Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ                                                                          
Άφησε το παρελθόν στο έλεος του Θεού, το παρόν στην αγάπη Του και το μέλλον στην Πρόνοιά Του
                                                                                               efimeridaepirus
                                                                                                Εφημερίδα Ήπερος

Τα κάλαντα θα ψάλλουν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

Αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων, θα επισκεφτούν την Περιφέρεια Ηπείρου για τα κάλαντα οι εξής φορείς:
- 10:30 π.μ. η Παιδική Ορχήστρα Τσακάλωφ
- 11:00 π.μ. η Μπάντα της VIIIης Μεραρχίας
- 12:00 μ.μ. το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.
Στον Δήμαρχο Ιωαννίνων θα ψάλλουν τα κάλαντα, στις 12.00 μ.μ
η μπάντα της 8ης Μεραρχίας,
 στις 12.30 μ.μ το χορευτικό του Πνευματικού
Κέντρου και

 στη 1 μ. η Φιλαρμονική του Δήμου . 

Eυχές του Αντιπροέδρ​ου της Πανηπειρωτ​ικής Συνομοσπον​δίας Ελλάδος, Κώστα Κωνή

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος  χρόνος, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και ευημερία.
                                     
                Κώστας Κωνής


 Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής 

      Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Τρίτοξα γεφύρια και... οι φυλές των Ινδιάνων

Σελίδες γεμάτες εικόνες από όλο τον κόσμο, στολίζουν πολυτελή λευκώματα που αποτελούν ιδανικό δώρο για τις γιορτές
Κήποι Ζαγορίου - το τρίτοξο γεφύρι του Μύλου και στο
 βάθος ο υδρόμυλος, από τον οποίο πήρε το όνομά του.
Από το λεύκωμα «Ηπειρος"
Εικόνες τόπων, κόσμων, πολιτισμών, νοοτροπιών, συμπεριφορών, εθίμων, ιστορικών εποχών και καταστάσεων. Εικόνες ωραίες. Αλλες σε καθηλώνουν με την ομορφιά τους, άλλες σε προβληματίζουν, άλλες σε ταξιδεύουν ή σε γυρνούν σε μακρινούς στο παρελθόν καιρούς, όχι απαραιτήτως με νοσταλγία.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων

Ολοκληρώθηκε σήμερα από το Δήμο Ιωαννιτών η επεξεργασία όλων των στοιχείων για την αποπληρωμή υποχρεώσεων των παρελθόντων ετών.
Στο Υπουργείο και στις αρμόδιες υπηρεσίες στάλθηκαν οι τελευταίοι φάκελοι για οφειλές που ανέρχονται στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων θα γίνει η καταβολή κι αυτών των χρημάτων.

Εκδόθηκε η 3η πρόσκληση του πιλοτικού προγράμματος "Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου"

Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε η 3η πρόσκληση στο πλαίσιο του πρώτου καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος "Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη προενταχθεί στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Συνελήφθη 24χρονος Αφγανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (22-12-2013) το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε). της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 24χρονος αλλοδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.

Προσφορά φαρμακευτικού υλικού και παιχνιδιών στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης

Δύο κιβώτια με φαρμακευτικά σκευάσματα και παιχνίδια προσέφερε σήμερα στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης. Τα δύο κιβώτια παραδόθηκαν από το μέλος της Ηπειρωτικής Εστίας κ. Λ. Νέσερη παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ηπειρώτες της Θεσσαλονίκης για την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας παραβρέθηκε η κοινωνική λειτουργός κ. Δ. Καμπούρη.


Ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και ειδήσεις έβγαλε η Χριστουγεν​νιάτικη γιορτή της ΔΩΔΩΝΗ

 

Ευχάριστες εκπλήξεις στους μικρούς και μεγάλους φίλους αλλά και στους εργαζόμενους της επιφύλασσε η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

‘Από τη Γη στη Σελήνη’ στο Politheatro

Το Politheatro φιλοξενεί την  πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους
‘Από τη Γη στη Σελήνη’
σε σκηνοθεσία του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν.
‘Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς από εσάς που να μη κοίταξε ποτέ στη ζωή του τη σελήνη!
Μα ναι, μη σας φαίνεται παράξενο που σας μιλώ για το φεγγάρι!’
Χρόνος: Εκατό χρόνια  πρίν την προσελήνωση του Apollo 13.
Τόπος: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το έτος 1869 (όχι και τόσο ενωμένες όπως σχολιάζει και ο ίδιος ο Ιούλιος Βερν)

Ιδρύθηκε Νέα Δημοτική Κίνηση στο Ζαγόρι: "Το Κοινόν των Ζαγορισίων" - Η Ιδρυτική Διακήρυξη

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, συγκροτήθηκε νέα Δημοτική Κίνηση με την επωνυμία «Το Κοινόν των Ζαγορισίων» με ιδρυτική ανοιχτή γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου. Εγκρίθηκε το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης και ορίστηκαν ανοικτές ομάδες εργασίας προκειμένου να επεξεργαστούν ειδικότερες θέσεις που αφορούν:
·        Την Παραγωγική Ανασυγκρότηση (υπο-ομάδες για τον Τουρισμό, την Κτηνοτροφία, Αγροτική Παραγωγή, Δασοπονία και Ενέργεια), με υπεύθυνο τον Γιάννη Καραγιάννη
·        Την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου, Υγεία, Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια, με υπεύθυνο τον Χρόνη Δρούγια
·        την Εκπαίδευση και τις Συγκοινωνίες, με υπεύθυνο το Νίκο Κωστόπουλο
·        τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και την Πολιτιστική Κληρονομιά, με υπεύθυνο τον Κώστα Ζήση
·        την Εσωτερική Λειτουργία της Παράταξης και του Δήμου, με υπεύθυνο το Βασίλη Ντάφη.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Α.Δ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


Χωρίς μισθό 1 εκατ. εργαζόμενοι -Χωρίς σύνταξη 350.000 δικαιούχοι



Τι κι αν το δώρο των Χριστουγέννων θα έπρεπε να είχε καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου, τουλάχιστο ένα εκατομμύριο και πλέον εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι από ένα μήνα μέχρι και ένα χρόνο, ενώ περισσότεροι από 350.000 συνταξιούχοι περιμένουν την σύνταξή τους, έχοντας καταθέσει τους φακέλους τους εδώ και μήνες.

Το Δημόσιο χάνει 2,5 δισ. ευρώ: Δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος, παραμένουν στα αζήτητα



Tην ώρα που αναζητούνται εναγωνίως έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο, δισ. ευρώ που δεσμεύουν οι δικαστικές αρχές από υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας και τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στην ελληνική οικονομία, παραμένουν μακριά από τα κρατικά ταμεία καθώς δεν έχουν ψηφιστεί οι ρυθμίσεις για το δικαστικό ενέχυρο και την ποινική συνδιαλλαγή.

Wall Street Journal: «Οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν θέλουν τις κατασχέσεις -Δώρο το πάγωμα των πλειστηριασμών»



Μια διαφορετική διάσταση, λιγότερο αναμενόμενη από το ευρύ κοινό, παρουσιάζει η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνηση για επεκτείνει για έναν χρόνο ακόμα, το πάγωμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
Την παρουσιάζει η σημερινή Wall Street Journal, καθώς επισημαίνει πως η συγκεκριμένη απόφαση που πέρασε και από την Βουλή, είναι ένα αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο δώρο για τις Τράπεζες.

Ελληνες πηγαίνουν κατά κύματα στη Νορβηγία για δουλειά



Κάποτε ήταν η Γερμανία, το Βέλγιο, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ. Τόποι ελπίδας, αλλά και εκούσιας εξορίας για τους Ελληνες της δεκαετίας του '50, που αναζητούσαν μια ευκαιρία ζωής σε ξένους τόπους. Τα πάντα επιστρέφουν, καθώς αντίστοιχο κύμα αναπτύσσεται και στις μέρες μας.

Δωρεάν ρεύμα τις μέρες συναγερμού για αιθαλομίχλη



Δωρεάν ρεύμα για θέρμανση τις μέρες συναγερμού για αιθαλομίχλη θα έχουν όλοι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Σύνταξη νωρίτερα με πλασματικά χρόνια, 19 ανατροπές σε ασφαλιστικό - συντάξεις



Μέσω της αναγνώρισης πλασματικών ετών, 1,5 εκατ. εργαζόμενοι -ασφαλισμένοι είτε πριν είτε μετά το 1993- μπορούν να «κλειδώσουν» συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να βγουν στη σύνταξη με 15, 20 και 30 χρόνια γλυτώνοντας έτσι το πέναλτι, που από το 2014 θα τους ρίξει σε σύνταξη στα 62 έτη για μειωμένη και στα 67 για πλήρη. Την ίδια ώρα, έρχονται 19 εργασιακές ανατροπές για 4,5 εκατ. ασφαλισμένους.

«Χειρόφρενο» σε 410.000 Ι.Χ.



Περισσότεροι από 410.00 οδηγοί πρόκειται να καταθέσουν φέτος τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας αλλά και τον φόρο πολυτελείας ο οποίος επιβάλλεται για πρώτη χρονιά στα οχήματα κυβισμού άνω των 1.929 κ.εκ.

Τι αλλάζει στο καθεστώς των φορολογικών προστίμων



Μετά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, που περιελήφθησαν στο νόμο για τους πλειστηριασμούς, διευρύνεται το χρονικό διάστημα επιβολής τους για χρέη μόνο όμως προς τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους οργανισμούς, ενώ για τις οφειλές προς τις Εφορίες θα τρέχουν αμέσως μετά την παρέλευση του διμήνου, αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ομοσπονδάς Πωγωνησίων για την ανάπτυξη και την ασφάλεια στο Πωγώνι

 Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του ξενοδοχείου Hilton.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πωγωνίου κύριος Κώστας Καψάλης, ο βουλευτής κ. Κ. Τασούλας, ο πρώην υπουργός κ. Α. Φούσας, ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε κ. Γ. Οικονόμου  ο Αντιπρόεδρος της Π.Σ.Ε. κ. Κ. Κωνής ,ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «Κιβωτός του κόσμου» πατήρ Αντώνιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου κ. Ε. Χαλατσά, τα μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Β. Κολιός (Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου) και κ. Π. Χήτας Γραμματεάς Δ.Σ.,  πρόεδροι και μέλη αδελφοτήτων του Πωγωνίου αλλά και πλήθος κόσμου.


Η εκδήλωση περιλάμβανε δυο μέρη, μεταξύ των οποίων υπήρχε ολιγόλεπτο διάλειμμα συνοδευόμενο από παραδοσιακό πωγωνήσιο κέρασμα με τσίπουρο και λουκούμι.