Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

10.000 επιπλέον ένστολοι θα λάβουν το επίδομα των 500 ευρώ -Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι



Αυξημένος κατά 10.000 θα είναι ο αριθμός των ενστόλων που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 500 ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Οπως σημείωσε χθες στην Ολομέλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι τελικοί δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι 74.664 έναντι 64.000 που είχε προβλεφθεί αρχικά και αυτό γιατί από τον μισθό των 1.500 ευρώ, που αποτελεί το όριο, θα εξαιρεθούν νυχτερινά και οικογενειακό επίδομα.

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: «Ντροπή σου» -Σάλος στο ΠΑΣΟΚ μετά το «όχι» του πρώην πρωθυπουργού



Με ιδιαίτερα προσβλητικό και αυστηρό ύφος απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Παπανδρέου, για την επιλογή του να καταψηφίσει το κρίσιμο άρθρο 2, που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο πολυνομοσχέδιο.

Οι 22 φορο-ανατροπές που φέρνει σε φορολογούμενους, ιδιοκτήτες ακινήτων, επενδυτές, επιτηδευματίες και πολύτεκνους το πολυνομοσχέδιο της τρόικας



Ο φόρος υπεραξίας θα υπολογίζεται αφού πρώτα ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός από το έτος απόκτησης του ακινήτου έως και το έτος πώλησής του
Aπαλλάσσονται από την προκαταβολή φόρου 55% οι φορολογούμενοι που έχουν εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες, ενώ καταργείται από την φετινή χρήση η διαδικασία της «αυτοπεραίωσης» για τις ανέλεγκτες φορολογικές δηλώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Τι προμηνύει ο πόνος στο στήθος



Ο πόνος στο στήθος περιγράφει την έντονη δυσφορία που νιώθουμε στο επάνω μέρος του κορμού, μεταξύ του αυχένα και της κοιλιάς.
Η πρώτη σκέψη που μας περνά συνήθως από το μυαλό είναι ένα επικείμενο έμφραγμα, όμως αυτή δεν είναι η μοναδική αιτία του πόνου.

Με οριακή πλειοψηφία η κυβέρνηση πέρασε το πολυνομοσχέδιο -Ολο το παρασκήνιο



Με επιτυχία, αλλα εντελώς οριακά, ολοκληρώθηκε για την κυβέρνηση η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο έγινε δεκτό στοι σύνολό του.

Αυξάνονται οι καρδιακές προσβολές μετά το πέρασμα στη θερινή ώρα!

Ο αριθμός των καρδιακών προσβολών κάνει ένα άλμα κατά 25% στις ΗΠΑ τη Δευτέρα μετά το πέρασμα στη θερινή ώρα, σε σύγκριση με τις άλλες Δευτέρες της χρονιάς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα.Το φαινόμενο αυτό επιμένει ακόμη κι αφού ληφθούν υπόψη οι εποχικοί παράγοντες, διευκρινίζουν οι ερευνητές, οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες τους, που δημοσιεύονται ηλεκτρονικά από την επιθεώρηση Open Heart, στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον.

Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στο Δήμαρχο

Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας David Pearce. Ο κ. Πιρς ο οποίος θεωρείται από τους πιο έμπειρους Αμερικανούς διπλωμάτες, τοποθετήθηκε στην Αθήνα πριν από επτά μήνες και αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στα Γιάννινα.
Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από την περιοχή και σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η συνεργασία της Πρεσβείας με το Δήμο.

ΔΗΛΩΣΗ της Όλγας Γεροβασίλη για την "πρόταση Καχριμάνη" και τις επιπτώσεις της στην γαλακτοπαρ​αγωγική κτηνοτροφί​α

                                             ΔΗΛΩΣΗ
Ο κος Καχριμάνης, μετά την ταύτισή του με την κυβερνητική πολιτική για επίθεση στο συνεταιριστικό μοντέλο παραγωγής υπέρ των, κερδοφόρων για λίγους, ιδιωτικοποιήσεων, που στην περιοχή μας εκφράστηκε με την πώληση της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ,  συνδέει τώρα άρρηκτα το όνομά του και με μια απ’ τις καταστροφικότερες επιθέσεις που δέχεται η γαλακτοπαραγωγική κτηνοτροφία, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συνελήφθη 40χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (29-03-2014)  αργά το βράδυ  στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.

Παρουσίαση βιβλίου από το Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας

Έκθεση του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στο Αργυρόκαστ​ρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στο Αργυρόκαστρο. Ο σύλλογος, προσκεκλημένος από τον Σύνδεσμο Ελληνοαλβανικής Φιλίας, «Miqesia», συμμετείχε με έκθεση εικαστικών έργων, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. 

Επιστημονική ημερίδα σε θέματα υγείας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων


 H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ  Ιωαννίνων  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  διοργανώνει ημερίδα με θέμα : διαταραχές ισορροπίας - ίλιγγος , κυριότερες αιθουσαίες βλάβες .
 Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές του τμήματος λογοθεραπείας, νοσηλευτικής και βρεφονηπιοκομίας αλλά είναι ανοιχτή και σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει.

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τη φύλαξη και ασφάλεια των παραμεθορίων περιοχών της Ηπείρου

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, οι Ομοσπονδίες, οι Ενώσεις, οι Αδελφότητες και εν γένει τα σωματεία της Ηπειρωτικής Αποδημίας που υπογράφουμε, υψώνουμε φωνή αγωνίας για την κατάσταση των χωριών των παραμεθόριων επαρχιών της Ηπείρου, που βρίσκονται στο έλεος κυριολεκτικά, οργανωμένων συμμοριών, ληστών, εμπόρων ναρκωτικών και όπλων. Δε μας έφτανε η φτώχεια μας έχουμε και τους εγκληματίες.
Η κατάσταση στα ρημαγμένα χωριά μας, από την άποψη της οξυμένης
εγκληματικότητας, πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα έρημα χωριά, με τους λίγους ηλικιωμένους κατοίκους, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τις κάθε ειδών συμμορίες που κυρίως περνούν από τα αφύλακτα σύνορα και κάνουν στην κυριολεξία πλιάτσικο.
Και η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο και εκτείνεται σε όλη πλέον την ημιορεινή και ορεινή ζώνη όλης της Ηπείρου, από τα σύνορα μέχρι τα χωριά ακόμα και της Άρτας και της Πρέβεζας.