Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Το σοφό τεστ του Σωκράτη

Το σοφό τεστ του Σωκράτη…που πρέπει να το εφαρμόζουμε κι” εμείς… Μια μέρα, εκεί που ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του….ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του. Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της «τριπλής διύλισης».
«- Τριπλή διύλιση;» ρώτησε με απορία ο γνωστός του.
- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.

Γη -Σελήνη: Μεταφορά δεδομένων με 622 Mbps

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μεταφορά δεδομένων από τη Γη στη Σελήνη, με ταχύτητα 622 Mbps.
Η μετάδοση των δεδομένων αποτελεί μέρος του επιστημονικού προγράμματος…
Lunar Laser Communication Demonstration.
Η μεταφορά των δεδομένων έγινε από το σταθμό της NASA στο Νέο Μεξικό και τον ανιχνευτή LADEE, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Η απόσταση που χωρίζει τον πομπό από τον δέκτη είναι 384.000 χιλιόμετρα.

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών: Το Ελεύθερο ίντερνετ για όλους είναι εδώ!!

Αρχικός σκοπός ήταν να λειτουργήσει ως αντίβαρο στις υπερβολικές χρεώσεις και το μεγάλο ποσοστό της αναξιόπιστης εξυπηρέτησης...πολλών εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Μα ο μεγαλύτερος σκοπός τελικά είναι να υπερασπιστεί το δημοκρατικό δικαίωμα όλων μας στην ενημέρωση. Μια κοινότητα στην Αθήνα δημιουργεί και εξαπλώνει το δικό της δωρεάν διαδίκτυο.
Το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών είναι μία μη κερδοσκοπική ασύρματη κοινότητα, που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη, τη χρήση και την προώθηση ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Σε ποιους οργανισμούς ξεκινούν έλεγχοι για το ενιαίο μισθολογιο στο Δημόσιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Σε ποιους οργανισμούς ξεκινούν έλεγχοι για το ενιαίο μισθολογιο στο Δημόσιο
Στο Δημόσιο - και κυρίως στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς εξαιρέσεις - επικεντρώνεται - πέρα από τα ασφαλιστικά ταμεία - η προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση των 500 εκ. ευρώ, της τρύπας στον προϋπολογισμό του 2014.
Σε ποιους οργανισμούς ξεκινούν έλεγχοι για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο Χρήστος Σταϊκούρας έστειλε επιστολή σε όλα τα υπουργεία, να ξεκινήσουν έλεγχο στους φορείς που εποπτεύουν προκειμένου να ελέγξουν εάν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο.
Η αρχή θα γίνει από 14 φορείς, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις μισθολογικής σπατάλης και αναμένεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο να επεκταθούν και σε άλλους 150 οργανισμούς.

"Έξυπνο" παράθυρο παράγει ηλεκτρική ενέργεια

Κινέζοι ερευνητές δημιούργησαν ένα «έξυπνο» παράθυρο, το οποίο όχι μόνο επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι όπου εγκαθίσταται, αλλά επιπλέον παράγει ηλεκτρισμό το ίδιο.
Τα έως τώρα υπάρχοντα «ενεργειακά» παράθυρα αποσκοπούν στην μείωση του κόστους θέρμανσης ενός κτιρίου το χειμώνα ρυθμίζοντας κατάλληλα το φως και τη θερμότητα του Ήλιου, ώστε να γίνεται η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.
Όμως οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Γιανφένγκ Γκάο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Scientific Reports", σύμφωνα με τα Γαλλικό Πρακτορείο, πήγαν ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας παράλληλα στο υβριδικό παράθυρο και δυνατότητες παραγωγής ενέργειας.

Αλέξανδρε: Ζεις!

Ας είναι ΕΛΑΦΡΥ το χώμα που σε σκεπάζει! Μιλάμε για τον Αλέξανδρο Κορυζή.  Αλήθεια τον γνωρίζετε; Ή μόνο τους σημερινούς ΑΛΗΤΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζετε;! Που μας...πούλησαν (προσπαθούν τουλάχιστον με πάθος) στους ξένους και σημασία δεν δίνουν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ τους(;)!
Ιδού ολίγα περί του Αλ. Κορυζή:
Διαδέχτηκε τον Μεταξά, μετά τον θάνατό του. Αντιμετώπισε με επιτυχία την εαρινή επίθεση των Ιταλών (9 Μαρτίου 1941) και είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στους Γερμανούς (6 Απριλίου 1941), όταν ο πρεσβευτής αυτής της χώρας των Ούννων στην Ελλάδα Βίκτωρ Έρμπαχ - Σένμπεροχ του επέδωσε τελεσίγραφο για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Από την ημέρα αυτή, η Ελλάδα άρχισε ένα διμέτωπο αγώνα με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων.

Μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου, τι θα γίνει με τα ευγενή Ταμεία

Στις ανατροπές που έρχονται στο ασφαλιστικό, -τις οποίες φέρνει στο φως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής- αναφέρθηκε ο υπουργός ...Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.
Ο κ Βρούτσης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι τα υφιστάμενα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης δεν πρόκειται να θιγούν, ούτε επίσης θα θιγούν οι μητέρες με ανήλικο τέκνο που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
«Η νομοθεσία θα μείνει όπως είναι», επέμεινε ο υπουργός προσθέτοντας όμως ότι «η χώρα έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει κάποια πράγματα και αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα».

Δάκρυσε η εικόνα του Ταξιάρχη

Για θαύμα κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Ρόδου, οι οποίοι σάστισαν στη θέα της εικόνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο μικρό εκκλησάκι του νεκροταφείου της Ιαλυσού να δακρύζει.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των ντόπιων και πληροφορίες του rodosreport, οι γυναίκες που πήγαν να ανοίξουν το πρωί την εκκλησία είδαν δάκρυα στα μάτια του Ταξιάρχη.

Aμέσως κάλεσαν τον Μητροπολίτη Ρόδου, Κύριλλο, ο οποίος μετέβη στο σημείο και ζήτησε να αποσύρουν  την εικόνα από το σημείο, για να διαπιστωθεί αν είχε υγρασία ο τοίχος.

Τελικά, ο ίδιος μίλησε για θαύμα και ζήτησε να μεταφερθεί η εικόνα στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
rodosreport.gr
Πηγή:newsbomb.gr

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ για Τζιτζικώστα: Οι ακροδεξιοί θύλακες στη ΝΔ καλά κρατούν

Προκλητική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και «εκλεκτού της Ν.Δ.» Απόστολου Τζιτζικώστα, με αφορμή τη σημερινή του δήλωση για το ΠΑΣΟΚ. Τονίζει παράλληλα ότι η στάση του «δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία».
H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η προκλητική στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκλεκτού της ΝΔ, κ. Τζιτζικώστα δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων “ατοπημάτων” από στελέχη της ΝΔ, που εδώ και καιρό είχαν ως στόχο να ξεπλύνουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Δεν είναι χαμένες οι πατρίδες, αλλά αλησμόνητες

«Δεν είναι ποτέ χαμένες πατρίδες, είναι αλησμόνητες και είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας» είπε σύμφωνα με το dogma.gr ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τις περιοχές της Μικράς Ασίας από τον θρόνο του Μητροπολιτικού Ναού της Καλαμαριάς όπου χοροστάτησε σήμερα.
Απευθυνόμενος προς τους πιστούς που είχαν κατακλίσει τον Ναό, ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις προσφυγικές ρίζες τους από την Κρήνη και άλλες περιοχές της «ευλογημένης αιολικής γης της Ιωνίας και της Μικράς Ασίας» κομίζοντας τους την ευλογία «της πάντοτε εσταυρωμένης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως».
Πηγή:ProtoThema.gr

 

Σε ίδρυμα η μικρή Μαρία αν επιστρέψει στη Βουλγαρία;

Την εκτίμηση ότι σε περίπτωση που η μικρή Μαρία επιστρέψει στη Βουλγαρία θα εγκατασταθεί σε κέντρο υποστήριξης προβληματικών παιδιών έως ότου εντοπιστεί η κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Διάνα Κάνεβα, διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Υποστήριξης στην πόλη Σταρά Ζαγορά της Βουλγαρίας.
Την ίδια άποψη υποστηρίζουν διάφοροι Βούλγαροι αρμόδιοι σε δηλώσεις τους στον Τύπο του Σαββατοκύριακου. 
Βουλγαρικά δημοσιεύματα πάντως, αναφέρουν πως τα παιδιά της οικογένειας πιθανώς να παραδοθούν σε ανάδοχους γονείς
Πηγή:Tlife.gr