Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οργανωμένα ταξίδια και δικαιώματα καταναλωτών Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε



Τα ταξίδια και οι εκδρομές είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς και σίγουρα λόγω έλλειψης χρόνου ή και για οικονομικούς λόγους προτιμούμε συχνά τα οργανωμένα ταξίδια.

Διευκρινίσεις για τις ανείσπρακτες αποδοχές του 2013



Στην εφορία τους ενδέχεται να χρειαστεί να προσφύγουν χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί το σύνολο των αποδοχών τους στη διάρκεια του 2013.

Επιστροφή ΦΠΑ εντός μίας εβδομάδας για τους συνεπείς



Τα επόμενα φορολογικά νομοσχέδια που θα κατατεθούν τον Απρίλιο και Ιούλιο στη Βουλή αναμένεται να δώσουν ανάσα σε πολλές μικρές επιχειρήσεις, αφού θα προβλέπουν -μεταξύ άλλων- την απαλλαγή τους από τον ΦΠΑ, την άμεση επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας και τον συμψηφισμό χρεών.

Το σύνδρομο της Χρυσής Αυγής πλήττει την κυβέρνηση μετά το σοκ Μπαλτάκου



Συνεχίζεται ο πολιτικός σεισμός που προκάλεσε η αποκάλυψη των διαλόγων του ΓΓ του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, όπου έδειχνε να συμφωνεί ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για τη δίωξη του ακροδεξιού κόμματος και ότι οι φυλακίσεις ήταν «στημένες» για να σταματήσει η ΝΔ, τη διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης



Συνελήφθησαν χθες (01-04-2014) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες τα πρωί εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στον Σμέρτο Φιλιατών, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, το οποίο στη θέα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων, -140- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -143.314- γραμμαρίων.  
Λίγη ώρα αργότερα, στη Νέα Σελεύκεια, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί δράστες, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί,  ελέγχοντας το δρομολόγιο κίνησης  με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων και τη διευκόλυνση της μεταφοράς των ναρκωτικών.


Τα δύο οχήματα, ιδιοκτησίας 26χρονης υπηκόου Πολωνίας, που αναζητείται καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των  συνεργών τους

«Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πληττόμενων από την κρίση εμπόρων, ζητά η ΕΣΕΕ»



Με αφορμή την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο διάταξης, με την οποία παρέχεται ετήσια ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους άνεργους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, η ΕΣΕΕ  απέστειλε στον Υπουργό Υγείας         κ. Άδωνι Γεωργιάδη επιστολή με αίτημα για ένταξη στο ίδιο δικαίωμα και των εμπόρων που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, αλλά έχουν πληγεί τόσο πολύ από την κρίση που δεν μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές.