Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Στην Πρέβεζα μίλησε ο Γιώργος Ζάψας υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών»

«Η αυτοδιοικητική δημοκρατική συμπαράταξη βρίσκεται εδώ. Με όραμα και σχέδιο, με τόλμη και αποφασιστικότητα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και με μόνο στόχο να υπηρετήσει τον ηπειρωτικό λαό και τα συμφέροντα της Hπείρου» είπε υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Ο κ. Ζάψας, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο πολιτικό του παρελθόν σημείωσε πως οι πολιτικές δοκιμασίες που πέρασε είχαν ως κοινό τη συνεργασία, αναγνωρίζοντας ωστόσο και ορισμένα από τα λάθη του, ενώ δεν απέφυγε να σημειώσει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Για πλήρη αναντιστοιχία λόγων και έργων κατηγόρησε την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών», Μάκης Χατζηεφραιμίδης, καλώντας παράλληλα τους Ηπειρώτες να στηρίξουν τον συνδυασμό του Γιώργου Ζάψα στις εκλογές της Κυριακής.

«Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, η ανάπτυξη στο βάραθρο και η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει ακόμη καταλάβει γιατί φτάσαμε ως εδώ. Πως θα μας βγάλει από το αδιέξοδο;», διερωτήθηκε ο κ. Χατζηεφραιμίδης.
Παράλληλα έχοντας μαζί του το προεκλογικό πρόγραμμα της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» του 2010, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάχης, επισήμανε πως από τα 41 έργα που είχε ενταγμένα στο πρόγραμμα της κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο το ένα, αυτό που έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις.

Όλγα Γεροβασίλη: Στις 18 Μαΐου, η Ήπειρος θα ζήσει μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές ανατροπές των τελευταίων δεκαετιών. Στις 25 Μαΐου, η «Ήπειρος Ανατροπής», θα αποτελεί τη νέα πολιτική πραγματικότητα

Με μεγάλη αποδοχή από τους Ηπειρώτες ολοκλήρωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της Ηπείρου.
Την Τρίτη 13 Μαΐου στην Ηγουμενίτσα  πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Τετάρτη 14 Μαΐου, η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στην Πρέβεζα, όπου χαιρέτισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.
Χθες, θα μίλησε στις 8:30 μμ στο DU LAC στα Γιάννενα, όπου  απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Νίκος Βούτσης.

Αναγνώριση του έργου της νυν Περιφερειακής Αρχής από τους πολίτες της Π.Ε. Θεσπρωτίας

Με την πεποίθηση ότι οι πολίτες  της  Θεσπρωτίας, αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειες της νυν Περιφερειακής Αρχής και την εμπιστεύονται και για την επόμενη πενταετία, ολοκλήρωσε τις περιοδείες του στη Περιφερειακή Ενότητα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια, ενόψει της μετακίνησης ετεροδημοτών ψηφοφόρων κατά τις Περιφερειακές & Δημοτικές εκλογές και τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης, με σκοπό την ασφαλή κυκλοφορία των ετεροδημοτών ψηφοφόρων, οι οποίοι πρόκειται να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
·        Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
·        Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας/Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές:
Με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια για τις εκλογές (Δημοτικές-Περιφερειακές καθώς και τις Ευρωεκλογές του Μαϊμού 2014, Δ/νση του υπουργείου Εσωτερικών,  καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.

«Ένταξη των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην αναστολή των δόσεων δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ζητάει η ΕΣΕΕ»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας υπέγραψε  Υπουργική Απόφαση παρέχοντας σε δανειολήπτες, επαγγελματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις την δυνατότητα να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν πάρει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μέχρι 31-12-2014.

Ανδρέας Νταής: Το λιμάνι και τα παράλια της Θεσπρωτίας δεν πρέπει να περάσουν στους ιδιώτες

                                                                                                     ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ
                                                                                                                              ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ 
                                                                                                                 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ»
Επαναπροσδιορισμό της σχέσης του δήμου με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προτείνει ο υποψήφιος και παλιός δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Νταής, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση. Παράλληλα, τονίζει την αντίθεσή του σε δραστηριότητες που μπορεί να αποτελέσουν βραδυφλεγείς βόμβες για το περιβάλλον και επισημαίνει την ανάγκη στήριξης της αγροτικής οικονομίας και των προσπαθειών εξαγωγής τοπικών προϊόντων και δημιουργίας τομέα τυποποίησης και μεταποίησης.
“Είμαστε ενάντια σε δραστηριότητες που μπορεί να αποτελέσουν βραδυφλεγείς βόμβες για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής”

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! Εξοντώστε τα ενοχλητικά κουνούπια με φυσικό τρόπο και πάμφθηνα!

