Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δίκτυο συνεργασίας και ενημέρωσης προωθεί η Περιφέρεια με το ΚΕΘΕΑ και τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων

Συνάντηση εργασίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων των Ιωαννίνων, και το Κ.Ε.Θ.Ε.Α.-ΗΠΕΙΡΟΣ πραγματοποίησε η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου την Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή των φορέων ήταν καθολική και έγινε εποικοδομητικός διάλογος με αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που προκύπτουν με την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.
Σκοπός ήταν η πληροφόρηση των ειδικών επαγγελματιών (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων) για την λειτουργία του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και τις νέες δράσεις που αναπτύσσει στην περιοχή μας.

Eξετάσεις για ειδική άδεια ταξί

Εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί θα διενεργηθούν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. στη Διεύθυνση Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων (Δομπόλη 30). Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτιστεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. (Αρμόδιος υπάλληλος ο κ. Βασίλειος Δόσης).

 

Σύλληψη 52χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 140.069,84 ευρώ
Συνελήφθη χθες (13-11-2013) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 52χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 52χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 140.069,84 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

 

 

 

Συνελήφθη άμεσα 28χρονος για κλοπές στην Άρτα

Ο δράστης διέπραξε διαδοχικά  το βράδυ  της Τρίτης (12.11.2013)  τέσσερις κλοπές σε σπίτια
Συνελήφθη χθες (13-11-2013)  αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διαδοχικές κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην πόλη της Άρτας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο δράστης το βράδυ της 12/13-11-2013,  πραγματοποίησε τέσσερις διαδοχικές κλοπές σε σπίτια στην πόλη της Άρτας, είτε παραβιάζοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες είτε εκμεταλλευόμενος ανασφάλιστα παράθυρα.  Από τα σπίτια, ο 28χρονος αφαίρεσε διάφορα τιμαλφή και χρυσά κοσμήματα, κάρτες ανάληψης χρημάτων και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών καθώς και πορτοφόλια με χρηματικά ποσά.

Σύλληψη φυγόποινων σε Ιωάννινα- Φιλιππιάδα και Άρτα

 
Συνελήφθη, την 12-11-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 52χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για  φορολογικές παραβάσεις.
Συνελήφθη χθες (13-11-2013) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 54χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Ε΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (10) μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για  μη έγκαιρη καταβολή εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε.

Ένα πανεύκολο τρικ για να κρυώνεις γρήγορα το φαγητό σου

Πόσες φορές έχει τύχει να μαγειρεύεις λίγο πριν κοιμηθείς και να περιμένεις μέχρι να κρυώσει… το φαγητό σου για να μπορέσεις να το βάλεις στο ψυγείο; Δες πώς μπορείς να το κάνεις με πιο γρήγορο τρόπο κερδίζοντας χρόνο..
Ρύζι, φασόλια και όσπρια τα οποία φτιάχνεις στην κατσαρόλα μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τόσο η κατσαρόλα όσο και το ίδιο το φαγητό που είναι ζεστό έχουν την τάση να κρατάνε τη θερμοκρασία τους για πολύ ώρα.
Για να μειώσεις το χρόνο αναμονής σου μετέφερε το φαγητό σου σε μία λαδόκολλα (την οποία έχεις βάλει σε ένα ταψί) και άπλωσέ το. Αυτό αφήνει το φαγητό να κρυώσει πιο εύκολα, γρήγορα και ομοιόμορφα. Αν θέλεις μπορείς να σκεπάσεις το ταψί με διαφανές κάλυμμα, έτσι ώστε να μη στεγνώσει το φαγητό σου, και να κάνεις μερικές τρύπες για να παίρνει και λίγο αέρα.
Πρόκειται για ένα πολύ απλό trick που θα σε γλιτώσει από μεγάλη αναμονή μέχρι να κρυώσει το φαγητό σου και να το βάλεις στο ψυγείο.
Πηγή:tromaktiko

ΣΟΚ :«Θερίζει» η ανεργία (62,57%) στις παραγωγικές ηλικίες 30-54

Kατά 102.202 άτομα αυξήθηκαν οι άνεργοι το Σεπτέμβριο του 2013 σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ενώ οριακά έχει μειωθεί ο αριθμός των ανέργων σε σχέση με το μήνα Αύγουστο.
Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες και μη εργασία) ανήλθαν σε 993.790 άτομα.
Τον προηγούμενη  μήνα, Αύγουστο, οι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό άνεργοι ανέρχονταν σε 1.004.545 άτομα. Από αυτούς, μόλις οι 138.350 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
«Θερίζει» η ανεργία στις ηλικίες  30- 54, όπου το ποσοστό ανεργίας έχει ξεπεράσει το 62%
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 344.919 είναι άνδρες (ποσοστό 40,39%) και  οι 508.977 είναι γυναίκες (ποσοστό 59,61%).

Δήλωση του Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Θανάση Μανταλόβα

Με αφορμή την συζήτηση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εγκρίνει την έγκριση πίστωσης για  τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ταε κβο ντο στην πόλη των Ιωαννίνων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εισήγησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιχορήγηση της διοργάνωσης αποτελούσε υποχρεωτικό βήμα προγενέστερης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της οποίας εγκρίθηκε η διεκδίκηση της διοργάνωσης του πανελληνίου πρωταθλήματος και της αντίστοιχης επιχορήγησης με την εγγραφή της σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό.
Λυπάμαι για τη χθεσινή εξέλιξη κι ελπίζω να μην διακυβευτεί η διεξαγωγή των αγώνων, τα οφέλη των οποίων ήδη βιώνουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της πόλης μας».

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων το πρόγραμμα έργων για το 2014

Προσαρμοσμένο στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες αλλά και στις ανάγκες του Δήμου είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2014, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η βασική εισήγηση έγινε από τον αντιδήμαρχο έργων Βασίλη Μασσαλά ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί κατ’ εξοχήν μικρά έργα, είναι μειωμένο κατά 70%
«Το πρόγραμμα έργων είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τον προϋπολογισμό του Δήμου. Περιλαμβάνει αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν», υπογράμμισε ο κ. Μασσαλάς.
Το πρόγραμμα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ αρνητική ψήφο έδωσε ο κ. Στέφανος Σκοπούλης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 228 έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τα οποία αναλύονται ως εξής:
-        Σαράντα τέσσερα έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 68.772.895 € και πιστώσεις για τη νέα χρονιά 24.585.795 €.
-        Δεκατέσσερα έργα (υπόλοιπα) του προγράμματος Θησέας.
-        Είκοσι έργα που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, τον ΟΣΚ, τα κληροδοτήματα, τη ΣΑΕΠ 030  κλπ 
-        Ενενήντα οκτώ έργα από τη ΣΑΤΑ.

Εύκολες Συνταγές Εύκολο φαγητό στο λεπτό! Πράσινη σαλάτα με αυγά για ένα γρήγορο αλλά υγιεινό γεύμα!!!


Πεινάς αλλά βιάζεσαι να φας και δεν έχεις χρόνο;;; Φτιάξε γρήγορα μια σαλάτα με αυγά! Με λίγες θερμίδες και έτοιμη σε 15 λεπτά, το Athens Magazine σου δίνει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή:
Υλικά:
Μερικά φύλλα μαρούλι
Ένα κομμάτι μικρό τυρί κίτρινο (κασέρι ή gouda ή οτιδήποτε προτιμάτε)
2 βραστά αυγά σφικτά
1ντομάτα
1 αγγούρι

Πρέπει να διαβάσετε Νέο βήμα στα αεροπορικά ταξίδια! Πλέον μπορείτε να έχετε μαζί σας και να χρησιμοποιείτε laptop , κινητά κλπ!!!



Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές αρχές αποφάσισαν σήμερα να επιτρέψουν τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στα επιβατικά αεροπλάνα στη διάρκεια όλων των φάσεων της πτήσης, περιλαμβανομένων αυτών της απογείωσης και της προσγείωσης."Είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της επέκτασης της ελευθερίας χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στα αεροπλάνα χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πάτρικ Κι, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Αεροπορικής Ασφάλειας (AESA).

ΗΠΑ: Ως Εθνικό Ιερό Προσκύνημα θα λειτουργεί ο ναός του Αγίου Νικολάου


Ως Εθνικό Ιερό Προσκύνημα, το οποίο θα αποτελεί ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θα λειτουργεί ο ναός του Αγίου Νικολάου, που ανεγείρεται στο Σημείο Μηδέν του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Η Γενική Συνέλευση των μελών της εκκλησίας και της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, στο νότιο μέρος του Μανχάταν, αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη του Αγίου Νικολάου ως Εθνικό Ιερό Προσκύνημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η «ιστορική αυτή απόφαση» ελήφθη υπό την ηγεσία του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και με την υποστήριξη του ιερέα της κοινότητας πατρός Ιωάννη Ρώμα και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πως θα χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα και γυμναστική

Σωστή διατροφή σε συνδυασμό με πολύ γυμναστική αποτελούν μια εγγυημένη μέθοδο απώλειας βάρους. Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος τρόπος αδυνατίσματος που δεν απαιτεί ούτε δίαιτα ούτε ατελείωτη γυμναστική.Σύμφωνα με το Queen.gr οι βιταμίνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καύση του λίπους καθώς και στη διαδικασία των καύσεων. Βέβαια, το αποτέλεσμα αυτό δεν το επιφέρουν όλες οι βιταμίνες αλλά συγκεκριμένα η C και η D.Ποια τρόφιμα περιέχουν βιταμίνη CΠορτοκάλια, ακτινίδια, κόκκινη πιπεριά, γκρέιπφρουτ, πράσινη πιπεριά, φράουλα και λαχανάκια Βρυξελλών
Ποια τρόφιμα περιέχουν βιταμίνη D
Σολομός, σαρδέλες, μανιτάρια, κρόκο αβγών, τυρί, τόνος
queen.gr
Πηγή:Yahoo OMG


 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ» ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ




Τη Κυριακή  24  Νοεμβρίου  και ώρα 12 μεσημβρινή  έως 2 μ. μ.   ο Μορφωτικός Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού  οργανώνει ενημερωτική ημερίδα  για την εθελοντική αιμοδοσία  .  Κύριος στόχος  είναι: « Η Ελλάδα ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ».
 Στην ημερίδα θα μιλήσουν:  
Από το περιφερειακό κέντρο Αιμοδοσίας  του  Γενικού  Κρατικού Περιφερειακού Νοσοκομείου  Γ. Χατζηκώνστα   ο  Δέντσικας Γεώργιος  νοσηλευτής Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, η Κίστη  Βαρβάρα  Επισκέπτρια ,  ο Τζίμας Νικόλαος συνταξιούχος  εκπαιδευτικός  Μέλος της Συμβουλευτικής επιτροπής της  Π.Ο.Σ. Ε. Α. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ).

Συνεχίζει απρόσκοπτα να λειτουργεί η Αγορά Αηροτών της ΕΝΑ Πρέβεζας

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν  με επίκεντρο την πρότυπη Πιλοτική  αγορά  αγροτών(Farmers market)  Πρέβεζας  σας ενημερώνει  ότι η συγκεκριμένη αγορά ήταν, είναι και θα είναι όνειρο της Ένωσης  Νέων Αγροτών  Πρέβεζας που ξεκίνησε 16 / 6 / 2012  και λειτουργεί με  ελάχιστα προβλήματα   έως και σήμερα  με τεράστια επιτυχία  τόσο στην πόλη της Πρέβεζας. Οι νέοι αγρότες τόλμησαν και έδρασαν αποδεικνύοντας  σε όλους ότι εάν υπάρχει θέληση όλα επιτυχαίνονται ακόμα και χωρίς χρήματα  έχοντας γνώμονα και στόχο  μια ελεγχόμενη αγορά όπου μόνο παραγωγοί αγρότες θα πωλούν  ιδιοπαραγόμενα  προϊόντα.  Κατά καιρούς κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα  με στόχο να κλείσει η συγκεκριμένη αγορά μιας και είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες καθορίζουν τις Τιμές λιανικής πώλησης .
Καταλαβαίνουμε ότι όλοι οι κλάδοι έχουν προβλήματα  πόσο μάλλον οι νέοι αγρότες  που παράγουν .
Την αγορά αγροτών Πρέβεζας  την έχουν παρουσιάσει ως πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα με αρκετές παρουσιάσεις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ .
Τα βασικότερα που έχει καταφέρει όμως θα σας παρουσιάσουμε εμείς εν τάχει .
1)     Κατάφερε να λειτουργήσει ο υγείες ανταγωνισμός  ρίχνοντας τις τιμές έως και 70% σε μια πόλη που έχει παράγωγη αγροτικών προϊόντων αλλά δεν είχε ποτέ λαϊκή αγορά παρά μόνο επαγγελματίες οπωροπώλες  και αλυσίδες σουπερ μάρκετ.