Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) κλοπές από καταστήματα στην Πρέβεζα



Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, πέντε κλοπές από καταστήματα που είχαν συμβεί τον τελευταίο χρόνο σε περιοχές της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Οι 7 τροφές που δεν θα έβαζε στο στόμα του κανένας επιστήμονας



Μπορεί εκ πρώτης όψεως να σας φανούν ακίνδυνες, πιθανώς και υγιεινές, ωστόσο σίγουρα δεν θα επέλεγαν ποτέ να τις καταναλώσουν οι ειδικοί, καθώς όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται είναι επιβαρυμένες με τοξικά, χημικά ή πρόσθετα.
Σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Νέα ρύθμιση - ανάσα για τους δανειολήπτες



Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε το ύψος και το είδος των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, πρόκειται για έναν «μπούσουλα», ώστε οι τράπεζες και οι δανειολήπτες να συνεννοούνται και να προχωρούν σε διευθέτηση των οφειλών με τέτοιο τρόπο ώστε οι οικογένειες να μην ασφυκτιούν.

Την Τετάρτη του Πάσχα ανοίγουν 500 σχολεία



Περίπου 500 σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη του Πάσχα, αφού θα πρέπει να καλυφθούν οι ώρες μαθημάτων που χάθηκαν εξαιτίας των καταλήψεων που έγιναν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Συμψηφισμός επιστροφών ΦΠΑ και φόρου με ασφαλιστικές οφειλές



Τη διαδικασία που θα ακολουθείται από την 1η Ιουλίου για το συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία περιγράφει κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

Αλλαγές στην αγορά τυχερών παιχνιδιών με νέο νόμο



Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο «πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και την προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις». Στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται πάρα πολλές διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς, την αγορά των τυχερών παιγνίων, τις αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης των αυτοκινήτων, κλπ.

Έλληνες στην Κίνα πριν χιλιάδες χρόνια!

Oι Γιουνάν είναι μια ονομασία Ελληνική εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια.
 Εκτός αυτών σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής βρήκαν και ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη.
Από το 1950 Γερμανοί αρχαιολόγοι απέδειξαν την ύπαρξη τουλάχιστον δώδεκα ελληνικών πόλεων στην Κίνα και όλες οι αποστολές αυτές απελάθηκαν Από την Κίνα.

Παρουσίαση ψηφοδελτίο​υ Π.Ε. Άρτας από την Όλγα Γεροβασίλη

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της παράταξης 'ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" παρουσίασε σε εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου "Μακρυγιάννης", τους 15 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Άρτας.

Προβολή της Ηπείρου των "4 εποχών" στην τουριστική αγορά της Ιταλίας

Η τουριστική αγορά της Ιταλίας, αποτελεί  μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την τόνωση και ενίσχυση του τουρισμού μας, τόσο του θερινού, όσο και του χειμερινού. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΤΜ (Borsa Mediterranea del Turismo), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη, στην οποία κεντρική κατεύθυνση ήταν η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών.

Τι σημαίνει Ηπειρωτισμ​ός

Μια γιαννιώτικη παράδοση θέλει τα τέκνα της Ηπείρου «πρώτα στ' άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα». Θεωρώ ότι στο τρίπτυχο αυτό συμπεριλαμβάνεται όλη η ανθρώπινη καταξίωση, έτσι όπως οι Ηπειρώτες, κοντά στις αρχέγονες ρίζες ζωής, την αντιλαμβάνονται. 
Πράγματι, ο άνθρωπος οφείλει πρώτα να κατέχει τα άρματα που είναι το κύριο μέσο επιβίωσης σε ένα κόσμο εχθρικό, και οι Ηπειρώτες γνωρίζουν από μάχες. Γνωρίζουν από Σούλι, από Ζάλογγο, από σύνορα με την Αλβανία. Γαίες σπαρμένες με κόκκαλα ιερά, των οποίων τη μνήμη, εμείς οι επίγονοι, έχουμε ύψιστο χρέος να τιμούμε.

Σύλληψη στην Κακαβιά διεθνώς διωκόμενου Αλβανού, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και απόδραση

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές.

Διήμερη εκδρομή του Συλλόγου Ηπειρωτών ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΟΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ,ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ " ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ", σε συνεργασία με το Τουριστικό Γραφείο   " ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ TOURS" ,οδός Ελ. Βενιζέλου 126 Νέα Ιωνία ,σας προσκαλούν ,στην Δ Ι Η Μ Ε Ρ Η   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η  της  31-5 /1-6-2014 , του Συλλόγου, για:
  ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ-ΒΑΣΣΕΣ-ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ- (ΑΡΧΑΙΑ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑ)-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Όλγα Γεροβασίλη: Όχι την ιδιωτικοπο​ίηση της Εγνατίας Οδού

Η Εγνατία Οδός αποτελεί αναπαλλοτρίωτη περιουσία του ελληνικού λαού, που πρέπει  να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών κι όχι ένα ακόμη «λάφυρο» της οικονομικο-πολιτικής διαπλοκής και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.