Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΩΤ. ΡΙΖΟΣ (πρόεδρος ΣτΕ): «Οι δικαστικές αποφάσεις θα διορθώνουν ακρότητες»

  Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
«Το δικαστήριο δεν ακινητοποιείται και διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει τη συνταγματικότητα νομοθετημάτων, έχοντας στη διάθεσή του κυρίως το ποσοτικό κριτήριο. Ασαφές, ναι. Μη προβλέψιμο, ναι. Αλλά το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακρότητες της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας. Το μόνο που μπορεί να σταθμιστεί. Με έλεος, αλλά και ευθύνη»
Σε δριμεία κριτική για τον τρόπο που έχει δομηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, με τους ισχυρούς να κινούν τα νήματα, καθιστώντας κενό γράμμα τις διακηρύξεις περί ισότητας και αλληλεγγύης, προχώρησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ. Ρίζος, στο πλαίσιο δημόσιας παρέμβασής του.
Ανάλογης βαρύτητας ήταν και η διαπίστωσή του ότι το κοινωνικό κράτος δέχεται βαριά πλήγματα, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται στο όνομα της κρίσης.

Οι νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ προς τους πολίτες



Τις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ, «με μία επίσκεψη, μία αίτηση και στη στιγμή», παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητοστάκης, με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ παρέστη και ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Σταύρος Μπένος, μετά από πρόσκληση της ηγεσίας του υπουργείου.

Οι «58» αποχωρούν από την Ελιά -Να πάτε μόνοι σας είπαν στον Βενιζέλο



Ως παρατηρητές θα συμμετέχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές οι «58» και δεν πρόκειται να συμπράξουν με το ΠΑΣΟΚ γιατί τη δημιουργία της κεντροαριστερής Ελιάς. Αυτό διεμήνυσε ο άτυπος επικεφαλής των 58 Γιάννης Βούγαρης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο τηλεφώνησε στις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης για να ξεκαθαρίσει ότι η «Ελιά» ναυαγεί.

Κλιματισμός τσέπης EntroSys BikeAir



Ο κλιματισμός θα ήταν αυτονόητος - αν μιλάμε για αυτοκίνητο. Τι γίνεται όμως αν το όχημα είναι μια μοτοσυκλέτα; Ο,τι κι αν φορά ο αναβάτης, απέναντι στον καύσωνα είναι ανίσχυρος, παίζοντας με τις αντοχές του σώματός του.

Η χειρονομία του Νετανιάχου που έκανε τη Μέρκελ να θυμίζει τον Αδόλφο Χίτλερ!!



Πρόκειται για παιχνίδι του φακού ή έναν εμπαιγμό; Η ακριβής απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα, ωστόσο η φωτογραφία της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ ως Χίτλερ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας, αν μη τι άλλο, άφθονο γέλιο.

Σως που καθαρίζει τις αρτηρίες από τη χοληστερίνη

Η μαγική σως που καθαρίζει τις φλέβες μας από τη χοληστερίνη και μας δίνει μακροζωία!!!
Την χρησιμοποιούμε μια φορά το χρόνο στη σαλάτα μας. Καθαρίζει τις φλέβες μας από τη χοληστερίνη και μας δίνει μακροζωία.
Για την σως μας θα χρειασθούμε:
•300 gr. σκόρδο.
•500 gr κρεμμύδια.
•1,5 L μηλόξυδο.
•1 Kg μέλι.
Παρασκευή:
Περνάμε από το μπλέντερ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα βάζουμε σε μια κούπα μαζί με το μηλόξυδο για 24 ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

20 τροφές που χαρίζουν χρόνια

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που παρέχουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία και μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς περιττά κιλά και για περισσότερα χρόνια, γράφει η διατροφολόγος Αμάντα Ούρσελ στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου.
Εντάξτε τα λοιπόν στην καθημερινή διατροφή σας και δεν θα χάσετε.

Τέλος το email του Facebook!

To Facebook κλείνει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.
Μπορεί να μην ήταν και πολύ γνωστό σε όλους όμως το Facebook εδώ και τρία χρόνια προσέφερε στους χρήστες του υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (user@facebook.com) στην οποία δέχονταν emails, SMS και ηλεκτρονικά μηνύματα από φίλους τους στο κοινωνικό δίκτυο.
Επειδή η υπηρεσία αυτή όμως δεν ήταν και τόσο δημοφιλής (σχεδόν κανένας χρήστης δεν την χρησιμοποιούσε) το Facebook ανακοίνωσε οτι από αρχές Μαρτίου θα σταματήσει τη λειτουργία της ενώ όσοι την χρησιμοποιούσαν θα λαμβάνουν τα μηνύματά τους στα emails που έχουν καταχωρήσει κατά την εγγραφή τους στο Facebook.

Τρομακτική σύγκρουση αστεροειδούς στη Σελήνη

Ένας αστρονόμος από την Ισπανία αποκάλυψε πως συνετρίβη στο φεγγάρι ένας αστεροειδής με την τρομακτική ταχύτητα των 38000 μιλίων ανά ώρα.
Ο συγκεκριμένος «βράχος» ζύγιζε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 400 κιλά πριν μετατραπεί σε ατμό, προκαλώντας την μεγαλύτερη έκρηξη που έχει καταγραφεί ποτέ στο δορυφόρο της Γης.

Ομογενής δώρισε 1,5 εκατ. δολάρια σε ίδρυμα για τους Έλληνες ηλικιωμένους



Ζευγάρι γνωστών Ελλήνων της Μελβούρνης, δώρισε ενάμιση εκατομμύριο δολάρια στην ομογενειακή οργάνωση «Φροντίδα» που διαθέτει γηροκομεία και γηριατρεία για τους ομογενείς υπερήλικους.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας



Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τη χορήγηση 150 ευρώ ανά μήνα σε εργαζομένους στο Δημόσιο δεν συνιστά επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και πως η ρύθμιση αφορά όσους υπαλλήλους δεν το έχουν λάβει.

Άρχισαν τα όργανα για εργασιακά και απολύσεις - Τα μέτρα που ζήτησε η τρόικα πριν την δόση των 10,1 δισ. ευρώ



Πρόωρη… σαρακοστή ετοίμασε η τρόικα στην κυβέρνηση η οποία με το «καλημέρα» της διαπραγμάτευσης έθεσε το πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης  για την δόση των 10,1 δις. ευρώ.

Νεόνυμφοι μοίρασαν το γαμήλιο μπουφέ σε άπορες οικογένειες



Η καλύτερη μέρα της ζωής τους, εκείνη του γάμου τους, θα μείνει αξέχαστη όχι μόνο σε εκείνους αλλά και σε πολλούς άλλους...

Έξτρα μόρια για τους μαθητές της Κεφαλλονιάς στις Πανελλαδικές



Μπόνους μορίων θα πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, είχαν υποβάλει αίτημα ώστε να υπάρξει μέριμνα καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαδρομής τους στην εκπαίδευση «αποσυντονίστηκαν» λόγω του σεισμού.

Πώς μπορούμε να ενημερωθούμε για τους συμβεβλημένους γιατρούς μετά το λουκέτο



Στα δημαρχεία της χώρας θα αναρτηθούν οι κατάλογοι με τους συμβεβλημένους γιατρούς του κάθε δήμου προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την αναστολή λειτουργίας των πολυιατρείων του Οργανισμού.

Σκάει η φούσκα στη Μύκονο -Οι πρώην πλούσιοι ξεπουλούν τις βίλες σε ξένους



Οι βίλες της Μυκόνου και ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών βγήκαν στο σφυρί και αλλάζουν ιδιοκτήτες σε ένα χορό εκατομμυρίων. Εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες Ελληνες και ξένοι επενδύουν εκατομμύρια ευρώ στο νησί των ανέμων και οι πολυτελείς κατοικίες του νησιού αλλάζουν ιδιοκτήτες.