Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η νέα προγραμματική περίοδος και τρέχοντα ζητήματα στο επίκεντρο συναντήσεων του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη με Υπουργούς στην Αθήνα

Θέματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο, τη Δημόσια Υγεία, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.
Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο
Όλα τα ανοικτά ζητήματα του τομέα Υγείας που υπάρχουν στην Ήπειρο, καθώς επίσης και τις απόψεις της Περιφερειακής Αρχής ενόψει της διαμόρφωσης των τελικών θέσεων για την νέα προγραμματική περίοδο, παρέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης Υπουργός, Αντ. Μπέζας Υφυπουργός, Γεν. Γραμματείς κ.ά.), με τους Περιφερειάρχες.
Μεταξύ άλλων έθεσε: Το ζήτημα της στελέχωσης των νέων νοσοκομειακών υποδομών (Νοσοκομείο Φιλιατών, ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Ιωαννίνων), της κατασκευής νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, τη λειτουργία ως διασυνοριακών κέντρων του Νοσοκομείου Φιλιατών και των ήδη λειτουργούντων Κέντρων Υγείας Κόνιτσας- Δελβινακίου, παράλληλα με την ενίσχυση του ρόλου τους. Επίσης επανάφερε το αίτημα για τη διάθεση στην Περιφέρεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΠΕ.Δ.Υ. που παραμένει σε αχρησία από την ημέρα ολοκλήρωσης των εργασιών του.

Σύμφωνη γνώμη για τη βελτίωση – ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκουληκαριά – Βελετζικό

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Δήμο Αρταίων εκφράζεται η, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση δρόμου Σκουληκαριά – Βελετζικό». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.850.000 ευρώ.

 

 

Νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται πως η ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει αλλάξει. Η νέα διεύθυνση είναι www.civilprotection.gr. Η παλιά ιστοσελίδα www.gscp.gr θα διατηρηθεί, αλλά δεν θα επικαιροποιηθεί.
Η νέα ιστοσελίδα διαθέτει νέα στοιχεία, είναι βελτιωμένη ως προς το χρόνο ανταπόκρισης και ακολουθεί πρότυπα που κατά την πλοήγηση εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ΑμεΑ. Έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από PC ή κινητές συσκευές (smartphones και tablets). Περιλαμβάνει ανανεωμένες λειτουργίες e-mail subscription ή RSS Feed με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα εγγραφής συνδρομητών για τη λήψη ενημερώσεων.

 

 

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με 49 θέματα ημερήσιας διάταξης  μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 08-11-2013 συνεδριάσεως.
1.       Κατάρτιση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 στα πλαίσια έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής», αναδόχου Κ/Ξ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΥΡΗΣ, μέχρι την 30-08-2014.
3.       Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτες κατασκευής μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου», η οποία περιλαμβάνεται στη ΣΑΜΠ 018/3 Ηπείρου, με Κ.Α. 2010ΜΠ01830001, με ανάδοχο τα συνεργαζόμενα γραφεία Μελετών: ["ΕΠΤΑ Α.Ε." ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε." - "ENVIROPLAN A.E." - ""ENVIC" ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε." - "ΛΩΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ" - "ΔΕΡΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ"], μέχρι την 24-12-2013.
4.       Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμων Δωδώνης & Σελλών», προϋπολογισμού € 4.210.000,00 με ΦΠΑ
5.       Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση του υποέργου της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου «Αποκατάσταση χώρου ερμηνείας περιβάλλοντος περιοχής Όμορφη Ράχη Ανηλίου – Προμήθεια υλικών», προϋπολογισμού 40.000,00 € με Φ.Π.Α.
6.       Έγκριση του Πρακτικού της από 29-10-2013 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βλαβών 43ης επαρχιακής οδού Μικρή Γότιστα – Μεγάλη Γότιστα», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές στην Πρέβεζα, οι οποίοι μετέφεραν με ταξί προς το εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθησαν, σήμερα (15-11-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί διακινητές (ένας 39χρονος άνδρας και μία 28χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος και η 28χρονη επέβαινε ως συνοδηγός, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν με τελικό προορισμό τη Σαλαμίνα, έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, παράνομο μετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σύλληψη διωκόμενου στα Ιωάννινα

Την 15-11-2013/01.10 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (60) μηνών και χρηματική ποινή 7.337 €, για εισφορές προς το Δημόσιο.

Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών χαπιών

Την 15-11-2013/11.20 στην Πρέβεζα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους  ανευρέθηκαν (56) ναρκωτικά δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής.

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Ηπειρώτισσας Δήμητρας Ιωάννου "Κασσάνδρα, Το μυστικό της μάγισσας" στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

Ένα εξαιρετικό, παραμυθένιο μυθιστόρημα εμπνευσμένο από  την πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο της επαγγελματικής συγγραφής, την  Ηπειρώτισσα  φιλόλογο Δήμητρα Ιωάννου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Κασσάνδρα,  Το μυστικό της μάγισσας»
H εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση του vinteo - trailer του βιβλίου, που  πρωτοπαρουσιάζουμε.
Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας Λένα Μαντά  και ο Φώτης Δημητρακόπουλος καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Βυζαντινών Σπουδών.
Αποσπάσματα διάβασε η  Ηπειρώτισσα ηθοποιός Γεωργία Ζώη .
Την εκδήλωση  επένδυσε μουσικά με πιάνο ο συνθέτης Κώστας Γιαννουράκος και τραγούδησε η ίδια η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου.
Στην παρουσίαση παρέστη πολύς κόσμος, φίλοι της συγγραφέα, αλλά και βιβλιόφιλοι.

Κατσέλη: Χρηματοπιστωτικό σύστημα και κοράκια των αγορών πίσω από τους πλειστηριασμούς

Πίσω από τις πιέσεις της τρόικας για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας βρίσκονται το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κυρίως κάποια κοράκια των αγορών που θέλουν να αποκτήσουν ακίνητα...σε εξευτελιστικές τιμές και να κερδίσουν από την πώληση ή ενοικίασή τους, τόνισε στον ΣΚΑΪ Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.
Χαρακτήρισε μύθο και έωλο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι με τη ρύθμιση που προωθεί διορθώνεται το παραθυράκι του νόμου που σύμφωνα με την κυβέρνηση επιτρέπει να μην ανταποκρίνονται στις δανειακές του υποχρεώσεις πρόσωπα που κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Όπως είπε η ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση προϋποθέτει την πλήρη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων του ενδιαφερομένου και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να κρύψει τα πραγματικά του περιουσιακά στοιχεία.
skai.gr
Πηγή:tromaktiko

Αναγνώριση της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ Ιωαννίνων ως κατάλληλη για άσκηση των ιατρών στην ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής.

Με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, αναγνωρίζεται η καταλληλότητα της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για ειδίκευση ιατρών στην ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής (πλήρης χρόνος ειδίκευσης), καθώς θεωρείται ότι η συγκεκριμένη Χειρουργική Κλινική διαθέτει τις σχετικές προϋποθέσεις.
Η Αγγειοχειρουργική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων θα έχει πλέον τη δυνατότητα να εκπαιδεύει νέους ιατρούς στο γνωστικό αντικείμενο της αγγειοχειρουργικής, ενώ παράλληλα οι ασθενείς θα τυγχάνουν εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας.

 

Oι 10 φίλοι του Facebook που δεν αντέχεις άλλο...

Καλό το Facebook, δε λέμε, αλλά τον τελευταίο καιρό αρχίζει ελαφρώς...να μας χτυπάει στην πίσω πλευρά του κρανίου.
Λογική και επόμενη η ταπιροκρανίαση, δεδομένου ότι μαζευτήκαμε πολλοί. Μέσα στα 500 εκατομμύρια νοματέους που απαριθμεί πλέον το δημιούργημα του Zuckerberg, θα υπάρχουν και κάποιοι αχώνευτοι, ενοχλητικοί ή απλά βαρετοί. Όπως:
Η Κυρία Μιζερίδου: «Άλλη μια μέρα δίχως σκοπό», αναφέρει η επιγραφή στη σελίδα της, δίπλα από την κακοφωτισμένη φωτό που τη δείχνει να κοιτάζει κάπου στο κενό με μια συνειδητοποιημένη υπαρξιακή απελπισία – ή κάτι τέτοιο.
Ο μπαμπάκας: Μόλις ανέβασε μια ακόμα φωτό του μπέμπη του, η οποία χρονικά απέχει δυο περίπου δευτερόλεπτα από την προηγούμενη λήψη που είχε ανεβάσει λίγο (πολύ λίγο) πριν.
Ο «γκράντε»: Μόλις επέστρεψε από σκι στις Άλπεις κι ετοιμάζεται για σέρφινγκ στο Κέιπ Τάουν, ενώ μόλις ακύρωσε το Μπαλί γιατί δεν έβρισκε σουίτα. Άπειρες φωτό από τις περιπέτειές του που όλες φωνάζουν «δούλευε κορόιδο, εγώ ξέρω να ζω». Κρύβε λόγια, γιατί παραμονεύουν και hitech διαρρήκτες...
Ο marketeer: «Ουάου, αυτό το μαγαζί έχει φοβερές τιμές!». Δήθεν άσχετος που δήθεν ανακάλυψε το μαγαζί που στην ουσία είναι η δική του επιχείρηση. Πάει πακέτο με όλους τους DJs και τους promoters των clubs που σε ρωτάνε κατά δεκάδες αν θα πας στο τάδε ή στο δείνα event.
Η σχεσιτζού: «Η Ρομίνα είναι σε σχέση. Η Ρομίνα είναι single. Η Ρομίνα είναι complicated. Η Ρομίνα είναι ξανά σε σχέση».
Ο λιώμας: Πάντα με φωτό στις οποίες απεικονίζεται να κατεβάζει σφηνάκια ως σαφή απόδειξη ότι περνά καλά («Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο…»)
Ο TGIF: Αναφωνεί κάθε Παρασκευή «Πααααρασκευή! Παααρασκευή! Επιτέλους Πααααρασκευή!»
Ο «τα postάρω όλα»: “Ααααχ, παγωτό φράουλα, τέλειοοοοο! Ααααχ, μπούζι το νερό στο ντους! Μπρρρρρρρ! Ααααααχ, με τσίμπησε μια σκνίπα! Κλαααααψ».
Ο «ημιηλίθιος» στο inbox σου: «Αγαπητοί μου φίλοι, να έχετε όλοι σας μια καλή μερα κι έναν καλό μήνα και μια καλή εβδομάδα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, σας στέλνω άλλη μια μυστική συνταγή της γιαγιάς μου για κουλουράκια»…
Ο «δημοφιλής»: Έχει άπειρους devotees και δεν θα καταλάβεις ποτέ μα ποτέ το γιατί…
Πηγή:tromaktiko

Ημερίδα για την κτηνοτροφία στην Ήπειρο διοργανώνει Η Ν.Ε. Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ


Έναρξης Λειτουργίας Κοινωνικών Δομών στα πλαίσια του προγράμματος «Ανάπτυξη Δικτύου Κοινωνικών δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιωαννιτών»

Το Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα, που συγκροτήθηκε με Δικαιούχο Εταίρο την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π. και Συμπράττοντες Φορείς τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών, ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ». Η Πράξη είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με κωδικό MIS 377079 και συγχρηματοδοτείται για 24 μήνες από το ΕΚΤ.
Η Πράξη συμπεριλαμβάνει τέσσερεις Κοινωνικές Δομές και αφορά, ειδικότερα, στη συνέχιση, υποστήριξη της λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου και στην έναρξη
λειτουργίας των νέων Κοινωνικών Δομών του Δημοτικού Λαχανόκηπου και του Γραφείου Διαμεσολάβησης στο Δήμο Ιωαννιτών.  Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους Δήμους όλης της χώρας που είχε πληθυσμιακά τη δυνατότητα να δημιουργήσει Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και που τελικώς - διά του συγκεκριμένου τοπικού Εταιρικού Κοινωνικού Σχήματος που είναι ένα από τα συσταθέντα σε ολόκληρη τη χώρα για την καταπολέμηση της φτώχειας - εντάχθηκε στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.

Συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππου Τσουμάνη

Στην έναρξη της προσπάθειας δικτύωσης όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής μας αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.
Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την έναρξη του προγράμματος  «Ανάπτυξη Δικτύου Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Ιωαννιτών».
Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει τη πρώτη συνεργασία του με άλλον φορέα, ενώ όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσουμάνης, η πρώτη ευρεία συνάντηση για το θέμα αυτό, έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ τόνισε δεικτικά ότι έστω και τώρα η Κυβέρνηση θυμήθηκε τα θύματα της κρίσης που η ίδια δημιούργησε και προχωρά, για πρώτη φορά στην υλοποίηση ενός κοινωνικού προγράμματος, πέραν των επιδομάτων ελεημοσύνης της Πρόνοιας.
Όπως τόνισε ο κ. Τσουμάνης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των δομών του Οργανισμού, αυτών που προϋπήρχαν και λειτουργούσαν. Δηλαδή  του Δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης (το οποίο δεν είναι Κοινωνικό Παντοπωλείο!!!), του Δημοτικού Φαρμακείου, των Δημοτικών Λαχανόκηπων και του νεοσύστατου Γραφείου Διαμεσολάβησης.

ΓΕΣ: Τα πουλόβερ στους νεοσύλλεκτους θα δοθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης βδομάδας…

Την αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκάλεσαν οι καταγγελίες του δικτύου ελευθέρων στρατιωτών Σπάρτακος για αναστολή χορήγησης ορισμένων παροχών στους νεοσύλλεκτους της ΣΥ ΕΣΣΟ 2013 που παρουσιάστηκαν στις… αρχές Νοεμβρίου
Σύμφωνα με την καταγγελία οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες δεν προμηθεύονται πουλόβερ, αθλητικά είδη, σαγιονάρες και πετσέτες.
Όπως όμως διευκρινίζουν αξιωματικοί του ΓΕΣ: 
- Η χορήγηση πουλόβερ στους νεοσύλλεκτους θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, 
- Η χορήγηση σαγιονάρων έχει ανασταλεί από το Μάιο του 2012.
- Η χορήγηση αθλητικών ειδών έχει ανασταλεί από τον Δεκέμβριο 2012.
- Ο αριθμός των χορηγούμενων πετσετών έχει μειωθεί σε ένα τεμάχιο ανά είδος (προσώπου, λουτρού, ποδιών) από τον Δεκέμβριο 2012.
Πηγή:trelokouneli

Φ.ΦΙΛΙΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη στιγμή που οι συνδημότες μας εμπιστεύτηκαν τη μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννινα» και της ανέθεσαν τη διοίκηση του Δήμου.
Ήταν τρία χρόνια σκληρής κι επίπονης δουλειάς. Η θητεία μας συνέπεσε με την πιο βαθιά οικονομική κρίση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στα προβλήματα και τις καταστάσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Όπως και στις παθογένειες που αντιμετωπίσαμε, αποτέλεσμα ενός ιδιόμορφου καθεστώτος που διοίκησε το Δήμο μέχρι το 2010.
Στα τρία χρόνια που συμπληρώνονται έγιναν πολλά. Φυσικά έγιναν και λάθη. Άλλωστε όποιος δουλεύει, αναπόφευκτα θα κάνει και λάθος.
Η παράταξή μας, λειτούργησε με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια. Λειτούργησε ενωτικά. Προσωπικά το εγγυήθηκα.
Στις παρούσες συνθήκες, θεωρώ ότι το πρωταρχικό χρέος όλων μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας όπως εγκρίθηκε από τους Γιαννιώτες.
Πρωταρχικό μου χρέος είναι να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξής μας, η οποία αποτελεί κατάκτηση για την αυτοδιοίκηση.  Θεωρώ ότι αυτό είναι το κοινό καθήκον. Καθήκον που ξεπερνά τις φιλοδοξίες όλων.
Από την πλευρά μου θα κάνω ό, τι χρειαστεί προκειμένου η Ενότητα Πολιτών να φτάσει στις εκλογές ενωμένη, διευρυμένη και ενδυναμωμένη».



1,5 TΟΝΟΣ ΧΑΣΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Άλλη μια πολύ μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας στην Ήπειρο σε σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα.Αυτό συνέβη όταν από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων οι οποίοι σε συνεγασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αιτωλίας, στα πλαίσια επίχείρησης, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε αυτοκίνητομε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους ΕΝΟΣ ΤΟΝΟΥ 416 κιλών και 200 γραμμαρίων.Στα πλαίσια της επιχείρησης  στο 233ο χιλιόμετρο  της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου, συνελήφθησαν, δύο άτομα , ένας ημεδαπός κι ένας Αλβανός, μέλη εγκληματικής ομάδας που οργάνωσε την μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.Αναζητούνται ακόμη  τουλάχιστον δύο συναργοί τους. Οι έρευνες βρίσκοντα σε εξέλιξη και αναμένεται να ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωσηγια την συνέχιση και ολοκλήρωση της επειχείρησης

Α. Μπέζας: «Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών που δεν χρειάζονται»

Την εκτίμηση ότι δεν είναι απαραίτητες όλες οι ειδικότητες γιατρών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη εξέφρασε ο υφυπουργός υγείας Αντώνης Μπέζας, στην Δημόσια Τηλεόραση. «Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών που δεν χρειάζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» είπε στην εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση», ενώ τόνισε πως αυτό δεν θα οδηγήσεις τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί «θα ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα που θα είναι δημόσια και δωρεάν».

 Πηγή:ProtoThema.gr


Κόψτε τον βήχα στις εισπρακτικές εταιρίες! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνες και γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σας ενοχλούν!!!

Οι καταναλωτές έχουν αρκετά δικαιώματα, τα οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. H συμπίεση των εισοδημάτων έχει οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες σε δυσκολίες αποπληρωμής των οφειλών…
Όπως δείχνουν τα στοιχεία ένας στους δύο δανειολήπτες αναγκάζεται να καθυστερήσει κάποια στιγμή την οφειλή και ενημερώνεται από κάποια εισπρακτική εταιρεία.
Τα τηλέφωνα είναι καθημερινά και πολλές φορές ο ίδιος δανειολήπτης μπορεί να δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις από δύο ή και τρεις διαφορετικές εταιρείες, για το ίδιο δάνειο. Και αυτό επειδή οι τράπεζες συνεργάζονται για την είσπραξη των οφειλών με περισσότερες από μία εταιρείες.
Πλήθος είναι τα παράπονα που φτάνουν σε καθημερινή βάση τόσο στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όσο και στον Τραπεζικό Μεσολαβητή, και οι καταναλωτές διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν αθέμιτες πρακτικές, αφού οι υπάλληλοι αυτών των εταιρειών στις τηλεφωνικές κλήσεις ασκούν στον δανειολήπτη ψυχολογική πίεση, ενώ απειλούν και με διαδικασίες πλειστηριασμού αν το χρέος δεν εξοφληθεί έγκαιρα.

Τζαμτζής: Αν είναι να παίρνει ….2.000 δεν θέλει να είναι βουλευτής


 Υπάρχουν βουλευτές που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερνές τους ανάγκες, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής, με αφορμή τις αποδοχές των βουλευτών που σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής παραμένουν ανέπαφοι.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι ο ίδιος λαμβάνει «μόνο 5.400 ευρώ στο χέρι» και ότι αν είναι να παίρνει 2.000 δεν θέλει να είναι βουλευτής.
Ο κ. Τζαμτζής ισχυρίστηκε ότι οι αποδοχές των ελλήνων βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ για τα προνόμια των φοροαπαλλαγών που αγγίζουν και το 70%, απέφυγε να απαντήσει παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Πηγή:Ethnos.gr