Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αυτοί είναι οι 133 ΟΤΑ που αρνούνται να απογραφούν -Αποκρύπτουν στοιχεία προσωπικού και μισθοδοσίας



Tις 133 δημοτικές εταιρείες και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμη απογραφεί κοινοποίησε την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που αναμένεται να απογραφούν τις ερχόμενες ημέρες, 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις και 66 λοιπές δημοτικές επιχειρήσεις.

Το "πετράδι" της Κέρκυρας που καταπολεμάει καρδιακά και καρκίνο



Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Κέρκυρα, βεβαιωθείτε ότι θα προμηθευτείτε αυτό το καταπληκτικό φρούτο. Και όταν δείτε πόσο καλό κάνει στην υγεία μας, τότε ίσως αποφασίσετε να το φυτέψετε και στο μπαλκόνι σας για να το το έχετε ανά πάσα στιγμή κοντά σας.

Ερχονται 170.000 έξυπνοι μετρητές ρεύματος -Με sms στο κινητό η ειδοποίηση για την κατανάλωση



Την προκήρυξη του πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση 170.000 «έξυπνων» μετρητών σε κατοικίες και μικρά εμπορικά καταστήματα δημοσίευσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή μελλοντικά πολυζωνικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος με διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων -Πρώτα πληρώνεις φόρο και μετά πουλάς



Αλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων με το υπουργείο Οικονομικών να βάζει φρένο σε πωλήσεις κληρονομιές και γονικές παροχές. Θα πρέπει τα ακίνητα να είναι καθαρά από φόρους την τελευταία πενταετία ώστε ο ιδιοκτήτης τους να εξασφαλίσει πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, με οποίο θα αποδεικνύεται ότι έχει πληρώσει τους φόρους και στη συνέχεια να μπορέσει να προχωρήσει σε όποια διαδικασία μεταβίβασης επιθυμεί.