Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ασφαλής η χρήση κινητού στο αεροπλάνο

Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), η οποία διέρρευσε στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών ακόμη και κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, είναι ασφαλής, από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένες με το Wi-Fi του αεροσκάφους.

H NASA δηλώνει: Ο Ήλιος... αναποδογύρισε!!!

To πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου αλλάζει πολικότητα κάθε 11 χρόνια. Η NASA ανακοίνωσε ότι μετά από διεργασίες λίγων μηνών το φαινόμενο ολοκληρώθηκε στο μητρικό μας άστρο. Η ολοκλήρωση της διεργασίας είναι πιθανό να προσφέρει στους κατοίκους της Γης ένα θεαματικό βόρειο και νότιο σέλας.

Ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου Αρταίων από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30.12.2013 στο Ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ στην Άρτα ανοιχτή ολομέλεια της αυτοδιοικητικής παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με την συμμετοχή μελών και φίλων της παράταξης, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της παράταξης 1998 και 2002 Βασίλης Γιολδάσης, καθώς και της βουλευτού Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ηγήθηκε στις εκλογές του 2006 και 2010.
Συζητήθηκε το πρόγραμμα στόχων και δράσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία αυτών των εκλογών για την ίδια την υπόσταση της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης, που μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από τις πολιτικές των μνημονίων. 
   Μετά το τέλος της διαδικασίας αποφασίστηκε ομόφωνα από την ολομέλεια ότι ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ είναι αυτός που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις εκλογές του Μαΐου 2014.

Η Π.Σ.Ε έψαλλε τα κάλαντα στον Δήμαρχο Αθηναίωνμ


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013. Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, στην προσφώνηση του, πρότεινε, μία μεγάλη λεωφόρος των Αθηνών, να μετονομαστεί σε λεωφόρο Ηπειρωτών Ευεργετών, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο Δήμαρχος, υποσχόμενος να την αξιολογήσει και υλοποιήσει σύντομα.

Ευχές του Αιμοδοτικού Συλλόγου Κουτσελιού

Προσθήκη λεζάντας
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του μορφωτικού
Πολιτιστικού  αιμοδοτικού συλλόγου Κουτσελιού εύχονται
στους κατοίκους και στους απανταχού απόδημους
Κουτσελιάτες Καλή Δημιουργική Χρονιά, το 2014  με υγεία  και 
το αίμα των εθελοντών αιμοδοτών να είναι αχρείαστο.
Ο πρόεδρος 

Ξενοφών    Δρόσος

Στα 217 και πλέον εκατομμύρια ευρώ η απορρόφηση του ΕΣΠΑ Ηπείρου

Με την αίτηση πληρωμής, που υποβλήθηκε από την Ε.Δ.Α., οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ Ηπείρου, μέχρι σήμερα ανήλθαν στα 217,3 εκ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 74%. Αν στο ποσό αυτό προστεθεί η  μεταφορά των έργων που έγινε  από το πρόγραμμα της Ηπείρου ύψους 9 εκ. ευρώ, για την επίτευξη του εθνικού στόχου,  το ποσοστό ουσιαστικά της απορρόφησης ανήλθε στο 77%. Σημειωτέον ότι πληρωμές ύψους 2 εκ. ευρώ, δεν μπόρεσαν να αποτυπωθούν έγκαιρα εξ αιτίας αμέλειας τόσο των τελικών δικαιούχων όσων και των αναδόχων.
Οι πληρωμές που έγιναν το 2013, ανήλθαν σε 57 εκ. ευρώ.


ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

Ένας ακόμη δύσκολος χρόνος περνάει στην ιστορία. Ένας νέος, το 2014,  ανατέλλει με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα είναι καλύτερος για την πατρίδα μας, την Ήπειρο, τον καθένα ξεχωριστά.
Το 2013, δοκιμάστηκαν για μια ακόμη χρονιά οι αντοχές της κοινωνίας μας: Αγρότες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είδαν να μειώνονται τα εισοδήματά τους, να δυσκολεύει η καθημερινότητά τους. 
Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις.  Αν  αναδείχτηκε κάτι από τη χρονιά που πέρασε, ήταν  η ενίσχυση του κύματος   αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε και το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλλε χθες τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομoσπονδίας Ελλάδος, με την συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας  του Θοδωρή Γεωργόπουλου,  έψαλε χθες,  το μεσημέρι, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Ηπειρώτη Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, τον μοναδικό πολιτικό που εκλέγεται στην Ήπειρο και κατέχει κυβερνητική θέση.
Την πολυμελή Χορωδία της ΠΣΕ, συνόδευε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών,
αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και τα μέλη Ηλέκτρα Κίκη, Θανάση  Μπάλλα, Τάσσο Χαλκιά, Σταματία Δάλλα και Χριστόφορο Ευθυμίου, δείγμα της εκτίμησης της Διοίκησης της ΠΣΕ, στο πρόσωπο του Αντώνη Μπέζα, την δουλειά του και το ενδιαφέρον του για την Ήπειρο και την πολυπληθή Ηπειρωτική αποδημία της
Αττικής και όλης της χώρας.

Είπαν τα κάλαντα χθες στο Περιφερειάρχη


Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν χθές στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, σε Αντιπεριφερειάρχες, και Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους η Μπάντα της VIIIης Μεραρχίας και η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Από την ΕΡΑ Ιωαννίνων αποφάσισε να ξεκινήσει το... ξεκαθάρισμα στα Περιφερειακά Ραδιόφωνα, η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης της Διοίκηση της... ΔΤ, δίνοντας εντολή, παραμονή πρωτοχρονιάς, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε τεχνικό , να κατεβάσει τον πομπό του περιφερειακού ραδιοφώνου της Ηπείρου... γιατί "αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι... ενοχλούσαν"!
Και αποκαλύπτεται έτσι περίτρανα, ποιές ακριβώς ήταν οι βλέψεις και οι επιδιώξεις όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν στη πραξικοπηματική αυτή πορεία, τη φίμωση της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, δεν πρόκειται, ούτε με αυτό τον τρόπο να υποχωρήσουν, στη διεκδίκηση του αυτονόητου: Μιας πατρίδας, ελεύθερης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας για όλους τους πολίτες. 
Οι εμπνευστές της φίμωσης της ΕΡΑ Ιωαννίνων, κατέβασαν τον πομπό, λίγο πριν  μπει ο καινούργιος χρόνος, αφήνοντας τις συχνότητες κενές στις ορέξεις όποιου τις επιθυμεί.
Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία που δεν χαρίζεται στους φίλους, κολλητούς και συνοδοιπόρους της καταστροφικής μνημονιακής συγκυβέρνησης.


Τρία λάθη που κάνουμε το πρωί και μπλοκάρουν το μεταβολισμό

Συνήθως, ο ρυθμός που μεταβολίζει ο οργανισμός μας τις τροφές επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και οι ορμόνες. Ωστόσο μπορείτε με μερικά εύκολα τρικ να... ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας. Μάθετε λοιπόν ποια είναι τα τρία συνηθέστερα λάθη που κάνουμε το πρωί, ώστε να τα αποφεύγετε.
- Παραλείπουμε το πρωινό: Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι τρώνε το πρωί ένα πλούσιο γεύμα σε ενέργεια και βιταμίνες, έχουν καλύτερη αποδοτικότητα μέσα στη μέρα και διατηρούν σε φόρμα τη σιλουέτα τους, μετριάζοντας τις λιγούρες.

Τα 7 μπαχαρικά που κάνουν θαύματα!

Είναι φτηνά, χαρίζουν απλόχερα τις μυρωδιές τους και προστατεύουν την υγείας μας! Ο λόγος για τα μπαχαρικά, που η ελληνική φύση μας προσφέρει απλόχερα!
Δείτε ποια είναι τα 7 θαυματουργά μπαχαρικά και πώς προστατεύουν την υγεία μας:
Κανέλα
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο «American Journal of Clinical Nutrition», ένα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη.
Φασκόμηλο
Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Pharmacology Biochemistry and Behavior» δείχνει ότι το φασκόμηλο βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και των εγκεφαλικών λειτουργιών.
Δυόσμος
Ο δυόσμος διώχνει την εντερική δυσφορία, ενεργοποιώντας έναν μηχανισμό «αντι-πόνου» στον οργανισμό. Ειδικά για αυτές τις μέρες, είναι το ιδανικό βότανο.
Γαρύφαλλο
Είναι γνωστό για την αντιγηραντική του επίδραση στον οργανισμό. Αν ανησυχείτε ότι ο χρόνος περνά από πάνω σας γρήγορα, τότε είναι το ιδανικό βότανο για εσάς.
Μοσχοκάρυδο
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι η λύση στα οιδήματα, όπως διαπίστωσε πρόσφατα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Neuroimmunology».
Γλυκάνισος
Χαλαρώνει τους μυς του γαστρεντερικού συστήματος, καταπραΰνοντας τον πόνο.
Θυμάρι
Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει μπορούν να ανακουφίσουν ασθενείς με αναπνευστικές ασθένειες όπως η βρογχίτιδα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την αναπνοή, ακόμα και αν δεν είστε άρρωστοι.
onmed.gr

Πηγή:tromaktiko

Τα γεγονότα που "σημάδεψαν" την Ελλάδα το 2013

Ο Φεβρουάριος όμως ξεκίνησε, από την πρώτη του κιόλας ημέρα, με την είδηση της σύλληψης μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”. Η σύλληψη έγινε μετά από μαραθώνια καταδίωξη ομάδας κουκουλοφόρων που είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε μια εντυπωσιακή, κινηματογραφική διπλή ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και σε αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Βελβεντό Κοζάνης.
22 Φεβρουαρίου 2013: Οι πρώτες καταρρακτώδεις βροχές της χρονιάς είχαν τραγική κατάληξη. Στην περιοχή του Χαλανδρίου 24χρονη γυναίκα εγκλωβίζεται με το αυτοκίνητό της σε δρόμο που πλημμύρισε από τη νεροποντή και βρήκε τραγικό θάνατο. Χάος επικρατεί σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου

Αφήνουμε πίσω μας, μία ακόμη χρονιά γεμάτη οικονομικές δυσκολίες και δυσχέρειες. Γεμάτη από επώδυνες αλλαγές. Μία χρονιά σκληρή για όλους μας.
Η οικονομική κρίση, η βαθιά ύφεση και τα μνημονιακά μέτρα, διόγκωσαν τα προβλήματα, μεγέθυναν τις ανισότητες, απειλούν τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή. Επιστρέφουν τον τόπο μας σε προηγούμενες δεκαετίες.
Οι συνέπειες της σκληρής πραγματικότητας στέρησαν το χαμόγελο και το χειρότερο είναι ότι στέρησαν την ελπίδα.