Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το Σάββατο η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε την Ηγουμενίτσα

 Στις 10.30 συναντήθηκε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας Παναγιώτη Πάντο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και συζήτησε μαζί τους την πορεία του εκλογικού αγώνα.
    Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιώργο Κάτσινο στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου, παρουσία και των αντιδημάρχων  Ισμήνης Δήμα και Γεώργιου Κωλέττα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα που αφορούν τον Καλλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας.

Κατάσχεση 254 κιλών κάνναβης

Χθες(26-04-2014) το απόγευμα, κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, έξι (6) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (250) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους -254- κιλών και -510- γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε δασώδη περιοχή στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Την πόλη της Άρτας θα επισκεφτεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, την Τρίτη 29 Απριλίου.

Ο Νίκος Χουντής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της περιφερειακής παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ", όπου θα συναντηθεί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Γιολδάση, και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού.

Κατατέθηκε ο συνδυασμός της «Ήπειρος Ανατροπής» από την Όλγα Γεροβασίλη

 Το μεσημέρι της Κυριακής  κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη ο πλήρης συνδυασμός της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής».
   Η υποψήφια Περιφερειάρχης συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ιωαννίνων και Π.Ε. Πρέβεζας, Βασίλη Τσίκαρη και Δημήτρη Κωνή, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και στελέχη του συνδυασμού.

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο ο συνδυασμός της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου»

Τη Δευτέρα η επίσημη παρουσίαση του
Από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη   κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, κατατέθηκε χθες το πρωί στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων ο πλήρης συνδυασμός της παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη».
Η παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών προγραμματικών θέσεων θα γίνει τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, ώρα 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Du Lac στα Ιωάννινα.

Συναντήσει​ς με τις διοικήσεις του Εμπορικού και Βιοτεχνικο​ύ και του Οικονομικο​ύ Επιμελητηρ​ίου στα Γιάννενα

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» συναντήθηκαν το πρωί της  Παρασκευής  με τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.
   Η συζήτηση εστιάστηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής μας, αναφορικά με τις φορολογικές ρυθμίσεις-επιβαρύνσεις, τον μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων επαγγελματιών συμπολιτών μας, την έλλειψη ρευστότητας και τη συνεχή συρρίκνωση της τοπικής αγοράς.

Ο Ηπειρώτης μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας σε συνεργασία με τον ράπερ Αρτέμη κυκλοφορούν το δεύτερο μέρος της σειράς Concept δίσκων «Αρτέμης, Mash-Up Sessions II : Νίκος Παπακώστας»

 Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Αρτέμης οραματίζονταν την δημιουργία μίας σειράς Concept δίσκων στο πνεύμα του «The Rapsody Overture: Hip Hop Meets Classic…» και του «S&M», του δίσκου που είχαν κυκλοφορήσει οι Metallica σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο.

Λειτουργεί το Εκλογικό Κέντρο Ιωαννίνων της Όλγας Γεροβασίλη

 Το εκλογικό κέντρο της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου, Όλγας Γεροβασίλη με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» λειτουργεί στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 5.
   Καθημερινά, συμπολίτες μας και φίλοι της παράταξης συναντώνται με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ενημερώνονται  για το πρόγραμμα της παράταξης και ανταλλάσσουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα αλλά και στο μέλλον της Περιφέρειας Ηπείρου. 

  Το τηλέφωνο του εκλογικού κέντρου είναι 2651078730.

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στην Κόνιτσα και συνάντηση με τον δήμαρχο

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, Όλγα Γεροβασίλη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι σύμβουλοι με την "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" επισκέφτηκαν  την Κόνιτσα.
   Στη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Παναγιώτη Γαργάλα συζητήθηκαν τα τεράστια προβλήματα των κτηνοτρόφων και το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου      
 Μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η πατρίδα μας εισήλθε σε μια νοσηρή πολιτική περίοδο, η οποία ζει και βασιλεύει μέχρι τις ημέρες μας. Την ονόμασαν «Μεταπολίτευση». Σ΄ αυτή λοιπόν, την «Μεταπολίτευση» ανδρώθηκαν τα πολιτικά τζάκια της διαπλοκής και των απατεώνων. Αυτά στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου. Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την «επίλυση» των προβλημάτων μας. Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

Πλήθος κόσμου είπε το στερνό αντίο στον ηθοποιό Μπάμπη Γούσια






Πάνδημη έγινε το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του ηθοποιού Μπάμπη Γούσια στη γενέτειρά του το Πέραμα Ιωαννίνων.
Ο άτυχος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης, έπειτα από πολύμηνη μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.
Συντετριμμένος εμφανίστηκε και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος σκηνοθέτησε την τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε ο, Μπάμπης Γούσιας, ενώ μέσω του λογαριασμού του στο facebook θέλησε να του πει το στερνό αντίο.
«Σήμερα το ξημέρωμα αποχαιρέτησε ο Μπάμπης Γούσιας, από την Πρωτοχρονιά μέχρι σήμερα ,το πάλεψε, με χιούμορ και πίστη, είναι η πρώτη απώλεια που χτύπησε την ομάδα, μαζί μας από το 11 μέχρι τώρα, ηθοποιάρα, σύντροφος και περιστέρι
αγάπης κι ενέργειας. στο φως να ντυθεί… σιωπή τώρα λίγο», ανέφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Ο Μπάμπης Γούσιας έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τον χώρο του θεάτρου, με σημαντικότερες παραστάσεις-σταθμό στην υποκριτική του καριέρα το «Όταν έχω εσένα» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη και «Κύματα» της Αγγελίτας Τσούγκου, ενώ κατά το παρελθόν έπαιξε σε πολλά έργα στο ελεύθερο θέατρο, στο Εθνικό θέατρο αλλά
και στην Αμερική.
Από την ημέρα που έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού, το προφίλ του στο facebook έχει γεμίσει με "συγκινητικά αντίο" από αγαπημένους του φίλους και συνεργάτες.
Στην κηδεία του παρέστησαν πολλοί φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες του ηθοποιοί από την Αθήνα εκπρόσωποι τοπικών φορέων η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, παλιοί συμμαθητές και δάσκαλοι του και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην εκκλησία του
Αγίου Χαραλάμπους για να απευθύνει το τελευταίο αντίο σε έναν άριστο ηθοποιό, εξαιρετικό φίλο , ένα πολύ καλό παιδί που το χαμόγελο ήταν μόνιμο στα χείλη του.
Ανάμεσα στα πολλά στεφάνια που κατατέθηκαν στη σωρό του ήταν και αυτό του Λάκη Λαζόπουλου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού του που τον σκεπάζει.

Κλείνει η οδός Βλαχλείδη για τα έργα πεζοδρόμησης

 Από την Κυριακή 27 Απριλίου κλείνει η οδός Βλαχλείδη προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες στο πλαίσιο υλοποίησης των αναπλάσεων πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών απαγορεύεται η κυκλοφορία στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων ενώ η κίνηση των πεζών θα γίνεται μέσω εργοταξιακής σήμανσης.