Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ντίνας Κώτσιου (επίκουρη καθηγήτρια στην ΑΣΚΤ) με τίτλο «αναθήματα και ενθυμήματα»

Η πρόσφατη δουλειά της Ντίνας Κώτσιου αναφέρεται στην πολυπλοκότητα του γυναικείου ζητήματος μέσα από τη νοηματική πολυπλοκότητα της Αρτέμιδος, και ειδικότερα της Βραυρωνίας, της οποίας τον αρχαιολογικό χώρο με το αντίστοιχο μουσείο, καθιστά η καλλιτέχνης πηγή έμπνευσης για τη δουλειά της.
Από την Άρτεμη συγκρατεί τη δυναμική πλευρά της «θεάς της φύσης», της «βασίλισσας των άγριων θηρίων» και «προστάτιδας του ανθρώπου» ως φύση που κορυφώνεται στο γεγονός του τοκετού. Ταυτόχρονα όμως η Άρτεμις λειτουργεί και ως θεά της κοινωνικής ένταξης, στο βαθμό που προστατεύει και εκπαιδεύει τα παιδιά προκειμένου να περάσουν από τη φυσική, «άγρια» παιδική κατάσταση στην κοινωνική, στον «εξημερωμένο» δηλαδή πολιτισμό. Εμφανίζεται έτσι η θεά με ένα διττό νόημα, της ελευθερίας της φύσης και του περιορισμού του πολιτισμού.

Η προηγμένη τεχνολογία στο πλευρό του ψαρά



Συσκευή συνδέεται με το smartphone, σαρώνει το βυθό και ανιχνεύει ψάρια!!!

ING Group - Δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη από 1% έως 2% ετησίως



Σήμα κινδύνου για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στην Ευρωζώνη εκπέμπει εκ νέου η ING Group, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την αδυναμία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος ο ΦΠΑ στις δωρεές για τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων



Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ δωρεές τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών που γίνονται για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων. Πρόκειται κυρίως για προϊόντα που διαθέτουν οι επιχειρήσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη από το υπουργείο Οικονομικών.

«Βαραίνουν» και «μυρίζουν» οι φάκελοι του ΣΔΟΕ -Λαβράκια στις έρευνες για 300 αιρετούς



Αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα λίαν συντόμως, υπόσχονται υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ, επισημαίνοντας ότι πληθαίνουν τα στοιχεία που αφορούν στους ελέγχους μεγάλων υποθέσεων, που έχουν απασχολήσει και τη κοινή γνώμη.

Τρίτο «χτύπημα» σε μια εβδομάδα από το ΣτΕ -Αντισυνταγματικό το χαράτσι για την ατμοσφαιρική ρύπανση



Μετά τη «βόμβα» με τους ενστόλους και τη φορολόγηση των επιδομάτων των πανεπιστημιακών, το ΣτΕ ξαναχτυπά, για τρίτη φορά σε μια εβδομάδα, κρίνοντας αντισυνταγματικό το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΑΕΡ), που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δεν έκλεισε η συμφωνία Ελλάδας-Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίου



Διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Gazprom και ΔΕΠΑ, στον απόηχο της συνάντησης Σαμαρά - Πούτιν στις Βρυξέλλες, για την τιμή του φυσικού αερίου.

Λιγότεροι φόροι για τα ΙΧ το 2015 -Ποιες αλλαγές εξετάζει το ΥΠΟΙΚ



Σχέδιο για τη μείωση των φόρων για τα ΙΧ από το 2015 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτό, προωθούνται αλλαγές σε όλο το φάσμα φορολόγησης των αυτοκινήτων, με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά με εσωτερικές μειώσεις των φόρων.