Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο «συνεταιρισμός» με την Eφορία αφανίζει εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις - «Σωσίβιο» οι επαγγελματικές δαπάνες



Σε αφανισμό οδηγεί χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμποροβιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες το νέο φορολογικό καθεστώς, το οποίο φέρνει υπέρογκους φόρους ακόμα και για εισοδήματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

«Λίφτινγκ» στα βαριά πρόστιμα της Εφορίας ετοιμάζει η κυβέρνηση - «Ξεσηκώθηκαν» λογιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι



Ακόμα και μία ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ συνεπάγεται πρόστιμα που κυμαίνονται από 1.000 έως και 2.500 ευρώ
«Πρύμναν ανακρούει» η κυβέρνηση στο θέμα των εξοντωτικών φορολογικών προστίμων, η οποία μετά τις οξύτατες αντιδράσεις από λογιστές και ελεύθερους επαγγελματίες προχωρά σε αλλαγές επί τω βελτίω για τις πιο «σκληρές» διατάξεις.

Όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα παίρνουν πίσω 50% του ΦΑΠ



Από την εφορία τους θα πρέπει να περάσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι «τακτοποίησαν» αυθαίρετους βοηθητικούς χώρους (υπόγεια, εσωτερικούς εξώστες και σοφίτες) για να ζητήσουν να γίνει νέα εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και να γλιτώσουν τελικά την πληρωμή διπλάσιου φόρου.

Προβάδισμα 3,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή



Προβάδισμα 3,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση, εμφανίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 31,5% και στο 28% τη Νέα Δημοκρατία.

Σε 2.800 προσλήψεις στην Ελλάδα θα προχωρήσει η Ryanair -Οι ειδικότητες που θα ζητήσει



Mέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ryanair η προκήρυξη των 2.800 θέσεων εργασίας που θα προσφερθούν στους ενδιαφερόμενους, λόγω της δημιουργίας των δύο σταθμών της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ελεγχοι χωρίς έλεος και πρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις



Για μπαράζ ελέγχων σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απαλλάσσονται, πλέον, από τη τήρηση βιβλίου πελατών (πρόσθετα βιβλία) ετοιμάζονται οι Εφορίες.  Με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι θα γίνονται εφεξής αιφνιδιαστικά στη πόρτα, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν εκδίδονται αποδείξεις από τους υπόχρεους.

Αλλάζουν όλα στην ασφάλιση των αυτοκινήτων -Τι ισχύει, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο



Αλλάζει προς το αυστηρότερο η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτου και κλείνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη και μέχρι να πληρωθεί το νέο ασφαλιστήριο.
Οι αλλαγές θα γίνουν με την προώθηση της εγκυκλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να διαμορφωθούν προδιαγραφές ασφάλισης που θα αντιστοιχούν στις αντίστοιχες προδιαγραφές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία θα πάρει και νομοθετική μορφή, καταργείται η αυτόματη ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, μία πρακτική που ακολουθείτο από πολλές εταιρείες και ουσιαστικά εξυπηρετούσε τις εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και δέσμευε τους πελάτες. Το συμβόλαιο που δεν θα έχει πληρωθεί μέχρι τη λήξη του θα ακυρώνεται.
Γι' αυτό τον λόγο, δέκα ημέρες πριν από τη λήξη του ο ασφαλιστής σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία θα ενημερώνει εγγράφως τον ασφαλισμένο για την υποχρέωση που έχει να ανανεώσει την ασφάλισή του, ενώ σε περίπτωση έκδοσης νέου συμβολαίου θα πρέπει να προκαταβάλλεται το ασφάλιστρο. Επίσης προωθείται η διαδικασία να πληρώνονται τα ασφάλιστρα κυρίως μέσω των τραπεζών (καταστήματα ή ηλεκτρονική τραπεζική) κίνηση με την οποία θα σταματήσει η διακράτηση των εισπράξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Oι προτεινόμενες συνθήκες ασφάλισης επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και αποτελούν πάγιο και χρόνιο αίτημα και των ξένων πολυεθνικών στην Ελλάδα που ήθελαν να λειτουργήσουν σε οργανωμένο καθεστώς και όχι σε περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού. Τα νέα μέτρα σίγουρα θα φέρουν άμεση ρευστότητα στις εταιρείες, αλλά θα προβληματίσουν όσους είχαν συνηθίσει να πουλούν δίνοντας μεγάλα χρονικά περιθώρια πληρωμής, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Πηγή:
iefimerida

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Προέβαιναν σε αποσυναρμολογήσεις οχημάτων και επεξεργασία μετάλλων, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες, προκαλώντας μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος
Συνελήφθησαν χθες (20-01-2014) το πρωί, στη Μπάφρα Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί,  ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 43 και 42 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος. 

Αλβανός μετέφερε παράνομους μετανάστες

Την 20-1-2014/22.30 στο 17ο χιλ. Ε.Ο. Κακαβιάς Ασφάκα Ιωαννίνων, συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επέβαινε σε  Ι.Χ.Φ. αυτ-το, γιατί μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας (3) ομοεθνείς του (-2- άντρες και -1- γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν  νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην χώρα.