Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

«ΚΟΛΑΣΗ» ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…ΤΩΡΑ

Η πλατεία των Ιωαννίνων πριν λίγα λεπτά
Αφόρητη είναι η κατάσταση στην πόλη αλλά και όλο το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καθώς λόγω της γνωστής στην περιοχή ομίχλης δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασιακής αναστροφής και η περιοχή έγινε «κόλαση» από την αιθαλομίχλη.
Δυστυχώς λόγου του  ψύχους αλλά και των εορτών τα τζάκια και οι σόμπες καίνε στο φούλ , καθώς πετρέλαιο ελάχιστοι είχαν να αγοράσουν κι έτσι η αιθαλομίχλη σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Περιφέρειας ξεπέρασε τις προηγούμενες ημέρες κατά πολύ το …όριο Συναγερμού.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα κοντά στην Κακαβιά

Σήμερα (25-12-2013) και ώρα 01:45, στο 54ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν  Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και στο οποίο επέβαιναν άλλες δύο γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 66 και 40 ετών), καθώς και ένα ανήλικο παιδί (5 ετών), εξετράπη της πορείας του και έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων από παρακείμενη γέφυρα.

Πυρκαγιά σε σπίτι από τζάκι

Την 24-12-2013/05.15 στην Ηγουμενίτσα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικία, από τζάκι, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην στέγη αυτής, χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.H πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Π.Υ. Ηγουμενίτσας, η οποία επιλήφθηκε προανακρίσεως.

Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός στην Κακαβιά , διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία

Συνελήφθη, χθες (24-12-2013) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος  Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να  εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Αθηνών για ληστεία.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο από το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών






 Τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ.Φ.Φίλιο επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο και έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου και η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και απηύθυνε σε όλους θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα.

Τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, έψαλλε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 και έλαβε την Ευλογία Του


Την παράδοση που έχει δημιουργηθεί, από την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ανέλαβε τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, τήρησε και φέτος η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Να ψάλει τα Ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στην Πλάκα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με καταγωγή από την Θήβα είναι ακροατής της Ηπειρώτικης παραδοσιακής Μουσικής και μεγάλος φίλος της Ηπείρου, όπως έχει εξομολογηθεί στο Προεδρείο της ΠΣΕ, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης, στην πρώτη
επίσκεψη που του έγινε για τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, αμέσως μετά από την ανάληψη της πρωτοκαθεδρίας της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Την Τρίτη στις 24 Δεκεμβρίου 2013, το πρωί, κατ’ επιλογή του Αρχιεπισκόπου, και έξω από τα πλαίσια του εθιμοτυπικού των ημερών και των διαδικασιών να ψάλλονται τα

ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ Η ΕΥΒΟΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ

                                                                      Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
        Μιλώντας προχθές τηλεφωνικά με την Γενική Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Μαρία Σμυρναίου, στεναχωρήθηκα έντονα αφού διαπίστωσα από την κουβέντα μας πως η Εύβοια είναι ένας Νομός ολόκληρος που εξαφανίστηκε από τον εργασιακό χάρτη, αφού έκλεισαν στο σύνολό τους, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις. Η ανεργία έχει φτάσει στο 40% (75% στους νέους), η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία έχει αγγίξει το 60%. Επίσης, 60% μικρές επιχειρήσεις-καταστήματα έχουν κλείσει και αναμένεται να κλείσουν επιπλέον 20%. Αυτή είναι λοιπόν, η ανάπτυξη της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Ένας πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας! Και όπως, αναφέρει ενδεικτικά το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας: «Δεν θα μείνει τουβλάκι όρθιο».

Συστάσεις για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο των Ιωαννίνων,  κατά τις ημέρες 22 και 23 Δεκεμβρίου,  διαπιστώθηκε υπέρβαση του ανώτατου επιπέδου  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10). Ήδη για την 23η Δεκεμβρίου 2013, έχει υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ένταξη των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, ως προς τη χρέωση της ενέργειας στις διατάξεις της Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε την 23η Δεκεμβρίου στο Φ.Ε.Κ.

Θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης για τα ΟΠΑΑΧ

Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2013, εγκρίθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας για την ανάθεση του προγράμματος ΟΠΑΑΧ 2007-2013 στην ένωση εταιριών "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ".  Στην ανωτέρω ανακοίνωση προέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,

Σύμφωνη Γνώμη για το δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Μετσόβου

Τη σύμφωνη γνώμη (υπό προϋποθέσεις) διατυπώνει η Ενιαία Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Μετσόβου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Μετσόβου", προϋπολογισμού 5,7 εκ. ευρώ. 

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Τη Δευτέρα  30  Δεκεμβρίου  και ώρα 14.00,  συνεδριάζει το Περιφερειακό  Συμβούλιο Ηπείρου, με 5 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων – Πρακτικών της 12ης/4-12-2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2013.
(εισήγηση: η Δ/νση  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)

Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων παρέδωσαν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και φάρμακα, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί σε κοινωφελή ιδρύματα

Την παράδοση πραγματοποίησαν οι αντίστοιχοι Αστυνομικοί Διευθυντές σε στελέχη των ιδρυμάτων, τα οποία εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές
Σε κοινωφελή ιδρύματα παρέδωσαν, χθες και σήμερα, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παιχνίδια, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους. Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών. 
Συγκεκριμένα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Γεώργιος Λελοβίτης επισκέφτηκε τον «Ερυθρό Σταυρό» - παράρτημα Θεσπρωτίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης,  το ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και το Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης.
Τα τρόφιμα παραδόθηκαν σε στελέχη των ιδρυμάτων, τα οποία εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές.

Ευχές και κάλαντα στον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας


Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα  έψαλαν  στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχες, Εντεταλμένους  και Περιφερειακούς Συμβούλους χορωδίες φορέων και συλλόγων της περιοχής. Συγκεκριμένα, την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκαν για τα κάλαντα η χορωδία του Τσακάλωφ, η μπάντα της VIIIης Μεραρχίας και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ


Ο Αθλητικός όμιλος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Κόνιτσας και την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδος διοργανώνουν τριήμερο τουρνουά, στις  26, 27 και 28 Δεκεμβρίου 2013 στην Κόνιτσα (Κλειστό Γυμναστήριο).
Το τριήμερο τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Κώστα Τσιούρη, αθλητή χάντμπολ του Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων και της Εθνικής Ομάδος.

Παράδοση ειδών διατροφής σε ιδρύματα κ.α. από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου και προκειμένου να ενισχυθεί το τεράστιο έργο αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης που προσφέρουν ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας, παραδόθηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας   είδη διατροφής για τα ενοριακά συσσίτια:
Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων,Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων  καθώς και στον Ε.Ε.Σ. –Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων,στην Ιερά Μονή Δουραχάνης,στο Γηροκομείο Κόνιτσας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σουλίου, στο ενοριακά συσσίτια Ηγουμενίτσας.