Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.          Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.

Συνελήφθη 47χρονη στην Πρέβεζα, για κατοχή πυροτεχνημάτων


Συνελήφθη, χθες (23-02-2014) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 47χρονη ημεδαπή, για κατοχή παιδικών αθυρμάτων και πυροτεχνημάτων διαφόρων τύπων.

"Το Προξενιό της Λενιώς" παρουσίασε η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου "Το Κούγκι"

        Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι»        παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το ηθογραφικό έργο «Το Προξενιό της Λενιώς», που έγινε στις 22-02-2014 στο 3oΕνιαίο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» και ώρα 07:00μ.μ. ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι»Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη

Με τη σημερινή κατάθεση της στρατηγικής της Περιφέρειας Ηπείρου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αιρετή Περιφέρεια.
Στα τρία πρώτα χρόνια, η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, κατάφερε να επιλύσει προβλήματα, σε άλλα να προωθήσει λύσεις.

Η αγορά της Σκανδιναβίας, ένας ακόμη στόχος της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

Η Περιφέρεια, συνεχίζοντας την επιθετική της πολιτική για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, που ήδη παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα, συμμετείχε σε μία ακόμη έκθεση του εξωτερικού, την «GREKLAND PANORAMA», που έγινε στην Στοκχόλμη  και η οποία ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα.  Πρόκειται για επιλογή που στοχεύει στην ευρύτερη Σκανδιναβική Αγορά, η οποία "τροφοδοτεί" την Ελλάδα με 1,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.
Οι εκτιμήσεις για το 2014  είναι ιδιαίτερες θετικές, όπως αποτυπώθηκε από το ενδιαφέρον των βασικών tour operators που δραστηριοποιούνται στις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι  επεκτείνουν έως και τα τέλη Νοεμβρίου την τουριστική περίοδο σε ελληνικούς προορισμούς,  ενισχύοντας παράλληλα  τα προγράμματά τους για τη νέα σεζόν.

Σύλληψη επτά Αλβανών, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν χθες (23-02-2014) το απόγευμα, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς  του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, επτά (7) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 49 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι, όπως προέκυψε, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Συνελήφθη 34χρονος στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία

Συνελήφθη χθες (23.02.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης  του κ. Ανακριτή Ορεστιάδας για ληστεία.

Αήττητος τερμάτισε ο ΑΓΣΙ

Αήττητος τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΑΓΣΙ, που επικράτησε σήμερα του Φαίακα Κέρκυρας με 79-60. Οι Γιαννιώτες είχαν σε εκπληκτική ημέρα τον Βαγγέλη Αυγερινό, που σημείωσε 35 πόντους με 8 τρίποντα, εκ των οποίων τα 4 μέσα σε διάστημα δυο λεπτών, στην αρχή του β ημιχρόνου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΔΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η  δημιουργία ενιαίου αυτοδιοικητικού σχήματος, από παρατάξεις της αντιπολίτευσης του ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ, με επικεφαλής, μεταξύ ίσων, τον πρώην δήμαρχο Λάκκας Σουλίου Χρήστο Ντακαλέτση, προέκυψε από το αγωνιώδες κάλεσμα των δημοτών μας οι οποίοι, εν τοις πράγμασι, διαπίστωσαν ότι από την πλευρά της σημερινής δημοτικής αρχής επικρατεί ένα κλίμα πόλωσης,  αλαζονείας, υπεροψίας, απαξίωσης και απογοήτευσης των πολιτών, αφενός και αφετέρου να μπορέσουν οι ίδιοι οι πολίτες να εκφραστούν και να παρέμβουν σε ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής και το μέλλον του τόπου τους.

Μήνυμα της Σταματίας(Ματίνας) Παππά, υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Ιωαννίνων, με το ψηφοδέλτιο ''Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία'' του Νίκου Γκόντα

 Φίλε συνδημότη, φίλη συνδημότισσα του διευρυμένου  Δήμου μας, των Ιωαννιτών.
Με  αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω, ότι θέτω υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου, με τον συνδυασμό  ''Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία'' του πρώην Δημάρχου μας Νίκου Γκόντα, για το Δήμο μας, τον Δήμο των Ιωαννιτών.

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Οι νέες περικοπές πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διαμόρφωση της πρότασης του Δήμου για το νέα προγραμματική περίοδο και η εναπόθεση των βαρέων αντικειμένων και των μπαζών, ήταν τα θέματα για τα οποία, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Το ραχάτι ποτέ δεν ήταν μελωδικότερο!!



Και με τα 22.000 ευρώ που κοστίζει, καλά θα κάνει να «χορεύει» αξιοπρεπώς.

Ο λόγος για το Tranquility Pod, το κρεβάτι-μοντερνιά που μοιάζει με γιγαντιαία καραμέλα Mentos, είναι όμως πολλά περισσότερα από ένα ρετρο-φουτουριστικό αξεσουάρ κρεβατοκάμαρας.

Εντοπίστηκαν ακόμη 1.000 νεκροί που έπαιρναν προνοιακά επιδόματα -Ξεκινούν έλεγχοι και διασταυρώσεις



Tην άμεση αναστολή της καταβολής επιδομάτων σε 932, που παρά το γεγονός ότι είχαν πεθάνει, τα επιδόματά τους καταβάλλονταν κανονικά, διέταξε το υπουργείο Εργασίας.

Το ΣΔΟΕ μπαίνει στις ΜΚΟ -Ποιες είναι οι 8 που θα κάνει φύλλο και φτερό



Toυλάχιστον οκτώ ΜΚΟ που φέρονται να έλαβαν εκατομμύρια ευρώ για να παράγουν έργο... στη Γεωργία, στο Μαυρίκιο ή στο Πακιστάν, θα κάνει «φύλλο και φτερό», το επόμενο διάστημα, οι αρμόδιες αρχές.

Χάος στην Κύπρο -Διαδηλωτές έκοψαν το ρεύμα στη Βουλή, κλείδωσαν μέσα βουλευτές και προσωπικό



Το απόλυτο χάος επικρατεί μπροστά στη Βουλή της Κύπρου, όπου γίνονται σοβαρά επεισόδια από το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβαλαν στο στόχαστρο τη γεννήτρια του κτιρίου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό βουλευτές και εργαζόμενοι, καθώς κλείδωσαν αυτόματα οι ηλεκτρικές πόρτες.

«Χέρι» στο πρωτογενές πλεόνασμα βάζει η τρόικα



Εν αμφιβόλω τίθεται ο σχεδιασμός των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου για μία γενναία διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, προκειμένου να αντιστρέψουν τη δυσμενή για την κυβέρνηση εικόνα ενόψει των διπλών εκλογών του Μαϊου.

Αλαλούμ με τις αποδείξεις: Στο μισό θα μετράνε από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων



Την τελική τους μορφή έλαβαν οι νέες ρυθμίσεις που παρέχουν κίνητρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους να μαζεύουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

Νέα Βρετανική πρόκληση: Να σας δανείσουμε κάποια από τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα



Για "μοίρασμα" υπό προϋποθέσεις κάποιων Γλυπτών του Παρθενώνα μίλησε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, Νίκολας Πένι.
Παράλληλα, είπε για ακόμη μια φορά "όχι" στην επιστροφή τους, αναφέροντας σαν κύρια αιτία την ρύπανση της Αθήνας.

Αντισυνταγματικές οι περικοπές στο εφάπαξ -Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου



Σαν ντόμινο καταρρέουν οι μνημονιακές περικοπές μισθών και συντάξεων, στα ειδικά μισθολόγια, όπως και εκείνες που έγιναν στα εφάπαξ του δημοσίου τομέα. Το νέο «χτύπημα» από το Ελεγκτικό συνέδριο αφορά το «ψαλίδισμα» σε εφάπαξ συνταξιούχου του δημοσίου, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική.

Σταγόνα στον ωκεανό τα έσοδα από τη μεγάλη φοροδιαφυγή -Μόλις 100 εκατ. ευρώ ως τώρα



Περί τα 100 εκατ. ευρώ βάζει έως τώρα στα ταμεία του το Δημόσιο από τους ελέγχους στις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα από τους ελέγχους στα εμβάσματα εξωτερικού και στις off shore, δείγμα του ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής δεν αποδίδει τα δέοντα αν αναλογιστεί κανείς ότι όλες οι μεγάλες λίστες «κοστολογούνται» σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.