Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δύο νέοι μετέφεραν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους 153 κιλά κάνναβης και συνελήφθησαν στη Σαγιάδα

Την 13-10-2013/08.00 στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί ηλικίας 22 και 23 ετών, γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.E. αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (153) κιλά και (174) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Συνελήφθησαν επίσης σήμερα το μεσημέρι στην Κόρινθο, άλλα δύο άτομα (ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 22χρονη ημεδαπή)  που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο συμμετείχε ως προπομπός, στην πορεία του ανωτέρω οχήματος.

Λιθόστρωτα αλώνια και ερειπωμένα οικήματα στο βυθό της λίμνης Παμβώτιδας η οποία δεν υπήρχε στα αρχαία χρόνια;

H λίμνη των Ιωαννίνων, η Παμβώτιδα, γνωστή από τους θρύλους του Αλή πασά και όχι μόνο, φαίνεται πως δεν υπήρχε στην αρχαιότητα. ....
Αυτό προκύπτει από μια παλαιά ιστορική μελέτη του Κ. Ράμφου με τίτλο «Αι τελευταίαι ημέραι του Αλή πασά» .
Μεταφέρουμε (στη δημοτική, καθώς είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα) το σχετικό απόσπασμα: «Τα Ιωάννινα, η πατρίδα των αείμνηστων Ζωσιμάδων και Καπλανών, και κέντρο της ηρωικής και φιλότιμης Ηπείρου, της οποίας πάμπολλα παιδιά λάμπρυναν τη νεότερη ελληνική ιστορία, είναι χτισμένα παράλληλα σε μια λίμνη, που είναι άγνωστη στους αρχαίους γεωγράφους, οι οποίοι με μεγάλη ακρίβεια περιέγραψαν πολλά άλλα. Η λίμνη αυτή, που έχει μήκος επτά μίλια και πλάτος δύο, που τρέφει εξαιρετικά χέλια και ψάρια και βρίσκεται ανατολικά του επίσημου στην ιστορία χώρου της Δωδώνης, δεν θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής των γεωγράφων. Ότι η λίμνη αυτή δεν υπήρχε στα αρχαία χρόνια, αλλά σχηματίστηκε στα βυζαντινά, δεν αφήνεται καμία αμφιβολία στον προσεκτικό παρατηρητή. Στον πυθμένα της βλέπει κανείς ακόμη και σήμερα (σ.σ. εννοείται ένας και πλέον αιώνας πριν), παντού λιθόστρωτα αλώνια και ερειπωμένα οικήματα». Αυτά αναφέρονται από τον Κ. Ράμφο και προφανώς πρέπει να γίνουν αντικείμενο μελέτης.
Πηγή:  katoci.com 

 

 

Βιωματικά Εργαστήρια Παιδαγωγικής Ανάπτυξης και Διδακτικής οργανώνει για 3η χρονιά η ΕΠΙΓΝΩΣΗ

Το Κέντρο Παιδαγωγικής Ανάπτυξης και Προσωπικής Εξέλιξης "Επίγνωση" διοργανώνει για τρίτη χρονιά φέτος τα Βιωματικά Εργαστήρια Παιδαγωγικής Ανάπτυξης και Διδακτικής που θα εκπαιδεύσουν όσους θέλουν να προσθέσουν μια νότα ανανέωσης στη δουλειά τους και στις γνώσεις τους...
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν σε ποια ή ποιες θεματικές θέλουν αν συμμετάσχουν και στο τέλος μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης για το συνολικό αριθμό διδακτικών ωρών.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2651071150 και 6937086510!!!


ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Γ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ :"ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ"
Σήμερα το πρωί συνελήφθη στα Γιάννινα ο διακεκριμένος  Ηπειρώτης δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γ. Παπαχρήστος  έπειτα από μήνυση που είχε κατατεθεί  χθές από τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου.
Ο δημοσιογράφος  βρέθηκε στα Γιάννινα , στα οποία έρχεται πολύ συχνά, επειδή το διάστημα αυτό επισκευάζει το παλαιό πατρικό του σπίτι στην …Κράψη απ’ όπου κατάγεται (η σκεπή αντιμετωπίζει πρόβλημα κατάρρευσης).
Μετά τη σύλληψή του ο γνωστός δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων όπου  μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα Ιωαννίνων κα Σωτηρίου η οποία σε συνεργασία με τον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος .
Μετά από αυτό το περιστατικό ο Γιώργος Παπαχρήστου αναχώρησε για την Αθήνα.
Σε δήλωσή του στην "Η" ο Γιώργος Παπαχρήστου τόνισε ότι είναι ¨τίτλος τιμής για μένα η μήνυση του Π.Καμμένου. Θα τα πούμε στα δικαστήρια". 


Συνελήφθη 23χρονος στην Άρτα γιατί λειτουργούσε καφε-μπαρ χωρίς άδεια

Χθες (12-10-2013) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως ιδιοκτήτης, να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ), χωρίς άδεια λειτουργίας από αρμόδια αρχή.

Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί με πλαστά δελτία ασύλου

Συνελήφθησαν, χθες 912-10-2013) το απόγευμα έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Πακιστάν, 27 και 25 ετών, διότι κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από  το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Υπατία, ο κομήτης που έπεσε κάποτε στη Γη

Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν, για πρώτη φορά στον κόσμο, σαφείς ενδείξεις πως ένας κομήτης -και όχι αστεροειδής- έπεσε κάποτε πάνω στη Γη.
Οι ερευνητές μελέτησαν μια μυστηριώδη μικρή… μαύρη υαλώδη πέτρα που βρέθηκε στην Αίγυπτο και η οποία, όπως έδειξαν οι χημικές αναλύσεις, δεν μπορεί να είναι γήινη, ούτε να αποτελεί κομμάτι κάποιου μετεωρίτη, αλλά πιθανότατα προέρχεται από τον στερεό πυρήνα ενός κομήτη που έπεσε στον πλανήτη μας πριν από περίπου 28 εκατ. χρόνια.
Οι γεωλόγοι, αστρονόμοι και φυσικοί, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιαν Κράμερς του πανεπιστημίου του  Γιοχάνεσμπουργκ, που θα κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πλανητικής επιστήμης «Earth and Planetary Science Letters», σύμφωνα με το «New Scientist» και το Space.com, ονόμασαν την πέτρα «Υπατία» προς τιμή της αρχαίας Ελληνίδας μαθηματικού και φιλοσόφου της Αλεξάνδρειας.

Συνελήφθη με ναρκωτικά στην Άρτα

Την 12-10-2013/19.55 στην Άρτα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (51,56) γραμμάρια ηρωίνης, (0,10) γραμμάρια κάνναβης, (40) ναρκωτικά δισκία, (1) μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος, (1) ζυγαριά, (1) φωτογραφική μηχανή, (1) κεντρική μονάδα Η/Υ, (1) κινητό τηλέφωνο, (1) κιλό και  (40) γραμμάρια αφορολόγητο καπνό, καθώς και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

'Αγνωστοι μπήκαν στο σπίτι 81χρονου και έκλεψαν έντυπο προθεσμιακής κατάθεσης

Την 12-10-2013/22.20 στον οικισμό Βράστοβα Λαβδάνης Πωγωνίου Ιωαννίνων, άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε οικία 81χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό των  καθώς και (1) έντυπο προθεσμιακής κατάθεσης της Αγροτικής Τράπεζας Ιωαννίνων.

Σύλληψη 22χρονου Αλβανού στην Άρτα, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Μετέφερε με αυτοκίνητο, κάτω από σακούλες με φρούτα,  κλεμμένες ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία,  με σκοπό να τα πουλήσει στην Αλβανία
Χθες (11-10-2013) τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στα πλαίσια ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, συνέλαβαν έναν 22χρονο Αλβανό,  για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από σακούλες με λεμόνια,     γεωργικά μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα ανωτέρω κατασχεθέντα αντικείμενα τα παρέλαβε στην Κόρινθο, με σκοπό να τα μεταφέρει  και να τα πουλήσει στην Αλβανία.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλεμμένων προϊόντων και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του 22χρονου.

