Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ρολόι μετράει πόση διάρκεια ζωής μας απομένει

Τη διάρκεια ζωής που έχει απομείνει στον κάτοχό του δείχνει το Τikker, το ασυνήθιστο -και κάπως μακάβριο- ρολόι χειρός, που σίγουρα δεν προορίζεται για... όσους θεωρούν ότι θα ζήσουν για πάντα.
Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», το Τikker είναι δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ. Ο ίδιος πάντως προτιμά να το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο στόχος που το σχεδίασε, είναι να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι σύντομη και συνεπώς κάθε στιγμή θα πρέπει να την χαίρονται σαν να είναι η τελευταία.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Αρχάγγελο Πρέβεζας

Σήμερα (08-10-2013) και ώρα 01:30΄, στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε νωτομετωπικά με Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του  33χρονου.
Για το ατύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Ο μόνος τρόπος για μια γυναίκα να «επισκεφθεί» το Άγιον Όρος

 Λένε πως «αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ». Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις πολλές γυναίκες που αν και θέλουν να μπουν στο Άγιον Όρος, η παρουσία τους, όπως είναι γνωστό αιώνες τώρα, απαγορεύεται.
Τι γίνεται όμως όταν οι γυναίκες επιθυμούν να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν τις εικόνες και τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στις ιερές Μονές του Αγίου Όρους;
Από την Ουρανούπολη, το κεντρικό λιμάνι που εξυπηρετεί το Άγιον Όρος,
διοργανώνονται μικρές «κρουαζιέρες» ένας περίπλους δηλαδή της Χερσονήσου του Άθωνα.
Κατά τη διάρκεια του περίπλου, οι μονές που βρίσκονται στα παράλια, στέλνουν μοναχούς οι οποίοι μεταφέρουν κάποια από τα κειμήλια τους.
Στις φωτογραφίες, από τον περίπλου των γυναικών της ενορίας του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στα Σεπόλια, φαίνεται η βάρκα που ξεκινά από το αγιορείτικο μοναστήρι για να συναντήσει το μικρό τουριστικό σκάφος που βρίσκονται οι γυναίκες της ενορίας.
Μόλις η βάρκα πλησιάσει, οι μοναχοί επιβιβάζονται στο σκάφος και εν πλω, πραγματοποιείται προσκύνημα των ιερών λειψάνων τα οποία δεν θα είχαν άλλο τρόπο οι γυναίκες να προσκυνήσουν.

Νόμπελ Φυσικής στον Χίγκς και στον Έγκλερ για το Μποζόνιό τους!

Ο 80χρονος Βέλγος Φρανσουά Έγκλερ και ο 84χρονος Βρετανός Πίτερ Χιγκς κέρδισαν σήμερα το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2013 για το έργο τους σε ένα μικροσκοπικό σωματίδιο, το γνωστό Μποζόνιο το οποίο πιστεύεται ότι έχει κεντρική σημασία για την εξήγηση της προέλευσης του σύμπαντος.
Το μποζόνιο του Χιγκς ήταν ένας από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» των φυσικών επί πολλά χρόνια και έχει υπάρξει το αντικείμενο πάμπολλων ερευνών από το 1964, όταν η ύπαρξή του θεμελιώθηκε θεωρητικά από έξι διαφορετικούς φυσικούς, με πρώτο ανάμεσά τους τον Βρετανό Πίτερ Χιγκς.
Πρόκειται για ένα στοιχειώδες υποατομικό σωματίδιο, το οποίο θεωρητικά είναι «υπαίτιο» για το ομώνυμο κβαντικό πεδίο που προσδίδει μάζα σε όλα τα στοιχειώδη σωματίδια, όπως τα κουάρκ και τα ηλεκτρόνια. Χωρίς μάζα, το σύμπαν θα είχε μία πολύ διαφορετική μορφή από αυτήν που γνωρίζουμε σήμερα, καθώς δεν θα υπήρχαν αστέρια, γαλαξίες, πλανήτες ή ακόμη μόρια και άτομα.
«Για να καταλάβετε τη σημασία του μποζονίου του Χιγκς, αν δεν υπήρχε αυτό, δε θα υπήρχατε ούτε εσείς», δήλωνε στους δημοσιογράφους ο Ραλφ- Ντίτερ Χόαγιερ, γενικός διευθυντής του CERN.
Τι είναι το σωματίδιο του Higgs
Είναι γνωστό ως Σωματίδιο του Θεού. Η ύπαρξη του μποζονίου του Higgs προτάθηκε την δεκαετία του 60 από το βρετανό φυσικό Πήτερ Χίγκς, ως ένας τρόπος να εξηγηθεί η αιτία που τα υπόλοιπα σωματίδια έχουν μάζα.
Βρίσκονται στον πυρήνα των ατόμων που είναι βασική μονάδα ύλης. Τα πρωτόνια αποτελούνται από ακόμη μικρότερα σωματίδια: τρία Κουάρκ που συγκρατούνται από Γλουόνια.
Πηγή:Newsit.gr: