Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ (526) ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ -ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΗ (ΠΡΕΒΕΖΑ)

Eντοπίστηκαν  σήμερα τα ξημερώματα  σε  ερημική παραλία του Αγίου Νικήτα Λευκάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας περισσότερα από 526 κιλά κάνναβης (καβάτζα).
Συνελήφθη 48χρονος  ημεδαπός ο οποίος θα ενεργούσε ως προπομπός  και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα αποτελεί μέλος κυκλώματος,  που είχε οργανώσει τη μεταφορά και εμπορία των ναρκωτικών ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Στο Λαύριο γίνεται χορός

Καταχειροκροτήθηκε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, το βράδυ,  στο Λαύριο, στην εκδήλωση- συνάντηση όλων των αποδημικών οργανώσεων της Ανατολικής Αττικής ''Όλη η Ελλάδα στην Ανατολική Ατική'', που διοργάνωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Χρυσάνθη Κισκήρα.


Έκλεψε κινητό από γραφεία εκκλησίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου , για κλοπή κινητού τηλεφώνου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ο 33χρονος  το απόγευμα της 30-10-2013 εισήλθε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και αφαίρεσε από γραφείο ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύλληψη δύο νεαρών κοριτσιών για κλοπή από πολυκατάστημα στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (03-11-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές,  ηλικίας 19 ετών, οι οποίες, όπως προέκυψε από την έρευνα, αφαίρεσαν από πολυκατάστημα στα Ιωάννινα, γυναικείες μπλούζες.

Σύλληψη Ιρακινού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών

Από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθη τα ξημερώματα της 31-10-2013 στην Ηγουμενίτσα, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ,   το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ηγουμενίτσα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης βάρους 8 κιλών και 330 γραμμαρίων.

 

Σύλληψη 48χρονου για μεταφορά λαθρομετανάστη

 
Συνελήφθη χθες (03-11-2013) το βράδυ στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος παρέλαβε στη Σαγιάδα  ένας 32χρονο Αλβανό, παράνομο μετανάστη, με σκοπό να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο εσωτερικό της χώρας.

Η Lockheed σχεδιάζει το υπερηχητικό SR-72 που θα «πιάνει» Mach 6!

Η εταιρεία Lockheed Martin ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου «υπερηχητικού» κατασκοπευτικού αεροπλάνου - ρομπότ, ικανού να αναπτύξει ταχύτητα τάξης Mach 6, δηλαδή περίπου 5.800 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Ο λόγος για το μη επανδρωμένο υπερηχητικό σκάφος Blackbird SR-72, που θα αποτελέσει τον διάδοχο του SR-71.
Όπως γνωστοποίησε η Lockheed Martin, το νέο μοντέλο θα μπορεί, εκτός από το να πραγματοποιεί κατασκοπευτικές αποστολές, να επιτυγχάνει και πλήγματα, καθώς είναι δυνατό να εξοπλιστεί με πυραύλους και οπλικά συστήματα.

ΣYMMETOXH N.XΡYΣOΓEΛOY ΣTO ΔIEΘNES ΣYNEΔΡIO "O NOTOΣ ΓIA THN ANAΠTYΞH"

Οι βιώσιμες θέσεις εργασίας πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου στο διεθνές συνέδριο «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» (“South for Growth”)
«Η Ευρώπη πρέπει να θέσει ως πρώτη της προτεραιότητα τη δημιουργία βιώσιμων και καινοτόμων θέσεων εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στο Νότο είναι πάρα πολύ υψηλό, στην Ελλάδα αγγίζει το 60%, ενώ αντίθετα στη Γερμανία είναι μικρότερο από 10%. Η κρίση που βιώνουμε είναι ασύμμετρη και υπερεθνική και απαιτεί κοινοτική αντιμετώπιση. Αντ’ αυτού, όχι μόνο αφιερώνουμε πολύ λίγα χρήματα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, αλλά και εφαρμόζουμε πολιτικές τρόικας που επιδεινώνουν την κατάσταση, επιβάλλοντας περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία και τα κοινωνικά προγράμματα που απευθύνονται στους νέους» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο πλαίσιο της ομιλίας του στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» (“South for Growth”) που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Απάντηση σε δημοσιεύματα για απευθείας αναθέσεις

Είναι ολοφάνερο ότι ορισμένοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ταυτόχρονα παριστάνουν τους τιμητές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, όταν για πολλά χρόνια δεν είχαν διατυπώσει το παραμικρό ερώτημα για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Αλήθεια τα χρόνια της απίστευτης και αλόγιστης σπατάλης, που είχαν ως αποτέλεσμα της υπερχρέωση του Δήμου για την επόμενη εικοσαετία, γιατί δεν αναρωτήθηκαν που κατέληξαν τα εκατομμύρια των ΚΑΠΗ, του Πνευματικού Κέντρου, της ΑΔΕΙ;
Παρά την πολυετή σιωπή λοιπόν έρχονται σήμερα κι επιχειρούν να προσδώσουν διαστάσεις σκανδάλων σε αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια.

Ζωντανά στην Πρέβεζα από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και η Metropolitan Opera παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ το αριστούργημα του Πουτσίνι «Η Τόσκα» την τρίτη όπερα της σεζόν 2013-2014.
Στείλτε mail στο info@atpreveza.gr μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου με την ένδειξη "ΟΠΕΡΑ" και μπείτε στην κλήρωση για δύο διπλές προσκλήσεις.

Ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το 2014 και η καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων την Πέμπτη στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με 49 θέματα στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση.
Κυρίαρχο θέμα στη συνεδρίαση είναι ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το 2014.
Όπως είναι γνωστό για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών της νέας χρονιάς, έχει γίνει συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και έχουν αποφασιστεί σημαντικές μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών καθιερώνει και κοινωνικό τιμολόγιο.
Η ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση της Πέμπτης επισυνάπτεται.
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εισηγητής: κ. Αθαν. Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος
1.       Καθορισμός τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2014.
2.       Καθορισμός τέλους χρήσης Κοινοτικών εκτάσεων Τ.Κ. για το έτος 2014.
3.       Καθορισμός τέλους εισόδου παραγωγών στη Λαϊκή Αγορά Αγίας Μαρίνας και     δικαιώματος χρήσης Δημοτικών κτημάτων (Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου) για το έτος 2014.
4.       Καθορισμός  δικαιώματος εμπορίας πόσιμου ύδατος Δ.Ε. Περάματος για το έτος 2014.