Πυρκαγιά σε αποθήκη ζωοτροφών στο Ψαθοτόπι Άρτας

Χθες   12-10-2013 στις03.00  στο Ψαθοτόπι Άρτας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη με ζωοτροφές.
Ειδοποιήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας η οποία  έσβησε την πυρκαγιά την 08.05 ώρα της ιδίας μέρας.
Από την Π. Υ. Άρτας, η οποία επελήφθη προανακρίσεως διεξάγονται έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς

Συνελήφθη 21χρονος στα Ιωάννινα για κλοπή

      
                         Ο δράστης αφαίρεσε κοσμήματα από σπίτι της περιοχής
Συνελήφθη χθες (11-10-2013) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων σε συνεργασία   με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.
Ειδικότερα, ο 21χρονος εισήλθε σε  οικία  76χρονης ημεδαπής και αφού ερεύνησε όλους τους χώρους,  αφαίρεσε χρυσά και ασημένια κοσμήματα  και τράπηκε σε φυγή.
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του μέσα σε λίγη ώρα και την αυτόφωρη σύλληψή του.
Στην κατοχή του 21χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν τα κοσμήματα που είχε αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν, παρέδωσαν στην παθούσα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

 

 

υνελήφθη ζευγάρι στην Κακαβιά γιατί κουβαλούσαν 72 κιλά ναρκωτικά με το αυτοκίνητό τους

Χθες (11-10-2013) το μεσημέρι, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους     και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, συνέλαβαν ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 29 και 31 ετών, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, μέσα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν με το ανήλικο παιδί τους.
Συγκεκριμένα, μετά από  ενδελεχή αστυνομική έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου,  στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη κάτω από τα πίσω καθίσματα του οχήματος, επιμελώς κρυμμένες  (66) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη,  περίπου (72) κιλών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν :κάνναβη, συνολικού βάρους (71.950) γραμμαρίων, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των  (950) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

 

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, επ' ευκαιρία του 'Επους του 40, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20΄00' παρουσιάζει την λαϊκή παράσταση "ΗΠΕΙΡΟΣ. Από την απελευθέρωση στο Αλβανικό Έπος",στο θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου Ηλιούπολης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, επ' ευκαιρία του 'Επους του 40, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20΄00' παρουσιάζει  την λαϊκή παράσταση "ΗΠΕΙΡΟΣ. Από την απελευθέρωση στο Αλβανικό Έπος",στο θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Πρωτόπαπα. Μια εκδήλωση που πρέπει να την παρακολουθήσουν όλοι οι  Ηλιουπολίτες και όλοι οι Ηπειρώτες..
                                 ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ
Όλος  ο κόσμος έλαμπε σαν μια νεροσταγόνα στα πόδια της Πίνδου  
                                     ΚΑΙ ΞΑΦΝΟΥ

Τα όρνια μοιράζονται ψηλά τις ψίχες του ουρανού.
Τα κοράκια κάτι κράζανε τ' ανήσυχα
στα κυκλογυρίσματά τους,
και ψηλάθε ξαγνάντευαν γυπαετοί.
Κάθε παλμός, ένας θάνατος καβάλα στον αέρα.
Kάθε βροντή, ένας άντρας χαμογελώντας αντίκρυ.
Στο θάνατο-και η μοίρα ό,τι θέλει ας πει

