Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων – Πρακτικών της 9ης /31-7-2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Κατάρτιση του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
3) Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β’ τρίμηνο έτους 2013.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

Ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Πρέβεζα

''Μαζί τρέχουμε για τη ζωή''. Ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20.00 μ.μ. στην αίθουσα « Θεοφάνειος » του Δήμου Πρέβεζας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Aλμα Ζωής», διοργανώνει το μήνα Σεπτέμβριο του 2013, πέντε ενημερωτικές παρεμβάσεις σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς των επιλεγμένων περιοχών δράσης.
Στόχος των ενημερωτικών παρεμβάσεων είναι η έγκυρη ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού γυναικών πανελλαδικά, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς και η κινητοποίηση τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Επιλέχθηκαν περιοχές από 5 διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας, από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο και από την Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα μέχρι το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Συνελήφθη 54χρονος στην Πρέβεζα, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης

Συνελήφθη χθες (03-09-2013) το απόγευμα, στην περιοχή Νεράκια Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην περιοχή Μαργαρώνα Πρέβεζας, ο 54χρονος προσέγγισε μία 14χρονη ημεδαπή, η οποία κινούνταν πεζή και  προέβη σε ασελγείς προτάσεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ  η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

 

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου

 
 
 
Αυλαία στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου, με μια μοναδική συναυλία  στο Αρχαίο στάδιο της Νικόπολης, από το συγκρότημα  Encardia.
 
Κορυφώθηκαν, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου με μια μοναδική συναυλία που δόθηκε στο Αρχαίο στάδιο
Νικόπολης  όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε, μουσικές και τραγούδια  από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας ,ερμηνευμένες από το Ελληνικό συγκρότημα Encardia.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι διοργανωτές του τριημέρου των εκδηλώσεων, κ. Μερκούρη Προιστάμενη της ΛΓ' Εφορείας Προιστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων  Πρέβεζας - Άρτας καθώς και ο πρόεδρος του Ανθρώπολις κ. Ζιάκας.

 
 

Παρίσταναν τις καλόγριες κι εξαπατούσαν πολίτες 4 γυναίκες Ρομά στα Γιάννινα

Οι συλληφθείσες προσποιούμενες τις καλόγριες εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες
Συνελήφθησαν χθες (03-09-2013) το πρωί και το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνολικά τέσσερις (4) ημεδαπές, Ρομά, ηλικίας 56, 40, 36 και 18 ετών, κατηγορούμενες για απάτη.
Ειδικότερα, χθες πρωινές και μεσημβρινές ώρες, οι δράστιδες προσποιούμενες τις καλόγριες (φορώντας αντίστοιχη ενδυμασία) περιφέρονταν σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες πουλώντας τους διάφορα αντικείμενα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Εξήντα επτά (67) σταυρουδάκια
  • Είκοσι εννέα (29) κομποσκοίνια
  • Δέκα έξι (19) εικόνες
  • Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΣΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ








Με πολύ δυνατούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του ΑΓΣΙ, εν όψει της νέας περιόδου, που θα τον βρει στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι προπονήσεις πλέον διεξάγονται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας περιελάμβανε φυσική κατάσταση (για 15 ημέρες), ενώ πλέον έχει ξεκινήσει το «μοντάρισμα» της ομάδας. Άμεσα, προγραμματίζονται και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, που αναμένονται με ενδιαφέρον.
Η ομάδα των Ιωαννίνων έχει ως μοναδικό στόχο την επιστροφή στη Γ’ Εθνική, όπου και δικαιωματικά ανήκει.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει φέτος τον Σεπτέμβριο, την παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού, σε δήμους της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας

 Σε ένα επετειακό για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σταυροδρόμι που σηματοδοτείται από το ανέβασμα της 100ης του επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής και το κλείσιμο 30 χρόνων λειτουργίας το ηπειρωτικό θέατρο παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης, ένας καλλιτέχνης που σήμερα συγκαταλέγεται στους καλύτερους του χώρου του.
Μετά από μια μεγάλη περιοδεία στην Ήπειρο, τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική
Μακεδονία που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου το ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσει την παράστασή του σε δήμους της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας.
Οι παραστάσεις που θα δοθούν (με ώρα έναρξης 9 μ.μ.) είναι:
-         Τετάρτη 4/9 Βούλα: Θέατρο «Βέμπο» (παραλιακή Βούλας, δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο)
-         Παρασκευή 6/9 Λουτράκι: Πάρκο Δεξαμενής

