Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ: Τα ονόματα που «παίζουν» για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης


Παράλληλα με τις ευρωεκλογές, όπου η μάχη θα είναι “ευρωπαϊκή και πολιτική”, η ηγεσία της ΝΔ διαμορφώνει την στρατηγική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θεωρώντας ότι μπορούν να μετριάσουν κατά πολύ ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.
Εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται αποφασισμένος να πάει σε καθαρά κομματικές υποψηφιότητες, για να πολιτικοποιήσει την αναμέτρηση, η ΝΔ πετάει την μπάλα στην εξέδρα και δηλώνει ότι “θα κινηθεί αντισυμβατικά και αντισυστημικά” και θα αποφύγει τις σκληρές κομματικές υποψηφιότητες εν ενεργεία βουλευτών και υπουργών.

ΟΟΣΑ: Δραματική πτώση στις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών - Πατώνουν στην κατανόηση κειμένου και τα μαθηματικά



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τακτικής έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις ικανότητες των 15χρονων μαθητών στα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες και την Ανάγνωση, η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση για το 2012, επί 65 χωρών συνολικά, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην Ευρώπη αλλά από το τέλος.

Φοροδιαφυγή και «φακελάκια» στην υγεία ερευνά το ΣΔΟΕ



Εβδομάδα αποκαλύψεων, υπόσχονται υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ κρατώντας στα χέρια τους τα πρώτα ευρήματα της έρευνας- μαμούθ σε όλη την Ελλάδα, η οποία έχει στο επίκεντρο γυναικολόγους- μαιευτήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο έχουν μπει πάνω από 500 γιατροί και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν παραβατικότητα στα επίπεδα του 35%, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι πάνω από 170 γυναικολόγοι βρέθηκαν με αδήλωτα εισοδήματα!

Νέα ρύθμιση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία -Τι αλλάζει



Το δρόμο για δεκάδες χιλιάδες από τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία για τακτοποίηση χρεών δίνει νέα ρύθμιση. Πλέον, δίχως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και ανεξαρτήτως ποσού οφειλής θα μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση, με 12 ή περισσότερες δόσεις όσοι χρωστούν στα Ταμεία και δεν έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Μεγάλες καταθέσεις σε λογαριασμούς γιατρών εντόπισε το ΣΔΟΕ και στα Γιάννινα

Το ΣΔΟΕ έκανε για ακόμη μία φορά  "φύλλο και φτερό" λογαριασμούς γιατρών της Αθήνας ύστερα από καταγγελίες ιδιωτών.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, τα χρήματα που εντόπισε το ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς τριών γιατρών της Αθήνας, αγγίζουν τα 21 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που οι εν λόγω γιατροί στις φορολογικές δηλώσεις τους δήλωναν μικρά εισοδήματα.
Επιπλέον, άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην Ήπειρο ανακάλυψε σε τρεις γιατρούς ( μαιευτήρες όπως ειπώθηκε στις ειδήσεις του MEGA) κρατικών νοσοκομείων -εκ των οποίων ορισμένοι προϊστάμενοι πανεπιστημιακών κλινικών- προσαυξήσεις των εισοδημάτων τους από 200.000 έως 1,2 εκατ. ευρώ.
Επίσης σε λογαριασμό φαρμακοποιού βρέθηκε το ποσό των 300 χιλ .ευρώ.
Μετά από τα ευρήματα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται καθώς στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί με μεγάλα ποσά που ίσως δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των κατόχων τους.