Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μολότοφ σε γραφεία πολιτικού κόμματος στα Γιάννινα


Την 7-12-2013/04.49 στα Ιωάννινα, άγνωστοι δράστες έρριψαν βόμβα μολότοφ σε μπαλκόνι πολυκατοικίας 1ου ορόφου όπου στεγάζονται  τα γραφεία πολιτικού κόμματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά μικρής έκτασης στον εξωτερικό χώρο του μπαλκονιού χωρίς υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατεσβέσθη εν τη γενέσει της. Δράστες αναζητούνται. 

Η στάση του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (4-12-2013)


Η στάση της παράταξης στις ψηφοφορίες του Περιφερειακού Συμβουλίου στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η εξής :
1)        Το μέλλον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι διαθεσιμότητες των διοικητικών του υπαλλήλων. (εισήγηση: η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο  για την Ήπειρο»)
Υποβολή και υπερψήφιση πρότασης (υπερψηφίστηκε και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης) με τα εξής σημεία :
1.     Επιμονή στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης
2.     Απόσυρση της ΚΥΑ και την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων

Συνελήφθησαν τρία άτομα από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην πόλη της Πρέβεζας

Σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία αδικημάτων ενώ στους άλλους δύο,  βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, φωτοβολίδες και καπνογόνα
Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται σε καθημερινή βάση στην πόλη της Πρέβεζας με σκοπό την πρόληψη κάθε μορφής παραβατικότητας, συνελήφθησαν χθες (06-12-2013) το απόγευμα, από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 27, 17 και 56 ετών.

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, μέλη σπείρας, που έκλεβαν μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (20) κλοπές δικύκλων, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο
Συνελήφθησαν, χθες (06-12-2013) στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 19 ετών,  μέλη σπείρας, οι οποίοι έκλεβαν δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

4.223 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Τροχαία στην Ήπειρο κατά το μήνα Νοέμβριο ενώ εντοπίστηκαν (38) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (530) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (354) ανασφάλιστα οχήματα

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 12 το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

§  κανένα  θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 4 το 2012)
§  1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2012)
§  8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 6 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 21 το 2012).

Πάνω από 2,7 τόνοι χασίς κατασχέθηκαν και 1095 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα κατά το μήνα Νοέμβριο σύμφωνα με ανακοίνωση τηςΓενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου


Συνελήφθησαν συνολικά (1095) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (85) υποθέσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την παράνομη μεταφορά βαρέως οπλισμού και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, πάνω από (2,7) τόνοι κάνναβης, τέσσερα πολεμικά τυφέκια και οκτώ πιστόλια
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Νοέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Ομιλία Όλγας Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2014

“Τελικά, το μοναδικό πραγματικό, στα δικά μου μάτια, είναι η ευθύνη της ψήφου του καθενός και της καθεμιάς μας σ’ αυτή την αίθουσα.”
H βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2014, παρουσίασε την «μαγική εικόνα» που δημιούργησε η κυβέρνηση για να παρουσιάσει ένα λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα, συνθλίβοντας την ίδια στιγμή τον ελληνικό λαό.
Επεσήμανε ότι η εικονική πραγματικότητα των «δεικτών» χτίστηκε πάνω στην μείωση μισθών και συντάξεων, στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, στη διάλυση της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και στο «φέσωμα» με περίπου 6 δις ευρώ των ιδιωτών.

«Οι πολίτες φταίνε που πεθαίνουν από τα μαγκάλια» !!!!!!!!!

Τον απλό πολίτη που δε διαθέτει κοινή λογική, κατηγόρησε ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί μαγκάλια για…. να ζεσταθεί επειδή δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το ρεύμα του ή για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio1d.gr και στην εκπομπή «Όλα στην φόρα» του Ντήν Βουλκίδη και της Βάσιας Μπάρμπα, ο κ. Ταμήλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη.

Αυτά είναι τα μέτρα για να μην μένουν χωρίς ρεύμα οι ευπαθείς ομάδες

Την άμεση επανηλεκτροδότηση της πρώτης κατοικίας όσων μέχρι  την 1η Νοέμβριου ήταν εγγεγραμμένοι στους κοινωνικούς καταλόγους των δήμων και της Εκκλησίας και είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους ανακοίνωσε… ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, έπειτα από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, που είχε ως στόχο να βρεθεί λύση για τα ευάλωτα νοικοκυριά, των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Τα…..τερατόψαρα!!

Ποιός είπε πως δεν υπάρχουν στις μέρες μας ζωντανά απολιθώματα ζωικών ειδών που έζησαν πριν από αιώνες; Η φύση φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις έχει “ξεχάσει” να εξελίξει πολλά είδη της, με τα περισσότερα εξ' αυτών να ζουν στη θάλασσα και δη σε απύθμενα βάθη. Εκεί που δεν φτάνει το φως του ήλιου και σπανίως φτάνει άνθρωπος ή φωτογραφικός φακός. Όταν όμως συμβεί αυτό, τότε οι εικόνες που απαθανατίζονται είναι πραγματικά μοναδικές!
Έχουμε και λέμε:
Μοιάζει με τη λάμα τσεκουριού. Το σώμα του μοιάζει να είναι δισδιάστατο. Και δεν είναι και υπόδειγμα ομορφιάς! Ο λόγος για το ψάρι-τσεκούρι (Hatchetfish) που αν εξαιρέσει κανείς τον τρόμο που προκαλεί σε όποιον το δει από κοντά,

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αδυνατίσετε!

Θέλετε να χάσετε κιλά εύκολα;

Περπατώντας με το λευκό μπαστούνι

 

 της Κορίνας Καφετοπούλου


Πολλές φορές αναρωτιέται αν έκανε τόσα πολλά, τόσο γρήγορα, επειδή γεννήθηκε τυφλός. Μάλλον αυτή η ιδιαιτερότητα τον εξέλιξε και, όπως και ο ίδιος είπε στο MadeinCreta, από μικρός δεν ήθελε να τον χαρακτηρίσει η αναπηρία που υπάρχει στη ζωή του αλλά... είναι καλύτερα αυτή να είναι σε δεύτερη μοίρα κι όχι ο ίδιος. Και με τον τρόπο του το κατάφερε!
Όταν ήταν μικρός, για να παίξει ποδόσφαιρο με την παρέα του, την μπάλα την τύλιγαν σε σακούλα για να μπορεί να ακολουθεί τον ήχο της. Τώρα που είναι 25 χρονών και μένει μόνος του, τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει και τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων πριν πάει στη δουλειά του.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ …ΓΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΙΧΑΘΕΙΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
                                                twitter: @egerssi
          Η σημερινή κατάντια της πατρίδος μας δεν είναι μόνον οικονομικά εκρηκτική, είναι και εθνικά χρεοκοπημένη. Για να διαλύσεις ένα λαό, τον ξεθεμελιώνεις στραπατσάροντας τις αξίες του, διαλύοντας τη γλώσσα του, κακοποιώντας την ιστορία του και στο τέλος τον εξαθλιώνεις και οικονομικά.   
          Η σημερινή Ελλάδα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που γνωρίζαμε. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έχουν φτωχοποιήσει τον λαό μας και εξακολουθούν καθημερινά με την πολιτική που ασκούν, μια πολιτική που υποτάσσεται απόλυτα στις παράλογες απαιτήσεις της Μέρκελ και του ΔΝΤ, να εξαθλιώνουν περαιτέρω τους πολίτες της πατρίδος μας.

Ποτά που κάνουν καλό στην υγεία μας!

Όσο και αν το θεωρείτε ουτοπικό, η κατανάλωση αλκοόλ με σύνεση και μέτρο, μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας. Δείτε τις λιγότερο γνωστές ευεργετικές… δράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας, σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί.
Βοηθά στη διάλυση των πετρών
Σύμφωνα με μία έρευνα, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή 5- 7 φορές την εβδομάδα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο χολολιθίασης. Αντιθέτως η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ, δεν φαίνεται να απομακρύνει τον κίνδυνο. Το αλκοόλ αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη στο αίμα, με αποτέλεσμα να μεταβάλει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στη χοληδόχο κύστη.