Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Προστατευθείτε: Τα 12 φρούτα και λαχανικά που είναι γεμάτα φυτοφάρμακα



Η οργάνωση «Environmental Working Group» δίνει τις απαντήσεις μέσω της αναφοράς της.
Στην όγδοη έκδοση του «Shopper's Guide to Pesticides in Produce» η οργάνωση φέρνει στο φως τη «βρώμικη δωδεκάδα» με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χημικά και φυτοφάρμακα.

Αναδρομικό «κούρεμα» απειλεί τους συνταξιούχους



Σε νέα «τρικυμία» βάζει την κυβέρνηση το αναδρομικό «ψαλίδι» της παρακράτησης σε 1,1 εκατομμύριο διπλοσυνταξιούχους. Εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη «αδειάζει» στο θέμα της αναδρομικότητας τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Άρτα: Με γαστρεντερίτιδα 31 άτομα μετά από πανηγύρι



Ο λόγος για 31 άτομα, στην Άρτα, τα οποία κατά τη διάρκεια γλεντιού στο πανηγύρι του Αη Λιά στην Φλωριάδα εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα έκτατα περιστατικά του νοσοκομείου Άρτας. 

Φάμπρικα πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο -Ερχονται 2.500 απολύσεις



Πάρτι με πλαστά δικαιολογητικά είχε στηθεί από επιτήδειους στο Δημόσιο με στόχο την πρόσληψη ή τις προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα η φάμπρικα των πλαστών δικαιολογητικών πλαστογραφούσε από βαθμούς ή ακόμα και απολυτήρια λυκείου μέχρι πτυχία. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, αυτομάτως μπήκαν στο στόχαστρο 35.000 μονιμοποιήσεις και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση.