Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στη στήριξη του Πανεπιστημίου από το Δήμο, τη συνέχιση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, την ανάγκη σεβασμού των πεζόδρομων και την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαδόπουλος

Συνεχίζεται από το Δήμο Ιωαννιτών η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία μπορεί να ανέλθει μέχρι και στις 48 δόσεις.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής Δημήτρης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια δηλώσεων τόνισε ότι ο Δήμος προχωρά στον διακανονισμό αυτό, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι συνδημότες μας.
Όσοι λοιπόν έχουν οφειλές προς το Δήμο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ταμειακή υπηρεσία προκειμένου να γίνει ρύθμιση σε 26 συνολικά δόσεις.
Εάν οι πολίτες είναι συνεπείς στον πρώτο αριθμό δόσεων και ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους μπορούν στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή ώστε να υπάρξει επέκταση του χρόνου εξόφλησης η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι και τις 48 μηνιαίες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλων των ειδών τις οφειλές με εξαίρεση όσες προέρχονται από συμβάσεις και μισθώματα ακινήτων του Δήμου.
Ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων επανήλθε στην ανάγκη σεβασμού των πεζοδρόμων. Τόνισε με έμφαση ότι οι πεζόδρομοι που ολοκληρώνονται και παραδίδονται στους πολίτες δεν μπορούν να μετατρέπονται σε χώροι στάθμευσης ούτε να καταλαμβάνονται με την αυθαίρετη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Η φορτοεκφόρτωση για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων πρέπει να γίνεται από τις επτά μέχρι τις εννέα το πρωί ενώ οι κάτοικοι που διαθέτουν ιδιόκτητο πάρκινγκ θα πρέπει να απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία ώστε να τους χορηγηθεί η ειδική άδεια.

Μετέφερε 154 κιλά χασίς με Ι.Χ. αυτοκίνητο


Την 1-10-2013/13.30 στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτ-το, ιδιοκτησίας ημεδαπού, (154) κιλά και (190) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, το όχημα και (1) κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

 


Συνελήφθησαν αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα για κλοπές


Την 30-9-2013/21.00 στην Κρυόβρυση Ηγουμενίτσας, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, στερούμενος νομίμων εγγράφων εισόδου και διαμονής στη Χώρα, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) δίκυκλη μοτ-τα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή, (2) κλεμμένα αλυσοπρίονα και χρηματικό ποσό.
   Την 1-10-2013/05.30 στο Λιμένα Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένες ταυτότητες Ιταλίας, τις οποίες προμηθεύτηκαν από άτομο Ασιατικής καταγωγής στην Αθήνα, έναντι χρηματικού ποσού.


Εξιχνιάστηκαν άλλες δύο κλοπές σε σπίτια σε χωριά της Πρέβεζας

 
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Αλβανοί, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για σωρεία διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες στην ίδια περιοχή
Συνεχιζόμενης της επισταμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σχετικά με τη δράση αλλοδαπών διαρρηκτών που είχαν διαπράξει σωρεία  διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 (σχετικό το από 06-03-2013  Δελτίο Τύπου),  ανακοινώνεται ότι προέκυψε η εμπλοκή τους και σε άλλες δύο κλοπές στην ίδια περιοχή.

Με τέσσερα φιλικά παιχνίδια συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΑΓΣΙ, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ, στις 12 Οκτωβρίου (εντός έδρας με τον Κερκυραϊκό).

Ο ΑΓΣΙ συμμετείχε στο τουρνουά του Φαίακα Κέρκυρας «Πέτρος Δημάκος», αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Αντιμετώπισε κατά σειρά τις Βόνιτσα, Νικόπολη Πρέβεζας και τον διοργανωτή Φαίακα (θα είναι αντίπαλος της ομάδας μας και στο Γ’ όμιλο του πρωταθλήματος).
Την πρώτη ημέρα του τουρνουά (την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου) ο ΑΓΣΙ έχασε από την Βόνιτσα με 65-74. Οι πόντοι για την ομάδα των Ιωαννίνων είχαν ως εξής: Καραμπίνης 5 (1), Κοντός 7 (1), Μαυρογιάννης 2, Μάντζιος Δημ. 4, Μάντζιος Παν. 4, Μάκης 9, Πάτρας 7, Πανταζής 11 (1), Φίλιος 16.
Το Σάββατο, ο ΑΓΣΙ νίκησε τη Νικόπολη Πρέβεζας με 78-69. Οι πόντοι έχουν ως εξής: Μουζακίτης 6 (2), Καραμπίνης, Κοντός 16 (2), Μαυρογιάννης, Μάντζιος Δ. 4, Μάντζιος Π. 6, Πάτρας 9, Μάκης 4, Πανταζής 6 (2), Φίλιος 17 (2).

ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ

Ανακοινώνεται ότι αύριο, Τετάρτη (02.10.2013), στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (Τ.Α.Μ.Σ.) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013» που διοργανώνει η Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α), θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
·         Τοπική ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης)
·         Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.

 

Συνελήφθη 40χρονος για απόπειρα βιασμού σε βάρος 19χρονης στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, χθες   το μεσημέρι, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 40χρονος , κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και οπλοχρησία σε βάρος 19χρονης στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, ο 40χρονος εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες Ιωαννίνων, όπου διέμενε  η 19χρονη και με την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της. Η 19χρονη αντιστάθηκε και κατάφερε να διαφύγει ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οι οποίοι, στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, εντόπισαν  τον 40χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

 

 

Απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης

 Κατακλύστηκε από τον κόσμο,  το ανοικτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης, στην ''Ηπειρώτικη  Παραδοσιακή βραδιά'', που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, το βράδυ.
Σε μια εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο της Αργυρούπολης, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Που δεν μπορούσαν να υπολογίζουν ούτε και οι πλέον αισιόδοξοι του Δ.Σ. Ένα γεγονός που
τους κατενθουσίασε και οδήγησε τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Γιώργο Κωτσαντή  να δηλώσει από μικροφώνου, στο τέλος της εκδήλωσης.
''Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ’ όλο αυτόν τον κόσμο που κατέκλυσε στην κυριολεξία το ανοικτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση μας, την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. Εκδήλωση τιμητική για τον Πολιτισμό μας ,
εκδήλωση τιμητική και για την Ηπειρώτικη παράδοσή μας .Οι εξαίρετοι μουσικοί μας, ο Κώστας ο Παππάς στο κλαρίνο , ο Γιάννης Κουτελέκος στο τραγούδι και τα υπόλοιπα παιδιά της ορχήστρας, μας ταξίδεψαν σ’ όλη την Ήπειρο. Απλοί άνθρωποι, φίλοι μας ,Ηπειρώτες και μη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, συγκινημένοι, ερχόντουσαν να μας ευχαριστήσουν και να μας δώσουν συγχαρητήρια,  για την άριστη,  όπως την χαρακτήρισαν  οργάνωσή μας και την ποιότητα που τους προσφέραμε. Η άριστη εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το παιδικό τμήμα της Αδελφότητας ,
η Αδελφότητα Αγίας Παρασκευής(Κεράσοβο) της Κόνιτσας ,  η Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης Β. Ηπείρου ''Οι Σελλοί'' , ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''Παραδοσιακοί Δρόμοι'' , η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα και οι Ενήλικες του συλλόγου μας, της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης , είχαν ποιότητα, είχαν πειθαρχία , είχαν ζωντάνια , είχαν Ή π ε ι ρ ο ...  Μπράβο στα παιδιά , συγχαρητήρια και στους δασκάλους τους , έδειξαν ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν με μεγάλο μεράκι. Και εμείς από την πλευρά μας αισθανόμαστε την
ανάγκη, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που προσήλθαν, γιατί μας τίμησαν, αλλά και γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε χρέος και καθήκον, να στηρίξουμε την παράδοση μας''.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης,  ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βίκυ Φουσκίδου, Λάζαρος Τογρίδης, Χρήστος Καναλίδης και Ηλίας Παπαδημητρίου.
Πολυπληθής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με επικεφαλής  τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη, Ζαχαρία Καψάλη, Διονύση Τσούτση, Γραμμένη Βαζούκη, Βίκυ Καραγγιάνη- Αράπη, Νίκο Ζέκη και το μέλος της Ε.Ε. της ΠΣΕ Χριστόφορο Ευθυμίου.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής '''Αγιος Βησσαρίων'', τίμησε τον προστάτη της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα με αρτοκλασία στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση.


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών αποδήμων Φιλιππιαδιωτών, αλλά και φίλων της γενέτειρας πόλης και του Συλλόγου, στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής ''Άγιος Βησσαρίων'' τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα πολιούχο της πόλης της Φιλιππιάδας, σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. 
Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι Φιλιππιαδιώτες, περίπου τέτοια μέρες στο τέλος του Σεπτέμβρη, να συναντιώνται στον Άγιο Γεώργιο
Καρύτση και να εορτάζουν την μνήμνη του πολιούχου της πόλης τους.
Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν και συνεόρτασαν με αρτοκλασία τον προστάτη Άγιο της γένετειρας πόλης τους.
Παρόντες  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη, από τα Αμπέλια Αμμοτόπου
Άρτας, που τέλειωσε τις Λυκειακές της σπουδές στη Φιλιππιάδα, το Μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ ΚΑΙ Πρόεδρος της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Αθήνας γιατρός Ζαχαρίας Καψάλης, που και αυτός τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Φιλιππιάδας, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ, πρώην βουλευτής στην Α' Αθήνας Βίκυ Καραγιάννη- Αράπη, με
καταγωγή από την Ροδαυγή Άρτας,  το μέλος της Ελεγχτικής Επιτροπής της ΠΣΕ Χριστόφορος Ευθυμίου, όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου και φυσικά η νέα αποδημική  γενιά  της Φιλιππιάδας.
Μετά την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασσία, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε παρεκείμενη καφετέρια.

Εσπερινός στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αλκίσωνος στη Νικόπολη




Στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Αλκίσωνος, Μητροπολίτη Νικοπόλεως, στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Εκκλησίας του Αλκίσωνος, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων κ. Νίκος Ανατολιωτάκης το απόγευμα της Παρασκευής. Η ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε στα ερείπια του Παλαιοχριστιανικού Ναού του 6ου αιώνα μετά από ειδική άδεια που εξασφάλισε ο Μητροπολίτης
Νικοπόλεως και Πρεβέζης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Δήλωση Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ανατολιωτάκη για τον Εσπερινό στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αλκίσωνος

Στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Αλκίσωνος, Μητροπολίτη Νικοπόλεως, στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Εκκλησίας του Αλκίσωνος, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων κ. Νίκος Ανατολιωτάκης το απόγευμα της Παρασκευής. Η ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε στα ερείπια του Παλαιοχριστιανικού Ναού του 6ου αιώνα μετά από ειδική άδεια που εξασφάλισε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στην Παραμυθιά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης Στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Παραμυθιά για τους 49 εκτελεσθέντες πρόκριτους από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης


Στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Παραμυθιά για τους 49 εκτελεσθέντες  πρόκριτους  από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στη συνέχεια, ύστερα από πρόσκληση που του έγινε, μετέβη στο Μορφάτι, όπου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους της περιοχής, τους οποίους και ενημέρωσε για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, με αιχμή τις νέες διατάξεις για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων τους.


Θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες, εφήβους και παιδιά από το Politheatro

Το Politheatro με την πολυετή δράση του και τη συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης , λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή τμήματα εργαστηρίων θεατρικής έκφρασης. Έτσι και φέτος, διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Τα εργαστήρια καθοδηγούνται από έμπειρους και καταξιωμένους  ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παιδαγωγούς θεάτρου. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν τον μήνα Οκτώβριο στο θέατρο Πολυθέαμα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ:
Θεατρικό εργαστήριο για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών  θα πραγματοποιείτε   δύο φορές την εβδομάδα.
Διδάσκουν:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ (ηθοποιός ,σκηνοθέτης) : Υποκριτική – ορθοφωνία - Στοιχεία σκηνοθεσίας .
ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΥΛΑ(σκηνοθέτης- παιδαγωγός θεάτρου)   : Θεατρικό παιχνίδι – θεατρική έκφραση – τεχνικές αφήγησης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ηθοποιός, σκηνοθέτης) : Αυτοσχεδιασμός – υποκριτική- σωματική έκφραση .
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ:
Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για εφήβους (εμψύχωση, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμός, παντομίμα) με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και παιδαγωγό θεάτρου ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΥΛΑ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:
Απογευματινά εργαστήρια Θεατρικού παιχνιδιού (παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμός, παντομίμα) για παιδία από 5 έως 12 ετών .
Εμψυχώτρια ομάδας ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΤΟΥ
Θα λειτουργήσει επίσης τμήμα προετοιμασίας για υποψήφιους δραματικών σχολών.
Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα
τηλ.: 2651003492 – 6955416236 e-mail : politheatro@yahoo.gr ,


Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει διήμερη Ηπειρώτικη εκδήλωση στις 4-5 Οκτωβρίου 2013 στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (πλατεία ΙΚΑ) Ηλιούπολης


Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Λαογραφικό σύλλογο "Χάονες " για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει διήμερη εκδήλωση στης 4-5 Οκτωβρίου 2013 στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (πλατεία ΙΚΑ) Ηλιούπολης ,αφιερωμένη στην λαογραφία και παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας μας
Στην διήμερη εκδήλωση θα συμμετέχουν καλλιτέχνες της Βορείου Ηπείρου καθώς και οι τραγουδιστές Σάββας Σιάτρας και Δημήτρης Χατζάρας .
Στην εκδήλωση  θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα ,του Συλλόγου Φοινικαίων, της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κάτω Δρόπολης ''Οι Αντιττάνες'' , του Συλλόγου  Βαγκαλιατίου "Άγιος Δονάτος " , της Ομοσπονδίας Αποδήμων  'Άνω Δρόπολης ''Οι Σελλοί'' το Πολυφωνικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Συλλόγου "Χάονες "
Δυο ημέρες γεμάτες από παραδοσιακούς ήχους και παραδοσιακές στολές του τόπου μας.

Ιστορικό γεγονός. Iερά ακολουθία στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αλκίσωνος, στην Αρχαία Νικόπολη, μετά από 1500 χρόνια, τέλεσε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος




Iερά ακολουθία στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αλκίσωνος τελέστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013,  το απόγευμα, για πρώτη φορά μετά από 1500 χρόνια, μέσα σε εορταστικό κλίμα παρουσία εκατοντάδων πιστών που έζησαν μια μοναδική εμπειρία.Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης  Χρυσόστομος αφού εξασφάλισε
ειδική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, συνοδευόμενος από ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης τέλεσε εόρτιο εσπερινό με αφορμή την ημέρα μνήμης του Μητροπολίτη Νικοπόλεως Αλκίσωνος σε έναν ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο που λίγοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.
 

Η 'Ενωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'' ξεκινά πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικών παραδοσιακών χορών, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Β΄ Τμήμα Ενηλίκων: 7:30μμ-9:30μμ


Α΄ Τμήμα Ενηλίκων: 7:30μμ-9:30μμ

Α΄ Τμήμα Μικρό   Παιδικό: 5:15μμ-6:15μμ

Μια Δευτέρα το μήνα Χορωδία
με το τμήμα Ενηλίκων

Β΄ Τμήμα Μεγάλο Παιδικό: 6:15μμ-7:15μμ




Γ΄ Τμήμα Μεσαίο Παιδικό: 7:15μμ-8:15μμ



Δ΄  Τμήμα Νέων:                    8:15μμ-10:15μμ
     Kαι ένα Σάββατο το μήνα    6:00μμ-8:00μμ

- ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ    ΤΕΤΑΡΤΗ   02-10-2013
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  ΤΗΛ-ΦΑΧ:  210 9739214
  e-mail: info@tokougki.gr                                                                                                 Οι Καθηγητές τμημάτων:
   ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ                                                                                           ΤΖΕΝΗ ΚΩΣΤΟΥΣΗ