-         Κυριακή 8/9 Νέα Μάκρη: Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης

-         Τρίτη 10/9 Αθήνα: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

-         Τετάρτη 11/9 Ξυλόκαστρο: Ανοιχτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης»

Σύμφωνη γνώμη για την προμήθεια εξοπλισμού για τις Υπηρεσίες της Τροχαίας

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου προμήθειας 52 τεμαχίων πομποδεκτών αυτοκινήτων και 49 τεμαχίων φορητών πομποδεκτών, στο πλαίσιο της πράξης «Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας Ηπείρου». Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου υποέργου ανέρχεται σε 46.363,62 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Έργα αποκατάστασης κοίτης Αράχθου και Αχέροντα

Επίσης, αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής έργα αποκατάστασης κοίτης ποταμών:
Ø Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ Ο.Ε.
Ø Προστασία αγωγού άρδευσης και λοιπές εργασίες στην κοίτη του ποταμού Αχέροντα (Γλυκή Π.Ε. Θεσπρωτίας), προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Βασίλειος Μπόρος.

 

Ανάδοχοι για έργα συντήρησης – αποκατάστασης τμημάτων του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε αναδόχους έργων που αφορούν συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου. Αναλυτικά πρόκειται για τα εξής έργα:
Ø Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Ø Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Πρέβεζας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ζιάκκας Στέφανος ΕΔΕ.
Ø Αποκατάσταση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Μπενετάτος Δημήτριος.
Ø Αντιμετώπιση κατολίσθησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη Χ.Θ. 13+600, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Βασίλειος Δημητρίου ΕΔΕ.

Δημοπρατήσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 11,898 εκ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου



Δημοπρατήσεις έργων με συνολικό προϋπολογισμό 11.898.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα έργα αφορούν κοινωνικές δομές, προστασία περιβάλλοντος, ύδρευση και οδικές υποδομές. Συγκεκριμένα οι δημοπρατήσεις αφορούν:
Ø Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης ΕΛΕΠΑΠ, προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ.
Ø Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στο Τ.Δ. Παρακαλάμου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 5.590.000 ευρώ.
Ø Αντικατάσταση τμημάτων αγωγών εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Βρυζοκαλάμου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ.
Ø Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού δαπάνης 133.000 ευρώ.
Ø Αποκατάσταση γέφυρας «Κεφαλής» στο Τ.Δ. Λευκοθέας Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Ø Αποκατάσταση Ι.Μ. Στούπαινας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Συνελήφθη 40χρονος στα Ιωάννινα, ο οποίος παριστάνοντας τον πρόεδρο ανύπαρκτης οργάνωσης εθελοντισμού, εξαπατούσε συστηματικά πολίτες, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Συνελήφθη χθες (03-09-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, 40χρονος ημεδαπός, για υπόθεση απάτης, που αφορούσε ανύπαρκτη οργάνωση εθελοντικών δραστηριοτήτων.
Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, ο 40χρονος προσποιούμενος τον πρόεδρο οργάνωσης εθελοντικών δραστηριοτήτων, εξαπατούσε συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε χρηματικά ποσά για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και παροχές δήθεν εθελοντικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος προσέγγιζε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook) διάφορους πολίτες, οι οποίοι εκδήλωναν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, μέσω της εγγραφής τους στην υποτιθέμενη «Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» και στη συνέχεια, αφού τους κέρδιζε την εμπιστοσύνη, τους εξαπατούσε εισπράττοντας χρήματα, για δήθεν παροχές και δραστηριότητες.

