Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Φρίκη:21χρονη έπιασε τον φίλο της στο κρεβάτι με άλλη και του έκοψε το

Μια νεαρή κοπέλα  οδηγήθηκε στη φυλακή όταν έπιασε τον φίλο της με μια άλλη κοπέλα στο κρεβάτι και του επιτέθηκε με μαχαίρι κόβοντάς του το... ... πέος!
Η 21χρονη, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, όταν βρήκε το ζευγάρι τους απείλησε με μαχαίρι, επιτέθηκε στον φίλο της και τον ευνούχισε, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο.
Η νεαρή κοπέλα παραμένει προφυλακισμένη μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, όταν και θα δικαστεί.
newsbomb.gr

Πηγή: Yahoo OMG

Tι έκανε τους Τούρκους να ψάχνονται στην 'ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΊΩΝ ΄΄ ; ...Γιατί πήρε φωτιά η ''ΜΙΤ'';

Από ότι φαίνεται οι Τούρκοι έχουν τις πληροφορίες τους για τα οπλικά συστήματα της Ελλάδος, αλλά το ενδιαφέρον για κάτι το νέο είναι πάντα ενδιαφέρον ...
Φωτιά πήραν οι Σταθμοί Ακροάσεων της ''ΜΙΤ '' στις Μικρασιατικές Ακτές !
Αν υπολογίσουμε και την επάνδρωση των Σταθμών Ελέγχων της Αεράμυνας στη Σμύρνη και αλλού, από προσωπικό εξειδικευμένο και με μεγάλη πείρα ,καταλαβαίνουμε όλοι για την μεγάλη σημασία που είχε η εκτέλεση της Διακλαδικής Εθνικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ...
Όμως εκείνο που τράβηξε την προσοχή των Τούρκων και αναζητούν εναγωνίως
πληροφορίες ήταν το Ελληνικό Μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέταξε στην Άσκηση δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στο Κέντρο επιχειρήσεων από το πεδίο της μάχης !
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις δυνατότητες του Ελληνικής κατασκευής μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους , ούτε κάποιες άλλες λεπτομέρειες ,αλλά σίγουρα δεν είναι κάποιο από τα γνωστά της Μοίρας ''Αχέρων '' Πήγασος Ι και Πήγασος ΙΙ.
Σε αρκετά Τουρκικά sites στο διαδίκτυο ήταν ο λόγος συζητήσεως αλλά και αναζητήσεως από χρήστες που έκαναν μπαμ από μακριά ότι δεν το ήθελαν τα στοιχεία απλά για ενημέρωση !
Eνας παραπάνω λόγος ήταν ότι δεν ήταν από γνωστά που κυκλοφορούν στην αγορά και που αντιγράφουν μετά μανίας Κινέζοι και Τούρκοι !
Σίγουρα και εμείς θα θέλαμε να μάθουμε κάτι παραπάνω αλλά καλύτερα να μείνει μεταξύ των επαγγελματιών ...
Μακάρι να βγάζουμε και ένα άσσο από το μανίκι μας σε κάθε Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ...Φαίνεται οτι κάποιοι δεν κλαίνε μόνο και μόνο που έχασαν τα προνόμιά τους, αλλά παλεύουν νυχθημερόν για το καλό της Πατρίδος !
veteranos.gr
Πηγή:tromaktiko

Συνελήφθη 57χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 79.104,30 ευρώ
Συνελήφθη σήμερα (10-10-2013) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, ένας 57χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους  (79.104,30) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

 

 

 

Θανατηφόρο Τροχαίο στην Ανατολή

Σήμερα (10-10-2013) και ώρα 10:45΄ στην Ανατολή Ιωαννίνων, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός.
Συνέπεια της σύγκρουσης αυτής ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα  ο  65χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου και σοβαρά   ο 73χρονος οδηγός του φορτηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος  ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Εκδήλωση για τη νεανική πράσινη επιχειρηματικότητα


Με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα της πράσινης οικονομίας, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και η Θεματική Ομάδα Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων διοργάνωσαν εκδήλωση για την στήριξη της νεανικής πράσινης επιχειρηματικότητας την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο στα Άνω Πατήσια.
Ανοίγοντας την ημερίδα, ο Νίκος Χρυσόγελος αφού αναφέρθηκε στους στόχους της εκδήλωσης που ήταν αφενός, η παρουσίαση των πολιτικών για δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας και αφετέρου, η ανάδειξη καλών παραδειγμάτων, δήλωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα ώστε να μπορούν οι νέοι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες κοινωνικές, περιβαλλοντικές, παραγωγικές και οικονομικές ανάγκες και προκλήσεις.

Διαψεύδει τα περί κλεισίματος 22 περιφερειακών αεροδρομίων το ΤΑΙΠΕΔ

Με αφορμή δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, περί εισήγησης των συμβούλων Lufthansa Consulting να κλείσουν 22 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προχώρησε σε διαψεύσεις. 
«Ουδέποτε τέθηκε, ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος 22 περιφερειακών αεροδρομίων», ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνοντας ότι διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14-20 περιφερειακά αεροδρόμια μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές.
Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια θα μεταφερθούν στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔιΠΑ), η οποία ανήκει κατά 100% στο ελληνικό Δημόσιο και αναλαμβάνει μεταξύ άλλων τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους.
Πηγή: ProtoThema.gr

Και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μεταξύ των 22της χώρας που ζητά η τρόικα να μπει λουκέτο



Η εισήγηση για το κλείσιμο 22 αεροδρομίων επανέρχεται στο τραπέζι διαπραγματεύσεων από την τρόικα, αν και πριν από μερικούς μήνες είχε απορριφθεί από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ... ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις περιοχές που θα πληγούν.
Το λουκέτο το εισηγείται η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση.
H πρόταση αφορά το κλείσιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα αεροδρόμια:
-Σητείας
Αλεξανδρούπολης
Αράξου
Καλαμάτας
Νέας Αγχιάλου
Λήμνου
Χίου
Καστοριάς
Κοζάνης
Ιωαννίνων
Σκύρου
Σύρου
Ικαρίας
Λέρου
Καρπάθου
Νάξου
Πάρου
Μήλου
Κυθήρων
Αστυπάλαιας
Καστελόριζου
Κάσσου.

thestival.gr

Πηγή:troktiko

SOS από «Ερυθρό Σταυρό» για τις επιπτώσεις της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι πολιτικές λιτότητας «βυθίζουν» την Ευρώπη σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό, εκτιμά ο Ερυθρός Σταυρός, τονίζοντας ότι... η Γηραιά Ήπειρος οδηγείται σε μια παρατεταμένη περίοδο φτώχειας, μαζικής ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Σε μια 68σέλιδη έρευνά του ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι, ενώ άλλες χώρες μειώνουν τα επίπεδά της φτώχειας τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με τις πολιτικές που ακολουθούν, επιβαρύνουν την κατάσταση.
«Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν θα είναι αισθητά για πολλές δεκαετίες, ακόμη κι αν η οικονομία ανακάμψει τα επόμενα χρόνια. Αναρωτιόμαστε αν η Ευρώπη έχει καταλάβει τι την “χτύπησε”», γράφει ο διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός.
Στην αναφορά του Ερυθρού Σταυρού, που δημοσιεύει σήμερα ο «Guardian», το μέλλον εκατομμυρίων Ευρωπαίων προβλέπεται δυσοίωνο.
Ο κοινωνικός αντίκτυπος της κρίσης είναι τεράστιος, αναφέρει ο οργανισμός και σημειώνει ότι στην Ελλάδα και την Ισπανία εκατομμύρια νέοι επιστρέφουν στα σπίτια των γονιών τους για να επιβιώσουν. Ακόμη και στο Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, οι νέοι πασχίζουν για να τα βγάλουν πέρα, σύμφωνα με την έρευνα.
Στην έρευνα γίνεται αναφορά και στις αυτοκτονίες που έχουν αυξηθεί τα τελευταία Ελλάδα και όπως σημειώνεται, ειδικά στις γυναίκες έχουν διπλασιαστεί από την αρχή της κρίσης.
Επίσης, εκτός από τους περίπου 120 εκατομμύρια νέους που ζουν στα όρια της φτώχειας στην Ευρώπη, η ανεργία έχει «χτυπήσει» και μεγαλύτερες ηλικίες. Συγκεκριμένα η ανεργία στις ηλικίες 50-64 αυξήθηκε από 2,8 εκατ. σε 4,6 εκατ. από το 2008 ως το 2012.
«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν με ανασφάλεια, είναι μες στην απόγνωση, έχουν χάσει τις ελπίδες τους και φοβούνται για το μέλλον τους. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες ψυχολογικές καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπός. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που στέκονται για ώρες στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό και για ιατρική περίθαλψη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ερυθρός Σταυρός.
Πάντως, όπως διαπιστώθηκε, η οικονομική κρίση και οι τρομαχτικές επιπτώσεις της δεν περιορίστηκαν στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου αλλά άρχισαν να επηρεάζουν και επιτυχημένες οικονομικά χώρες, όπως η Γερμανία, η Δανία και το Λουξεμβούργο.
Η έρευνα διεξήχθη το πρώτο εξάμηνο του έτους στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης

Πηγή:troktiko

Παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη εντοπίσθηκε σε καφενείο στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε  απαγορευμένα παίγνια
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα (1) τραπέζι για τη διενέργεια χαρτοπαιγνίων, (191) μάρκες και το χρηματικό ποσό των (4.360) ευρώ
Εντοπίστηκε, χθες (09-10-2013) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) και συνελήφθησαν μία  γυναίκα, υπεύθυνη του καταστήματος  και εννέα (9) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια  και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.

Συνελήφθη 24χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία παράνομη μετανάστρια

Συνελήφθη, σήμερα (10-10-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Αγία Κυριακή Πάργας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 24χρονος ημεδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος και διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία 24χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου

 
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 38η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 4 έως τις 9 Οκτωβρίου 2013.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου όπου τον καλωσόρισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παπαγιάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Δημητρίου. Στον κ.
Αναστασιάδη προσφέρθηκε καλάθι με προϊόντα της Ηπείρου, ενώ του έγινε σύντομη ενημέρωση  για τις δυνατότητες του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας,  και  τη  συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξή της. 
Στην Έκθεση συμμετείχαν 16 επιχειρήσεις από όλη την Ήπειρο και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Οι επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους στο πλήθος των επισκεπτών που κατέκλυσε τους χώρους της Έκθεσης, παράλληλα δε οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν συναντήσεις και συζητήσεις με εμπόρους και φορείς, με στόχο την καλύτερη π
ροώθηση των προϊόντων τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Λευκωσίας και συνεχίζει τις δράσεις προώθησης των προϊόντων της περιοχής μας και της τουριστικής προβολής της με στόχο την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης Ιωαννίνων

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η σύμβαση και σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης  αποκατάστασης του οικοσυστήματος της λίμνης των Ιωαννίνων. 
Η μελέτη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 60.885 ευρώ με ΦΠΑ και ανάδοχος είναι η Α.Ε. ENVIROPLAN.
 Με τη μελέτη πρόκειται να γίνει εκτίμηση δεδομένων τόσο για τη λίμνη Παμβώτιδα, όσο και για τη λεκάνη απορροής της (Συλλογή όλων των βιβλιογραφικών δεδομένων, νέες μετρήσεις για τα δεδομένα που λείπουν, εκτίμηση ισοζυγίου θρεπτικών αλάτων μεταξύ στήλης νερού και ιζημάτων συμπεριλαμβανομένων όλων των εισροών και εκροών, εκτίμηση των ρυθμών ανάπτυξης των περιμετρικών περιοχών και της συμβολής τους στο πρόβλημα).

Διακρατική συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου «GREEN MOUNTAIN»



                  
Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος του έργου με τίτλο  A Sustainable Development Model for Green Mountain Areas” και ακρώνυμο “GREEN MOUNTAIN συμμετείχε στη διακρατική συνάντηση της επιτροπής παρακολούθησης του έργου στην Βουδαπέστη, στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2013.  Στην  συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του έργου, η δυνατότητα  δημιουργίας ενός κοινού δικτύου του έργου Green Mountain με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Euro Montana, αλλά και τα τελικά παραδοτέα του έργου, που  λήγει στις 31 Μαρτίου 2014. Έως την ολοκλήρωση του έργου, στην Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιηθούν  συναντήσεις με το  κοινό και τους φορείς της περιοχής,  στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ενδιαφερομένων σε αντικείμενα που αφορούν την ανάπτυξη των ορεινών όγκων της Ηπείρου. Η τελική διακρατική συνάντηση και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων  του έργου θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 στις Βρυξέλλες.

 

3η Συνάντηση πολιτιστικών φορέων Δυτικής Αττικής» στα Άνω Λιόσια, στις 10, 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2013. Συμμετέχουν, Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου και Αδελφότητα Αποδήμων Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου

 

Η Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής οργανώνει στις 10, 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 την 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής στο Κλειστό Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Άνω Λιοσίων.
Πρόκειται για μια διοργάνωση που γίνεται με κοινωνικό σκοπό και στόχο έχει την ανάδειξη του εθελοντισμού, της τοπικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής της Δυτικής Αττικής, καθώς και των περιοχών της χώρας μας που εκπροσωπούν οι εθνοτοπικοί σύλλογοι που εδρεύουν στην περιοχή μας, όπως επίσης και η ενδυνάμωση και προώθηση του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού μέσα από τη συνεργασία των φορέων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2011 στην Ελευσίνα και το 2012 στα Μέγαρα με την προοπτική να παρουσιαστεί και στους 5 δήμους της Δυτικής Αττικής και την έχουν επισκεφθεί πάνω από 20.000 πολίτες.
Η 3η Συνάντηση περιλαμβάνει:
ΕΚΘΕΣΗ με έμφαση στο λαϊκό πολιτισμό της περιοχής και της χώρας μας με θέμα ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με θέμα τη ΓΥΝΑΙΚΑ.

Η κοινωνική ένταξη των Ρομά είναι υποχρέωση της Ευρώπης

    
                 Ν. Χρυσόγελος: παρέμβαση στην Ολομέλεια Ευρωκοινοβουλίου 
"Πρέπει να επαναλαμβάνουμε αυτονόητα. Οι Ρομά είναι άνθρωποι. Οι Ρομά είναι ευρωπαίοι πολίτες. Οι Ρομά έχουν δικαιώματα όπως κάθε άλλος πολίτης. Η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη, η στέγη, η κοινωνική ένταξη και η απασχόληση είναι βασικά δικαιώματα που πρέπει να διασφαλίζονται σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες, φυσικά και στους Ρομά αλλά με τρόπο που να ταιριάζει στην κουλτούρα των Ρομά. 10.000.000 Ρομά ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας.  Όπως κάθε πολίτης που ζει στα όρια της επιβίωσης, έτσι και οι Ρομά χρειάζονται υποστήριξη για να βγουν από  την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Λύσεις χρειαζόμαστε και στοχευμένες πολιτικές που αντιμετωπίζουν σύνθετα προβλήματα, όχι κηρύγματα μίσους και εγκληματικές πρακτικές», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου της κατάστασης των Ρομά στην Ευρώπη, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωση υλικού για την ενίσχυση του Δημοτικού Φαρμακείου Ιωαννίνων το Σάββατο 19 Οκτωβριου

Σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας παρέχει το Δημοτικό Φαρμακείο, το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από πρωτοβουλία του ΟΚΠΑΠΑ.
Πρόκειται για μία από τις πιο κρίσιμες κοινωνικές δομές, που καλύπτει ένα τεράστιο κενό του κράτους αλλά και τις ανάγκες που δημιουργούνται για όλους εκείνους που χάνουν τη δουλειά τους ή δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Με δεδομένο ότι οι πόροι του Δήμου και του ΟΚΠΑΠΑ είναι περιορισμένοι, ο Οργανισμός απευθύνεται για μία ακόμη φορά στους συμπολίτες, ζητώντας τη στήριξή του, ώστε το Δημοτικό Φαρμακείο να συνεχίσει να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα.

Ο Στουρνάρας έχει δίκιο για τα 500,00 ευρώ! Το θέμα δεν είναι το ποσό, αλλά το πόσο!

