Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σύμφωνη γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ. Παρακαλάμου

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη διατυπώνεται η – υπό προϋποθέσεις – σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Τ.Κ. Παρακαλάμου». 

Προβληματισμός Περιφερειάρχη από τις καθυστερήσεις στη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου περί νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων εξέφρασε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2013,  οι κτηνοτρόφοι μπορούν να νομιμοποιήσουν τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους ανεξαρτήτως μεγέθους και τα συνοδά κτίσματα προσωρινής διαμονής έως 35 τ.μ. χωρίς κανένα πρόστιμο και μόνο με παράβολο 300 ευρώ. Ωστόσο μέχρι σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Η 'Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου κόβει την Πίτα της και διασκεδάζει ηπειρώτικα, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου

 


Προσφορά ειδών μακράς διάρκειας στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Ράδιο Ταξί Ιωαννίνων

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη είχαν σήμερα μέλη του Ράδιο Ταξί Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τα μέλη του Ράδιο Ταξί Ιωαννίνων για την προσπάθεια ενίσχυσης, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσων συμπολιτών αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. "Αν ενεργούμε με αλληλεγγύη, και όχι ατομικά, μπορούμε να προσφέρουμε πραγματικά και ουσιαστικά", τόνισε ο κ. Καχριμάνης, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς προέρχεται από την προσπάθεια ενός κλάδου που πλήττεται επίσης σοβαρά από την οικονομική κρίση.

Στήριξη των ορεινών περιοχών μέσω κοινωνικού τουρισμού ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου

Ζητήματα που αφορούν την τόνωση του τουρισμού και εν γένει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, θα συζητηθούν την Παρασκευή κατά την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στην έδρα της Περιφέρειας. Ένα από αυτά, όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, είναι η αναμόρφωση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου να καλύπτουν  τους ορεινούς προορισμούς, που σήμερα πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

590 άτομα συνελήφθησαν και 135 υποθέσεις εξιχνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τις υπηρεσίες Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνελήφθησαν συνολικά (590) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (135) υποθέσεις που αφορούσαν την  εξάρθρωση  σπειρών διαρρηκτών και κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών, εξιχνίαση ληστειών καθώς και άλλα αδικήματα
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Δεκέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1. Συνελήφθησαν συνολικά (590) άτομα.

9 τροχαία εκ των οποίων τα τέσσερα θανατηφόρα τον Δεκέμβριο 2013 στην Ήπειρο

Συνολικά βεβαιώθηκαν (3.726) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (38) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (705) για υπερβολική ταχύτητα καθώς  και (251) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (όσα και το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
§  4  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2012)
§  2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2012)

Κατάσχεση προϊόντων παραεμπορίου


Την 07-01-2014 το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω μία 47χρονη ημεδαπή Ρομά, να  κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (480) κιλά πατάτες και (48) κιλά κρεμμύδια, στερούμενη σχετικής άδειας και παραστατικών εγγράφων.
Τα ανωτέρω προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν προκειμένου να καταστραφούν, ενώ σε βάρος της 47χρονης βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.


Σύλληψη 34χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες (07-01-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 34χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•        (16) χάπια VULBEGAL και (3) χάπια HIPNOSEDON, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
•        μικροποσότητα κάνναβης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Σύλληψη τριών νεαρών για απόπειρα κλςοπής

Συνελήφθησαν σήμερα (08-01-2013) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, (δύο 17χρονοι και ένας 19χρονος), σε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα οι τρεις δράστες  αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ανταλλακτικά από δίκυκλο μοτοποδήλατο που βρισκόταν έξω από συνεργείο στα Ιωάννινα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.






Σύλληψη 29χρονος για κατοχή ηρωίνης

 Συνελήφθη χθες (07-01-2014) το βράδυ στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 29χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (5,22) γραμμαρίων.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη 64χρονου διωκόμενου

Την 7-1-2014/13.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (5) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (32) μηνών. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, δράστης δεν ανανέωσε τις άδειες (2) κυνηγετικών όπλων που κατείχε, των οποίων είχε λήξει η ισχύς τους. Κυνηγετικά όπλα, κατασχέθηκαν.

Την πίτα του θα κόψει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο Σύλλογος των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΟΙΣ ΜΕΤΣΟΒΙΤΩΝ

Ο Σύλλογος των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών  θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Καραπάνου 3- όπισθεν Τοσιτσείου Μεγάρου).Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλ. 26510 36914, 87202.



