Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΟΡΤΆΣΘΗΚΕ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σήμερα πρώτη Μάη  «1η ΜΑΗ»,  128 πορείες αγώνων για καλλίτερες μέρες δουλειάς και διαβίωσης.
21ος  αιώνας  και αντί οι αγώνες των εργαζομένων να βελτιώσουν τη θέση τους δυστυχώς έχασαν κεκτημένα δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες πολλών χρόνων  και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας«πως πάνε τα παιδιά σου κόρακα; Όσο πάνε και μαυρίζουν». 
Αυτή είναι η τραγική κατάσταση για τη χώρα μας και τους εργαζομένους.   Μέσα σ’ αυτή την πραγματικότητα  πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με την καθιερωμένη   πορεία  εργαζομένων απολυμένων και ανέργων  στην πόλη των Ιωαννίνων.

Δείτε αν κινδυνεύετε από μίνι εγκεφαλικό!

Το παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (TIA), κοινώς γνωστό ως μίνι εγκεφαλικό, εκδηλώνεται με συμπτώματα που διαρκούν λιγότερο από 24 ώρες. Δεν προκαλεί μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Το πρόβλημα με ένα τέτοιο περιστατικό είναι ότι μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αποτελεί όμως προειδοποιητικό σημάδι για το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Προσοχή: Αυτές είναι οι 5 πιο θανατηφόρες τροφές

Όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να μετατραπούν σε… θανατηφόρες!

Δείτε ποιες είναι οι 5 πιο επικίνδυνες τροφές, προκειμένου να προφυλαχθείτε!

Γιατί πετάει το μάτι μας;

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί πετάει το μάτι σας; Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα συναντήσετε κάποιον, όπως πίστευαν παλαιότερα!
Το πετάρισμα του βλεφάρου ή αλλιώς μυοκυμία είναι ένας επαναλαμβανόμενος και ανεξέλεγκτος σπασμός των μυών των βλεφάρων και συνήθως αφορά το άνω βλέφαρο. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ" ΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ

Εκλογική Περιφέρεια Αγίου Δημητρίου
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΓΙΩΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΔΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΖΗΚΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΩΜΑ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΚΛΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΛΕΥΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΜΠΑΚΟΛΑ-ΧΗΡΑ ΣΤΕΛΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΑΥΡΟΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΠΑΥΛΟΥ
ΝΤΑΜΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΡΟΥΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΚΟΥΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΩΜΑΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΤΟΤΣΙΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΑΡΑΚΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΩΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Δωδώνης
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΓΙΩΤΗ ΑΝΝΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ
ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΜΠΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΦΑΝΗ
ΤΑΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΒΛΑΣΙΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Λάκκας Σουλίου
ΔΗΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ του ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΛΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΟΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΙΟΝΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΤΑΦΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ
ΠΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΤΣΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΑΡΙΝΑΣ) του ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΤΣΑΛΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΗΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Εκλογική Περιφέρεια Σελλών
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΕΤΡΟΥ
ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΛΕΤΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ) του ΗΛΙΑ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΙΟΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΤΖΑΛΛΑΣ ΈΚΤΟΡΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε  στην παρουσίαση του  ψηφοδελτίου και των αρχών της παράταξής μας, αύριο Παρασκευή 02 Μαίου 2014 και ώρα 21.00, στο κέντρο “ΑΛΕΚΟΣ ”στο Κρυφοβό Δήμου Δωδώνης.
           Για τον συνδυασμό “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
                             Ο υποψήφιος δήμαρχος

             ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ

Ο Γ. Κατρούγκαλος το Σάββατο στην Άρτα

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος θα επισκεφθεί το Σάββατο 3 Μαΐου την Άρτα όπου στη 1μμ θα συναντηθεί με φίλους του κόμματος στο εκλογικό κέντρο της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για εξαπάτηση εμπορικών εταιρειών μέσω υποκλοπής λογαριασμώ​ν ηλεκτρονικ​ού ταχυδρομεί​ου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τις εταιρείες - επιχειρήσεις, που έχουν έδρα την χώρα μας και δραστηριοποιούνται εμπορικά στην ημεδαπή ή/και στην αλλοδαπή, προκειμένου να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών, που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση στις υποθέσεις απάτης, σχετικά με απατηλή δρομολόγηση πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και όχι των δικαιούχων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού πρότυπο για όλους !

Εκλογές και έχει γεμίσει ο τόπος από την μια υποψηφίους Δημάρχους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και από την άλλη αδιάφορο κόσμο που ακούει ξύλινη γλώσσα και συνήθεις υποσχέσεις.
Έπεσε στα χέρια μας λοιπόν, το πρόγραμμα του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου Κορυδαλλού Γιώργου Δημόπουλου του συνδυασμού "Δήμος για όλους" και είχαμε, ίσως την πιο ευχάριστη και ουσιαστική έκπληξη των Δημοτικών Εκλογών !
Επιτέλους κάποιος που απαιτεί Απογραφή των Οικονομικών και τον εσωτερικό οικονομικό έλεγχο στο Δήμο που παραλαμβάνει !

Αστυνομικές έρευνες σε κατοικίες Ρομά στη Θεσπρωτία, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

 Η επιχειρησιακή δράση οργανώθηκε από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Ηπείρου με τη συνδρομή αστυνομικών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου
Προσήχθησαν έξι (6) άτομα και κατασχέθηκαν αγροτικά  και γεωργικά εργαλεία, φορητός υπολογιστής και καλώδια χαλκού
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους στην περιοχή της Θεσπρωτίας, χθες (30-04-2014) το πρωί πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικές υπηρεσίες, έρευνες σε κατοικίες ημεδαπών Ρομά,  στο Τσιπουρίκι, τη Νέα Σελεύκεια και τον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας. 

Οι 6 τροφές που μπορείτε να φάτε απεριόριστα χωρίς να παίρνετε γραμμάριο!

Και όμως υπάρχουν 6 μαγικές τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε σε όση ποσότητα θέλετε, χωρίς να πάρετε ούτε ένα γραμμάριο.
Μάλιστα, αν τις κάνετε σαλάτα, και τις εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τότε προλαβαίνετε να βγείτε στην παραλία χωρίς να ντρέπεστε για τα περιττά κιλά!
Δείτε τις αναλυτικά!

Συνελήφθη 20χρονος για αρπαγή τσάντας από ηλικιωμένη γυναίκα στην Άρτα

Ο δράστης  εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις,  από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Συνελήφθη, χθες (30-04-2014) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή τσάντας  από 78χρονη ημεδαπή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Το μέλλον προδιαγράφεται θετικό για τους αγρότες μας

Τις βασικές προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου για τη νέα της  θητεία ανέπτυξε  ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  κατά τη διάρκεια προεκλογικών επισκέψεων που πραγματοποίησε σε   τοπικές κοινότητες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου.

Μυρσίνη Πρέβεζας. Το ημιορεινό χωριό της Περιφερεια​κής Ενότητας Πρέβεζας, με τους δύο υποψήφιους Ανιπεριφερ​ειάρχες για την Περιφέρεια της Ηπείρου

 Ίσως να αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για την ελληνική επικράτεια και  ίσως  μοναδικό φαινόμενο για αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές  β΄ βαθμού(Περιφέρεια), από ένα μικρό ημιορεινό  χωριό της Ηπείρου, των 150 μονίμων κατοίκων, την Μυρσίνη Πρέβεζας, να υπάρχουν δύο υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες.
Το Πρωτοδικείο Πρέβεζας ανακήρυξε υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες , για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τους καταγόμενους από την Μυρσίνη Πρέβεζας και συμμαθητές στην ίδια τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης, Δημήτρη Κωνή, δικηγόρο, με το ψηφοδέλτιο ''Ήπειρος Ανατροπής'', με επικεφαλής Περιφερειάρχη την  Όλγα Γεροβασίλη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Κωτσαντή, δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Πρέβεζας, με το ψηφοδέλτιο της ''Λαϊκή Συσπείρωση'' και επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχη την Όλγα Τσουμάνη, που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι δύο συγχωριανοί και φίλοι, ''διασταυρώνουν τα ξίφη τους'', καθόσον και οι δύο έχουν εκλεγεί κατά το παρελθόν νομαρχιακοί σύμβουλοι στη Νομαρχία Πρέβεζας και δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Πρέβεζας.

Μήνυμα του επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Δήμου Ζηρού Γιώργου Γιάννου

                                                     Αγαπητοί, φίλοι και φίλες,
 «Η Πρωτομαγιά, από το 1886 μέχρι σήμερα, πέρα από ημέρα μνήμης και τιμής, που συμβολίζει και υπενθυμίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο αύριο, αποτελεί και ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς και αντίστασης, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για βελτίωση της ποιότητας ζωής, για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρόγραμμα περιοδειών και συναντήσεων «Συμμαχίας Ηπειρωτών»

Την Παρασκευή 2 Μαΐου στις 11 το πρωί ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Φίλιππα Φίλιο στο Δημαρχείο.
Την ίδια μέρα στις 13.00 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα δώσει το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αθανάσιο στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Περιοδεία της Όλγας Γεροβασίλη σε Φιλιππιάδα και Πάργα


Η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Δημήτρη Κωνή και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης  ‘’ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ‘’ επισκέφτηκαν την Φιλιππιάδα το απόγευμα της Τρίτης.
Η Όλγα Γεροβασίλη, σε καφέ της πόλης, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος, το οποίο θα εφαρμόσει η ‘’ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ’’, ως περιφερειακή διοίκηση της Ηπείρου. Εστίασε στην οικονομική ανασυγκρότηση της Ηπείρου με τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, του τουρισμού, του δευτερογενούς τομέα και έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με μέτρα πρώτης προτεραιότητας για τους αδύναμους, τους άπορους, τους άνεργους και τους ηλικιωμένους .

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος και ο Σάββας Ρομπόλης στα Ιωάννινα και την Άρτα ενόψει ευρωεκλογών

 Ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιήσουν η υποψήφια περιφερειάρχης με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», κ. Όλγα Γεροβασίλη και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Δημήτρης Χριστόπουλος και Σάββας Ρομπόλης, την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, με θέμα «Ευρώπη σε Κρίση: Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σε Κρίση». Η συζήτηση θα λάβει χώρα στο εκλογικό κέντρο της κας Γεροβασίλη στα Ιωάννινα, στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 5, στις 7:00 μ.μ.

Ημερίδα στις 5 Ιουνίου για το έργο VERSO

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στις 5 Ιουνίου 2014 διοργανώνει ημερίδα στο Ξενοδοχείο Du Lac Iωαννίνων, στo πλαίσιο υλοποίησης του έργο VERSO (Volunteers for European Employment), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.

Εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, σύμφωνα με την 60740/1027/21.3.95 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα πραγματοποιηθούν:

Απαγόρευση αλιείας σε όλα τα ποτάμια της Ηπείρου

Mε απόφαση που  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη    απαγορεύεται η αλιεία  σε όλα τα ποτάμια, τους παραποτάμους αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1η Μαΐου 2014 έως 31 Μαΐου 2014.
Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση της αλιείας ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο. Στόχος είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα. 

«Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος της αγοράς Μαΐου 2014»

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νόμου 4177/2013 πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2014.  Επίσης, υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:

Περιοδεία υποψηφίων Ευρωβουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην Ήπειρο

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενο από τους  υποψήφιους Ευρωβουλευτές, Δημήτρη Χατζησωκράτη, Βασίλη Μαστρογιάννη και Ντίνο Σιάκαρη θα περιοδεύσουν σε περιοχές της Ηπείρου στις 5,6, και 7 Μαίου.
Συγκεκριμένα: τη Δευτέρα 5/5 στους  περιφ/κές ενότητες Άρτας και Πρέβεζας, τηνΤρίτη 6/5 στην Π.Ε. Ιωαννίνων και την Τετάρτη 7/5 την Π.Ε. Θεσπρωτίας.



Πανελλαδικός εορτασμός της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΚΑΛΕΣΜΑ
          Ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού καθιερώθηκε, με το άρθρο 4, παράγραφος 1 του νόμου 2703/1999, η 9η Μαΐου κάθε χρόνου.

Επίσκεψη υπ. αντιπεριφε​ρειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Β. Τσίκαρη στις υπηρεσίες της Περιφέρεια​ς Ηπείρου

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30/4 περιοδεία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εργαζόμενους θέματα που τους απασχολούν.
   Από την πλευρά των εργαζομένων αναδείχθηκαν κυρίως τα ζητήματα της αξιολόγησης του προσωπικού και της αναγκαιότητας ορθολογικής κατανομής αρμοδιοτήτων στις υπηρεσίες της περιφέρειας, καθώς και προβλήματα  διαφάνειας στη διαχείριση των διαθέσιμων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

Περιοδείες της Όλγας Γεροβασίλη κα του υπ. αντιπεριφε​ρειάρχη Βασίλη Γιολδάση σε χωριά της Π.Ε. Άρτας

Συνεχίζει να περιοδεύει τα χωριά της Π.Ε. Άρτας ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιολδάσης και να δημοσιοποιεί στους κατοίκους τις αρχές και τους στόχους της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" της Όλγας Γεροβασίλη.
Έτσι, την Δευτέρα 28/4 το απόγευμα, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκαν το Κλειστό, Ζυγό και Μαρκινιάδα και την Τρίτη 29/4 την Παντάνασσα και την Καμπή.

Στις εκδηλώσεις για τον Αγ. Δονάτο στην Παραμυθιά παρέστη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Παραμυθιά, για τον πολιούχο της  Άγιο Δονάτο, παρέστη  ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αντιγόνη Φίλη. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης  συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τη Δήμαρχο Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη - Μπότση  καθώς και με κατοίκους της πόλης.