Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος .Η κηδεία του θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη. Τοποτηρητής της Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Έχασε την μάχη για την ζωή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, χθες στις 6.00 το απόγευμα...

Ο εκλιπών Αρχιερέας, πριν από λίγες ημέρες, είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όμως παρά τις προσπάθειες, των γιατρών η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης.

«Λίφτινγκ» στο ασφαλιστικό -Τι αλλάζει από το 2015 σε Ταμεία και συντάξεις



Ριζικά θα αλλάξει το ασφαλιστικό τους επόμενους μήνες, καθώς ο νέος γύρος των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015 σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης προόδου του ΔΝΤ, θα ανατρέψουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Πώς να πιούμε το ποτό μας για να μην μας πειράξει

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Ενώ σε μικρές ποσότητες το αλκοόλ μπορεί να είναι ευεργετικό για το σώμα μας, την υγεία μας και τον ψυχισμό μας, εντούτοις η υπερβολική κατανάλωσή του έχει καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό μας και τις σχέσεις μας.
 Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από τις θετικές όταν δεν καταναλώνεται με μέτρο. Τέλος, η οδήγηση μετά την κατανάλωση έστω και μικρής ποσότητας αλκοόλ είναι μια ανεύθυνη πράξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τρομακτικές, μη αναστρέψιμες συνέπειες. Γι αυτό δεν οδηγούμε ΠΟΤΕ, όσο σίγουροι κι αν νιώθουμε για τον εαυτό μας!

Κατευθύνσεις σε νέους αγρότες δίνει το καλλιεργητικό πλάνο που κατάρτισε η Περιφέρεια Ηπείρου

Η οριστική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που ανακοινώθηκε σήμερα για τις συγκεκριμένες δράσεις του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που εκχωρούνται στις Περιφέρειες, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ήπειρο. 

Ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων Περιφερειακής Ενότητας Άρτας

Η "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου" ανακοίνωσε   το πλήρες ψηφοδέλτιό της για την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας. Όπως και το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Ιωαννίνων, συγκροτείται από στελέχη που έχουν ήδη μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση, στελέχη της νυν  Περιφερειακής Αρχής, αλλά και νέα που διακρίνονται στον επαγγελματικό - επιχειρηματικό χώρο και έχουν αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα.  Κοινός στόχος και επιδίωξη είναι η ισόρροπη, αξιοβίωτη ανάπτυξη της Ηπείρου.

Απόφαση Περιφερειάρχη για απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη απαγορεύεται η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία της αγοράς κατά την Πασχαλινή περίοδο

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε ανακοίνωση για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Επειδή  κατά τις πασχαλινές γιορτές η ζήτηση των αγαθών που πλαισιώνουν το γιορταστικό τραπέζι των καταναλωτών είναι αυξημένη, επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη, με τις ισχύουσες διατάξεις και αποφάσεις.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής κατά την έκτακτη συνεδρίασή του  ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψε το αίτημα των Γερμανών να γίνει επίσημη τελετή βράβευσης και να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα Γερμανών και Ελλήνων δωρητών στον μαρτυρικό δήμο Καισαριανής, στις 27 Απριλίου, επέτειο της εισόδου του Γ´ Ράιχ στην Αθήνα.
 Αφορμή για το αίτημα της επίσημης τελετής βράβευσης ήταν η δωρεά το 2011 δενδρυλλίων βελανιδιάς με πρωτοβουλία γερμανικών φορέων. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε στις 9 Απριλίου η κα Σίγκριντ Σκαρπέλης-Σπερκ, πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης των Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών, στις 27 Απριλίου 2014 επρόκειτο να τιμηθούν οι δωρητές, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης!