Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στον Δήμαρχο ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

Τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας John Kittmer υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Ο διπλωμάτης του Ηνωμένου Βασιλείου είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά τα Γιάννινα πριν από 25 χρόνια, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκανε στη χώρα μας ο Λόρδος Βύρων.
Εξέφρασε το θαυμασμό του και την αγάπη του για την Ηπειρωτική πρωτεύουσα και επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν όπως και τα περιθώρια της συνεργασίας.

Εγκρίσεις για έργα ύψους 2, 3 εκ. ευρώ στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για έργα κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ έλαβε, μεταξύ άλλων,  στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Έκκληση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για άμεσους εμβολιασμούς ζώων πρόληψης της λύσσας

Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν από σήμερα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος λύσσας σε περιοχή της Π.Ε. Τρικάλων. Παράλληλα αρχίζει νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και η τοποθέτηση, σε συνεργασία με τη Θηροφυλακή, ενημερωτικών - προειδοποιητικών πινακίδων σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Π.Ε. Τρικάλων.

«Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει η ΕΣΕΕ για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ως προς το λιανεμπόριο»

Πρόσφατα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κλήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε διαβούλευση ενόψει του πολυνομοσχεδίου για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων stock και outlet.  Όπως είναι φυσικό, ανταποκριθήκαμε άμεσα με αποστολή θέσεων και απόψεων που συντάχθηκαν από την επιτροπή λιανεμπορίου της οργάνωσης.

Σύλληψη τριών Αλβανών στον Κατσικά Ιωαννίνων, για εκβιασμό σε βάρος καταστηματάρχη με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας»

Σε έρευνα στο σπίτι τους ενός δράστη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων  και πέντε (5) πλαστές σφραγίδες τελωνειακής υπηρεσίας
Συνελήφθησαν την 25-03-2014 αργά το βράδυ στον Κατσικά Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, τρεις  αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας  47, 29 και 34 ετών,  για εκβιασμό σε βάρος καταστηματάρχη με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Σύμβουλο της Βρετανικής Πρεσβείας

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα η Σύμβουλος Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Κάθρην Μπρούκερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Βρετανή διπλωμάτης ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο και έχουν σχέση με τις αναπτυξιακές προοπτικές της, κ.ά.


Ο Βασίλης Τσίκαρης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων με την «ΗΠΕΙΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Η εκλογική μάχη του Μαΐου για την Περιφέρεια Ηπείρου γίνεται σε μια εποχή που δεν επιτρέπει σε κανένα μας αυταπάτες και εφησυχασμό. Η πραγματικότητα του 2014 δεν αφήνει τέτοια περιθώρια. Η σημερινή ανακοίνωση του ονόματος του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, της πρωτεύουσας της φτωχότερης Περιφέρειας της Ε.Ε., σηματοδοτεί την αφετηρία ενός ακόμη αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων, νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών. Πολιτικών που μας οδήγησαν σε μια σκληρή κι επικίνδυνη πραγματικότητα εξαθλίωσης και υποτέλειας, που μας κληροδότησαν ασφυξία για σήμερα και ανασφάλεια για αύριο.

Ο «ΝΕΝΕΚΟΣ» ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΡΕΠΟΥΣΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi

          Σύμφωνα με τα εγχώρια τσιράκια της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, τους εκπροσώπους της αμερικανοκρατίας και της πιο χυδαίας μορφής παγκοσμιοποίησης, τα προβλήματα του ελληνικού λαού δεν είναι η εγκληματική εφαρμογή των Μνημονίων, η οποία εξαθλιώνει καθημερινά τον Ελληνικό λαό και έχει ήδη εκχωρήσει τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της πατρίδος μας, άλλα είναι ο … μιλιταρισμός (!!!) που εμποτίζουμε τα παιδιά μας και ως εκ τούτου πρέπει να παραγραφεί η Ιστορία μας και να καταργηθούν οι παρελάσεις και στη συνέχεια φυσικά και οι ίδιες οι Εθνικές Επέτειοι (δηλώσεις Ρεπούση ανήμερα 25ης Μαρτίου 2014).

Βιωματικά εργαστήρια φυσικής Αγωγής

Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή καθηγητών Φυσικής Αγωγής, δασκάλων, νηπιαγωγών και φοιτητών/τριών του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (αμφιθέατρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, ώρα 16:00 με 18:00), το πρώτο  βιωματικό εργαστήριο Φυσικής Αγωγής για την προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία με θέμα: «Ψυχοκινητική & Μουσικοκινητική Αγωγή».

Αυτοί είναι οι 75 δήμαρχοι και σύμβουλοι με το «προβληματικό» πόθεν έσχες



Στη Βουλή έφτασε η περίφημη «λίστα Νικολούδη», η οποία παραδόθηκε στα χέρια των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο Παναγιώτης Νικολούδης έστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες.

Βαρύτητα στο συντονισμό για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών δίνει το Συντ. Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων



Οι δράσεις και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και των εθελοντών, στην αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.  Τέθηκαν οι άξονες δράσης και συνεργασίας των υπηρεσιών και παράλληλα έγινε ο απολογισμός της περυσινής αντιπυρικής περιόδου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στη Βασιλική Ιωαννίνων



Στα ίχνη των δραστών και στη συνακόλουθη εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο στη Βασιλική Ιωαννίνων, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος  Περιφέρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.

Δέκα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με τα νεφρά σας



Η νεφροπάθεια είναι ένας «σιωπηλός» κίνδυνος που πολλές φορές περνά απαρατήρητος και δυστυχώς συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν όταν θα είναι πια πολύ αργά.
Τα προβλήματα στα νεφρά οφείλονται συχνά σε παράγοντες όπως η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και η ανθυγιεινή διατροφή.
Δείτε ποιες είναι οι βασικές ενδείξεις που θα σας προειδοποιήσουν να πάρετε γρήγορα τα μέτρα σας.

Ποιοι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα



Τέσσερις είναι οι βασικές κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, που οριστικοποιούνται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Τέλος στη θεώρηση βιβλιαρίων. Διαδικτυακά το ασφαλιστικό ιστορικό του κάθε πολίτη



Καταργείται, από την 1η Ιουνίου 2014, η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, καθώς, με την εφαρμογή του νέου συστήματος «Άτλας» που εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον online από τους ίδιους τους παρόχους υγείας. Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές των ασφαλισμένων.

Ποια πλευρά του εγκεφάλου χρησιμοποιείτε περισσότερο: Εξυπνο τεστ έχει την απάντηση



Γνωρίζουμε πώς το κάθε ημισφαίριο του εγκεφάλου μας εξυπηρετεί διαφορετικές λειτουργίες και συνδέεται με το αν το άτομο είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Πόσο όμως χρησιμοποιούμε την κάθε πλευρά του εγκεφάλου μας και πόσο μας επηρεάζει τελικά αυτό;

Ο Δήμος Ιωαννιτών μετέχει στην Ώρα της Γης

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 με στόχο την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.
Έτσι από τις οκτώ μέχρι τις εννέα το βράδυ θα σβήσουν τα φώτα στην οδό Δωδώνης και στην πλατεία Πάργης.

Εγκαίνια δομών του ΟΚΠΑΠΑ

Την Τετάρτη 2 Απριλίου, στις δώδεκα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στο Υπνωτήριο Αστέγων. Πρόκειται για μία νέα δομή που ετοίμασε ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών με στόχο να καλύψει βασικές ανάγκες συνανθρώπων που είναι άστεγοι.

Στον Δήμαρχο ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

Τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο θα επισκεφθεί, το Σάββατο, στις δέκα μισή το πρωί ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.

Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του Δημάρχου και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις.