Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη 22χρονος για ναρκωτικά

Την 3-1-2013/13.00 στον Κατσικά Ιωαννίνων, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε αυτ-το, όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6,8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, κόβει την πίττα του!

   
              Υποδοχή του νέου χρόνου, με μια γιορτή με πολύχρωμες ελπίδες…
Κρατάει χρόνια αυτή η σχέση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, με τον πολιτισμό, τους φορείς της περιοχής και τις δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όσο όμως πλησιάζουν οι Απόκριες, το Κομιτάτο, που αποτελεί το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο (και όχι μόνο), τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών, είναι ο μεγάλος οδηγός. Τα χρόνια της κρίσης όχι μόνο δεν αποδυνάμωσαν τις εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου, αλλά τις γιγάντωσαν.

Πρόσκληση 3ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Ε.Ν.Α. Νομού Πρέβεζας σε εφαρμογή του άρθρου 12 του ισχύοντος καταστατικού, και με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της 2 / 1 / 2014,
                                                    Σ υ γ κ α λ ε ί
 σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τα  μέλη που θα γίνει,  την 12 /1/ 2014, στην αίθουσα συγκεντρώσεων Β.Τέφα  Λ. Ιωαννίνων 180 (Αγ. Ειρήνη) στην Πρέβεζα την  Κυριακή και ώρα ενάρξεως   20: 00μμ. 

Δημόσιος απολογισμός του Δημάρχου Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις επτά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ο δημόσιος απολογισμός του δημάρχου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου και μπορούν να παραστούν όλοι οι θεσμοθετημένοι φορείς της περιοχής. 

Η Π.Σ.Ε. για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην 'Ηπειρο

Κοινή συνεδρίαση και απόφαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των Ομοσπονδιών Αποδήμων Πωγωνίου, Κόνιτσας και Μουργκάνας.
Το προεδρείο της ΠΣΕ στη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, από κοινού με τους προέδρους των Ομοσπονδιών Κόνιτσας, Πωγωνίου και Μουργκάνας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, διερεύνησε για ακόμη μια φορά σε βάθος το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας στις παραμεθόριες κυρίως περιοχές αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Διαπιστώθηκε από όλους η επικίνδυνη όξυνση του προβλήματος στη μεθόριο και σε ολόκληρη την ΄Ηπειρο, όπου τα έρημα χωριά γίνονται έρμαια συμμοριών, ενώ τα σύνορα είναι διάτρητα και η περιφρούρηση ανύπαρκτη. Καυτηριάστηκε η ολιγωρία του υπουργείου και της πολιτείας, που παρά τις αλλεπάλληλες πιέσεις και διαμαρτυρίες, αναλώνεται σε υποσχέσεις που ουδέποτε πραγματοποιεί. Όπως υπογράμμισε εισηγητικά ο πρόεδρος της ΠΣΕ, σε όλη την Ήπειρο - ειδικότερα όμως στις τέσσερεις επαρχίες της παραμεθορίου- η παραβατικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο διότι, εκτός των άλλων, οι συνοριοφύλακες μετακινήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στον Έβρο, είτε μεταφέρθηκαν σε αστικά κέντρα απασχολούμενοι με διαδηλώσεις ή άλλα ελάσσονα προβλήματα.

«Παγώνουν» για ένα δίμηνο οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα



Για ένα δίμηνο και συγκεκριμένα έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2014 «παγώνουν» οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω της αναπροσαρμογής του πράσινου τέλους.

Αντίθετοι στο μέτρο του 1 ευρώ ανά συνταγή οι φαρμακοποιοί



Ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί
Κατά του μέτρου καταβολής του ενός ευρώ ανά συνταγή από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τάσσεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Στα σκαριά κόμμα της Δεξιάς



Πιθανό είναι πλέον η Νέα Δημοκρατία να βρεθεί με ένα ακόμη κόμμα στα πλευρά της, καθώς στον εκτός της ΝΔ χώρο της Δεξιάς συγκεντρώνεται πλέον η κρίσιμη μάζα στελεχών για τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα έρθει να καλύψει και τα όποια κενά αφήνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου.

Δημόσιο: "Ξαφνικός θάνατος" αλά ΕΡΤ. Ετοιμάζεται η λίστα με τις 11.000 απολύσεις για το 2014



Έτοιμο για τον  νέο γύρο διαβουλεύσεων με την τρόικα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς στις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014.

Η Pimco αμφισβητεί τον Σαμαρά. "Δεν μπορεί να βγει στις αγορές το 2014"



Κόκκινη κάρτα από την Pimco προς τον Αντώνη Σαμαρά: Ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το δανεισμό.
Επρόκειτο για μια σημαντική εξαγγελία που έγινε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού.

Κοντά στη δημιουργία υπερυπολογιστή που θα μπορεί να αποκρυπτογραφεί τα πάντα βρίσκεται η NSA



Η αμερικανική NSA βρίσκεται κοντά στη δημιουργία ενός «κβαντικού υπολογιστή» που θα μπορεί να αποκρυπτογραφεί σχεδόν οποιαδήποτε κρυπτογράφηση, υποστηρίζει η «Washington Post», σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ημέρα πολιορκίας σε τράπεζες και ΕΛΤΑ -Τελευταία διορία για τα τέλη κυκλοφορίας



Τελευταία διορία είναι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ΙΧ να πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερό πρόστιμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχεται σε περίπου 150.000.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ “ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ” Η ΑΓΚΥΡΑ;” Θα ανάψει το Αιγαίο” απειλούν οι Τούρκοι αν η Ελληνική Προεδρία ανακηρύξει ΑΟΖ

Οι Τούρκοι απειλούν με «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα κινήσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη και την προεδρία της Ε.Ε. για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο.
Πιθανόν αυτό να είναι και το πρόσχημα προκειμένου η Άγκυρα και η κυβέρνηση του Ρ.Τ. Εντογάν να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση στο Αιγαίο για ξεφύγει από τη δίνη στην οποία βρίσκεται μετά το σκάνδαλο διαφθοράς.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η αιθαλομίχλη πάνω από τις ελληνικές πόλεις έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. 
Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης αποδείχθηκε λανθασμένο μέτρο.
Τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν αντί να αυξηθούν.
Οι πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους.
Το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν καταπολεμήθηκε.

Θανάσης Οικονόμου: «Με αυτούς που απομυζούν οφέλη μέσα στην κρίση δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε».

«Η πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε μία τεχνητή πόλωση και την ίδια ώρα οι πολίτες να μην βλέπουν ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης από εκείνους που αρέσκονται να είναι καρικατούρα του δικομματισμού. Πρέπει να τελειώνει το παραμύθι τόσο του νεοφιλελευθερισμού όσο και της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί καμία από τις θεωρίες αυτές όπως τις ξέρουμε δεν είχαν απαντήσεις για την κρίση που βιώνουμε». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιντερνετική τηλεόραση ο πρώην Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημ.Αρ Θανάσης Οικονόμου, ενώ προσδιόρισε τις επιδιώξεις της Αγίου Κωνσταντίνου ενόψει εκλογών λέγοντας πως «στις ευρωεκλογές θα συμμετέχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου».