Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΓΛΥΦΑΔΑ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περισσότερους από 1.400 τίτλους, τα αντίτυπα των οποίων εκτείνονται σε 2.000 περίπου τόμους και μπορεί να καταταγεί σε πέντε βασικές ενότητες.
ΑΝΑΓEΝΝΗΣΗ – ΟΥΜΑΝΙΣΜOΣ
 Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, ουμανιστικά έργα, γραμματικές, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, φιλοσοφικές πραγματείες και φιλολογικά δοκίμια.
ΝEΟ-ΕΛΛΗΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 Λογοτεχνικά έργα, ποιητικά και λαϊκά αναγνώσματα, ιστορικά συγγράμματα, γραμματικές για εκπαιδευτικούς σκοπούς, φιλολογικά δοκίμια, γραμματικές-λεξικά και σχολικά εγχειρίδια κάθε είδους.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚA ΒΙΒΛIΑ
Ευαγγέλια, Μηναία, Ψαλτήρια, Ωρολόγια, Πεντηκοστάρια, Ευχολόγια κ.ά.
ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ
Έργα των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας, πραγματείες γύρω από το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών, κείμενα για την ιστορία της Ορθοδοξίας, μακροσκελείς μελέτες αναφορικά με το Ορθόδοξο Δόγμα και το Πρωτείο του Πάπα κ.ά.
ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ
Πρωτότυπα έργα που γράφτηκαν για την πνευματική ανύψωση του Γένους, ελληνικές μεταφράσεις έργων της παγκόσμιας πεζογραφίας και ποίησης, και δείγματα της φιλολογικής και γλωσσικής διαμάχης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και των ιδεών που προέκυψαν από τη Γαλλική Επανάσταση.
Πηγή: Κ.Μπατσής

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα χθες τα ξημερώματα στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, επί της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας Δρεπάνου στο ύψος του καφέ «SOHO», όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 23χρονο  εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο δεξιά του δρόμου.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 23χρονου οδηγού, καθώς και των συνεπιβατών, μιας 18χρονης και μιας 21χρονης,οι οποίες απεγκλωβίστηκαν από προσωπικό της Π.Υ. Ηγουμενίτσας και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για τις πρώτες βοήθειες και κατόπιν στο Γ.Ν.Ν. Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία, ενώ η μία από τις επιβάτιδες διεκομίσθη τελικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 Πηγή:vdella

Σημαντικά τα αποτελέσματα εκτεταμένης 24ωρης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρειά της Γ.Α.Δ.Π. Ηπείρου.

  


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ελέγχθηκαν (1.284) άτομα, προσήχθησαν (82) άτομα, συνελήφθησαν (23) άτομα και βεβαιώθηκαν (220) παραβάσεις.
Η  αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το εικοσιτετράωρο από 06.00΄ώρα της 22-08-2013 έως την 06.00 ώρα της 23-08-2013, σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας:
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (177) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (79) οχήματα και μοτοσικλέτες .
Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: (1.284) άτομα και (501) οχήματα και δίκυκλα.
Προσήχθησαν: (82) άτομα, εκ των οποίων (60) ημεδαποί και (22) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (23) άτομα, εκ των οποίων:
  (4) άτομα, για κλοπές - διαρρήξεις.
    (2) άτομα, για κλοπές οχημάτων.
   (4) άτομα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
   (2) αλλοδαποί, για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
   (9) λαθρομετανάστες.
   (1) άτομο, για παράβαση περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
   (1) άτομο, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).

Άλλαξε ο Υπουργός... κι έγινε «λαγός» το γήπεδο του ΠΑΣ!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επαληθεύονται όλες οι σχετικές παροιμίες του λαού μας σε ότι αφορά το πολύ… βασανισμένο γήπεδο του ΠΑΣ αφού δεν πέρασε πολύ καιρός από τη στιγμή που ο Γιάννης Ιωαννίδης, τότε υφυπουργός Αθλητισμού, δεσμεύονταν στα Γιάννινα για χρηματοδότηση ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων και στους βοηθητικούς αθλητικούς χώρους.
Και χαρά μεγάλη είχαν τότε όλοι οι παράγοντες.
Όμως πριν «αλέκτωρ φωνήσει τρίς» με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ο κ. Ιωαννίδης απομακρύνθηκε από τη θέση του και μαζί του πέταξαν και οι υποσχέσεις για τη γενναία χρηματοδότηση.
Καθώς  ο Γιάννης Ανδριανός που τον διαδέχθηκε  έκανε σαφές ότι κονδύλι τέτοιου ύψους είναι αδύνατο να διατεθεί. Το ποσό θα είναι περίπου το μισό και βέβαια σε ένα…. βάθος χρόνου.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι ήδη στον αγωνιστικό χώρο έγιναν απαραίτητες παρεμβάσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
«Δεν θα υπάρχει κανένα θέμα στο γήπεδο και στη διεξαγωγή των παιχνιδιών του ΠΑΣ. Αυτό το δηλώνω υπεύθυνα. Δεν υφίσταται πρόβλημα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης και συμπλήρωσε πως οι εργασίες θα συνεχιστούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

 

 

ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Πετυχημένες οι εκδηλώσεις του φετινού Ανταμώματος Σουλιωτών

Η Δήμαρχος με τον παππά σέρνουν πρώτοι το χορό
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ''ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ 2013'' πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου το '' ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ '' στον ιστορικό χώρο του Σουλίου .
Η Δήμαρχος κυρία Σταυρούλα Μπραϊμη -Μπότση  στο χαιρετισμό της αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στους τρεις στόχους των φετινών εκδηλώσεων που είναι η ανάδειξη του πολιτισμού όχι ως μουσειακό είδος αλλά σαν αναπτυξιακό εργαλείο , η ενίσχυση των εκδηλώσεων θεσμών και η προώθηση της έννοιας του ανταμώματος .
Μεταξύ άλλων επεσήμανε τις προσπάθειες της Δημοτικής αρχής δύο φορές να λειτουργήσει ο παραδοσιακός ξενώνας καλώντας τους απανταχού Σουλιώτες να το αναδείξουν ,και υπογράμμισε την αναγκαιότητα για συνεργασία  όλων των φορέων για την υλοποίηση έργων υποδομών και ανάπτυξης στην περιοχή.
Τέλος συνεχάρη όλα τα παιδιά που βραβεύτηκαν τονίζοντας ότι για  το Δήμο  είναι ευλογία τα παιδιά να προκόβουν σε μια κοινωνία, πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για νέους που μένουν στα χωριά του Σουλίου και έκλεισε με την ευχή να είμαστε πιστοί και γεροί στο ραντεβού αυτού του ανταμώματος και του χρόνου !