Συνελήφθη 28χρονος για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 77χρονης ημεδαπής, που είχε διαπραχθεί στα Ιωάννινα τον περασμένο Νοέμβριο.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Η συνταγή για το ρόφημα που γιατρεύει τα πάντα

         
 Σας αρέσει ο κρεμώδης, βουτυρένιος πουρές
                                                Έχουμε την τέλεια συνταγή!
Αϋπνίες, ανησυχία, κατάθλιψη, κρύωμα, δυσπεψία, όλα μαζί;
Μια παραλλαγή ενός αρχαίου ινδικού ροφήματος που θα σας θεραπεύσει!
Δεν ξέρω τίποτα περί αγιουρβέδα και βοτάνων, αλλά ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει η γεύση στην ψυχολογία και η ψυχολογία όλων είναι στον πάτο. Θα έχετε δοκιμάσει το αλκοόλ, αλλά προτείνω αρχαία ινδική σοφία: Με βάση το haldi ka doodh που σημαίνει «γάλα με κουρκουμά»  και με λίγο ψάξιμο ακόμα, βρήκα μία συνταγή που ισχυρίζεται όχι χαρίζει την αθανασία. Παραλίγο.

Η περιωτικό αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας; Ιωνίας Αττικής την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Ηπειρώτικο αντάμωμα  του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής " Άπειρος Γαία "  στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο "  Στα Πέριξ "  ,οδός Αγ. Λαύρας 18, Άνω Πατήσια, ( έναντι Αστυνομικού τμήματος), την Κυριακή, 9η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13.00'.
  Ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας  Αττικής " Άπειρος Γαία ", ενημερώνει όλα  τα Μέλη του, ως και τους Φίλους Μέλη του και τους καλεί: " στην χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, που φέτος διοργανώνεται, στο Μουσικό
Μεζεδοπωλείο "  Στα Πέριξ ",οδός Αγ. Λαύρας 18, Άνω Πατήσια, ( έναντι Αστυνομικού τμήματος), την Κυριακή, 9η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13.00.
Στο  Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική, καθώς  και πρόγραμμα  με  λαικό, ελαφρολαικό, νησιώτικα, δημοτικά αλλά και ηπειρώτικα.

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές!!


Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια,

Ούτε οι τραπεζικές θυρίδες δεν θα είναι ασφαλείς - Με τρομονόμο η κυβέρνηση προσπαθεί να πιάσει τους φοροφυγάδες



Οι φορολογούμενοι που καθυστερούν να εξοφλούν τους φόρους τους θα επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%
«Τρομο-νόμο» επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, μήπως μπορέσει και εισπράξει τους κλεμμένους φόρους από τα κρυμμένα εισοδήματα των «μεγαλοκαρχαριών».

Αρμαγεδδών: Η NASA λέει ότι στις 5 Φεβρουαρίου του 2040 θα πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι

 Μόνο τρόμο αλλά και απορία μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση επιστημόνων της NASA ότι σε λιγότερα από 40 χρόνια η Γη θα απειληθεί σοβαρά από την σύγκρουσή της με έναν αστεροειδή 2011 AG5 με μέγεθος περίπου 150 μέτρων.Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς τους η σύγκρουση θα συμβεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2040 με πιθανότητα -1 προς 625 αν και περισσότερα στοιχεία θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους σε μερικά χρόνια όταν το ουράνιο σώμα θα πλησιάζει όλο και πιο κοντά μας.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Τι μπορείς να φας και τι δεν πρέπει πριν από εξετάσεις;;; Τι πρέπει να προσέξεις ώστε τα αποτελέσματά σου να είναι τα σωστά

Γενικές εξετάσεις αίματος
Πριν τις γενικές εξετάσεις αίματος, δεν χρειάζεται να προσέξετε κάτι, καθώς δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα...
Εξετάσεις σακχάρου
Μην φάτε και μην πιείτε τίποτε εκτός από νερό για 8-10 ώρες πριν από τις εξετάσεις γλυκόζης αίματος.
Εξέταση σιδήρου
Οι εξετάσεις αίματος για σίδηρο, συνήθως γίνονται το πρωί προ φαγητού. Αν παίρνετε συμπλήρωμα σιδήρου θα πρέπει να πάρετε το τελευταίο 24 ώρες πριν την εξέταση γιατί αλλιώς τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ενδεικτικά.

