Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για το Αρδευτικό Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Οι περιπέτειες του έργου για τον εκσυγχρονισμό του Αρδευτικού δικτύου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, αποτελούν μια έμπρακτη απόδειξη  της  αναγκαιότητας που υπάρχει ώστε τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης να περιέλθουν αποκλειστικά στην ευθύνη των Περιφερειών. Πρόκειται για ζήτημα το οποίο  επί τρία χρόνια αναδεικνύει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μια προσπάθεια που θα έπρεπε να τύχει και  κοινοβουλευτικής συμπαράστασης, η οποία όμως – για ευνόητους λόγους - δεν διαφαίνεται. 

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων σε δημοσιεύματα περί αναθέσεων

Τις τελευταίες ημέρες, προφανώς επειδή κάποιοι βιάζονται να ανοίξουν την προεκλογική αυλαία, παρατηρείται μία σειρά δημοσιευμάτων περί δήθεν αναθέσεων από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων.
Δεν ανακάλυψαν την Αμερική.
Όλες οι αναθέσεις βρίσκονται αναρτημένες στη Διαύγεια στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Έτσι μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα και όλα τα πραγματικά στοιχεία στη διάθεσή τους.
Με τα ίδια δημοσιεύματα επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για μία μεγάλη λίστα απευθείας αναθέσεων. Πρόκειται για συνειδητή επιχείρηση παραπληροφόρησης και δημιουργίας εντυπώσεων.
Από το Δήμο Ιωαννιτών διευκρινίζεται ότι για τη διάθεση οποιασδήποτε πίστωσης πρέπει να υπάρχει η έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο δήμαρχος δεν μπορεί να διαθέσει ούτε ένα ευρώ αν δεν προηγηθεί η έγκριση από τα αρμόδια όργανα και ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Αναθέσεις έγιναν και θα γίνουν για τις περιπτώσεις που απαιτούνται άμεσες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα.
Όμως αυτό απέχει πολύ από το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί μέσα από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
Η λασπολογία λοιπόν δεν αγγίζει την παρούσα δημοτική αρχή και ήδη έχει καταδικαστεί από τον Γιαννιώτικο λαό.

 

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αύριο τροχονόμοι, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αύριο (11.09.2013), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

      

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΘΗΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ THIROPEDIA

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως επικεφαλής εταίρος και η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου ως εταίρος του έργου Interactive Digital Services for Promotion of Natural Heritage and Sustainable Hunting  με το ακρώνυμο “ThiroPedia”, το οποίο έχει εγκριθεί και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013»,  σας προσκαλούν  στην ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της δημοσιότητας και πληροφόρησης για το αντικείμενο του έργου.
Το έργο αφορά τη θήρα και τις σχέσεις της με το ευρύτερο περιβάλλον και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και όχι μόνο.

Συνελήφθη ιατρός Δημοσίου Νοσοκομείου στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, γιατί ζήτησε φακελλάκι από ηλικιωμένη

Κατηγορείται ότι ζήτησε από ηλικιωμένη γυναίκα «φακελάκι»  προκειμένου να την χειρουργήσει
Συνελήφθη σήμερα (10.09.2013), το πρωί, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 58χρονος ιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.
Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 58χρονος ιατρός, απαίτησε από  83χρονη ασθενή, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως αμοιβή για εγχείρηση στην  οποία επρόκειτο να υποβληθεί.
Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο γραφείο του στο Νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς γιατρός οδηγείται σήμερα (10-09-2013) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας.

 

 

Γλέντησαν γνήσια και Ηπειρώτικα στο Αντάμωμα των Ηπειρωτών Γλυφάδας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013.

 
Γλέντησαν  γνήσια και Ηπειρώτικα στο Αντάμωμα των Ηπειρωτών  Γλυφάδας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το "ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 2013 ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ" το Σάββατο το βράδυ 7-9-2013.
Στην κατάμεστη πλατεία Μακεδονίας μετά το καλωσόρισμα και την αρχική ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γρ.Ζιάκα, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παιδικό και ενηλίκων, παρουσίασαν παραδοσιακούς Ηπειρώτικους χορούς συνοδεία του αυθεντικού Ηπειρώτικου συγκροτήματος "ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ".

Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη


Η περιοδική έκθεση με έργα από την πλούσια συλλογή της, συνεχίζεται στην Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Μεταξύ αυτών, εκτίθενται για πρώτη φορά δεκαπέντε πίνακες που συντηρήθηκαν από το προσωπικό της Πινακοθήκης.
Πρόκειται για σπουδαία έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων.
Η Πινακοθήκη λειτουργεί από την Δευτέρα ως και την Πέμπτη από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Την Παρασκευή από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ. Σάββατο και Κυριακή από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ.

Την Τετάρτη η Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης


Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις επτά το απόγευμα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών. Η συνεδρίαση θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται δύο θέματα:
1.       Ενημέρωση – Απολογισμός τρέχοντος έτους: Πρόεδρος – Αναπλ/τρια Δήμαρχος Παρασκευή Τσίλη
2.       Παρουσίαση Προγράμματος Έργων και Προϋπολογισμού 2014
      Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι Αθ. Μανταλόβας, Βασ. Μασσαλάς και Θ. Μπέγκας

Κοινές δράσεις Περιφέρειας – «Διαζώματος» για τα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου



Οι ενέργειες για την υλοποίηση της πρώτης πολιτιστικής διαδρομής με πυρήνα τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με το προεδρείο και μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Στ. Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων κ. Ν. Ανατολιωτάκης, ο προϊστάμενος της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Κ. Σουέρεφ, ο προϊστάμενος της ΛΒ’ Εφορείας κ. Γ. Ρήγινος, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Δωδώνης κ. Γ. Σμύρης, ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων, μέλος του Σωματείου κ. Ελ. Γκλίναβος, η αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. κ. Ελ. Θεοχάρη – Σεπετά, καθώς και ο εθελοντής του σωματείου κ. Ν. Βαδιβούλης.
 Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος αναφέρθηκε στην πορεία της πρώτης πολιτιστικής διαδρομής με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που υλοποιείται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήδη χτίζουμε το branding της διαδρομής. Η σχετική προκήρυξη έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αναζητούμε το γραφείο που θα μας προσφέρει τα ‘όπλα’ της επικοινωνίας και της επωνυμίας της συγκεκριμένης διαδρομής. Επίσης, επιδιώκουμε να εντάξουμε πιλοτικά στη νέα Προγραμματική Περίοδο, ενδεχομένως και φέτος, όλα τα αρχαιολογικά έργα στα επτά υπέροχα θέατρα της Ηπείρου, που θα συνοδεύονται όμως και με τις απαραίτητες κλασικές υποδομές, προκειμένου να δώσουμε προσθετική αξία στην ποιότητα της επισκεψιμότητας».

Αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας


Για δεύτερη φορά, φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην πόλη των Ιωαννίνων αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών δια μέσω του εκπροσώπου τύπου Δημήτρη Παπαδόπουλου ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας και τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών αλιέων Πτολεμαίδας που επέλεξαν την πόλη των Ιωαννίνων για την πραγματοποίηση του αγώνα.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι κάθε αθλητικό γεγονός αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης της πόλης, προσέλκυσης επισκεπτών και συνάμα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Ο δήμος Ιωαννιτών είναι πάντα ανοιχτός σε προτάσεις που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και δίνουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες στους αγώνες, αθλητές και συνοδούς, να γνωρίσουν την πόλη των Ιωαννίνων.
Οι αγώνες αυτοί αποτελούν και ένα μήνυμα προς τους ερασιτέχνες ψαράδες της πόλης, δείχνοντας ότι είναι πλέον ώριμο να δημιουργηθεί ένας τοπικός σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων, ο οποίος θα στηρίξει παρόμοια αθλητικά γεγονότα και θα διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Το 11ο ''Ηπειρώτικο Σεργιάνι'' της 'Ενωσης Ηπειρωτών Ιλίου, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και φέτος


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά η καθιερωμένη εκδήλωση της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου με την ονομασία "11ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ" στις 7 Σεπ 2013 στο Θεατράκι του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.
Οι Ηπειρώτες γέμισαν το θέατρο του Πάρκου από νωρίς, για να απολαύσουν τα εξαιρετικά χορευτικά του Συλλόγου, τα πολυφωνικά μας τραγούδια και τους μαθητές της Σχολής Κλαρίνου και να ακούσουν ποιοτική Ηπειρώτικη μουσική από
την εξαιρετική παραδιακή ηπειρώτικη κομπανία  του  κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον καλίφωνο Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο και τον θαυμάσιο Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί.