Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο Ηπειρώτικος σύλλογος Στουτγάρδης διοργανώνει δημοτική βραδιά στης 15 Φεβρουαρίου

Ο Ηπειρώτικος σύλλογος Στουτγάρδης διοργανώνει δημοτική βραδιά στης 15 Φεβρουαρίου 2014 στο:
TURN UND VERSAMMLUNGS HALLE BOTNANG
Schumannstrasse 8, 70195 Stuttgart
Ώρα έναρξης 18:30 μ.μ
Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με χορό και κέφι και με μουσική από όλη την Ελλάδα.
Με τη ορχήστρα του Θανάση Αθανασίου και με τη παρουσίαση του χορευτικού μας.

Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

 Σε κλίμα χαράς τα παιδιά της ενοριακής σύναξης Περάματος συγκεντρώθηκαν σήμερα όχι για τις συνηθισμένες τους δραστηριότητες αλλά για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Πολλά παιδιά, αγόρια και κορίτσια όλων των τμημάτων της Σύναξης περίμεναν με ανυπομονησία και χαρά τον Πατέρα Ιωάννη να ευλογήσει και να κόψει την πίτα.
Αφού έψαλλαν πρώτα άκουσαν προσεχτικά τα λίγα λόγια
αγάπης του Πατρός Ιωάννη  ο οποίος στη συνέχεια έκοψε  την πίτα και με τη βοήθεια της ακούραστης δασκάλας των παιδιών Ευαγγελίας αλλά και της Μαίρης και της Κατερίνας μοίρασε σε όλα τα παιδιά και στους παριστάμενους γονείς τους την πίτα.
Τα παιδιά με γέλια και χαρά έψαχναν για το φλουρί ενώ ξεδιψούσαν  με τις πορτοκαλάδες που τους προσφέρονταν.
Σε λίγο η εκκλησία άδειασε και γέμισε το προαύλιο από τα παιδιά που ευχαριστήθηκαν   για τη δική τους γιορτή που τα γλύκανε και τουςέδωσε την ευκαιρία για παιγνίδια στον ήλιο ή στου υπολογιστές για τα λίγο μεγαλύτερα.
Χρόνια Πολλά παιδιά και του χρόνου.




Ποια είναι τα συμπτώματα της προστατίτιδας; Και πως θεραπεύεται

Η προστατίτιδα είναι η φλεγμονή του προστατικού αδένα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ένα μεγάλο αριθμό συμπτωμάτων που κυμαίνονται από ενοχλητικά, έως πολύ σοβαρά. Προκαλείται συνήθως από βακτηριακή λοίμωξη του αδένα και αφορά τους άνδρες όλων των ηλικιών , προστατίτιδα μπορεί να εμφανίσουν και οι πού νέοι άνδρες, κυρίως όταν αυτή σχετίζεται με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, όπως είναι η λοίμωξη από χλαμύδια.
Όταν η προστατίτιδα εμφανίζεται σε έναν άνδρα, μπορεί να προκαλέσει συχνοουρία, καθώς και πόνο κατά την ούρηση.

Παραιτείται ο Παντελής Καψής

Με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν και τις φήμες για τον επικείμενο ανασχηματισμό να εντείνονται, το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα το ένθετο “Real Life” της εφημερίδας “Real News” περί αναμενόμενης παραίτησης του...
υφυπουργού αρμόδιου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή, έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Παντελής Καψής φέρεται να έχει έτοιμη την παραίτησή του, και όπως δηλώνει ο ίδιος θα την καταθέσει πιθανότατα τον Μάρτιο, όταν και αναμένεται να βγει στον αέρα το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, εφόσον τηρηθούν τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

31χρονη Ρομά συνελήφθη για την υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας 31χρονης ημεδαπής σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε προχθές (17-01-2014) στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος μίας 31χρονης ημεδαπής Ρομά και ενός αγνώστου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

«Βουτιά» -31,2% για τις οικοδομικές άδειες στην Ελλάδα το 10μηνο του 2013



Κατά 31,2% υποχώρησε ο αριθμός των οικοδομικών αδειών στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σουβλάκι, καφές και κόμμωση



Οι Έλληνες συνεχίζουν να επενδύουν σε καφετέριες, σουβλατζίδικα και κομμωτήρια, παρά στην καινοτομία και στις εξαγωγές, όπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ήθελε να διαπιστώσει κατά πόσον μεταβλήθηκε το μοντέλο των χωρών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Τα μανιτάρια είναι η λύση για την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα



Η κλιματική αλλαγή είναι μία υπαρκτή απειλή, οι επιπτώσεις της οποίας γίνονται σταδιακά αισθητές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα, ο πλανήτης φαίνεται πώς έχει έναν απρόσμενο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τα γνωστά σε όλους μανιτάρια.

Σε οριακή κατάσταση τα νοικοκυριά -Τέσσερα εκατ. ευρώ την ημέρα οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ



Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις προδίδει η «τρύπα» που υπάρχει στα έσοδα της ΔΕΗ από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος. Οφειλές που έχουν φτάσει τα 1,3 δισ. ευρώ και αυξάνονται με ρυθμό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ την ημέρα.

«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ» ...στο ΣΤΑΥΡΑΚΙ

Θεατρική παράσταση στο Γυμνάσιο Σταυρακίου 
Το Γυμνάσιο Σταυρακίου συνδιοργανώνει με το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου
και τη στήριξη του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του Γυμνασίου
πολιτιστική εκδήλωση
το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στις 8:30 το βράδυ,
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου,
όπου θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα
των εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης Ιωαννίνων
«Εξ έδρας»
το γνωστό θεατρικό έργο των
Χ. Γιαννακόπουλου – Α. Σακελλάριου:
«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»
Η είσοδος για όλους θα είναι ΔΩΡΕΑΝ
Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν είδη μακράς διάρκειας
(τρόφιμα, απορρυπαντικά, καλλυντικά κλπ)
τα οποία θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ιωαννιτών.

Σύλληψη διωκόμενου Πακιστανο

Την 18-1-2014/14.10 στον Κατσικά Ιωαννίνων, συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και χρηματική ποινή 15.360€, για παράβαση του ν. περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΦΑ

Βαρύς ο πόνος και έντονη η θλίψη  χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο  καθώς  συγγενείς, πάρα πολλοί φίλοι και συνεργάτες του Θανάση Λέφα  πήγαν εκεί για να συμπαρασταθούν στους οικείους του,  και  να μάθουν για  το δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στον 70χρονο ευρύτατα γνωστό Ηπειρώτη επιχειρηματία.
 Η τροχαία ‘Αρτας  συνεχίζει τις έρευνες εξετάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα στον Επαρχιακό δρόμο Αμμότοπου Άρτας.
Πάντως σύμφωνα με ως τώρα πληροφορίες αυτό συνέβη όταν Ο Θανάσης Λέφας εξερχόμενος της επιχείρησής του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία δέχθηκε πλαγιομετωπική σύγκρουση με διερχόμενο μικρό φορτηγό η οποία απέβη μοιραία για τον άτυχο επιχειρηματία.

Οι 10 τροφές που μπορεί να μας αρρωστήσουν πιο εύκολα

Μάθετε ποιες τροφές είναι πιο επικίνδυνες για την πρόκληση δηλητηριάσεων και τη δημιουργία διαταραχών στην υγεία του καταναλωτή, σύμφωνα με τις εκθέσεις υγειονομικών φορέων.
Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια ανεπιθύμητη και δυνητικά απειλητική για τη ζωή εμπειρία. Αλλά κάποιες φορές, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση, εν μέρει επειδή τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι σχετικά σπάνια.

Το μυστικό του ελληνικού αλφαβήτου!

Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας.
Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια "αφανή αρμονία".
Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα "Θεολογούμενα της αριθμητικής" ("Περί δεκάδος" 64-15,20):
"Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης 'εν' (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55".