Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Παρουσίαση στο Πέραμα Παραδοσιακών Φορεσιών από περιοχές και κοινότητες των Ιωαννίνων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος το "Σπήλαιο" διοργανώνει Παρουσίαση Παραδοσιακών Φορεσιών από περιοχές και κοινότητες των Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαίου , το Σάββατο 31 Μαίου και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014. Έναρξη: 18.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 31 Μαίου
18.00 Εισήγηση Μαρίνας Βρέλλη-Ζάχου
Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

19.15 Παρουσιάσεις φορεσιών από:
Πέραμα
Εισήγηση: Στέφανος Ντόβας

Καλαρρύτες
Εισήγηση: Αικατερίνη Μουσαφίρη

Σάββατο 31 Μαίου
Παρουσιάσεις φορεσιών από:
Κόνιτσα
Εισήγηση: Βαρβάρα Σακούλη
Βοβούσα
Εισήγηση: Ευγενία Βραζιτούλη

Κυριακή 1 Ιουνίου
Παρουσιάσεις φορεσιών από:
Ζαγόρι
Εισήγηση: Ελένη Δούβλη

Μέτσοβο
Εισήγηση: Μαριλένα Τζαλονίκου

Πωγώνι
Εισήγηση: κ. Καλίσιωρη


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Σήμερα στις  9.00  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα 66 ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-05-2014 συνεδριάσεως.
1.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-04-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου στο ύψος της γέφυρας Αννίνου», προϋπολογισμού € 470.000,00 με ΦΠΑ.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Η 25η του Μάη θα καταγραφεί, αναμφίβολα, ως μια πολύ σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Άρτα, την Ήπειρο και την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε μια δύσκολη, κρίσιμη και μεγάλη εκλογική νίκη. Οι συμπολίτες μας, στις κάλπες της Κυριακής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσαν την έντονη αποδοκιμασία τους στα κόμματα της συγκυβέρνησης, που έχασαν από τις προηγούμενες ευρωεκλογές 38,22% (περίπου 1.750.000 ψηφοφόρους) και από τις τελευταίες εθνικές εκλογές 11,21% (περίπου 625.000 ψηφοφόρους). Ταυτόχρονα, μας κατέθεσαν, με την κάθε μία ψήφο τους στην κάλπη, την στήριξη, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα τους, δίνοντας μας -για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου μας- μια καθαρή πρωτιά.

Πανελλαδικό Φορέα Διαχείρισης των Farmers Market προτείνουν οι Νέοι Αγρότες

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν , μέλη Ενώσεων Νέων Αγροτών μετά από πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Σταματάκου, Προέδρου της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Λακωνίας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα βασικά προβλήματα που συζητήθηκαν ήταν η νέα ΚΑΠ, τα προβλήματα με το ΟΣΔΕ, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων και τα προβλήματα με τα αντλιοστάσια. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο, ο Δημήτρης Σταματάκος, στην ατζέντα βρέθηκε και το θέμα της λειτουργίας των Farmer’s Market.

Συγκρότηση επιτροπών στον ΕΟΠΥΥ για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων

Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη  Μπέζα, δημιουργούνται στον ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, οκτώ (8) επιτροπές για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς επίσης και οκτώ (8) επιτροπές εξωσωματικής. Οι επιτροπές εξωσωματικής γνωματεύουν επί αιτημάτων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.