Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απελευθέρωση κοινοτικών κονδυλίων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας, ανέπτυξε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην Αθήνα, στις 19 Ιουνίου.

Προσφορά δωροεπιταγών από τα μάρκετ Μασούτης

Τριάντα δωροεπιταγές για την ενίσχυση αντίστοιχων οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προσέφερε στο Δήμο Ιωαννιτών η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης».
Η παράδοση των επιταγών έγινε από διευθυντικά στελέχη της εταιρίας στο δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο παρουσία του Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππα Τσουμάνη και της Διευθύντριας των Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρόης Ζηκίδου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κάστρο

Εργασίες ύδρευσης θα εκτελεστούν στην περιοχή του Κάστρου, από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση – Αναβάθμιση εσωτερικού δικτύου Ύδρευσης  Δήμου Ιωαννιτών».
Εξ αιτίας των εργασιών αυτών θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Δήλωση για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                                                           ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
                            ΙΕΡΟΘΕΟΣ
Ναύπακτος, 22 Ιουνίου 2014
Από την ημέρα της χηρείας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων δέχθηκα πολλές προτάσεις ή και πιέσεις από διαφόρους, ήτοι τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, πολλούς Αρχιερείς, τους τοπικούς εκλεγμένους Άρχοντες των Ιωαννίνων, καθηγητές Πανεπιστημίου και πολλούς Χριστιανούς, να δεχθώ να μετατεθώ στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Από την πρώτη στιγμή απαντούσα σε όλους, προφορικώς και γραπτώς, ότι αγαπώ τα Ιωάννινα ως Πατρίδα μου, αφού στην πόλη αυτή γεννήθηκα και μεγάλωσα, και εκεί ζουν οι συγγενείς μου, τιμώ την ιστορία του τόπου και της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά για λόγους θεολογικούς και συνειδησιακούς δεν επιθυμώ την μετάθεσή μου. Άλλωστε, επανειλημμένως αρνήθηκα να μετατεθώ, όταν ετίθετο θέμα και για άλλες Μητροπόλεις και έκανα σχετικές δηλώσεις, οπότε θα ήμουν ανακόλουθος και αναξιόπιστος εάν δεχόμουν την νέα αυτή πρόταση για τα Ιωάννινα, επειδή είναι γενέτειρά μου πόλη.
Επειδή ευκαίρως-ακαίρως, μέχρι και σήμερα, συνεχίζεται να αναφέρεται σε Εφημερίδες και στο διαδίκτυο και το όνομά μου για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, δηλώνω και δημοσίως ότι δεν το επιθυμώ.
Ευχαριστώ όσους επικοινώνησαν μαζί μου και εξέφρασαν την αγάπη τους προς το πρόσωπό μου, και εύχομαι η Ιεραρχία να εκλέξη τον κατάλληλο Κληρικό, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων έχει πολλές ανάγκες, μεγάλες δυνατότητες και τρέφει υψηλές προσδοκίες.

+ Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

Άρτα: Βάνδαλοι βεβήλωσαν τον ανδριάντα του "Εύζωνα" στην είσοδο της πόλης

Φωτό - tilevoasartas
Τον ορειχάλκινο ανδριάντα του «Τσολιά του 17», που τοποθετήθηκε πριν από 46 χρόνια στον κόμβο της δυτικής εισόδου της πόλης της Άρτας γκρέμισαν άγνωστοι βάνδαλοι, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία κάνει λόγο για προσβολή της ιστορικής μνήμης.
Πρόκειται για ένα ορειχάλκινο γλυπτό το οποίο κατασκευάστηκε το 1966 από τον γλύπτη Λευτέρη Βαλάκα. Στους κατοίκους της πόλης είναι γνωστό ως "ο Εύζωνας".

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν κάνεις κάτι από τα παρακάτω κινδυνεύεις από καρκίνο στο κεφάλι!

