Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου

Το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου βρίσκεται την Κίνα, στεγάζει χώρους 17,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και είναι 20 φορές μεγαλύτερο από την Όπερα του Σίδνεϊ...
Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα στην πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα.
Το έργο είναι φαραωνικό, οι αριθμοί σχεδόν απίστευτοι. 500 μέτρα μήκος, 400 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα ύψος.
Το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα είναι το μεγαλύτερο (για την ακρίβεια, το ογκωδέστερο) κτίριο – μη ουρανοξύστης – στον κόσμο. Θα στεγάσει γραφεία,
αίθουσες συνεδριάσεων, ένα πανεπιστημιακό συγκρότημα, δύο τεράστια εμπορικά κέντρα, δύο πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ένα δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών, ένα «μεσογειακό χωριό», ένα παγοδρόμιο και ένα «πειρατικό καράβι» ως παιδότοπο. Περίπου 400.000 τετραγωνικά μέτρα είναι αφιερωμένα στα καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία φιλοξενούν μάρκες πολυτελείας.
Παρ’ όλο που η Τσενγκντού απέχει περίπου χίλια χιλιόμετρα από τη θάλασσα, το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα έχει ως θέμα τη θάλασσα, καθώς περιβάλλεται
από ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εξωτερικές του επιφάνειες, διαθέτει σιντριβάνια και μια τεχνητή παραλία η οποία στεγάζεται από κυματιστή οροφή.
Τα ξενοδοχεία διαθέτουν 1.000 δωμάτια, όλα με θέα στη «θάλασσα».«Πρόκειται για τη μικρογραφία μιας ωκεάνιας πόλης που χτίστηκε από τον άνθρωπο» λένε οι κινέζοι κατασκευαστές.
Αποκρύπτουν βέβαια το γεγονός ότι η ιλιγγιώδης οικονομική ανάπτυξη της Κίνας των «κόκκινων καπιταλιστών» έχει πολλές παρενέργειες, μια εκ των οποίων είναι η τεράστια ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Αυτός είναι ο 14χρονος Έλληνας από τα που βγήκε πρώτος ανάμεσα σε 1.000.000 μαθητές από όλο τον κόσμο

Συγκίνησε όλο τον κόσμο όταν σηκώθηκε στο βάθρο της Ντόχα του Κατάρ, διαβάζοντας στα ελληνικά την επιστολή που είχε γράψει στον αγαπημένο του τενίστα Ρότζερ Φέντερερ. Ο Μάριος Χατζηδήμου από τα Γιανιτσά έγραψε ένα κείμενο που τον ανέδειξε «Χρυσό Ολυμπιονίκη» σε διεθνή διαγωνισμό έκθεσης, στο οποίο μάλιστα αναδείκνυε την σημασία των Ολυμπιακών αγώνων γι’ αυτόν
«Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες» ήταν το θέμα της έκθεσης στον διαγωνισμό στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων των χωρών τους.
«Χρυσός Ολυμπιονίκης» αναδείχθηκε ο 14χρονος Μάριος Χατζηδήμου, από τα Γιαννιτσά, ο οποίος με το γράμμα του προς τον αγαπημένο του τενίστα Ρότζερ Φέντερερ, συγκίνησε την κριτική επιτροπή και κέρδισε τον διαγωνισμό.

Απίστευτο: Πουλί επιτέθηκε σε επόπτη! (video)

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα σε ποδοσφαιρικό αγώνα αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Την ώρα που το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη, ο επόπτης δέχθηκε επίθεση από πουλί που πετούσε γύρω από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου! Ο βοηθός διαιτητή προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει κανονικά τη δουλειά του παρακολουθώντας τις φάσεις.
Δείτε το βίντεο στο onsports.gr
Πηγή:newsbomb.gr

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στα Γιάννινα για τις πολιτικές εξελίξεις


            
 
 
 
 
 
Ν.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους στην εκδήλωση-συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/10 στις 6.30 μ.μ.στα Λιθαρίτσια, με θέμα ‘’τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς.’’
Την εισήγηση θα κάνει ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων
Τάσος Βασιλείου

 

Το μυστικό που κρατάει όρθιο τον Παρθενώνα επί 2.500 χρόνια

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.

Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΟΠΑΔΩΝ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πριν λίγη ώρα στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην οδό Δομπόλη, όπου είναι και το παλιό Πανεπιστήμιο δυο ομάδες νεαρών ατόμων συνεπλάκησαν άγρια με τουλάχιστον έναν σοβαρό τραυματισμό και μεταφορά του τραυματία στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες των συμπλεκομένων ανήκουν σε οπαδούς   του Παναθηναϊκού οι οποίοι προφανώς μετέβαιναν σε καφετέρια για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της ομάδας τους με τον Πανθρακικό  και άλλης ομάδας (Ολυμπιακού;) οι οποίοι τους αντελήφθησαν και άγνωστο γιατί συνεπλάκησαν μαζί τους.
Πάντως από την Αστυνομία διενεργούνται έλεγχοι και προσαγωγές απόμων.

Πρέβεζα: Τι θέλει να πει ο... ποιητής; Ξεκαρδιστική πινακίδα σε δημόσια υπηρεσία

Γέλια μέχρι δακρύων προκαλεί η απίστευτη πινακίδα που εντόπισε ο φωτογραφικός φακός σε Δημόσια Υπηρεσία στην Πρέβεζα.
Η πινακίδα είναι γραμμένη σε "βαριά" τοπική διάλεκτο και για όποιον δεν είναι μυημένος σε αυτή, ο άνθρωπος που την ανήρτησε φρόντισε να φτιάξει και μια... μεταφρασμένη!
Η χειρόγραφη ταμπέλα δεν περνά απαρατήρητη και προκαλεί ασταμάτητα γέλια:
Tι θέλει όμως να πει ο... ποιητής;
Για όσους δυσκολεύονται έχει αναρτηθεί και η σχετική μετάφραση:
ΦΩΤΟ από pamepreveza
Πηγή:  Newsit.gr

Τα 6 είδη τροφών που πρέπει να τρώμε καθημερινά

1. Πρωτεΐνες για κυτταρική ανανέωση
Οι πρωτεΐνες παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για πετυχημένη διατροφή που θα εξασφαλίζει υγεία, ομορφιά και νιάτα. Ο οργανισμός δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς...πρωτεΐνη αλλά ούτε να έχει ενέργεια. Εξάλλου, η ίδια η ετυμολογία της λέξης πρωτεΐνη (protein) -προέρχεται από τη λέξη πρώτος-δηλώνει ότι αποτελεί βασικό συστατικό κάθε ζωντανού κυττάρου. Περιορίστε λοιπόν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προτιμήστε το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, τη γαλοπούλα, ακόμα και τα όστρακα και τα θαλασσινά.
2. Υδατάνθρακες για ενέργεια
Η πιο σημαντική πηγή ενέργειας είναι οι υδατάνθρακες, το άμυλο και η ζάχαρη. Προτιμήστε όμως τους σύνθετους υδατάνθρακες όπως είναι τα φρούτα με τη φλούδα (αν τρωτε τη φλούδα πάρτε βιολογικά), τα φασόλια, τα όσπρια αλλά και η βρώμη. Η ζάχαρη που προσλαμβάνουμε από κατεργασμένα γεύματα, σνακ, αναψυκτικά, ζυμαρικά προκαλεί μακροπρόθεσμα ρυτίδες και γήρας. Η διατήρηση του ζαχάρου στο αίμα σε καλά επίπεδα είναι μια από τις καλύτερες «αντιγηραντικές κρέμες».

Ελιές, λάδι και 6 ακόμα προϊόντα με έντονη αντικαρκινική δράση

Έντονη αντικαρκινική δράση έχει η κατανάλωση 3-4 ελιών τη μέρα ή 3 κουταλιών της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η... υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης τονίζει ότι για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση λαδιού και ελιών θα πρέπει κανείς να καταναλώνει είτε 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου, είτε 3-4 ελιών την ημέρα ή ακόμη και συνδυασμό αυτών. Παράλληλα ο ομογενής επιστήμονας τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν. Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά. Η μελέτη του κ. Καραγιάννη θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.
radio936.blogspot.gr
Πηγή:tromaktiko

Νέο θέμα με το T-129 βάζει φωτιά στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκία

Όταν χαρακτηριστικό της πολιτικής ενός κράτους είναι το «φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουνε», τότε η πρόκληση συγκρούσεων είναι νομοτελειακή, ακόμα κι όταν πρόκειται μεταξύ – τυπικά – συμμάχων…
Μετά το «ρουφιάνεμα» (κυριολεκτικά) ισραηλινού δικτύου κατασκοπείας στους Ιρανούς, την επιλογή κινεζικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας ενώ Ολλανδοί και Αμερικανοί τους έχουν στείλει Patriot για να τους προστατεύσουν από την απειλή – υποτίθεται – του βαλλιστικού και του μη συμβατικού οπλοστασίου του Άσαντ, αλλά και πλήθος άλλων πρωτοβουλιών παλαιότερα, οι φίλοι και σύμμαχοι Τούρκοι κατάφεραν να εξοργίσουν για μια ακόμη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες…
Η εξαιρετικά επιθετική προώθηση του επιθετικού ελικοπτέρου T-129 από την Τουρκία στο Πακιστάν ανεβάζει το θερμόμετρο στις σχέσεις της πρώτης με τις ΗΠΑ που κάθε άλλο παρά καλοβλέπουν την πώληση.
Η Τουρκία προωθεί το επιθετικό ελικόπτερο T-129 στο Πακιστάν ως αντικαταστάτη των αμερικανικής προέλευσης πεπαλαιωμένων AH-1F και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν προταθεί «γενναιόδωροι όροι» στο Πακιστάν το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε σήραγγα στην Εγνατία Οδό



Χθες (19-10-2013) αργά το βράδυ στην Εγνατία Οδό εντός της σήραγγας Καλαμιών, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν  Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 64χρονη ημεδαπή και στο οποίο επέβαιναν άλλες τέσσερις ημεδαπές γυναίκες (ηλικίας 65, 66 ,55 και 50 ετών), εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε  στο στηθαίο - τοιχίο.
Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα η 64χρονη οδηγός και η 65χρονη συνοδηγός, σοβαρά οι άλλες δύο γυναίκες (66 και 55 ετών)  και ελαφρά  η 50χρονη επιβάτιδα.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Μετσόβου.

Νίκη του ΑΓΣΙ επί του ΠΡΩΤΕΑ με 95-53 στην Ηγουμενίτσα

Νίκη με 95-53 πέτυχε ο ΑΓΣΙ χθες το απόγευμα απέναντι στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας, στην ομώνυμη πόλη. Οι παίκτες του Παναγιώτη Κοντογιάννη πήραν από την αρχή το προβάδισμα, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και κατάφεραν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με 11-30 στο α’ δεκάλεπτο, χάρις στην επιθετική τους  πολυφωνία, μιας και σκόραραν με ευκολία, τόσο μέσα από το ζωγραφιστό, όσο και από την περιφέρεια. Το ημίχρονο έκλεισε με 28-56, το τρίτο δεκάλεπτο στο 40-77 και το τελικό σκορ ήταν 53-95. Οι παίκτες του ΑΓΣΙ είχαν 8 κλεψίματα και δεν άφησαν, σε κανένα σημείο του αγώνα, περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίμης Πανταζής με 15 πόντους και 3 τρίποντα, με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.
Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με αντίπαλο το Σπάρτακο, στο κλειστό της Λιμνοπούλας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-30, 28-56, 40-77, 53-95
ΑΓΣΙ (Π. Κοντογιάννης): Αυγερινός 4, Πόθος, Πανταζής 15 (3), Κοντός 10 (2), Μάντζιος Π. 13, Μάντζιος Δ. 14, Τάσσης 10, Φίλιος 4, Μαυρογιάννης, Καραμπίνης 9 (1), Μουζακίτης 3 (1), Μάκης 13 (1).

 

Η ΝΥΦΗ ΤΟ 'ΣΚΑΣΕ! Διαβάστε την απίθανη ιστορία που συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη!

Χολιγουντιανή σκηνή θα μπορούσε να είναι η αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην συμπρωτεύουσα! Ένα νιόπαντρο ζευγάρι κατέβηκε με τα πόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , λόγω του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βγάλει τις γαμήλιες φωτογραφίες του!
Όπως ήταν φυσικό το ζεύγος τράβηξε όλα τα βλέμματα, ενώ ένας δρομέας άρπαξε την νύφη απ΄ το χέρι κι εκείνη με χιούμορ…. ανταπέδωσε! Χωρίς να ενοχληθεί, δεν δίστασε να αφήσει το χέρι του καλού της και να πιάσει τα δάχτυλα του δρομέα, τον οποίο αν τον παρατηρήσετε καλά  θα δείτε ότι φέρνει κάπως εξωτερικά στον γαμπρό  !!!  Αν και οι διαθέσεις του γαμπρού παραμένουν... άγνωστες, η "τρέλα" της νύφης είναι για πολλά like! Εμείς τους ευχόμαστε να ζήσουν και να έχουν μια ζωή γεμάτη ζωντάνια όπως και το χάπενινγκ της πρώτης τους νύχτας.
Πληροφορίες - φωτο, thestival , parallaximag.gr
Πηγή:Yahoo OMG