                                                                                                    του Στρατή Μαζίδη
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ή να συγκρατήσει από την παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στον eniko. Ο ΥΠΟΙΚ περιέγραφε μια μαγική εικόνα. Πρωτογενή πλεονάσματα, ξένοι επενδυτές που θέλουν... να τον δουν κτλ.
Μόνο που δεν έκλαψε – κι εγώ μαζί του, σνιφ – όταν κάποιος βιομήχανος του είπε βάζοντας το χέρι στην καρδιά:
Γιάννη αν και με τις αποφάσεις που λαμβάνεις εγώ χάνω, σε στηρίζω γιατί είναι σωστές.
Τέτοια λέγε του Στουρνάρα και άντε να δεις προκοπή. Νομίζω πως δάκρυσε όλη η χώρα με την κατάθεση ψυχής του βιομηχάνου.
Και φυσικά ο υπουργός μας είπε πως ξέρει από τα πεθερικά του πως είναι να ζεις με € 500,00. Το θέμα υπουργέ δεν είναι το ποσό, αλλά το πόσο.
Ο κος Στουρνάρας για παράδειγμα ζει με € 500,00 για ένα Σαββατοκύριακο. Άλλος ζει με € 500,00 για ένα ή και δύο μήνες εκεί που έχουν οδηγηθεί οι μισθοί.
Πάντως βλέποντας όλη αυτή την εικόνα, ειλικρινά δεν άντεξα πάνω από 40 λεπτά. Ένας Χατζηνικολάου που νόμιζες πως απευθύνεται σε κάποιον πχ νομπελίστα οικονομολόγο και όχι στον άνθρωπο που διώκει τον ελληνικό λαό.
Το δε κοινό, πολύ λάιτ σε σχέση με άλλες φορές όπως πριν τις περυσινές εκλογικές αναμετρήσεις. Λες και κανένα από τα διάφορα κατοχικά φορολογικά μέτρα που έχουν επιβληθεί αλλά και σχεδιάζονται δεν το ακουμπά.
Βέβαια έκτοτε έχει αλλάξει κάτι.
Η εκπομπή δε μεταδίδεται μόνο διαδικτυακά αλλά και μέσω συγκεκριμένων συμφερόντων τηλεοπτικού σταθμού. Δεν μπορούμε λοιπόν να τα αφήνουμε όλα στην τύχη τους.
freepen.gr
Πηγή:tromaktiko

Η κρίση χωρίζει ζευγάρια στα Τρίκαλα

Πανικός στα δικηγορικά γραφεία της πόλης από αιτήσεις διαζυγίων Τρικαλινών. Υπολογίζονται σε... 20% περισσότερα από πέρυσι...
Όπως λένε δικηγόροι των Τρικάλων στο trikalavoice.gr τα διαζύγια έρχονται στη παρούσα φάση ως αποτέλεσμα της... οικονομικής κρίσης. Είναι πολλά τα ζευγάρια που έπειτα από πολλά χρόνια έγγαμου βίου (... και με παιδιά στην εφηβεία) δε μπορούν να διαχειριστούν τα νέα οικονομικά δεδομένα και καταφεύγουν στο... διαζύγιο.
«Υπάρχουν» λένε «χαρακτηριστικά παραδείγματα ζευγαριών που μειώθηκαν τα εισοδήματα του αντρός και η γυναίκα δε μπορεί να... προσαρμόσει τις απαιτήσεις της στα νέα δεδομένα και να αλλάξει τρόπο ζωής.

Βρέχει διαμάντια (;) από τον ουρανό στον Κρόνο και το Δία

Ακούγεται σαν προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πιθανό ότι από τον ουρανό του Κρόνου και του Δία πέφτουν διαμάντια, με αποτέλεσμα εκατομμύρια τόνοι αυτών των πολύτιμων λίθων να έχουν αποθηκευτεί στους δύο πλανήτες.
Αυτή την εντυπωσιακή εκτίμηση έκαναν δύο Αμερικανοί πλανητικοί επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τις ηλεκτρικές καταιγίδες που λαμβάνουν χώρα συνεχώς στους δύο γιγάντιους πλανήτες και οι οποίες γεννούν μεγάλες ποσότητες σωματιδίων άνθρακα, τα οποία, στη συνέχεια, λόγω των ακραίων ατμοσφαιρικών συνθηκών, μετασχηματίζονται σε στερεά διαμάντια.

Ο «μοναχικός» εξωπλανήτης που εντυπωσίασε τους αστρονόμους

Έναν πλανήτη που βρίσκεται έξω από το ηλιακό σύστημα και δεν είναι σε τροχιά γύρω από κάποιο αστέρι εντόπισαν οι αστρονόμοι.
Ο επονομαζόμενος PSO J318.5-22 εξωπλανήτης ανήκει στην κατηγορία των "Αέριων Πλανητών", η σύστασή του είναι αέρια. Απέχει 80 έτη φωτός από τη Γη και έχει μάζα μόνο έξι φορές εκείνης του Δία.
Σχηματίστηκε πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια και για τον λόγο αυτόν θεωρείται "νεογέννητος" μεταξύ των υπόλοιπων πλανητών.

Το success story γκρεμίζεται συθέμελα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία. Όπως τονίζει, "η τριπλή αμφισβήτηση από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως." Και συνεχίζει:
"Η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος –ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δις αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων .

Σύλληψη 34χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Χθες (09.10.2013) το μεσημέρι στο 33ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας  34χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα  κάνναβης.

Κατάθεση τροπολογίας από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η εξίσωση των συντελεστών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης και Κίνησης, είχε αρνητική επίπτωση τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στην υγεία των πολιτών. 
Οι όποιες προτεινόμενες βελτιώσεις του μέτρου είναι ατελέσφορες και αν δεν αρθεί το μέτρο εξίσωσης των φόρων, δεν θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει ήδη καταθέσει τροπολογία για την επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα. Η λαθρεμπορία πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλα μέσα. Η κυβέρνηση δεν δικαιολογείται να παραμένει προσκολλημένη στην προηγούμενη ρύθμιση.

 

 

Συνελήφθη 30χρονη για εγκατάλειψη του χώρου τροχαίου ατυχήματος στην Άρτα

Συνελήφθη χθες (09.10.2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, μία 30χρονη ημεδαπή, η οποία ως οδηγός δικύκλου μοτοποδηλάτου εγκατάλειψε τον χώρο του τροχαίου ατυχήματος.
Ειδικότερα, στην Άρτα, το δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε η προαναφερόμενη παρέσυρε 76χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 76χρονου.
Η 30χρονη αμέσως μετά το τροχαίο ατύχημα, εγκατέλειψε τον χώρο και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 

 

Συνελήφθη 34χρονος Αλβανός έμπορος ηρωίνης

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης  βάρους  (90,8) γραμμαρίων που βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε Ι.Χ. Φορτηγό
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέτυχαν χθες (09.10.2013) το απόγευμα στα όρια του Νομού Ιωαννίνων με το Νομό Τρικάλων (Παναγιά), τη σύλληψη ενός 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ποσότητα ηρωίνης.

Ηπειρώτικο πανηγύρι 2013, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19.00'

Ο σύλλογος Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ», σας προσκαλεί στο «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2013», που θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013(7.00μ.μ.) στην  Αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» Θεσσαλονίκης και Λαχανά 7 , (Παράλληλος Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, έξοδος στον κόμβο "πρώην" Renault).
Τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου, της Ηπείρου της Πεντατονίας,  -της Ηπείρου που ίσως είναι  το φτωχότερο χωράφι της Ευρώπης αλλά  το πιο πλούσιο από  πολιτισμική άποψη-, θα είναι εκεί για να σας ταξιδέψουν στα Ιερά χώματα της:
Πέτρος Λούκας-Χαλκιάς, Σταύρος Καψάλης, Γιώργος Δάμος στο Κλαρίνο και Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Γιάννης Καψάλης, Ηλίας Κόντης και Γιώτα Γρίβα στο τραγούδι!
Μαζί τους,  η Χορωδία της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδος και το Χορευτικό τής  Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Άρτας, θα σας προσφέρουν μια γνήσια Ηπειρώτικη βραδιά.


Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 Για τον Δ.Σ

   Πρόεδρος                                                                           Γ.Γραμματέας

 Μάκης Χήτος                                                                 Μαριάννα Μήλα

 
 

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σύμφωνα με τις ελληνικές θέσεις, εκθέτοντας την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας - Ευρωπαϊκή υπόθεση οι ελληνικές ΑΟΖ, ανατροπή και για την υφαλοκρηπίδα

Θετικές υπήρξαν οι ειδήσεις για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες.
Πιο συγκεκριμένα, υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις για θέματα αλιείας στη Μεσόγειο, η ΕΕ ανοίγει θέμα και για τις ΑΟΖ, τις οποίες βαπτίζει "κοινό θέμα" για την Ευρώπη, ενισχύοντας την ελληνική διαπραγματευτική πλευρά στο πρόβλημα που υπάρχει με την Τουρκία.
Πρόκειται για δικαίωση των θέσεων που πριν από ένα μήνα εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς περί «ευρωπαϊκών ΑΟΖ», αλλά και της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, που είχε εργαστεί γι' αυτό το θέμα.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες- χιονοπτώσεις)».
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου και σε αυτή έχουν κληθεί να παραστούν οι Δήμοι και όλες οι συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
Με την ίδια απόφαση, που υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ορίζεται ότι οι συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ότι η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Οργάνου, των Δημάρχων (ή των εκπροσώπων τους) με τους υπεύθυνους υπαλλήλους των γραφείων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να χαραχθεί  ενιαία πολιτική, με αντικειμενικό στόχο τον καλύτερο συντονισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.