Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της

Αυτόνομα συνεχίζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία την πορεία της στην εγχώρια αγορά μπίρας, όπως διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό και έκαναν λόγο για συζητήσεις με το Carlsberg Group, στην οποία ανήκει η Μύθος Ζυθοποιία, για τη δημιουργία ενιαίου σχήματος.

Mελάνωμα: Πόσο «αθώες» είναι οι ελιές μας;

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η σημαντική αύξηση των διαγνώσεων του μελανώματος και κάθε χρόνο περισσότεροι από πενήντα χιλιάδες Ευρωπαίοι εμφανίζουν μελάνωμα, την επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Το μελάνωμα είναι ένας κακοήθης όγκος που μπορεί να αναπτυχθεί σε προϋπάρχοντα σπίλο ή να εμφανιστεί εκ νέου σε ένα φαινομενικά υγιές δέρμα και γι ‘αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι ετησίως έρχονται αντιμέτωποι με τη διαπίστωση ότι “εκείνη η ελιά” που έχουν δει στο σώμα τους από καιρό έχει μετατραπεί σε μελάνωμα.
Όπως μας αναφέρει  Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος – αφροδισιολόγος και επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine: “Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής του μελανώματος. Η έγκαιρη διάγνωση του μπορεί να είναι σωτήρια αφού 90% των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος με άμεση διάγνωση, μπορούν να θεραπευθούν”.  Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητος ο ετήσιος έλεγχος των σπίλων από δερματολόγο ώστε να αξιολογείται η εξέλιξή τους στο σώμα μας και οι πιθανές μεταβολές στο μέγεθος, το περίγραμμα, το χρώμα αλλά και τη συμμετρία τους.

ΔΕΙΤΕ: Δεν θα το πιστεύετε πώς έγινε πίνοντας πολύ νερό κάθε μέρα

Η Σάρα Σμιθ, 42 ετών, πίνει έως και τρία λίτρα νερό την ημέρα… 
Αυτή ήταν η συμβουλή που της έδωσαν ο νευρολόγος και ο διατροφολόγος της ώστε να καταπολεμήσει τους συχνούς πονοκεφάλους και τη δυσπεψία που την ταλαιπωρούσαν...
Παρατήρησε όμως ότι το νερό είχε μια εκπληκτική επίδραση και στο πρόσωπό της.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον 1 στις 5 γυναίκες καταναλώνει λιγότερο νερό απ’ όσο προτείνουν οι γιατροί σε ημερήσια βάση.

Τα 8 κόλπα για να ελέγξετε την όρεξή σας

Η όρεξη σχετίζεται μεν ευθέως με την ανάγκη του οργανισμού για ενέργεια, αλλά επηρεάζεται άμεσα και από ένα σωρό άλλους παράγοντες, η διαχείριση των οποίων
θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της λαιμαργίας και υπερφαγίας που ποτέ δεν είναι ο αρχικός στόχος αλλά συχνά καταλήγει να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στις κάλπες οι φοιτητές -Η κρίση εξαφάνισε τα τραπεζάκια των παρατάξεων στα Πανεπιστήμια



Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια προκειμένου να ψηφίσουν. Ωστόσο, η εικόνα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις αναμετρήσεις του παρελθόντος, αφού ακόμα και τα γνωστά τραπεζάκια των παρατάξεων -εκτός από ελάχιστα- έχουν εξαφανιστεί.

Έκδοση ταυτοτήτων μέχρι και την μέρα των εκλογών



Για εσάς τους ξεχασιάρηδες που μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν θα έχετε εκδώσει ταυτότητα για να μπορέσετε να πάτε να ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ φρόντισε και με απόφασή του θα μείνουν ανοιχτά τα αρμόδια γραφεία, ώστε να αποκτήσετε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Ζητείται ταξιδιώτης για να κάνει επί πληρωμή τον γύρο του κόσμου



Η ελβετική αεροπορική εταιρεία Swiss προτίθεται να προσλάβει έναν. . . ταξιδιώτη που θα κάνει το γύρο του κόσμου επί πληρωμή για έξι μήνες για να επιθεωρήσει τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία και να αφηγηθεί τις περιπέτειές του στον ιστότοπό της

Αλλάζουν τα όρια για το μέρισμα -Τι θα ισχύει για τα εισοδήματα και τι ποσό θα λάβουν οι δικαιούχοι



Θορυβημένο από την απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων, λόγω υπέρβασης έστω λίγων ευρώ των εισοδηματικών ορίων, το υπουργείο Οικονομικών φέρνει άρον- άρον την Απόφαση με την οποία υιοθετείται εισοδηματικό «αμορτισέρ» ανάλογο με αυτό που προβλέφθηκε για τους ένστολους.

AEGEAN - Αύξηση στην επιβατική κίνηση τον Απρίλιο

Απρίλιος 2014: 751.000 επιβάτες και 26% η συνολική αύξηση της κίνησης 
Αύξηση 26% στην κίνηση εσωτερικού - Αύξηση 28% στην κίνηση εξωτερικού από το αεροδρόμιο της Αθήνας
Ιανουάριος – Απρίλιος 2014: 2.379.000 επιβάτες
Κηφισιά, 5 Μαΐου 2014 - Αύξηση κατά 26% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air τον Απρίλιο του 2014, φθάνοντας τους 751.347 επιβάτες, 153.443 περισσότερους σε σχέση με το άθροισμα των επιβατών των δύο εταιρειών κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Αυτή είναι Η ΠΡΟΤΑΣΗ για την ΗΠΕΙΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος για την παραγωγική, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ηπείρου
Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας για ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή
Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες,
η λειτουργία και η στρατηγική της παράταξής μας έχει μία βασική αρχή, την αρχή της συμμετοχικής δράσης.

Δήλωση του υπ. αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Βασίλη Τσίκαρη για την μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης

Με αφορμή τα παράπονα και τα αιτήματα που εξέθεσαν οι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας, σχετικά με τη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης, κατά την επίσκεψη του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσίκαρη στην περιοχή, ο τελευταίος προέβη στην παρακάτω δήλωση:
"Οι κάτοικοι του δήμου Ζίτσας, αλλά και συνολικά του Λεκανοπεδίου θα μας βρουν αλληλέγγυους και μπροστάρηδες στον αγώνα τους για ανακοπή της περαιτέρω οικολογικής υποβάθμισης της περιοχής.

Πανελλαδικός εορτασμός της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

 Ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού καθιερώθηκε, με το άρθρο 4, παράγραφος 1 του νόμου 2703/1999, η 9η Μαΐου κάθε χρόνου.

«Η ΕΣΕΕ επισημαίνει τα βασικότερα σημεία του προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018»

Α) Το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.
Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει:
• Δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 1,9 δις ευρώ για τη διετία 2015-2016.
• Μικρή αύξηση του ΑΕΠ (0,6%).

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής ανάπτυξης και της βελτίωσης των οδικών υποδομών

Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, οι οδικές υποδομές, η τουριστική και η αγροτική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο των προεκλογικών επισκέψεων που πραγματοποίησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας.