Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

Δυστυχώς, όμως για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του, το μόνο όφελος από αυτό το «θέατρο πολιτικών σκιών», ήταν η διαφοροποίηση της κ. Τζάκρη, που κατά πάσα πιθανότητα θα αυξήσει την κοινοβουλευτική του ισχύ, κατά έναν ακόμη βουλευτή. Αντίθετα, ήταν πολλαπλά τα οφέλη για τον Ελληνικό λαό, ο οποίος διαπίστωσε για άλλη μια φορά πως αυτό το πεθαμένο πολιτικό σύστημα, δεν βάζει μυαλό με τίποτε. Αφού μετά την μεταπολίτευση συνέβαλαν οι πάντες στο ξεχαρβάλωμα της Ελλάδος και στην φτωχοποίηση του λαού της, για άλλη μια φορά «πλακώνονταν» επί των ερειπίων της. Έτσι, είδαμε τον Πρωθυπουργό
να προσπαθεί να ανορθώσει την θλιβερή του ύπαρξη με χυδαίους λαϊκισμούς και πεζοδρομιακή πολιτική. Με απόλυτη ρηχότητα πολιτικού λόγου, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα για την ανοικοδόμηση των ερειπίων, είρωνα και αμετανόητο για το γεγονός πως είναι ο Πρωθυπουργός ο οποίος έχει εξοντώσει την Ελληνική κοινωνία. Από την άλλη μεριά ο συνένοχος του Ελληνικού εγκλήματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν απόλυτα φοβισμένος, ένα πολιτικό πτώμα που παρ΄ ότι βρίσκεται προ των πυλών του Ειδικού Δικαστηρίου κρυπτόμενος πίσω από τον Σαμαρά, καλούσε σε μονομαχία τον Τσίπρα, παίζοντάς το Ρίνγκο. Εν τούτοις παράμεινε υπέρ του δέοντος αλαζόνας και τελικά απεδείχθη αντιστρόφως ανάλογος του φυσικού όγκου και βάρους του, δηλαδή ένα θλιβερό ανθρωπάκι. Και από κάτω από τη σκηνή του θεάτρου του παραλόγου, άθλιοι, περίτρομοι της επικείμενης απώλειας των προνομίων τους,

40 χρόνια από την φοιτητική εξέγερση στο Πολυτεχνείο και τα μηνύματά του παραμένουν επίκαιρα


Ήταν 14 Νοέμβρη του 1973, όταν στην Αθήνα ξέσπασαν αντιδικτατορικές ταραχές, οι οποίες κορυφώθηκαν με την ιστορική κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου από φοιτητές.Γρήγορα το γεγονός εξελίχθηκε σε λαϊκή κινητοποίηση εναντίον της Χούντας και στο πλευρό τους τάχθηκαν γρήγορα μαθητές και εργάτες. Αφορμή για τις αντιδράσεις των φοιτητών ήταν οι παρεμβάσεις στις φοιτητικές εκλογές και η υποχρεωτική στράτευση όσων συμμετείχαν ενεργά σε αυτές και ενοχλούσαν το καθεστώς.
Την Τρίτη 13/11 δικάστηκαν 17 συλληφθέντες από τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου στις 4 του ίδιου μήνα, εκ των οποίων 12 αθωώθηκαν, ενώ σε 5 επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή. Για το λόγο αυτό, το απόγευμα της 14ης Νοέμβρη, αποφασίστηκε από φοιτητικούς συλλόγους η κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου.
Η κατάσταση όμως μύριζε μπαρούτι από νωρίς, καθώς στη Νομική Σχολή έφτασε η πληροφορία πως στο Πολυτεχνείο υπήρχαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών, ενώ κυριάρχησε η φήμη ότι οι αστυνομικοί χτυπούσαν φοιτητές, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση.
1.500 φοιτητές ξεκίνησαν πορεία προς το Πολυτεχνείο, η οποία κατέληξε σε συγκρούσεις με τους αστυνομικούς στην Πατησίων. Ενώ οι Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών συνεχίζονταν, πλησίασε το χώρο της συγκέντρωσης ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος είπε στους συγκεντρωμένους ότι μπορούν να διαδηλώσουν και μετά να διαλυθούν ήρεμα, καθώς και ότι οι αστυνομικοί θα αποχωρήσουν. Η απόφαση για κατάληψη όμως υπερίσχυσε και φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Το νέο υπερφρούτο της Ιαπωνίας

Αποκαλείται ως το πιο «σέξι φρούτο» του κόσμου και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα υλικά των διάσημων σεφ.
Κι όμως, ίσως να μην το έχετε ξανακούσει, παρά τη φήμη του.
Εκτός κι αν ζείτε στην Ιαπωνία.
Το «yuzu» είναι ένα σπάνιο και πανάκριβο εσπεριδοειδές από την Ιαπωνία, που αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τη φήμη των... καταξιωμένων πορτοκαλιών!
Η γεύση του θυμίζει κάτι σε λεμόνι, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ και πλέον έχει αρχίσει να κατακτά τη θέση του στη δυτική κουζίνα, όπου χρησιμοποιείται για δώσει ένα ιδιαίτερο τόνο σε προϊόντα από μπύρες και τσίχλες, μέχρι ξύδι και κοκτέιλ, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πηγή:tromaktiko

Παγκόσμια συγκίνηση: Μετά τη μάνα και την πεθερά του Στουρνάρα, έρανος από τους απανταχού αστέγους και για Τζαμτζή και Έλληνες βουλευτές

           
                                                                                    Γράφει ο Απόστολος 
                                                                                                    Καλαματιανός  Συγκλονισμένοι οι άνεργοι και οι άστεγοι σε όλη τη χώρα.
Από τις giga-οθόνες στα πρωινά συσσίτια, παρακολουθήσαν τον βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή, να περιγράφει την σκληρή πραγματικότητα των βουλευτών αυτής της Ελλάδας της κρίσης του 2013, που πραγματικά ξεραίνουν το σκ... τους με τα 5.450 ευρώ συν όλες τις άλλες παροχές (προστασία, αυτοκίνητο, συνεργάτες, επιδόματα, κα..).
Πόσο χαμηλά θα πέσει ακόμη αυτή η χώρα; Που είναι επιτέλους η αλληλεγγύη; Που είναι οι πλούσιοι ευεργέτες να στηρίξουν ψυχικά και υλικά τις περιπτώσεις όπως «μάνα και πεθερά του Στουρνάρα», «Τζαμτζή», «βουλευτές» και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;
Που είναι όλοι αυτοί οι φαφλατάδες που βλέπουν τέτοιες καταρρακωμένες ανθρώπινες υπάρξεις και μένουν απαθείς;
Είναι δυνατόν να αφήνουμε τους συμπολίτες μας του κοινοβουλίου, την ώρα που δίνουν ΜΑΧΕΣ για να μας σώσουν, να ξεραίνουν το σκ... τους;; Και εμείς να τους κοιτάμε;;
ΟΧΙ !!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η τηλεοπτική κραυγή αγωνίας του μαχητή της επιβίωσης Ιορδάνη Τζαμτζή μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες και αναμεταδίδεται στους χώρους συσσιτίων σε όλες τις χώρες του νότου της Ευρώπης, αλλά και στις υποσαχάριες πληττόμενες περιοχές.
Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Η παγκόσμια κοινότητα ανταποκρίνεται. Μα κυρίως ανταποκρίνονται οι άστεγοι ανά τον κόσμο που βιώνουν και αυτοί το ίδιο δράμα. Γιατί ως γνωστό η συμπόνια και η αλληλεγγύη έρχεται πρώτα από τους ομοιοπαθούντες.
Έτσι, τρόφιμα, ρούχα, σκεπάσματα, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης συλλέγονται για τους έλληνες βουλευτές όπως bmw, mercedes, timberland, lacoste, κ.α.
Η πρόταση από την πλευρά του Ερυθρού Σταυρού, είναι να γίνει το δίκαιο μοίρασμα στους τσακισμένους από την κρίση βουλευτές, από τον Ιορδάνη Τζαμτζή που ανέλαβε να σηκώσει το βάρος και να δημοσιοποιήσει το τεράστιο αυτό ανθρωπιστικό έγκλημα.
Ταυτόχρονα γίνεται έκκληση για παροχή free wifi στους βουλευτές μας, μέχρι να περάσει ένας χρόνος και να γίνει πράξη το όραμα-δέσμευση του πρωθυπουργού μας για “δωρεάν ασύρματο wifi internet” για όλους ακόμη και για αυτούς που σήμερα ξεραίνουν το σκ... τους!
news4all.gr

Πηγή:tromaktiko

AΙΣΧΟΣ: ΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Έκαψε το σπίτι του και έριξε στο γκρεμό το ΙΧ του για να μην τα πάρουν οι τράπεζες!

Οι πολίτες αρχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωσή τους. Με παθητικά μέσα, χωρίς να κάνουν κακό σε κανέναν, αλλά αντιστέκονται με τον τρόπο τους... όπως ο 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας ο οποίος έκαψε το ίδιο του το σπίτι και πέταξε στο γκρεμό του αυτοκίνητό του, καθώς ήδη του είχαν κατασχέσει και έπρεπε από το μεν εξοχικό σπίτι του να φύγει άμεσα και να παραδώσει και το αυτοκίνητό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό.
Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και όταν έφθασαν στο χωριό, βρήκαν τον άνδρα να κάθεται και να κοιτάζει το φλεγόμενο σπίτι.
Ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο θα βρει η τράπεζα και τα "fund απελπισίας" για τα οποία έγραφε προχθές ο Β.Πολύδωρας.
Έκαψε το σπίτι του και έριξε στο γκρεμό το ΙΧ του για να μην τα πάρουν οι τράπεζες!...
Η τραγωδία σε όλο της το μεγαλείο. Ο Ντοστογιέφκσι μοιάζει πολύ μικρός, για την ελληνική πραγματικότητα.
Μόνο ένας Αισχύλος θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτή την σκηνή...
Ο δυστυχισμένος συμπατριώτης μας έχει συλληφθεί από την αστυνομία για εμπρησμό (!) και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία ότι "Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες'"...
Πόσο ψυχή και απελπισία χρειάζεται κάποιος για να κάψει το ίδιο του το σπίτι;
defencenet.gr
Πηγή:tromaktiko