5 καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας

Όλοι τα κάνουμε, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι μας κάνουν κακό…
Σας παρουσιάζουμε πέντε λάθη που, ίσως κάνετε σε καθημερινή βάση, με συνέπειες πολύ χειρότερες από αυτές που φαντάζεστε!
Κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο
Ίσως θεωρείτε ότι είναι ένας τρόπος προκειμένου να κερδίσετε λίγες παραπάνω παραγωγικές ώρες την ημέρα, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εμφράγματος, πίεσης και διαβήτη.

Πως να απαλλαγείτε από το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς

Πολλές φορές ο οργανισμός μας και συγκεκριμένα τα νεφρά μας, λόγω τροφών που καταναλώσαμε... ορμονικών διαταραχών, παθολογικών παραγόντων (κακή κυκλοφορία του αίματος, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα), μεγάλη κατανάλωση αλατιού, χαμηλή πρόσληψη καλίου κ.α., κάνουν κατακράτηση υγρών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς, το οποίο όμως μπορούμε να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε.

O Σύλλογος Παργινών Αθήνας κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου




Αποσύρεται το μέτρο για εισιτήριο νοσηλείας 25 ευρώ – Ισοδύναμα στα τσιγάρα και το ποτό

Παίρνουν πίσω το μέτρο με το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία  και βάζουν ισοδύναμο με επιβάρυνση 5 λεπτά στα πακέτα τσιγάρων και καπνού.Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ το συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ είχε συζητήσει τη συγκεκριμένη πρόταση και είχε αποφασιστεί η τήρηση σκληρής στάσης αν το μέτρο των 25 ευρώ δεν άλλαζε.

Στην Άρτα θα κόψουν φέτος την πίτα τους και θα χορέψουν οι Ραδοβιζινοί

Στην Άρτα θα γίνει φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο καθιερωμένος χορός της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας η οποία έχει την έδρα της την Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στη περιοχή των Αγίων Αναργύρων  
Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, υιοθέτησε πρόταση συμπατριωτών μας που διαμένουν στην πόλη της Άρτας αλλά και της περιοχής Ραδοβιζίων για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης για τους εκεί Ραδοβιζινούς.

Πάνδημη η κηδεία του γιατρού Χαράλαμπου Μπάτση

Το ύστατο χαίρε απηύθυναν σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Ναό της Περιβλέπτου στα Γιάννινα  πλήθος κόσμου απ’ όλη την Ήπειρο στον δικό τους φίλο , γιατρό και άνθρωπο τον Χαράλαμπο Μπάτση  ο οποίος έφυγε ξαφνικά χθες, από ανακοπή, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων χωρίς οι συνάδελφοί του να μπορέσουν να τον επαναφέρουν.
Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη και πόνο στην οικογένειά του, τους συνεργάτες του , τους συναδέλφους, τους φίλους, τους ασθενείς του σε όλη την Ήπειρο και  όχι μόνο.
Ο γιατρός ήταν ο άριστος οικογενειάρχης, ο εξαίρετος επιστήμονας, ο ικανότατος δάσκαλος, ο αγαπητός συνεργάτης και ο πολύ καλός φίλος που έχαιρε εκτίμησης σε όλη την Ηπειρώτικη κοινωνία που τον τίμησε και με την ψήφο της , ως υποψήφιο Βουλευτή  του ΠΑΣΟΚ το 2004 και Περιφερειακό Σύμβουλο το 2010.
Άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς ο Χαράλαμπος Μπάτσης  έπραττε πάντα το καθήκον του με τον καλύτερο τρόπο γι αυτό τον σεβόταν , τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν όλοι.
Όλοι αυτοί, από τα Γιάννενα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία βρέθηκαν σήμερα στην Περίβλεπτο για να του πουν Αντίο , να τον συνοδέυσουν στην τελευταία του κατοικία και να πουν έναν παρηγορητικό λόγο στην αγαπημένη του σύζυγο Λαμπρινή και το γιό του.
Για τον εκλιπόντα το έργο , το ήθος  και  τη μεγάλη του προσφορά μίλησαν στους επικήδειους που εκφώνησαν  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Πέτσιος, Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, από τους συναδέλφους του τον αποχαιρέτισε ο Χρήστος Κάτσιος και από τους προσωπικούς του φίλους του  είπε συγκινητικά το στερνό αντίο ο Βασίλης Νάκης.
Ας μη βρέξει ποτέ το ουρανός κι ο αέρας ας μη πάρει ποτέ το χώμα που σκεπάζει  τον Άνθρωπο που περνώντας από αυτή τη ζωή άφησε ανεξίτηλο το ασποτύπωμά του . Ας είναι αιωνία η μνήμη  του.

Άντίο φίλε.