Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αυτά είναι τα ακριβότερα σούπερ-γιοτ παγκοσμίως!!

Δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος που να νιώθει ολοκληρωμένος δίχως ένα σούπερ-γιοτ. Και πράγματι, ειδική έκθεση του Wealth-X σε συνεργασία με την UBS Global Billionaire Census, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο μαρτυρά πως ο μέσος δισεκ/ούχος ξοδεύει περί τα 22 εκ δολάρια σε πολυτελή σκάφη αναψυχής.
Ποιοι όμως κατέχουν τα ακριβότερα όλων των εποχών;

ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Από 60χρονος... 20χρονος!!! Ποια είναι η χημική ουσία που... κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ;;;

Αυστραλοί και  Αμερικανοί   επιστήμονες ελπίζουν ότι ένας παράγοντας που αντιστρέφει τους κύριους δείκτες της γήρανσης σε δοκιμές σε ποντίκια μπορεί να δοκιμασθεί στον άνθρωπο ήδη από τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.Κατά την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών.

Επίκαιρο άρθρο εθνικού προβληματισμού από τον Αρχηγό Στρατού - Στρατηγό που τόλμησε όταν έπρεπε

         
                                                       Γράφει ο Στρατηγός Κων/νος Ζιαζιας
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ένα φαύλο και αλαζονικό πολιτικό σύστημα καθώς... και ορισμένα εγχώρια ΜΜΕ εκμαύλισαν το πνεύμα και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού. Έγιναν οι χειρότεροι σύμβουλοι, εμπνευστές και καθοδηγητές μιας αμοραλιστικής  κοινωνίας. Αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία των συνανθρώπων μας όπου η μίζα, η απάτη, η φοροκλοπή, η ρεμούλα, αρπαχτή, είναι συνώνυμα της μαγκιάς. Μιας ''μαγκιάς'' που την είδαμε να επικρατεί τα τελευταία και μέσα στη Βουλή, δημιουργώντας αλγεινότατη εντύπωση στο λαό μας.

Κι όμως "λουλούδια" μπορεί ν'ανθίζουν στην "έρημο"

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν  στους νέους δρόμους που οδηγούν στη συνεργασία, την  αγάπη την κοινωνική προσφορά τον εθελοντισμό τότε είναι σίγουρο πως αυτό το… «λουλούδι» θ’ ανθίσει κι ας ζούμε σε μια … «έρημο» στις μέρες μας.
Να λοιπόν ένα τέτοιο απτό  δείγμα που μας στέλνει ο καθηγητής Περικλής Παππάς από τους Μελιγγούς, άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του , τους Μελιγγούς Ιωαννίνων έχει γίνει η ψυχή αυτού του τόπου  και κάνει τα πάντα να γίνουν όλα καλύτερα με την εθελοντική προσφορά όλων.
Το τι κατάφερε, φαίνεται από την επιστολή που έλαβε από ένα μικρό μαθητή που μετέχει εθελοντικά κι αυτός σ’ αυτή την υπέροχη προσπάθεια να μείνουν ζωντανά τα χωριά μας και να συνεχίσουν την παραγωγή τοπικού πολιτισμού.
«Ένα δείγμα από τη νέα γενιά του χωριού μας. υπάρχει μια ικανοποίηση από επιστολές-κείμενα σαν και αυτό. όρεξη για δημιουργία και προσφορά, χωρίς αμοιβή δεν ξέρω αν το βρίσκεις κατάλληλο για ανάρτηση στην e-εφημερίδα σου αλλά ο Θοδωρής δείχνει έναν δρόμο».
Περικλής Παππάς 
             Η   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

485 παραβάσεις λεωφορείων βεβαιώθηκαν από τους τροχονομικούς ελέγχους σε όλη την Επικράτεια από 12 και 18.12.2013

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε λεωφορεία τουριστικά, Κ.Τ.Ε.Λ. και σχολικά, βεβαιώθηκαν (485) παραβάσεις
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τροχονομικούς ελέγχους σε λεωφορεία, κατά το διάστημα 12 έως 18 Δεκεμβρίου, σε όλη την επικράτεια.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομικής Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν τα πρακτικά των Επιτροπών Διαγωνισμών και αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
·         Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

Ανοικτή πρόσκληση για το καινοτόμο πρόγραμμα "Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου"

Ξεκινούν οι δράσεις για την σταδιακή υλοποίηση του πρώτου καινοτόμου - πιλοτικού προγράμματος "Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", που έλαβε τη συγκατάθεση των αρμοδίων Υπηρεσιών για την προένταξή του στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Το πιλοτικό πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 37.302.000 ευρώ, αποτελεί μια Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα στο σύνολο της Ηπείρου.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο

Aπό τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ενόψει της εορταστικής περιόδου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της αγοράς.
          "Kατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση  αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα, στις επτά το βράδυ

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 17 θέματα.
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εισηγητής: κ. Αθαν. Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος
1.       Έγκριση χορήγησης της αξίας του γάλακτος σε χρήμα, στους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου.
2.       Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την έκδοση καταλόγου – οδηγού της Δημοτικής Πινακοθήκης, με τίτλο: «Οι συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων».

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

          Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
          Η οικονομική κρίση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, έχει επιφέρει πρωτίστως στην πατρίδα μας μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, όπου παρατηρείται η απόλυτη κατάπτωση των ηθικών αξιών. Αυτή η κατάπτωση δεν έχει αρχή ούτε βέβαια, τέλος και είναι καθημερινή.

Παρουσίαση του βιβλίου " Η σκιά της Μίκας" του Βαγγέλη Αυδίκου στην Πρέβεζα


Μέχρι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου η έκθεση του Αιμίλιου Νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ο καλλιτέχνηςΓιάννης Μπενέκος φωτογραφίζει τον Αιμ. Νέο
και τα έργα του 
 Τη δική μας Ελλάδα μέσα από τα δικά του …. μάτια  μας δείχνει στη νέα ατομική του έκθεση ο διακεκριμένος  καλλιτέχνης φωτογράφος Αιμίλιος Νέος, που παρουσιάζει από 16-23 Δεκεμβρίου 2013 στον εκθεσιακό χώρο χώρο του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων , έναντι του Αμφιθεάτρου.
Ο Γιαννιώτης καλλιτέχνης φωτογράφος με τα μέχρι τώρα δείγματα της δουλειάς του μας έχει δείξει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο που βλέπει τον κόσμο πίσω από το φακό της φωτογραφικής του μηχανής.

Ολοκληρώνονται τα έργα στην οδό Βογιάννου

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στην οδό Βογιάννου, ένα νέο και ιδιαίτερα σημαντικό οδικό άξονα όχι μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων αλλά για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Τα έργα επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς ο Προϊστάμενος και κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Άγριος καυγάς στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς - Ντόρα: Φέρτε εδώ τον Στουρνάρα να μας εξηγήσει! - Ανάγκασαν τον Χατζηδάκη να αποσύρει διατάξεις!


- Διέκοψε μετά από δυο ώρες καυγάδων η Επιτροπή - Οι βουλευτές διεμήνυσαν ότι δεν θα τις ψηφίσουν

- Διαβουλεύεται με τον Γιάννη Στουρνάρα τώρα ο Κωστής Χατζηδάκης
- Ντόρα Μπακογιάννη: "Οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης"
- "Απίθανο" χαρακτήρισε τον Χάρη Θεοχάρη η Φεβρωνία Πατριανάκου
- «Η Κυβέρνηση δεν σέβεται την λειτουργία του κοινοβουλίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης
- Να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα για να έχουμε χρόνο, ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή
Διεκόπη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αφού είχε προηγηθεί ένα δίωρο έντασης τόσο για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου, όσο και για το γεγονός ότι περιλαμβάνει ρυθμίσεις – «σκούπα» και δεν περιορίζεται στους πλειστηριασμούς.

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή της ΕΣΗΕΠΗΝ στην ΕΡΑ Ιωαννίνων


Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των επαγγελματιών δημοσιογράφων, μελών της Ένωσης, στα Γιάννενα.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην ΕΡΑ Ιωαννίνων (στον πεζόδρομο της Παπαδοπούλου), υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με μια μικρή γιορτή, μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΑ που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα και τις οικογένειές τους.
Η Βίκυ Βάββα θα πει ένα παραμύθι στους μικρούς προσκεκλημένους, αλλά και στους ακροατές των 102.1 FM.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα


Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα και όπως είναι λογικό οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην χώρα...  την παραμονή 24 Δεκεμβρίου και ανήμερα στις 25 απασχολούν πολύ κόσμο.
Από την επίσημη πρόγνωση 3-7 ημερών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός, με εξαίρεση κάποιες βροχές, και με θερμοκρασία αρκετά υψηλή για την εποχή.

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου μητροπολίτη Κίτρους

Την ημερομηνία κατά την οποία θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, προκειμένου να εκλέξει τον επόμενο μητροπολίτη Κίτρους, αναμένουν τα μέλη της να οριστεί από τον Αρχιεπίσκοπο, με τις ζυμώσεις για τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στην εκλογική διαδικασία να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και ειδικό ενδιαφέρον για το θέμα, είναι η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος κατά την προηγούμενη σύγκλιση της Ιεραρχίας είχε ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί να υπάρξει ένας νέος τρόπος εκλογής αρχιερέων .

ΕΚΤΑΚΤΟ:Κι άλλος με πλαστές πινακίδες ....στα Γιάννινα


Άτομο που έχει ασχοληθεί και με την πολιτική ως υποψήφιος κόμματος στα Γιάννινα συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς όταν σε έλεγχο που του έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες ήταν πλαστές.
              Αμέσως συνελήφθη και κρατήθηκε προκειμένου να πάει σήμερα στο αυτόφωρο όπου επρόκειτο να δικαστή αυτή την ώρ

'Ετσι "πέταξε"...ο Λιάπης



Από την Λούτσα στην Κουάλα Λουμπούρ ταξίδεψε ο Μιχάλης Λιάπης ο οποίος βρήκε εκεί «καταφύγιο» μετά την … περιπέτειά του.   
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιάπης, ήταν άφαντος από χθες. Λες και είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Κλείδωσαν οι αυξήσεις στα διόδια -Από 1η Ιανουαρίου οι νέες τιμές



Από την 1η Ιανουαρίου θα γίνουν οι αυξήσεις και οι αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους και θα μάθουν οι οδηγοί τι θα πρέπει να πληρώνουν για τις διελύσεις τους.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ακίνητα



Ψηφίστηκε επί της αρχής τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει και πληθώρα άλλων διατάξεων. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Βιομηχανία επιδομάτων στον ΟΚΑΝΑ



Σε βιομηχανία επιδομάτων και αυξήσεων στις αποδοχές των υπαλλήλων είχε μετατραπεί ο ΟΚΑΝΑ κατά την περίοδο 2003-2010, οπότε και οι μισθοί εκτοξεύτηκαν κατά 60% έως και 182%, σύμφωνα με τέσσερα πορίσματα ελέγχων που είχε διατάξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.

ΟΑΕΔ: Σήμερα το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους


Σήμερα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για 400.000 δικαιούχους που επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από την 1η Μαΐου 2013 και εντεύθεν.

Τσουχτερά πρόστιμα για οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη



Θηλιά στο λαιμό όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα βάλει το αυστηρότερο ποινολόγιο της εφορίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
Για οφειλές που βεβαιώνονται από το νέο έτος καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων.

Καμμένος: ΚΑΛΩ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με βάση το άρθρο 120!

 «Στη Βουλή σήμερα ψηφίζεται η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος.
«Θα αποφασίσουμε να βάλουμε βαρείς κεφαλικούς φόρους, που μπήκαν στην Αγγλία του 14ου αιώνα, φόρους που έπρεπε να πληρώσει κάποιος, μόνον επειδή ζούσε. Έτσι ξεκίνησε η εξέγερση των χωρικών. Σαν πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καλώ τους Έλληνες να ξεκινήσουμε την εξέγερση των Ελλήνων, την εξέγερση των πολιτών. Και μπορείτε να με ξαναμηνύσετε, να μου άρετε την ασυλία, γιατί καλώ σε στάση με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος. Και συνταγματική επιταγή είναι η απαγόρευση της δήμευσης της περιουσίας. Αν δεν ξεσηκωθούμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να διεκδικήσουμε αυτό για το οποίο οι Έλληνες μας έστειλαν εδώ μέσα» ανέφερε ο κος Καμμένος.

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ»: Με την ιερά κοινότητα του Αγίου Ορους συναντήθηκε ο Τσίπρας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο θέματα που ενδιαφέρουν την Αθωνική Πολιτεία.
Με την ιερά κοινότητα του Αγίου Ορους συναντήθηκε ο Τσίπρας
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «υπογραμμίστηκε η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους και ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας, από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ


«Μειωμένο το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αλλά με χαμηλότερο τον εορταστικό τζίρο, εκτιμά η ΕΣΕΕ»

Φθηνότερο κατά 2,51%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. κατά την περίοδο 13 έως 18 Δεκεμβρίου 2013.

‘Από τη Γη στη Σελήνη’ στο Politheatro

Το Politheatro φιλοξενεί την  πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους
‘Από τη Γη στη Σελήνη’ 
σε σκηνοθεσία του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865). Η ταινία θα προβάλλεται στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου (εκτός της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου) στις 5:30μμ και  στις 7:30μμ. Διάρκεια 87 λεπτά.

Σύλληψη δύο γυναικών για οφειλές προς το Δημόσιο

Την 18-12-2013/10.40 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (2) ημεδαπές 50 και 29 ετών αντίστοιχα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού 30.922 €.

Διαμαρτυρία της Περιφερειακής Παράταξης "Αύριο για την Ήπειρο"

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να προχωρήσει στο άνοιγμα γραφείων στην Πρέβεζα.
Η επιλογή της θέσης, τριάντα μέτρα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που χρησιμοποιεί και ως πολιτικό γραφείο ο Βουλευτής του Κ. Μπάρκας και σε σημείο που κινούνται λόγω δραστηριοτήτων – σχολές χορού κλπ, γονείς με μικρά παιδιά και η νεολαία, δείχνει την πρόθεση αυτής της οργάνωσης να κλιμακώσει την ένταση και να αποτελέσει μόνιμο ορμητήριο του μίσους, της βίας και της ναζιστικής ιδεολογίας.

Συνελήφθη 19χρονος Ρομά για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γραμμενίτσα Άρτας

   Συνελήφθη , στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 19χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ αναζητούνται και δύο συνεργοί του,  κατηγορούμενοι για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γραμμενίτσα Άρτας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το βράδυ, οι τρεις δράστες, εκ των οποίων οι δύο είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από την 48χρονη ιδιοκτήτρια  πρατηρίου υγρών καυσίμων και από τον 27χρονο γιό της, το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ και  τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

«Ζήτημα ζωής ή θανάτου για τις ΜμΕ η αναστολή των πλειστηριασμών με συγκεκριμένη ρύθμιση»

Η ΕΣΕΕ, εκφράζοντας την αγωνία των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από την κρίση, απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητώντας την διατήρηση της αναστολής των πλειστηριασμών για οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 200.000 €. Στην έκκληση της ΕΣΕΕ προς τους δύο Υπουργούς επισημαίνεται ότι η ένταξη ρύθμισης που να προβλέπει την αναστολή των πλειστηριασμών για ΜμΕ επιχειρήσεις είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» για τους έλληνες εμπόρους, καθώς είναι το μόνο ανάχωμα για την προστασία επιχειρηματιών με οφειλές που οφείλονται στην κρίση και στην ύφεση και όχι στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητά με επιτακτικό τρόπο την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα ακόμη χρόνο.

Εντυπωσίασαν οι μαθητές στην κεντρική πλατεία

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, επί δύο ημέρες, με πρωταγωνιστές τους μαθητές των σχολείων.
Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασαν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από τις 28 χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έτσι έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες Γιαννιώτες να απολαύσουν μία γεωγραφική, κοινωνική, ιστορική και λαογραφική εμπειρία.