Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τις Ηπειρώτισσες Γυναίκες της Πίνδου του Έπους του 40, τίμησε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' του νέου ενιαίου Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, στη γιορτή μνήμης, για την  Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 27  Οκτωβρίου 2013, το απόγευμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, για να τιμηθεί  η  προσφορά των ηρωίδων γυναικών της Πίνδου, που κάτω από αντίξοες συνθήκες συνέδραμαν στα μέγιστα, τον Ελληνικό Στρατό, να αντισταθεί αρχικά και στην συνέχεια να αντεπιτεθεί στον Ιταλό εισβολέα, τον χειμώνα του 1940-41.
Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης και ο άξιος Πρόεδρος της Γιώργος Κωτσαντής, που κατάγεται από τα Δεσποτικά Πρέβεζας, διοργάνωσαν μία πλούσια σε περιεχόμενο, λαμπρή, αλλά  και μαζί δωρική γιορτή, που πραγματικά άξιζε, για να τιμηθεί η προσφορά των γυναικών αυτών, των Ηπειρωτισσών, των γυναικών του ανυπέρβλητού θάρρους και των ανθρώπινων αξιών, των νέων Σουλιωτισσών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, από τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, ο Δημήτρης Ευσταθιάδης  Πρώην Δήμαρχος, ο  Χρήστος Βλάχος Αντιδήμαρχος Παιδείας , ο Βασίλης Μπούκας Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η Ζωή Ράικου Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου , οι Χρήστος Κανελλίδης, Φώτης Μάνταλος και Βίκυ Φουσκίδου Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Ιωάννης Κωνσταντάτος Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης,  ο Λάζαρος Τογρίδης Αντιπρόεδρος παράταξης "Ενωμένη Πόλη" και ο Ευάγγελος Θεοδώρου Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος Συλλόγου
"Χοροέκφραση".
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής,  συνοδευόμενος, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Ελένη Ντάσιου, Μαρίνα Τζάκου, Σπύρο Τζίμα, Βίκυ Καραγγιάνη, Μένια Βαζούκα, το μέλος της Ε.Ε. Χριστόφορο Ευθυμίου και την ψυχή της ΠΣΕ Κώστα Μπατσή.

Eίδηση ΣΟΚ: Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ!

Τι δείχνει η τελευταία σφυγμομέτρηση ....
Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την πρόθεση ψήφου...
το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει το 3% και μένει εκτός Βουλής. Την δημοσκόπηση την γνωρίζει τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όσο και το Μαξίμου, που βλέπει ότι πρέπει να στραφεί και σε άλλες συμμαχίες, αφού στις επόμενες εκλογές τωρινός εταίρος μπορεί να μην υπάρχει.

ΑΞΊΖΕΙ: Η συγκεκριμένη είδηση πυροδοτεί πάντως εξελίξεις τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της ΝΔ και κρατήστε το αυτό... 
To-GaMaTo
 

Η τελευταία ζαριά του Βενιζέλου

 “Τα ρέστα του ετοιμάζεται να παίξει ο Βενιζέλος”, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί πολιτικά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας να έρχεται το μοιραίο για τον ίδιο και το κόμμα του, θα επιδιώξει, ενόψει ευρωεκλογών, δύο πράγματα: το πρώτο, να πείσει τον Αντώνη Σαμαρά να κατέβουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί στις ευρωεκλογές. Με το (αδύναμο) επιχείρημα, από δω οι ευρωπαϊκές δυνάμεις και απέναντι όσοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας απ΄ την Ευρώπη, ο Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αποσπάσει από τον πρωθυπουργό το πολυπόθητο ναι.

Sickweather: Εντοπίζει online τις ασθένειες και σας προειδοποιεί

Μία ιδιαίτερα πρωτότυπη και έξυπνη εφαρμογή που σκανάρει το facebook και το twitter εντοπίζοντας post που είναι σχετικά με ασθένειες, δημιούργησε ο Graham Dodge, ιδρυτής της σελίδας sickweather.com.
Η εφαρμογή sickweather συγκεντρώνει τις πληροφορίες και στη συνέχεια σχηματίζει ένα διαδραστικό χάρτη, όπου αποτυπώνονται οι περιοχές στις οποίες αναφέρθηκαν τα περισσότερα περιστατικά ασθενειών.
Σύντομα, μάλιστα, σχεδιάζεται η μεταφορά της σε κινητά, με στόχο να ειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που στην περιοχή τους αναφέρονται αυξημένα περιστατικά.