Τροχαίο ατύχημα στην Μπάφρα Ιωαννίνων, με σοβαρό τραυματισμό δύο ατόμων



Σήμερα (04-09-2013) και ώρα 10:50΄ στην Μπάφρα Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 26χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν σοβαρά ο 36χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και η 26χρονη συνοδηγός του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Συνελήφθησαν σήμερα (04-09-2013) το πρωί στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Συρίας, 29 και 25 ετών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες  είχαν προμηθευτεί τα ανωτέρω έγγραφα, από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, έναντι του χρηματικού ποσού των (100) ευρώ, έκαστο.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη 39χρονου στην Πρέβεζα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (04-09-2013) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  στο μπαλκόνι του σπιτιού του, δύο φυτά κάνναβης σε γλάστρες, ύψους 120 εκατοστών έκαστο.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Μετσόβου για το περί (Βλαχοδημάρχων) του Αλ. Τσίπρα

 
Η Δημοτική Αρχή του Μετσόβου αποδοκιμάζει κατηγορηματικά τον ατυχή χαρακτηρισμό του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ.Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδημάρχων».
Ένας αδόκιμος όρος που, για να περιγράψει πολιτευτές που κορδωμένοι περιφέρονται τάζοντας, κυριολεκτικά, «νερό από τη Σαχάρα», χρησιμοποιεί ως πρώτο συνθετικό τη λέξη βλάχος.
  Δεν γνωρίζουμε από πότε οι Βλάχοι πέρασαν ως συνώνυμο του «αγροίκου» στη γλώσσα μας. Ίσως κάποιοι κουλτουριάρηδες μεγαλοαστοί πολιτικοί,  τύπου Τσίπρα, προκειμένου να τραβήξουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ της «ιντελιγκέντσια» τους και της αγνής και άδολης φυσικότητας που αντιπροσωπεύουν οι ορεσίβιοι δημιούργησαν αυτό τον απαξιωτικό, για τους Βλάχους, όρο.
 Σας γνωρίζουμε, όμως, κ.Τσίπρα, ότι οι Βλάχοι δεν είναι οι άξεστοι των βουνών που πιθανόν φαντάζεστε. Μιλάμε για ανθρώπους με μόρφωση, με τρόπους και πνευματική καλλιέργεια, εμπόρους, επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και ευεργέτες.

ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) ανέθεσε στον σύλλογο ΑΣΕΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ την διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας με φελλό (με τις τεχνικές εγγλέζικο & μπολονέζ) που θα διεξαχθεί στην λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννίνων για την αμέριστη στήριξη τους και καλούμε τους κατοίκους των Ιωαννίνων να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Στον αγώνα θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους της Ελληνικής Ομοσπονδίας από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ, ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μετά την λήξη του αγώνα.
Η αθλητική αλιεία φροντίζει το περιβάλλον και προστατεύει τα αλιευτικά αποθέματα !!
ΕΛΑΤΕ να παρακολουθήσετε τον αγώνα και να δείτε μια άλλη πλευρά ψαρέματος με ευαισθησία και αθλητικο πνεύμα.
                                                      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
Ώρα 10.30             Συγκέντρωση αθλητών  στο “Εν Ιωαννίνοις”             
Ώρα 11.30   ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
Ώρα 20.30             ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ -καταμέτρησς αλιευμάτων - Απελευθέρωση
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρα 06.30             Έναρξη αγώνα
Ώρα 15.30             ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ – καταμέτρηση αλιευμάτων - Απελευθέρωση
Ώρα 17.00             Τελετή απονομών στο “Εν Ιωαννίνοις"
 

Μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη για το 2014 από το Δήμο Ιωαννιτών

Σε γενναίες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών, όλων των κατηγοριών, προχωρά η Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος Ιωαννιτών αναγνωρίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του συνόλου των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει και τον ίδιο, παίρνει μία σημαντική απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα μελέτης και ανάλυσης όλων των οικονομικών στοιχείων και μεγεθών.
Έτσι για το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια όλοι οι δημότες θα δουν μειωμένα τα ανταποδοτικά τέλη χωρίς να υπάρξει καμία έκπτωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η εισήγηση για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών του 2014 έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.
Σύμφωνα με αυτή και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υφίσταται μια σημαντική διαφοροποίηση στον υπολογισμό των τελών, καθώς  για τον υπολογισμό τους  λαμβάνονται  υπόψη τα πραγματοποιηθέντα   έσοδα, αλλά και έξοδα  κατά τα έτη 2012 και 2013.

