Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος για το αλαλούμ με τη λίστα των επιβατών



Αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ αυτό έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τα εναέρια μέσα.

Ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για το Norman Atlantic



Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την τραγωδία στο Norman Atlantic.

Ο οδηγός νταλίκας Κωνσταντίνος Κουφόπουλος είναι ο δεύτερος Ελληνας νεκρός του Norman Atlantic



Στη δημοσιότητα δόθηκε και το όνομα του δεύτερου Ελληνα νεκρού επιβάτη από το Norman Atlantic. Πρόκειται για τον οδηγό νταλίκας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, που γεννήθηκε το 1957 στη Βέροια.

40 αγνοούμενοι στο Norman Atlantic, οι 32 Ελληνες -Προς Αλβανία το πλοίο



Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Norman Atlantic, καθώς 48 και πλέον ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και αρκετές από την ολοκλήρωση διάσωσης των επιβατών επικρατεί απόλυτη σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που πραγματικά υπήρχαν πάνω στο πλοίο, τα στοιχεία τους αλλά και τον αριθμό των αγνοουμένων και των νεκρών.

Σήμα κινδύνου από δεύτερο πλοίο με 700 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας



Δυο ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic στην Αδριατική ένα ακόμη πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Στον Παπούλια ο Σαμαράς -Ζήτησε τη διάλυση της Βουλής



Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο μετά τις 12 ο Αντώνης Σαμαράς για να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.