Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Εύκολα νίκησε ο ΑΓΣΙ με 64-20 τους Ιππότες Κέρκυρας

Πρεμιέρα με το δεξί για την Β΄ ομάδα του ΑΓΣΙ στο πρωτάθλημα της Β΄Ανδρών ΕΣΚΑΒΔΕ. Η ομάδα μας νίκησε εύκολα στην πρεμιέρα τους Ιππότες Κέρκυρας με 64-20.
Η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη έπαιξε πολύ καλά, ιδιαίτερα απέναντι στην άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων, έκλεψε πολλές μπάλες και βρέθηκε από νωρίς μπροστά στο σκορ με μεγάλη διαφορά. 

Δύο Πρεβεζάνοι στη Κεντρική Διοίκηση (Προεδρείο) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, με την εκλογική Κεντρικής Διοίκησης(Προεδρείο)  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της  2ήμερης συνεδρίασης της Συνέλευσης των  Αντιπροσώπων (ΣτΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Του φορέα που εκπροσωπεί όλους τους Οικονομολόγους της Χώρας και αποτελεί Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα οικονομίας.

Νίκη εκτός έδρας για το παιδικό του ΑΓΣΙ

Πρεμιέρα με νίκη και μάλιστα εκτός έδρας για το παιδικό του ΑΓΣΙ. Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, οι παίκτες του κ. Μπέγκα νίκησαν μέσα στη Λευκάδα τη Δόξα με 62-71 και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την συνέχεια. 
Ο ΑΓΣΙ επέβαλε το ρυθμό του καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφθασε άνετα στο τελικό αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστής ο Βαγγέλης με 21 πόντους, ενώ ο Τζουβάρας πρόσθεσε 16.
Επόμενος αγώνας για το παιδικό τμήμα στις 9 Φεβρουαρίου στο ΕΑΝΚΙ (12μ.) με αντίπαλο τη Νικόπολη.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-23, 23-41, 40-57, 62-71.
ΑΓΣΙ (Μπέγκας): Γεωργίου 9, Τζουβάρας 16, Καννής, Βαγγέλης 21, Μόσχος, Λισγάρας 2, Αργύρης 2, Κονιτσιώτης 4, Μπαζάκας 3 (1), Καρράς 14.


Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας 2014

Προς: Σχολές χορού Ηπείρου- Λευκάδας- Βόνιτσας
Φίλες και φίλοι, στα πλαίσια των εκδηλώσεών του, και της κορύφωσής τους, το Σάββατο της Αποκριάς 1η Μαρτίου 2014, σας προσκαλεί να συμμετέχετε με τη σχολή ή τον σύλλογό σας. Πρόκειται για τη μεγάλη με άρματα αποκριάτικη παρέλαση που πραγματοποιεί το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, το Καρναβαλικό Κομιτάτο, στην Πρέβεζα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Συνεδριάζει την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με 23 θέματα, για συζήτηση , στην ημερήσια διάταξη , τα εξής:
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εισηγητής: κ. Αθαν. Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος
1.       Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Ιωαννιτών έτους 2014
2.       Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2014 Κληροδοτήματος «Κων/νου Ιωαννίδη»

«Δεν πρέπει να ξυπνήσουμε τους σκύλους που κοιμούνται»!

Μία άκρως αποκαλυπτική αναφορά για τις γερμανικές αποζημιώσεις
                                                                      Του ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ Ι. ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ
Μέλους της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα 
«Με την υποστήριξη των Αμερικανών φίλων μας κατορθώσαμε να παραπέμψουμε στις ελληνικές καλένδες τις από τη Συμφωνία του Λονδίνου προβλεπόμενες τεράστιες επανορθώσεις για κράτη εχθρικά, έως ότου υπογραφεί η ειρηνευτική συμφωνία, παρηγορώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τους αντιπάλους μας στον τελευταίο πόλεμο. (...) Θα ήταν προς το συμφέρον μας να διατηρήσουμε αυτή την ενδιάμεση κατάσταση όσο γίνεται περισσότερο, έτσι ώστε οι αξιώσεις των τότε αντιπάλων μας είτε να αποσυρθούν είτε να παραγραφούν. Με άλλα λόγια: δεν πρέπει να ξυπνήσουμε τους σκύλους που κοιμούνται».

Κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος Δρ. Δημήτριος Δημητρίου και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
διοργανώνουν εκδήλωση κοπής πίτας με την ευκαιρία του Νέου Έτους
το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:00

στο Ξενοδοχείο AAR HOTEL (9o χλμ. Ιωαννίνων-Αθηνών)

Συνάντηση του Παντελή Κολόκα με την Συντονιστική των ΑΝ.ΕΛ Ιωαννίνων .

Σε άριστο κλίμα διεξήχθη ο διάλογος της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του νομού Ιωαννίνων ,κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. με τον Παντελή Κολόκα και στελέχη της παράταξης του. Η συζήτηση που έγινε ματαξύ των δύο πλευρών ,εξετάστηκαν διεξοδικά όλα τα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο Ιωαννιτών και υπήρξε μεγάλη ταύτιση απόψεων, όσον αφορά την από κοινού αντιμετώπισή τους προς όφελος των συμπολιτών.

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κλειστό παραμένει το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου.

Αυξάνονται ξανά τα διόδια στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου

Οι οδηγοί πλέον θα καταβάλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό .
Αντιμέτωποι με νέα επιβάρυνση θα είναι από τις 5 Φεβρουαρίου οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών…
– Κορίνθου – Πατρών καθώς όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός πλέον θα καταβάλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό, αντίθετα, δηλαδή, με ό,τι συμβαίνει και σήμερα.

Στην Κεφαλλονιά δύο πλοία του Ναυτικού



Εν πλω για την Κεφαλονιά βρίσκεται το πλοίο γενικής υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ του Πολεμικού Ναυτικού, και εντός της ημέρας αποπλέει για το νησί το αρματαγωγό ΧΙΟΣ για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Νέο χαράτσι στα ΙΧ - Τέλη κυκλοφορίας για απόσυρση ή πώληση στο εξωτερικό



Αναστάτωση επικρατεί στις εφορίες, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους καλούνται να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την οριστική διαγραφή λόγω εξαγωγής, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ούτε η εκκλησία δεν άντεξε τα Ρίχτερ -Ο Εγκέλαδος έσπασε στα δύο, καμπαναριό στην Κεφαλονιά



Ούτε το καμπαναριό της εκκλησία στα Κουρουκλατα της Κεφαλονιάς, δεν άντεξε τα 5,7 Ρίχτερ του σεισμού που σημειώθηκε στις 5:10 τα ξημερώματα, αφού έσπασε στα δύο. Μάλιστα, η εικόνα του ξυπνάει μνήμες στους παλιότερους, από τη μεγάλη καταστροφή του 1953.
Το καμπαναριό, όπως γράφει το e-kefalonia.net, μετά το νέο σεισμό αιωρείται και αναμένεται να καταρρεύσει.
Πώς ήταν πριν το καμπαναριό 

































και πώς έγινε μετά το νέο σεισμό


































Πηγή: iefimerida.gr
Φωτογραφία: kefaloniapress.gr


Ο κρυμμένος πλούτος του Ιονίου: Πετρέλαιο αξίας 60 δισ. ευρώ έδειξαν οι έρευνες των Νορβηγών



Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των υπευθύνων οι έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS στο Ιόνιο πέλαγος, αλλά και νότια της Κρήτης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ τα στοιχεία βρίσκονται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και του επιτελείου του ΥΠΕΚΑ.

Οι φωτογραφίες της καταστροφής από το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά -Σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου



Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους στις 5:10 τα ξημερώματα, καθώς νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί. Ηδη υπάρχουν 10 τραυματίες, ενώ έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα.

Γεωδυναμικό: Θα γίνουν κι άλλοι σεισμοί στην Κεφαλονιά – Ίσως ενεργοποιήθηκε η περιοχή που «έδωσε» το σεισμό του ’53!


Από τον ίδιο εστιακό χώρο, 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου, προήλθε ο νέος σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κεφαλονιά δήλωσε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δήμητρα Σαχπάζη.
«Μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Είχαμε πολλούς σεισμούς, το αν ενεργοποίησε το ένα ρήγμα το άλλο, δεν είναι κάτι σημαντικό. Μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή. Για την ακρίβεια, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι λίγο βορειοδυτικότερα του σεισμού της περασμένης Κυριακής, 12 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, πάνω στην ακτογραμμή» ανέφερε η κα Σαχπάζη.