Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

George Clooney: Επιστρέψτε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα



Μετά τον Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι ακόμη ένα μεγάλο όνομα της 7ης Τέχνης, ο George Clooney ενώνει τη φωνή του με εκείνη των Ελλήνων και ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο όπου βρίσκονται από το 1816.

«Πράσινο» πανό για τη ΘΥΡΑ 7



Την τραγωδία της ΘΥΡΑΣ 7 από την οποία σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια δεν λησμονήθηκε και από τους φίλους του Παναθηναϊκού..

Τραγωδία σε αγώνα dragster: Νεκρός 20χρονος αναβάτης, σε κρίσιμη κατάσταση ένας 21χρονος



Σε τραγωδία μετατράπηκε ο αγώνας dragster, που διεξήχθη το Σάββατο (08/02) στον χώρο του πρώην ανατολικού αεροδρομίου στο Ελληνικό, με έναν 20χρονο αναβάτη να χάνει τη ζωή του και έναν άλλον να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ.

Τσακωμός για το πλεόνασμα -«Τρελάθηκαν» στο ΥΠΟΙΚ με τον Γερμανό επικεφαλής της Eurostat



Αναυδοι έμειναν στο υπουργείο Οικονομικών από την ανοικτή αμφισβήτηση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα απο τον Γερμανό επικεφαλής της Εurostat. Πηγές του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισαν αδιανόητες τις δηλώσεις Ραντερμάχερ, ενώ ακόμα εντονότερη ήταν η αντίδρασή τους για τον ισχυρισμό του διευθυντή της ευρωπαικής στατιστικής υπηρεσίας ότι τα στοιχεία και ο τρόπος υπολογισμού τους υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Μη κατοικήσιμο 1 στα 2 σπίτια στην Κεφαλονιά -Αλλοιώθηκε το τοπίo στην παραλία Πετανών



Προσωρινά μη κατοικήσιμο κρίθηκε ένα στα δυό σπίτια στην Κεφαλονιά από τους μέχρι στιγμής ελέγχους των μηχανικών. Ερημη πόλη θυμίζουν οι περισσότερες γειτονιές στο Ληξούρι. Καθημερινά, 25 κλιμάκια μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του υπουργείου Υποδομών, κάνουν αυτοψίες σε κτήρια.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ηπείρου σε συνάντηση με την Συνήγορο του Πολίτη


Στο ρόλο της αυτοδιοίκησης στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε άριστη συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τον χαιρετισμό του στη συνάντηση της Συνηγόρου του Πολίτη κ. Κ. Σπανού με εκπροσώπους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου φορέα σήμερα στα Ιωάννινα.
Ο κ. Καχριμάνης τόνισε μεταξύ άλλων:
"Σε αυτή την περίοδο της κρίσης, όλες οι αιρετές διοικήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουμε καταλάβει ότι είμαστε υπηρεσίες, κάτι που είχε ξεχαστεί τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, αυτή η νοοτροπία είχε περάσει και στο υπαλληλικό προσωπικό. Όμως, είναι παρήγορο πως αυτό αλλάζει, γιατί είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τους πολίτες. Στην Περιφέρεια Ηπείρου υπάρχει ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και του Επιχειρηματία, όπου απευθύνονται πολλοί πολίτες. Για αυτό η παρουσία της Συνηγόρου του Πολίτη και η συζήτηση είναι χρήσιμη για όλους".




Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά με το Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας

 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και συνάντηση με τον Διοικητή πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στην Π.Ε. Άρτας και κατόπιν ανησυχιών που εξέφρασαν κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών για την λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Ανακοίνωση για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας μέσω ΕΛΤΑ Βουργαρελίου


 Μετά από παράπονα πολιτών που εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομικό Πρακτορείο των ΕΛΤΑ στο Βουργαρέλι, σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, την περασμένη εβδομάδα είχε επικοινωνία με στελέχη του Οργανισμού στα οποία μετέφερε το πρόβλημα και ζήτησε την επίλυσή του, κάτι που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνη γνώμη για την ανάθεση έργου στην Άρτα

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Δήμο Αρταίων εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Βελτίωση δημοτικής οδού από Επαρχιακή οδό Άρτας - Ροδαυγής (Σκαμνιά) έως γέφυρα π. Αράχθου (ΔΕΗ) δυτικά Βλαχέρνας στο Δήμο Αρταίων". Ο προϋπολογισμός του 1.076.994 ευρώ.

Δημοπρατήσεις νέων έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου

Στη   συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης δημοπρασιών για τα έργα των Περιφερειακών Ενοτήτων. Πρόκειται για τα παρακάτω έργα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ : Να προσαρμοσθούν στις τοπικές ανάγκες τα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης και απασχόλησης

Το αίτημα - πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, να υπάρξει ριζική αλλαγή στον τρόπο υλοποίησης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με την Προεδρία του Γ.Γ. Επενδύσεων κ. Γ. Γιαννούση, και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Διαχειριστικών Αρχών και της Task Force. Στην ίδια σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων και για το νέο ΕΠΕΡΡΑΑ. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό συμμετείχαν στη σύσκεψη, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση



Οριακό προβάδισμα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρησις» για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Έρχονται 200 ηλεκτρονικά βραχιολάκια για τους κρατούμενους. Θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους



Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για "τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια και την πιλοτική εφαρμογή του".

Άλμα των Τρικάλων στο μέλλον: Φτάνουν λεωφορεία χωρίς οδηγό!!!



Μια ιδέα από το μέλλον θα πάρουν σε λίγο καιρό οι κάτοικοι των Τρικάλων, αφού λεωφορεία χωρίς οδηγό θα αρχίσουν να κινούνται στους δρόμους της πόλης. Τι αφορά το πρόγραμμα CityMobil2, στο οποίο εντάχθηκαν τα Τρίκαλα.

Αλλαγές στην προκαταβολή φόρου για αρχιτέκτονες και μηχανικούς -Τι θα ισχύσει



Την προκαταβολή φόρου σε ότι αφορά τις αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών, αλλά και τον τρόπο απόδοσής του, καθορίζει με απόφαση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου.

«Βόμβα» και από τον Αρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα



Νέο μπέρδεμα προκύπτει από την απόφαση του Δ' τμήματος του Αρείου Πάγου για το χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς, το έκρινε αντισυνταγματικό και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Ολομέλεια Αρείου Πάγου) της χώρας για οριστική κρίση.