Συνελήφθη 21χρονος Αλβανός με κλοπιμαία και παράνομα όπλα στην Καστάνιανη Ιωαννίνων

                                                                                            Αναζητείται 20χρονος
                                                                                                      συνεργός του
Συνελήφθη, χθες (28-10-2013) στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας  21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος ομοεθνής του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Καστάνιανη Ιωαννίνων,  οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζοί  και κατά την διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, ακινητοποιήθηκε ο 21χρονος ενώ ο 20χρονος συνεργός του διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Την οδική σύνδεση Καναλλακίου με την Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας ε[πισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αλ.Καχριμάνης

Την περιοχή Καναλλακίου του Δήμου Πάργας, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου, όπου εξέτασε την πορεία των εργασιών της υπό κατασκευή οδικής σύνδεσης Καναλλακίου (έδρα του Δήμου Πάργας) με την Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.
Ο Περιφερειάρχης, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Πάργας κ. Αθαν. Λιόλιο και άλλους υπεύθυνους που εμπλέκονται στις διαδικασίες των εργασιών, με τους οποίους
αντήλλαξε απόψεις και έδωσε κατευθύνσεις για την επίλυση προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί, εξαιτίας των οποίων καθυστερεί η πρόοδος του έργου.
Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πάργας, ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 6.711.845 ευρώ και η παρέμβαση αφορά συνολικό τμήμα μήκους 6,67 χλμ. Σε αυτή περιλαμβάνονται: οριζόντια και κάθετη σήμανση, έργα για την απορροή των ομβρίων, φωτισμός κόμβων, καθώς και τα αναγκαία τεχνικά έργα για την ομαλή λειτουργία του αρδευτικού της πεδιάδας του Αχέροντα.

Ευχαριστίες για την προσφορά δέντρων

Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Ανυφαντή, ο οποίος προσέφερε ευγενικά πολλά δέντρα –κυρίως ελιές- που ήταν φυτεμένα στο κτήμα του.
Από τις υπηρεσίες του Δήμου γίνεται εκρίζωση των δέντρων αυτών και μεταφυτεύονται σε σημεία που έχουν επιλεγεί και μπορούν να αναπτυχθούν.
Ήδη έχει γίνει φύτευση στην πλατεία Χατζή στα Γιάννινα, στην Αγία Σοφία Ανατολής και σε άλλα σημεία.
Πρόκειται για μία ευγενική προσφορά από τον πρώην αντιδήμαρχο η οποία μπορεί να βρει κι άλλους μιμητές.

 

 

 

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο ληξιαρχείο

Ολοκληρώθηκε στο ληξιαρχείο του Δήμου Ιωαννιτών ο έλεγχος των εισαγγελικών αρχών, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας διαταγής που δόθηκε από τον Άρειο Πάγο.
Ο έλεγχος που έγινε αφορούσε σε όλες τις πράξεις που έγιναν κατά την τελευταία πενταετία, δηλαδή από το 2008 και μέχρι σήμερα.
Συνολικά από την Εισαγγελική Αρχή εξετάστηκαν πάνω από 12.500 πράξεις, χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε ύποπτο.

Εξετάσεις πιστοποίησης Ελληνικής γλώσσας

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να διοργανώσει το
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013
εξετάσεις για την πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Εκδήλωση του ΟΚΠΑΠΑ

«Η κρίση στη ζωή μας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει ο ΟΚΠΑΠΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία.
Επισυνάπτεται η πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 

Σάλος στο Google Earth: Φωτογράφισε τον Χριστό και την Παναγία;

Μια περίεργη φωτογραφία που εντοπίστηκε στην εφαρμογή Google Earth, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror, η φωτογραφία τραβήχτηκε σε αυτοκινητόδρομο της Ελβετίας και απεικονίζει δύο φιγούρες.
Αρκετοί σπεύδουν να τονίσουν ότι πρόκειται για τον Χριστό και την Παναγία.
Δείτε την φωτογραφία:
newsbomb.gr
Πηγή:Yahoo OMG

Έκοψε το πέος του αλλά ξέχασε να το πάρει μαζί στο νοσοκομείο!

Από που ν' αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με την περιπέτεια που έζησε ένας κινέζος. Ο 26χρονος κινέζος έπασχε από κατάθλιψη. Ήταν μόνος και πολύ καιρό και αποφάσισε ότι το πέος του δεν του χρησίμευε σε τίποτα και αποφάσισε να το κόψει...
Όμως, λίγα λεπτά αργότερα το μετάνιωσε και αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο! Πήρε το ποδήλατό του και με φρικτούς πόνους έφτασε στο νοσοκομείο.
Όμως οι γιατροί είπαν στον 26χρονο Γιάνγκ Χου: "Και που είναι το πέος σας;"
Εκείνος απάντησε ότι είναι στο σπίτι.... Του είπαν ότι χωρίς το "εργαλείο" δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
Έτσι, πήρε πάλι το ποδήλατο του, γύρισε στο σπίτι και έφερε πίσω το κομμάτι που έλειπε...