Πόσοι Έλληνες έχουν "χτυπηθεί" από σπάνια ασθένεια

Είναι 36 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη αλλά είναι "σπάνιοι". Κι εκείνο που τους κάνει "σπάνιους" είναι ότι πάσχουν από ένα εκ των 8000 σπάνιων νοσημάτων.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι σπάνιες παθήσεις πλήττουν το 10% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, ενώ ο αριθμός των πασχόντων από σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο.
"Στο 80% των πασχόντων, η διάγνωση γίνεται κατά την παιδική ηλικία. Κι επειδή οι παθήσεις αυτές είναι σπάνιες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη διάγνωση γιατί δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί. Γι' αυτό είναι αναγκαία η ενημέρωση των νέων αλλά και παλαιότερων γιατρών για την έγκαιρη αναγνώριση των σπανίων παθήσεων, ώστε να υπάρχει η άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών, αλλά και πρόληψη, όσο αυτό είναι δυνατόν, της δυσάρεστης εξέλιξης κάθε σπάνιας νόσου" επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Σπανίων Παθήσεων Μαριάννα Λάμπρου, στο πλαίσιο του συνεδρίου: "Οι Σπάνιες Παθήσεις στη Βόρεια Ελλάδα".

Ο ΑΓΣΙ νίκησε τον ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ με 91-87

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ ο ΑΓΣΙ, που επικράτησε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ του Κερκυραϊκού με 91-87. Η ομάδα μας στα τελευταία λεπτά ήταν πιο ψύχραιμη, είχε σωστές επιλογές και νίκησε.
Πολύ καλή εμφάνιση για τον Βαγγέλη Αυγερινό, ο οποίος σκόραρε μόνο με τρίποντα και σταμάτησε στους 28 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Θανάσης Κοντός και Μίμης Πανταζής που είχαν από 17.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της ομάδας μας Παναγιώτης Κοντογιάννης δήλωσε: «Κρατάμε μόνο τη νίκη. Ήταν κακή η εμφάνιση. Ίσως φταίει το ότι δεν έχουμε συμπληρώσει τον κύκλο προπονήσεων που πρέπει. Κερδίσαμε μια σοβαρή ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Ελπίζω να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα». 
Επόμενος αγώνας του ΑΓΣΙ το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου στις 17:00 στην Ηγουμενίτσα με τον τοπικό Πρωτέα.
                                    Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 19-30, 32-23, 19-19
Α.Γ.Σ.Ι. (Παναγιώτης Κοντογιάννης): Καραμπίνης, Μουζακίτης 6 (2), Πόθος, Κοντός 17 (1), Μαυρογιάννης 3, Μάντζιος Δ., Μάντζιος Π. 9, Μάκης 5, Τάσσης 2, Πανταζής 17, Φίλιος 4, Αυγερινός 28 (7).

 

Το Facebook καταργεί τη ρύθμιση απόκρυψης προφίλ από αναζητήσεις

Τέλος στους… "κρυμμένους" χρήστες θα βάλει το Facebook καθώς η επιλογή να μην εμφανίζεται το προφίλ ενός ατόμου κατά την αναζήτηση του ονόματός του, πρόκειται να καταργηθεί.
Μέχρι σήμερα εάν κάποιος που διατηρεί προφίλ δεν επιθυμούσε να εμφανίζεται κατά την αναζήτησή του από άλλους χρήστες, η πληκτρολόγηση του ονόματός του στην μηχανή αναζήτησης του Facebook δεν απέφερε κάποιο αποτέλεσμα.
Mέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσει η σταδιακή κατάργηση της απόκρυψης του προφίλ από τους χρήστες που την έχουν ενεργοποιημένη, ενώ θα σταλεί και σχετικό μήνυμα ειδοποίησης ότι η ρύθμιση πρόκειται να καταργηθεί.
Το μέτρο έρχεται ως συνέπεια του feedback που έπαιρνε το Facebook από περιπτώσεις όπου δύο άτομα από το ίδιο Group δεν μπορούσαν να βρουν ο ένας τον άλλον ή άτομα που παραπονιόντουσαν ότι ενώ γνωρίζουν κάποιον προσωπικά που διατηρεί προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο, αδυνατούσαν να βρουν το συγκεκριμένο άτομο.
tromaktiko