Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Συναυλία συμπαράστασης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ, του Ηπειρώτη μουσικού και συνθέτη Νίκου Παπακώστα και της Ομάδας Μεσογειακής Μουσικής CANTO ΜΕDITERANEΟ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, στο Προαύλιο του Ραδιομεγάρου ΕΡΤ Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20,30' στο Προαύλιο του Ραδιομεγάρου ΕΡΤ, Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, ο Ηπειρώτης μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας, με την Ομάδα Μεσογειακής Μουσικής CANTO ΜΕDITERANEΟ, παρουσιάζουν το μουσικό έργο του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ, σε μιά πράξη συμπαράστασης προς τους απολυμένους της ΕΡΤ.
Συμμετέχουν.Άρης Λαμπάτος Violin Lise Schaefer Viola Δημήτρης Κοτταρίδης Celo, Κώστας Γεωργάκης Ακορντεόν, Δημήτρης Αλεξίου Τζουρά και μπουζούκι, Κασσάνδρα Φουντουλάκη πιάνο, Νίκος Παπακώστας κιθάρα και ούτι. Ερμηνεύουν: Λυδία Σέρβου, Σουσάνα Τρυφιάτη. Ματούλα Πάντζιου Κώστας Ξυλάς, Σοφία Ανδριανού.
Ο Νίκος Παπακώστας με την Oμάδα Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERANEO σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη.
Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή, όπως ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ καθώς και το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που ανέβηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D' OPERA ITALIANA.
Η παράσταση έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε διάφορα θέατρα, μεταξύ αυτών το L' ATTENTION και το ALBERT HALL 2 στις Βρυξέλλες, το Θέατρο του RADIOVIDEO ITALIA στο Μιλάνο, το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κλπ. Canto mediterraneo
Η ορχήστρα παραδοσιακής και σύγχρονης μεσογειακής μουσικής ιδρύθηκε από τον συνθέτη ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ σε συνεργασία με την COMPANIA D'OPERA ITALIANA και τον Μαέστρο ANTONELLO GOTTA. Σκοπός του σχήματος είναι η προώθηση της παραδοσιακής αλλά και της σύγχρονης μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου και η συνεργασία του με καλλιτέχνες και σχήματα που προέρχονται από το γεωγραφικό , αλλά και πολιτιστικό αυτό χώρο , τόσο σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό , όσο και στη δισκογραφία.
Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης , του Αιγαίου , της Κρήτης , πεντατονικά της Ηπείρου , Μακεδονίτικα , Βαλκανικές μελωδίες , Ναπολιτάνικα τραγούδια , παραδοσιακά της Νότιας Ιταλίας και της Εγγύς Ανατολής καθώς και σύγχρονα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών που έχουν άμεση σχέση απο άποψη ύφους και ποιότητας με τα πιο πάνω.
Νίκος Παπακώστας.
Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό όργανο του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί σε παλιές η πρόσφατες συναυλίες η δισκογραφικά με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα , ο Μπάμπης Στέκας Δημήτρης Μπάσης, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες ηθοποιού, όπως ο Αντώνης Αντωνίου, ο Γιώργος Καραμίχος, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Γεωργία Ζώη, η Φαίη Ξυλά, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος κ.α
Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα.

ΠΟΙΟΣ …ΙΣΧΥΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΠΕΣΕΙ» ΛΙΓΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ;

Δεν εξηγείται διαφορετικά η περίπτωση του σταδίου της Λιμνοπούλας γύρω από το οποίο βρίσκονται δεκάδες σχολεία και μια πυκνοκατοικημένη περιοχή η οποία στερείται παντελώς ενός χώρου άθλησης με τις ελάχιστες στοιχειώδεις υποδομές προκειμένου να καλύπτονται οι τεράστιες ανάγκες μιας από τις περισσότερο αναπτυσσόμενες περιοχές  στην οποία βρίσκονται  περί τα …ΕΝΔΕΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
Κι όμως οι αρμόδιοι χρόνια τώρα κωφεύουν στις πολλαπλές εκκλήσεις φορέων , συλλόγων σχολείων, ομάδων και κατοίκων και προβάλλοντας …αστείες δικαιολογίες αρνούνται πεισματικά να «πρασινίσουν» το γήπεδο ώστε να αθλούνται με ασφάλεια όλοι.
Ο λόγος για τους γνωρίζοντες είναι …προφανείς καθώς αυτό συμβαίνει προκειμένου να λειτουργεί στο χώρο κάθε χρόνο μια έκθεση –παζάρι η οποία φαίνεται θα αφήνει πολλά στον αρμόδιο φορέα για να επιμένει τόσα χρόνια να μένει έτσι αυτός ο χώρος.
Είναι μια περίπτωση που χρήζει όχι μόνο επέμβαση της δικαιοσύνης αλλά και των άλλων αρμοδίων υπηρεσιών που ελέγχουν  θέματα ανάλογου ενδιαφέροντος.
Ελπίζουμε πως μετά την ευρύτατη δημοσιοποίηση του θέματος να  γίνουν οι δέουσες ενέργειες για να ενημερωθούν οι πολίτες τι συμβαίνει με αυτό το θέμα ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
Ενώ καλείται ταυτόχρονα  η Περιφέρεια με τον Δήμο να παρέμβουν άμεσα ώστε σε λίγες μέρες που αρχίζουν τα σχολεία να αθλούνται όχι απλά ακίνδυνα αλλά και ευχάριστα οι μαθητές και όχι μόνο

 

Με Αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί έγινε ¨ανακατάληψη" κτιρίων του Γ.Ν. Χατζηκώστα

Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε με ισχυρές δυνάμεις, αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, σε τρία δημόσια κτίρια στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στα Ιωάννινα, που τελούσαν υπό κατάληψη.

Πρόκειται για τρία κτίρια που ανήκουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Σομαλίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο ένα από τα τρία κτίρια.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράνομης εισόδου στη χώρα
Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους του ενός κτιρίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, διακόσια πανό, έντεκα κοντάρια, σημαίες, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα μαχαίρι, είδη ρουχισμού και έντυπο υλικό.
Στο τρίτο κτίριο, βρέθηκαν δύο ταμειακές μηχανές, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.
Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες

πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού , αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομικλης Διεύθυνσης Ιωαννίνων και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα τρία κτίρια παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο.