας Ηγουμενίτσας



Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας λίγο πριν τις 21:00 όταν έπειτα από πτώση κεραυνού, προκλήθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης στην θέση Φραξύλα η οποία όμως έσβησε μόνη της λόγω της βροχής. Όπως διαβάζουμε στο mypreveza, εκτός από την πυρκαγιά η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις και για πτώσεις δένδρων από την περιοχή Μονολιθίου προς Αρχάγγελο και από τον Ζέφυρο ως το Λούρο.
Άμεση ήταν η επέμβαση της με 3 οχήματα επανδρωμένα με 6 πυροσβέστες να πηγαίνουν στα σημεία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, όπου οι σημαίες γνωστού beach bar βρέθηκαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  πρόβλημα στην κυκλοφορία, η οποία διακόπηκε για πολύ λίγα λεπτά.
Στο συγκεκριμένο σημείο πήγαν και άνδρες τις τροχαίας για να βοηθήσουν στο έργο της πυροσβεστικής.
Σε όλο το μήκος της Ε.Ο υπάρχουν φύλλα και πεσμένα κλαδιά και έτσι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια της νύχτας.
Newsit.gr