Ένας καρκινικός όγκος στο κεφάλι εμφανίζεται όταν μερικά φυσιολογικά κύτταρα μεταλλάσσονται...
Αυτές οι αλλαγές στο DNA τους επιτρέπουν να αναπτύσσονται και να διαιρούνται με ταχύτατο ρυθμό.
Οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι τι ακριβώς προκαλεί τις γενετικές μεταλλάξεις που οδηγούν στην εμφάνιση αυτής της μορφής καρκίνου, όμως έχουν εντοπίσει ορισμένους παράγοντες κινδύνου.

Ο Προηγούμενος της Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους π. Γεώργιος (Καψάνης)

                                                              Μητροπολίτου Ναυπάκτου και                           Αγίου Βλασίου Ιεροθέου
 Την ημέρα της Πεντηκοστής κοιμήθηκε εν Κυρίω ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος (Καψάνης). Την ίδια ημέρα εψάλη η ακολουθία σε κεκοιμημένο στο Μετόχι της Ιεράς Μονής στην Σταυρούπολη, και την επομένη ημέρα, του Αγίου Πνεύματος, εψάλη η εξόδιος ακολουθία του στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου, όπου ασκήθηκε και διηκόνησε περί τα σαράντα (40) χρόνια και αποδείχθηκε μια μεγάλη μορφή της σύγχρονης Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Επειδή μας συνέδεε μια πολυετής αδελφική φιλία, και υπήρχε αλληλοεκτίμηση, θα ήθελα να καταγράψω μερικές σκέψεις μου που κατατίθενται εδώ ως μνημόσυνο στην μεγάλη αυτή προσωπικότητα.

ΕΛ.ΑΣ.: Τι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ -Δύο Βούλγαροι είχαν παγιδεύσει μηχάνημα



 «Παγίδα» σε ανυποψίαστους πολίτες είχαν στήσει δύο Βούλγαροι που είχαν τοποθετήσει ειδικό μηχανισμό σε τράπεζα ΑΤΜ στην Κομοτηνή. Με αυτό, θα έκλεβαν τους κωδικούς των καρτών ώστε να τους χρησιμοποιήσουν για να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς.

Το «μαγικό νησί» που εμφανίστηκε και... εξαφανίστηκε



Ένα μεγάλο μυστηριώδες «αντικείμενο», το οποίο οι επιστήμονες ονόμασαν «μαγικό νησί», εμφανίστηκε από το πουθενά και εξίσου ξαφνικά εξαφανίστηκε, εντοπίστηκε στη δεύτερη μεγαλύτερα θάλασσα υδρογονανθράκων του Τιτάνα, του μεγαλύτερου δορυφόρου του Κρόνου και δεύτερου μεγαλύτερου στο ηλιακό μας σύστημα.

Ασφαλισμένοι ΙΚΑ και Δημοσίου -Πώς μπορούν να βγουν στη σύνταξη τέσσερα χρόνια νωρίτερα



Τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη μπορούν να βγουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου. Ο τρόπος που μπορούν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο διαφέρει από Ταμείο σε Ταμείο. Στο μεν ΙΚΑ η μείωση του ορίου ηλικίας μπορεί να γίνει με αναγνώριση πλασματικών χρόνων, στο δε Δημόσιο με διαδοχική ασφάλιση.

Απίστευτη κομπίνα ελεγκτών εισιτηρίων: Εκοβαν πλαστές βεβαιώσεις προστίμων και θησαύριζαν -Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη



Zημιά τουλάχιστον 90.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταλήξει στην τσέπη τους, προκάλεσαν στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. δύο ελεγκτές οι οποίοι είχαν στήσει μια απίστευτη κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις για πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο.

To SMS του εφοπλιστή, εγκεφάλου του καρτέλ, μόλις έμαθε ότι βρήκαν την ηρωίνη



Πληροφορίες αλλά και ένα... βαθύ λαρύγγι που έσπασε κατά την ανάκριση, οδήγησαν τις Αρχές στον εντοπισμό της νέας τεράστιας ποσότητας ηρωίνης σε εγκαταλελλειμμένο εκτροφείο πουλερικών στο Κορωπί.