Αποκαλυπτήρια προτομής Κύπριου εθελοντή στα Γιάννενα Ο Μιχαήλ Στιβαρός έχασε την ζωή του πολεμώντας για την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους Τούρκους τον Δεκέμβριο του 1912 στο Μπιζάνι Με μία λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής, στο παραλίμνιο Πάρκο Κατσάρη, ο Δήμος Ιωαννιτών, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής, του 20χρονου Κύπριου φοιτητή ,εθελοντή αγωνιστή, Μιχαήλ Στιβαρού, ο οποίος έχασε την ζωή του πολεμώντας για την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους Τούρκους, τον Δεκέμβριο του 1912 στο Μπιζάνι. Η προτομή, τοποθετήθηκε δίπλα σε εκείνη του επίσης Κύπριου αγωνιστή Χριστόδουλου Σώζου, Δημάρχου Λεμεσού, ο οποίος επίσης έπεσε πολεμώντας στο Μπιζάνι. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι απόγονοι του Κύπριου Μπιζανομάχου. Ο κ. Βύρων Στιβαρός, με συγκίνηση χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε για τον αγωνιστή. Ο Μιχαήλ Στιβαρός, είχε γεννηθεί το 1892 στο χωριό Πεδουλά κοντά στην Λευκωσία. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα και γράφτηκε στη Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών το 1911. Τον επόμενο χρόνο άρχισε ο 1ος Βαλκανικός Πόλεμος και τότε μαζί με άλλους 2000 Κύπριους ο Μιχαήλ, έσπευσαν να καταταχτούν στον Ελληνικό Στρατό και να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Ο Μιχάλης Στιβαρός πολέμησε στις μάχες Πεστών, Αετοράχης και Μπιζανίου όπου σκοτώθηκε. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Αθανασίου Κτωρίδη , απογόνου του Κύπριου ήρωα, συνέβαλε ουσιαστικά και συνεργάστηκε με τον Δήμο Ιωαννιτών, για την δημιουργία της προτομής του Κύπριου αγωνιστή. Κατά την τελετή χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φίλιππης Φίλιος, και οι κύπριοι φοιτητές στα Ιωάννινα. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.


Ο Μιχαήλ Στιβαρός έχασε την ζωή του πολεμώντας για την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους Τούρκους τον Δεκέμβριο του 1912 στο Μπιζάνι
Με μία λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής, στο παραλίμνιο Πάρκο Κατσάρη, ο Δήμος Ιωαννιτών, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής, του 20χρονου Κύπριου φοιτητή ,εθελοντή αγωνιστή, Μιχαήλ Στιβαρού, ο οποίος έχασε την ζωή του πολεμώντας για την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους Τούρκους, τον Δεκέμβριο του 1912 στο Μπιζάνι.
Η προτομή, τοποθετήθηκε δίπλα σε εκείνη του επίσης Κύπριου αγωνιστή Χριστόδουλου Σώζου, Δημάρχου Λεμεσού, ο οποίος επίσης έπεσε πολεμώντας στο Μπιζάνι. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι απόγονοι του Κύπριου Μπιζανομάχου.
Ο κ. Βύρων Στιβαρός, με συγκίνηση χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε για τον αγωνιστή. Ο Μιχαήλ Στιβαρός, είχε γεννηθεί το 1892 στο χωριό Πεδουλά κοντά

στην Λευκωσία. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα και γράφτηκε στη Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών το 1911.

Τον επόμενο χρόνο άρχισε ο 1ος Βαλκανικός Πόλεμος και τότε μαζί με άλλους 2000 Κύπριους ο Μιχαήλ, έσπευσαν να καταταχτούν στον Ελληνικό Στρατό και να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Ο Μιχάλης Στιβαρός πολέμησε στις μάχες Πεστών, Αετοράχης και Μπιζανίου όπου σκοτώθηκε.

Πρέβεζα: Κομμάτια από την προβοσκίδα ελέφαντα που κάποτε ζούσε στην Ήπειρο


Εντυπωσιακές εικόνες στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Πρέβεζας, που ανοίγει τις πύλες του... Έτοιμο για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες μετά από αρκετά χρόνια είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νεοχωρίου Πρέβεζας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του μετά από τις εργασίες που πραγματοποίησε η ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Opava.
Στο Μουσείο εκτίθενται και κομμάτια από την προβοσκίδα του Ελέφαντα του Δάσους, που ζούσε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Ήπειρο.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου κ. Βαγγέλης Ντάτσας ευχαρίστησε τους επιστήμονες και τους εθελοντές που εργάστηκαν στο Μουσείο και επισήμανε πως θα υπάρξει συνεχή επικοινωνία και συνεργασία μαζί τους προκειμένου το Μουσείο να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει ανταπόκριση από το δήμο Πρέβεζας προκειμένου το Μουσείο να λειτουργεί και να είναι επισκέψιμο.
Πηγή:Newsit.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τον χτύπησε δύο φορές κεραυνός - και επέζησε!



Ένας θαυμαστής των αγώνων ταχύτητας εκτός δρόμου χτυπήθηκε δύο φορές στη διάρκεια της ίδιας καταιγίδας στο βόρειο Τέξας από κεραυνό -και επέζησε.
Σύμφωνα με το Associated Press, ο 31 ετών Κέισι Βάγκνερ βρισκόταν κάτω από ένα δέντρο και παρακολουθούσε έναν αγώνα εκτός δρόμου, όταν τον χτύπησε κεραυνός. Έπεσε στα γόνατα όταν τον χτύπησε ο δεύτερος.
Μία νοσοκόμα που βρισκόταν κοντά στο σημείο, παρείχε στον άνδρα τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.