 

Άρχιασαν οι αγώνες του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι στην Παμβώτιδα

 Ιδανικές είναι οι καιρικές συνθήκες που συναντούν στη λίμνη των Ιωαννίνων οι ξένες αθλητικές αποστολές που έχουν φτάσει και προπονούνται εν όψει του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος που ξεκίνησε σήμερα  το πρωί.
Οι αγώνες  διεξαγονται στη Λιμνοπούλα και στο κανάλι της Αμφιθέας και το θέαμα από τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης αναμένεται να είναι συγκλονιστικό.
Η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε  στις οκτώ το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη. Στις επτά και μισή  ξεκίνησε από την Κυρά Φροσύνη η παρέλαση των ομάδων.

Τα Γιάννινα, μετά από δύο δεκαετίες περίπου, βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων. Άλλωστε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή της πόλης στο εξωτερικό αλλά και την ανάδειξη της λίμνης η οποία  μπορεί να μετατραπεί σε έναν από τους κορυφαίους υγρούς στίβους του κόσμου.
Η είσοδος για το κοινό στους αγώνες είναι ελεύθερη και για την καλύτερη εξυπηρέτηση δρομολογούνται λεωφορεία από την πόλη προς τα σημεία διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια η πόλη των Ιωαννίνων είναι πανέτοιμη να φιλοξενήσει και πάλι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θαλασσίου σκι, το οποίο φέρνει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα σπουδαίους πρωταθλητές αλλά αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για την προβολή της πόλης.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, το οποίο κανένας δεν πρέπει να χάσει. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη ενώ μισή ώρα νωρίτερα, από την Κυρά Φροσύνη, θα ξεκινήσει η παρέλαση των ξένων αποστολών.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο τεχνικός σύμβουλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Δήμος Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση, υπογράμμισαν με έμφαση την αξία που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση για την πόλη των Ιωαννίνων.

Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΠΑΠΑ, κατά την τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε τους πίνακες των εγγραφών, των επανεγγραφών και των επιλαχόντων παιδιών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου για τη σχολική περίοδο 2013 – 2014.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππας Τσουμάνης επιθυμία της διοίκησης είναι να φιλοξενηθεί το σύνολο των παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.
Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα (αριθμός αιθουσών, προσωπικό) που αυτό δεν το επιτρέπουν.

" Ο ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ " από τον Πολ. Σύλλογο Πεδινής Στο Κουτσελιό

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός  Σύλλογος  Κουτσελιού συνεχίζει  τις Φθινοπωρινές δραστηριότητες του  με θεατρικές παραστάσεις.
 Έτσι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8+30  οργανώνει θεατρική βραδιά  με την κωμωδία  του Μολιέρου <<Ο ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ>> , όπου ο συγγραφέας σατιρίζει  και καυτηριάζει  τους απατεώνες.
Και <<Ο ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ >>  είναι πάντα στην επικαιρότητα.
Η απάτη ποτέ δεν σταματάει.
Την παράσταση ανεβάζει  η θεατρική ομάδα  του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεδινής. Η σκηνοθεσία είναι του  Χρήστου  Χρήστου.
Η παράσταση θα γίνει στην κεντρική πλατεία  του χωριού Κουτσελιού.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται  στο πλαίσιο της φιλίας  και των συνεργασιών  των δύο Συλλόγων  με κοινό στόχο την πολιτιστική  ανάπτυξη  των  δύο Τοπικών Διαμερισμάτων  του Δήμου Ιωνικών.
Καλούνται οι  κάτοικοι  του χωριού να  προσέλθουν στην πλατεία του  χωριού , να  δουν την παράσταση  και να περάσουν δύο ώρες γεμάτες γέλιο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ  ΔΡΟΣΟΣ

 

12 χρόνια φυλακή σε εμπρηστή

Καταδικάστηκε χθες, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων...Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε 12ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή, για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση σε δασικές εκτάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 16-07-2011 έως 26-08-2011, στο Νομό Ιωαννίνων.
Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του, μετά από έρευνα του Ανακριτικού γραφείου της Δ.Π.Υ. Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.