Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Παράταση στην προθεσμία καταγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχου Κορασίδη, ύστερα από παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, κατ΄ εξαίρεση για φέτος, δόθηκε παράταση στην προθεσμία καταγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων.

Ο ΠεριφερειάρχηςΗπείρου παρέστη στην εκδήλωση για τους Εθνικούς Ευεργέτες

Στην εκδήλωση για τους Εθνικούς Ευεργέτες που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Πεύκη της Αθήνας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον οποίο αναφέρθηκε επιγραμματικά σε πτυχές της ιστορίας και της προσφοράς των Γ. Σίνα και Γ. Αβέρωφ.

Συνελήφθη 73χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (16-12-2013) το βράδυ στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ και Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, 73χρονος ημεδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά   δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 73χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 20 και 18 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Πρόσκληση συμμετοχής στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου υπενθυμίζει ότι το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εν όψει των Άγιων Ημερών, εντατικοποιεί την προσπάθειά του, ώστε να συμβάλλει στην στήριξη και την ενίσχυση των Ενοριακών Συσσιτίων και των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ηπείρου, καθώς και στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Πρέσβης της Αργεντινής κ. Jorge Mastropietro επισκέφθηκε την Περιφερειάρχη Ηπείρου

 Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα ο πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Jorge Mastropietro συνοδευόμενος από τη σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Carolina Ghiggino. Η συζήτηση περιεστράφη στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε συνδυασμό με αυτή που πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν η Αργεντινή. Κοινό συμπέρασμα - με βάση και την εμπειρία που υπάρχει από το παράδειγμα της Αργεντινής- είναι ότι η έξοδος από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, μπορεί να επιτευχθεί μέσω του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρα μας. 

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Οίκο Ευγηρίας

   
Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας , με την ευγενική συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και ντόπιων Καλλιτεχνών, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2014, αφιερωμένες στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν στη ζωή τους προσφέροντας πολλά στην κοινωνία μας και σήμερα φιλοξενούνται με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό, στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας του Δήμου .
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες ως εξής:
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου  ώρα 12:00 το μεσημέρι: Η Παιδική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων , θα τραγουδήσει απ’ όλη την Ελλάδα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ώρα 11:00 - 13:00 π.μ.: Η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών του τόπου μας.
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου ώρα 11:00 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου μας, θα παίξει Κάλαντα  και διάφορες μελωδίες Χριστιανικού περιεχομένου.
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου ώρα 11:00 π.μ.: Κάλαντα εν’ όψη του νέου έτους 2014 και διάφορες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες , από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών.







Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο. Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

         
                                      Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)
Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για…γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

Η γερμανική ενοχή και η ανεξήγητη (;) ελληνική σιωπή…

Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Μάρκος Χαρίτος, σκηνοθέτης.
Το ζήτημα της ανάδειξης της ιστορικής μνήμης και της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών έχει πάρει φωτιά το τελευταίο διάστημα: οι χώροι θυσίας σε όλη την Ελλάδα γεμίζουν με κόσμο, το ζήτημα συσπειρώνει σε ποσοστά άνω του 90% την ελληνική κοινή γνώμη, απασχολεί τα ΜΜΕ και την πολιτική τάξη της Γερμανίας.

Σύλληψη Ρουμάνου για κατοχή πλαστού εγγράφου

Συνελήφθη χθες (16-12-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο  κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

‘Από τη Γη στη Σελήνη’ στο Politheatro

Το Politheatro φιλοξενεί την  πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865). Η ταινία θα προβάλλεται στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου (εκτός της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου) στις 5:30μμ και  στις 7:30μμ. Διάρκεια 87 λεπτά.
H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, ξεκίνησε να σχεδιάζεται το καλοκαίρι του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη προσωπικού στο ΤΕΙ Ηπέιρου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά
Προς τον κ. Υπουργό
-        Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Έλλειψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Ηπείρου»
Οι Βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας καταθέτουν ως αναφορά την με ημερομηνία 11/12/2013 επιστολή του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου, που μεταφέρει την απόφαση της Γενική Συνέλευσης του Ιδρύματος, με την οποία επισημαίνει την έλλειψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως αναφέρεται και στην επιστολή, το Υπουργείο μείωσε τον αριθμό των έκτακτων συνεργατών στο 10% των περσινών, επιτρέποντας όμως στα Ιδρύματα να καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες τους από ίδιους πόρους.

Η ΕΕ μας στέλνει 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή 4 αυτοκινητοδρόμων



Tη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ ύψους 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Παρέμβαση Προβόπουλου μέσω της έκθεσης της ΤτΕ – Όχι σε νέους φόρους - Το 2014 θα σημειωθεί οριακή ανάπτυξη


Όχι σε νέους φόρους αλλά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα είναι το μήνυμα που θα στείλει  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην έκθεση που θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Κατασχέσεις λογαριασμών: Χωρίς μισθό θα μένουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν



Η Εφορία θα αποκτά πλέον το δικαίωμα να αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους εταιρειών και επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν, καθώς θα μπορεί να βάζει χέρι στους λογαριασμούς που προορίζονται για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και να τους δεσμεύει σε περιπτώσεις που μια επιχείρηση εντοπίζεται να έχει υποπέσει σε πολύ σοβαρές παραβάσεις φοροδιαφυγής.

«Μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ 3,5 εκατ. ευρώ -Ζητούν την παραίτηση της Μένης Μαλλιώρη



«Μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται να φθάνει ακόμη και τα 3,5 εκατ. ευρώ, εντόπισε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Μητσοτάκης: 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013



Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει έρθει νομοσχέδιο με το πρώτο «κύμα» καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει η τρόικα», είπε ο υπουργός στην εκπομπή «Στον Ενικό», προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του 2013 θα γίνουν 4.000 απολύσεις.

Περνούν από αξιολόγηση όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι



Έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δημοσίου να ετοιμάσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόσκληση-​Πρόγραμμα Green Mountain

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος του έργου A Sustainable Development Model for Green Mountain Areas  (GREEN MOUNTAIN) – SEE σας καλεί στο Τελικό Συνέδριο του έργου, στις 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 πμ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac.
Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:
11:00-11:15 Προσέλευση-Εγγραφές
11:15-12:15 Info day. Ενημέρωση για την πορεία του έργου, τα αποτελέσματά του και η στοχοθέτησή του.
12:15-12:45 Διάλειμμα-Καφές
12:45-14:00:
1η Παράλληλη συνάντηση για τους παραγωγικούς φορείς - με θέμα στην εισαγωγή εξειδικευμένων εργαλείων μιας εκπαιδευτικής ενότητας (training module) και υλοποίηση δράσεων καθοδήγησης.

Συνελήφθη 19χρονος για την υπόθεση κλοπής χρυσών κοσμημάτων από οικία στα Μηλιανά Άρτας

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρυσών κοσμημάτων από σπίτι 49χρονου ημεδαπού στα Μηλιανά Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού.

Στην ημερίδα για την Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με θέμα "Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων", παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.  
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της "Κάτω Πόλης", τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας και οι προοπτικές αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου.

Δύο ειδικά οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων προμηθεύεται η Τροχαία

Με  νέα  οχήματα - πέραν των 19 τζιπ- θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Τροχαίας στην Ήπειρο, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για πέντε οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 157.630 ευρώ. Με έγγραφο προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης διαβίβασε τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου.


Συνελήφθησαν οι ληστές του πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

 Συνελήφθησαν ως δράστες δύο ημεδαποί
Συνελήφθησαν, χθες (15-12-2013) το βράδυ, στην Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος  22χρονου υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.

«Σημαντικό το κοινωνικό έργο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Στα πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών 2013: Αφορά στην Ευρώπη - Σε αφορά, μπες και εσύ στη συζήτηση», ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.  συμμετείχε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 σε ημερίδα-συζήτηση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012 κα Ρόδη Κράτσα, με θέμα: «Κοινωνία Αλληλεγγύης και δικαίωμα στην σίτιση.
 Συνέργειες και δυνατότητες σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο».

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


 «Προβληματισμός της ΕΣΕΕ για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων»
Το «πολυαναμενόμενο» σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των ακινήτων που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι ο νέος φόρος ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) θα επιβληθεί από την 1/1/2014 σε όλα τα ακίνητα με σκοπό την είσπραξη 2,65 δις. Αναμένεται να επιφέρει χαμηλότερες επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται μεσοσταθμικά, και αναλόγως με την τιμή ζώνης του ακινήτου, από 4%-21% σε σχέση με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.