Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μάθετε αν έχετε πρόβλημα στον θυρεοειδή: Κάντε το τεστ!



Τα προβλήματα στον θυρεοειδή είναι συχνό φαινόμενο, αλλά πολλές φορές δεν τα αντιλαμβανόμαστε πριν να είναι πολύ αργά. Μπορεί κάποιος να πάσχει είτε από υπερθυρεοειδισμό, είτε από υποθυρεοειδισμό και να μην το γνωρίζει.

Εμβόλιο με βλαστοκύτταρα δίνει ελπίδες στους καρδιοπαθείς



Επιστήμονες από το Cochrane Heart Review Group της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου αναπτύσσουν εμβόλια με βλαστοκύτταρα που «υπόσχονται» να είναι πέντε φορές πιο αποτελεσματικά συγκριτικά με τα φάρμακα που χορηγούνται σήμερα σε ασθενείς που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.

Ανείπωτη τραγωδία στη Σάμο με 22 νεκρούς



Μια νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, όπου ένα γιωτ 12 μέτρων, φορτωμένο μέχρι τα αμπάρια με παράτυπους μετανάστες, ανετράπη και μισοβυθίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, ανάμεσα τους τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Ανατροπές στην ασφάλιση αυτοκινήτων -Πώς θα γίνεται από εδώ και στο εξής



Αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης των αυτοκινήτων φέρνει νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου, αλλά και του αυτοκόλλητου σήματος. 

Μέσω Διαδικτύου η ανανέωση της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ





Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας, οι περίπου 1.000.000 άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι. Η αλλαγή αυτή έρχεται με τροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες παροχές του Οργανισμού.

Γενική αστυνομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο (02 και 03-05-2014) στην περιοχή της Ηπείρου, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας



Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο (02/03-05-2014), γενική αστυνομική εξόρμηση, με εξειδικευμένα μικτά συνεργεία ελέγχων, στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.