Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία -Πόσο πρέπει να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα



Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.
Αντιθέτως η μάχη γίνεται στην ουρά για το πόσα, αλλά και ποια κόμματα θα καταφέρουν να πιάσουν το πολυπόθητο 3% και να μπουν στη Βουλή. Από αυτά θα εξαρτηθεί και το ποσοστό που θα πρέπει να λάβει ο πρώτος ώστε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Εκλογές 2015: Δες σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις



Με ένα κλικ από υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών και να μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε. Μάλιστα, στην εφαρμογή διατίθεται και χάρτης με την ακριβή τοποθεσία του κέντρου.

La Repubblica: Σώθηκαν οι τράπεζες και όχι οι Ελληνες -Η χώρα είναι θύμα των λαθών της



«Αθήνα, οι κατηγορίες στην Τρόικα: σώθηκαν οι τράπεζες και όχι οι Έλληνες», τιτλοφορεί άρθρο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, το οποίο δημοσιεύει στην διαδικτυακή της πύλη, με αναφορά σε μελέτη της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign.

Παπανδρέου-Θεοδωράκης στην ίδια πτήση Ιωάννινα-Αθήνα αργά χθες βράδυ: Οι αντιδράσεις των επιβατών



Υπήρξαν φίλοι στο παρελθόν – όσο φίλος μπορεί να είναι ένας πολιτικός με έναν δημοσιογράφο. Τώρα, πολιτικοί αντίπαλοι, αναζητούν ψήφους από το ίδιο εκλογικό πεδίο. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Σταύρος Θεοδωράκης είχαν την πρώτη τους συνάντηση μετά την απόφαση του δεύτερου να ιδρύσει το Ποτάμι. Μια συνάντηση μέσα σε έναν ασφυκτικό χώρο -στην καμπίνα ενός αεροσκάφους.