Προσέξατε ότι τα κουνούπια έχουν ήδη εμφανιστεί? Να μια παγίδα που θα μας βοηθήσει ώστε να μη γίνουμε δωρητές αίματος για αυτά! Θα χρειαστούμε: 1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit) 1 κούπα νερό (200ml) 1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ) 1 γρ. μαγιά Πως το φτιάχνουμε: 1. Κόβουμε το μπουκάλι στη μέση 2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με ζεστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στον πάτο του μπουκαλιού 3. Προσθέτουμε τη μαγιά. Δε χρειάζεται ανακάτεμα. Δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έλκει τα κουνούπια

Έγκριση πίστωσης για το δρόμο Τύρια - Σιστρούνι

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, κι ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας, εγκρίθηκε πίστωση ύψους 2.5οο.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το τρέχον έτος 2014 για τις εργασίες του έργου "Βελτίωση οδού Τύρια- Σιστρούνι".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου
Καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του σωματείου μας, την Δευτέρα 19 Μαΐου 2014. Η συνάντηση των μελών θα γίνει στις 7.00μμ.στο χώρο της Ριτσιώτη Γαριβάλδι 26β, (απέναντι από το πάρκο Κατσάρη), Ιωάννινα ενώ η Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 7.30μμ στον εκθεσιακό χώρο του πολυχώρου Δημήτριος Χατζής του ΠΚΔ Ιωαννιτών, στην ίδια περιοχή (παλιά σφαγεία).

Συνάντηση στην Αθήνα των εκπροσώπων των Ενώσεων Νέων Αγροτών για το ΟΣΔΕ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Λακωνίας, Δημήτριος Σταματάκος, προσκαλεί τους εκπροσώπους των ΕΝΑ από όλη την Ελλάδα σε συνάντηση στην Αθήνα, στις 21/5/2014.
Όπως δηλώνει ο κ. Σταματάκος στον ΑγροΤύπο, «τα βασικά προβλήματα που θα συζητηθούν σε αυτή την συνάντηση θα είναι η νέα ΚΑΠ, τα προβλήματα με το ΟΣΔΕ, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων και τα προβλήματα με τα αντλιοστάσια. Στις 21/5/2014 ζητήσαμε να συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ αλλά μας αρνήθηκαν.

Δικαστική Απόφαση! Παράνομες και άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ!

«Τεράστια» δικαστική απόφαση, φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα πραξικοπηματικά συνέβησαν την 11η Ιουνίου. Το λουκέτο στην ΕΡΤ θα αποτελέσει τελικά τον πολιτικό τους «τάφο».
Άκυρες και παράνομες λοιπόν έκρινε πριν από λίγο το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου - και των εργαζομένων σε όλη την ΕΡΤ, μια και η νομική βάση ήταν ενιαία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Ελευθέριο Σισκάκη, δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά στις ομαδικές απολύσεις, δηλαδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζομένων πριν την απόλυση κ.ο.κ.

Τα 9 επαγγέλματα που φέρνουν πολλά χρήματα και δεν χρειάζονται πτυχίο



Τα εννιά επαγγέλματα τα οποία αποφέρουν υψηλές απολαβές και για να τα ασκήσει κανείς δεν χρειάζεται να διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο παρά μόνο κάποια εκπαίδευση και εξειδίκευση ξεχώρισε το Careercast.

Τα υδροπλάνα ξανάρχονται στα Γιάννινα

Ένα βήμα πριν τις τελικές αδειοδοτήσεις ώστε να εντάξει και τα Ιωάννινα στους προορισμούς της, βρίσκεται η εταιρία Hellenic Seaplanes, η πρώτη εταιρία υδροπλάνων στην Ελλάδα που θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες και ναυλωμένες πτήσεις.
Ο Πρόεδρος της εταιρίας Νικόλαος Χαραλάμπους και διευθυντικά στελέχη επισκέφθηκαν σήμερα τα Γιάννινα, όπου είχαν συνεργασία με τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα και συζήτησαν τα επόμενα βήματα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου.

Εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Σ' ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, που συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων/Enterprise Europe Network-Hellas και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κοινωνία Τριών Τρίτων».
Η εκδήλωση, η οποία ήταν ανοικτή για το κοινό, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδρίων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
 Την εκδήλωσε άνοιξαν οι κος Ιωάννης Δασκαλόπουλος, Διευθυντής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Επικεφαλής του Enterprise Europe Network-Hellas Ιωαννίνων, και κος Νικόλαος Δημητριάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρίας ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ.

Πετυχημένη η φετινή 7η ποδηλατοπορεία στην Πρέβεζα

Εκατοντάδες ποδηλάτες από την Πρέβεζα έδωσαν και φέτος το παρόν στην 7η πανελλήνια ποδηλατοπορεία.
Το ραντεβού δόθηκε στην παραλία το πρωί της Κυριακής.
 Σε αυτό ανταποκρίθηκαν ποδηλάτες κάθε ηλικίας.

Η διαδρομή που ακλούθησαν,  η οποία παρεμπιπτόντως θα μπορούσε να είναι και ποδηλατόδρομος, ήταν : Παραλία - Κυανή Ακτή - Παντοκράτορας- Λ.Ειρήνης - Ναυτικές σχολές – παραλία.

Δεν στηρίζει κανένα συνδυασμό ή υποψήφιο η Π.Σ.Ε.

Ως Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  ενημερώνουμε ότι ουδέποτε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Σ.Ε. αποφάσισε να προσφέρει τη στήριξή του σε οποιονδήποτε συνδυασμό που διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές, είτε σε υποψήφιο για την ανάδειξη Περιφερειακών ή Δημοτικών Αρχών καθώς και Ευρωβουλευτών.
Οποιαδήποτε, επομένως, ανάρτηση σε ηλεκτρονικά ή δημοσίευση σε έντυπα μέσα, που εμφανίζει άμεσα ή έμμεσα την Π.Σ.Ε. να αναμειγνύεται στον εκλογικό αγώνα της 18ης και 25ης Μάη 2014 είναι ανυπόστατη.



Συγκρότηση Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών του ΕΟΠΥΥ

Με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη  Μπέζα, συγκροτούνται από ιατρούς του Π.Ε.Δ.Υ., εκατόν δεκαεννέα (119) Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης, ανά Υγειονομική Περιφέρεια. Συγκεκριμένα συγκροτούνται ογδόντα πέντε (85) Πρωτοβάθμιες και τριάντα τέσσερις (34) Δευτεροβάθμιες.

Π α ρ α μ ύ θ ι α γ ι α μ ι κ ρ ο ύ ς & μ ε γ ά λ ο υ ς

 Έντεκα βραδιές αφήγησης, έντεκα αφηγητές, έντεκα Παρασκευές από τις 9 Μαΐου έως τις 18 Ιουλίου 2014, στις 8:30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ,
Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, T. 210 86 40 943, E. politistiko@kethea-diavasi.gr
Με την υποστήριξη του Σωματείου «Παραμυθίας ιστόρησις»
Το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ευχαριστεί όλους τους αφηγητές, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά, αφιλοκερδώς και στηρίζουν το φετινό φεστιβάλ αφήγησης.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 8653960 – εσωτερικό 111, από τις 10:00 έως τις 16:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Απάντηση αναγνώστη σε επιστολή που έλαβε


   Κυρία Νίκη Αγνάντη- Γύρα,
Λυπάμαι κυρία Νίκη Αγνάντη ως ακαδημαϊκή προσωπικότητα να εμπλέκεστε στην πολιτική πάλη προωθώντας  πρόσωπα σε παρατάξεις  καθεστωτικής  λειτουργίας . Προτείνετε το νέο στο παλιό . 
Προσωπικά  θα προσπαθήσω  την πρόταση σας  να την προωθήσω στον τύπο ,ώστε  να διαμορφώσει ο πολίτης τη γνώμη του.

Ξενοφών Δρόσος

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Δήμος Ιωαννιτών:  Υποψήφιοι την Τετάρτη, 14 Μαΐου , 12 με 2 το μεσημέρι, στους 88,2 στα fm και στο era-ioannina.weebly.com.   απάντησαν στα ερωτήματα της ελεύθερης ΕΡΑ Ιωαννίνων για το νερό, την κοινωνική πολιτική, τη δημοκρατία και τους δημόσιους χώρους.